luni, 29 octombrie 2012

Mult respect, Ionela Danciu!

Constituția României, art. 16.1:

"Cetățenii sunt egali în fața legii și a autorităților publice,
fără privilegii și fără discriminări."


[Sssst!... fraierii nu trebuie să știe că legea electorală încalcă flagrant Constituția
și este făcută în așa fel încât să permanentizeze la putere actuala clasă politică,
descurajând voit participarea partidelor sărace și a candidaților independenți.]

Ionela Danciu este femeia din Aiud care a învins în urmă cu câțiva ani ticăloșia birocrației românești care vroia să-i dea o singură indemnizație de creștere pentru copil, deși ea născuse tripleți. A dat în judecată statul român, s-a luat cu ei de gât și a învins.

Astăzi, femeia s-a declarat învinsă de sistem. De data aceasta a avut de înfruntat un „sistem” mult prea puternic pentru puterile limitate ale unei persoane, oricât de tenace. Unul dintre cele două „partide micuțe” care au încercat s-o sprijine cred că este partidul sub sigla căruia voi candida eu, pentru că în urmă cu vreo trei săptămâni  - înainte să accept eu candidatura - i-am propus personal președintelui să-i contacteze pe Ionela Danciu și pe Adrian Sobaru pentru a-i convinge să candideze sub sigla și cu sprijinul partidului, nu ca independenți.

În imposibilitatea Ionelei Danciu de a-și depune candidatura vedem toată fața hidoasă a „sistemului” creat în ultimii 23 de ani. O democrație de mucava în care tocmai oamenii simpli, alegătorii, sunt împiedicați nu numai să acceadă în parlament, dar nici măcar să participe la o competiție electorală în care să-și expună ideile - bune, proaste, cum or fi ele. Alegătorii sunt simple mașini de vot fără chip, sentimente, rațiune și aspirații. Votul lor mașinal și mecanic e bun doar o dată la patru ani - când nu e fraudat, firește, sau când nu intervine Curtea Constituțională să-l dea peste cap. Din nefericire „sistemul” care nu a produs nimic bun în ultimii 10-15 ani nu ne lasă să sperăm nimic bun nici pentru următorii 10-15 ani dacă nu încercăm să ne opunem și să-l modificăm.

12 comentarii:

Marian spunea...

Manole, esti patetic fara limite.

In trecut pareai om integru. Acum vad ca te scufunzi in latrina plina cu cacat a politicii.

Manole spunea...

Mersi! Sunt convins că de acum încolo „încurajările” or să tot curgă.

La fel a fost și cu blogul.

michee spunea...

haha, injuraturile tipic de postac.

voevod spunea...

Pana acum, postarile referitoare la politica sunt cam sentimentale, izvorate din frustrare intemeiata.
Unde sunt planurile pe care doriti sa le promovati? Sau anul acesta doriti sa va faceti intrarea si mai apoi vedeti ce puteti imbunatati?
Cat timp estimati ca aveti nevoie pentru o schimbare vizibila?

Am inteles ca trebuie schimbat sistemul de intrare in primul rand, dar cu ce scop sa intram in politica e totusi important, ca viziune pe termen lung.

Personal, si nu mi-o luati in nume de rau pentru ca chiar va doresc succes si avem nevoie in politica de oameni cu initiativa si totodata pregatiti corespunzatori, consider acest mod de a porni ceva nou ca fiind neprofesionist, comparativ, spre exemplu, cu definirea criteriilor de integritate acomisie Macovei, care bineinteles, nu garanteaza prea multe dar sunt o initiativa mult mai eficienta, dupa parerea mea de a schimba ceva mai ales pe termen lung.

Succes in continuare!

Manole spunea...

Mersi, Voevod.

Criteriile „Macovei” sunt o simplă vrăjeală, o frecție la picior de lemn. Niște chestii birocratice ieșite din niște minți birocratice. Da, unii nu or să mai candideze la PDL, nicio problemă, se vor duce la PP-DD și candidează de acolo, și după aia susțin PDL-ul în Parlament. După ce pe naivi o să-i facă la buzunare... încă o dată.

Anonim spunea...

Nici mie nu-mi place ce vad. Dar ma voi exprima in limitele bunului simt, cum cred ca e normal. Si apoi, nu cred ca domnul Manole este perfect incat orice critica inseamna automat ca vine de la masoni sau securisti sau cine mai stie cine vrea sa uzurpe libertatile si bogatia neamului.

Ce nu-mi place:

* Adrian Sobaru in parlament? Cu tot respectul pentru domnia sa, dar nu orice om trebuie sa fie in parlament. Pana acum ce solutii constructive a avut domnia sa? Aruncatul de la balcon? Evident, asta vine de la depresia clinica care poate lovi pe oricine si nu de la "viziunea" sa asupra tarii, dar in mod sigur, nu am vazut nimic la Adrian Sobaru care ma poate face sa-l votez

* Despre doamna Ionela Danciu... Ce conteaza strangerea de semnaturi? Daca "tu" chiar ai impresia ca vei putea fi votat de cel putin 10.000 de oameni sa zicem, la fel de bine poti sa si strangi semnaturi de la 2.500. Ba chiar poate fi o oportunitate de a-ti face reclama. Cumva doamna Danciu traieste intr-o utopie in care crede ca daca are intentii bune, nu mai are nevoie sa depuna nici un efort - sau daca are intentii bune, inseamna ca ea chiar are si valoarea necesara pentru a realiza ceva concret si bun? Dovediti-mi asta doamna Danciu! Fapte nu vorbe!

De asta am pomenit intr-un comentariu anterior de sistemul de irigatii. Vreau fapte nu vorbe. Cu tot respectul, domnul Manole pare bine intentionat: vrea libertate si democratie si spune ca nu are competente pentru sistemul de irigatii. Oare aveti competente si pentru ce credeti ca aveti competente? Cum luptati pentru libertate si democractie cand orice efort pe care trebuie sa-l depuneti vi se pare ca vine de la cineva care in mod special vrea sa va puna obstacole? Aveti sau nu timpul pentru a va dedica politicii? Elon Musk a invatat despre nave spatiale citind carti. Credeti-ma ca puteti invata despre irigatiile din Romania in foarte putin timp. Ce veti face atunci pentru libertate si democratie daca ajungeti deputat? Eliminati strangerea de semnaturi? La ce ar ajuta asta? Ar vota cineva pe cineva care nu a putut strange 2500 de semnaturi? Ar sti macar de el? Persoana care se plange de acest lucru, are macar puterea, ambitia si daruirea sa se ocupe de lucruri constructive timp de patru ani daca se considera invis de sistem ca nu a putut strange niste semnaturi?

Daca va considerati ofensat de acest post, considerati totusi ca si eu ma simt infuriat vazand ce se intampla in aceasta tara, si nu am nici o afiliere politica, ci doar vreau sa vad ca lucrurile se misca intr-o directie buna. Poate buba e la mine, nu neg asta, dar considerati si dvs. ca ar putea fi la dumneavoastra.

Manole spunea...

Black, probabil știi sau, dacă nu știi, afli acum, eu am scris despre Adrian Sobaru la vremea respectivă și am zis că soluția nu e să se arunce de la etaj. Soluția e să fie lăsat să se exprime liber, să candideze, care-i problema?! Despre asta e vorba. În caz că nu știi, nici unul din parlamentarii actuali și, probabil, viitori, nu a adunat și nu va aduna 2500 de semnături de susținere a candidaturii.

În al doilea rând, la problema irigațiilor, ai dreptate, sunt convins că se poate învăța câte ceva. Dar înainte de a rezolva problema asta, mă tem că va trebui să răspundem la întrebarea: cine să rezolve problema irigațiilor? Că dacă zici „statul” or să sară toți că ești comunizd, stalinist, torționar, gulagofil, aaaaa, SO-CIA-LIST - asta e noua lor marotă - etc. Dacă zici comunitatea locală (cu fonduri europene sau sprijinul statului, sau cu legislație favorabilă) or să sară oamenii că ei n-au bani. Deci, cine să rezolve problema?! Eu susțin ce vrei tu, dar întâi să vedem în curtea cui e responsabilitatea.

Adamclisi spunea...

22 de ani de spalare pe creiere normal ca a nascut monstri... Acum Manole te vaiti de sistemul politic, eu ma vait de justitie, altul se vaita de Politie, toti ne vaitam de cateva ceva. Si toti ne ignoram intre noi. Si pe baza acestui "razboi civil psihologic" monstrii prospera.

Da, ai dreptate, la noi politica e o gluma proasta. Si nu doar la noi dar aici ai avut ocazia sa o constati pe cont propriu.

De ce? Pentru ca acum 22 de ani C I A a dat o lovitura de stat si si-a pus la putere marionetele feseniste, toti Estii de pana acum (Ili, Consta, Base, etc). Si toata plebea s-a bucurat de asta. Au fost atat de cretini incat si acum 22 de ani mai tarziu inca se mai bucura ca-s calcati regulat de biciuitorii de la FMI.

Pai si atunci, sa nu te bucuri ca au primit ce au meritat?

Eu sincer ma bucur. Vreau sa vad tara asta ducandu-se dracului de tot. O sa-mi iau talpasita inainte sa fie prea tarziu. Dar pana nu-i dai fac casei, violezi femeile si furi mancarea, romanul nu se trezeste. Asa ca nu urez Romaniei decat lideri cat mai corupti pentru ca doar astfel poate ajungem si noi la o noua epurare sociala.

AristotelCostel spunea...

Si eu cred sincer in intoarcerea la bâtă.
Toţi lăbartărienii tonetarii au nevoie să şi-o tragă-n cap până când vor pricepe cu neuronii lor stingheri ce înseamnă... societate.

George Oncea spunea...

Reguli generale despre piata imobiliara din Bucuresti:

Regulile sunt facute ca sa fie incalcate. Aceasta este prima regula pe care trebuie sa o luati in considerare deoarece nu exista reguli dure si rapide. Nimic nu este sculptat in piatra. Nimic nu merge bine tot timpul. Intotdeauna va exista o situatie, o contradictie si o exceptie.

Fii rational, nu emotional. Cumpararea sau vanzarea unei case poate fi un eveniment emotionant. Pentru cumparatori este esential sa nu se indragosteasca la prima vedere de casa(apartament) si sa insiste in a cumpara. In unele cartiere, o casa(apartament) asemanatoare se afla chiar dupa colt si e posibil sa se puna la vanzare chiar saptamana viitoare. Daca vinzi o casa(apartament), in special o casa(apartament) in care ai stat mai mult timp, este destul de greu sa te muti. Sfatul nostru este sa treci peste.

Valoare unei case este impusa de catre cumparator, vanzator si de piata imobiliara din Bucuresti. Valoarea apreciata, pretul de lista, costul mediu de vanzare al casei in cartier nu reprezinta valoarea casei. Valoarea adevarata este accea cu care se vinde casa(apartament). Pretul si valoarea nu reprezinta acelasi lucru. Majoritatea se axeaza pe pret nu pe valoare dar ceea ce conteaza cel mai mult atunci cand cumperi o casa(apartament) este valoarea acesteia.

Localizarea si cartierul afecteaza in mod direct valoarea casei. Depinzand de nevoile personale, o locatie buna ar putea fi: aproape de o autostrada, aproape de munca sau de scoli, spatii comerciale sau parcuri. Este mult mai bine sa cumperi o casa(apartament) in stare mai proasta intr-un cartier mai bun decat o casa(apartament) in stare buna intr-un cartier prost. Case similare din diferite cartiere pot ajunge la diferente de mii de euro.

Mai multe detalii aici: http://www.cgahome.ro

Conditia casei si a proprietatii afecteaza valoarea. Renovarile, imbunatatirile, starea acoperisului, varsta geamurilor si peisajul sunt importante. Cumparatorii au de cele mai multe ori multe case din care sa aleaga. Cateodata lucrurile marunte conteaza pe piata imobiliara din Bucuresti.

Online spunea...

Such a Amazing and Attractive section of content. I just stumbled upon your website and in accession capital to assert that I acquire actually enjoyed account and your blog posts. have a look at my homepage: https://www.gupshupfamily.com/pakistani-chat-room/

May Lookman spunea...

O mărturie uimitoare despre un jucător care mi-a adus soțul înapoi la mine. Numele meu este May Lookman, locuiesc în Marea Britanie și sunt fericit căsătorit cu un soț minunat și grijuliu, cu doi copii. O mare problemă a apărut în familia mea acum șase luni, între mine și soțul meu. Atât de îngrozitor încât a dus cazul în instanță pentru divorț. a spus că nu a vrut niciodată să mai rămână cu mine și că nu mă mai iubește. Așa că a plecat de acasă și i-a făcut pe mine și pe copiii mei să trecem prin dureri severe. Am încercat din răsputeri să-l recuperez după multe cerșetori, dar fără rezultat. și a confirmat că și-a luat decizia și nu a mai vrut să mă mai vadă. Așadar, într-o seară, când mă întorceam de la serviciu, am întâlnit un vechi prieten de-al meu care l-a întrebat pe soțul meu. Așa că i-am explicat totul, așa că mi-a spus că singurul mod în care aș putea să-l recuperez pe soțul meu era să vizitez un jucător de vrăji, pentru că și el a funcționat. Așa că nu am crezut niciodată în vraja, dar nu am avut de ales decât să-i urmez sfatul. Apoi mi-a dat adresa de e-mail a jucătorului de vrăji pe care l-a vizitat. {ogunomospellcaster@gmail.com}. Așadar, în dimineața următoare, am trimis un e-mail la adresa pe care mi-a dat-o, iar vrăjitorul m-a asigurat că îl voi recupera pe soțul meu a doua zi. Ce afirmație uimitoare !! Nu am crezut niciodată, așa că a vorbit cu mine și mi-a spus tot ce trebuie să fac. Apoi a doua zi dimineață, atât de surprinzător, soțul meu, care nu mă sunase în ultimele șase luni, mi-a sunat să-mi anunțe că se întoarce. Așa că s-a întors în aceeași zi, cu multă dragoste și bucurie, și și-a cerut scuze pentru greșeala și durerea pe care mi le-a provocat mie și copiilor mei. Apoi, din acea zi, relația noastră a fost acum mai puternică decât în ​​trecut, cu ajutorul unui jucător de vrăji. Prin urmare, vă voi sfătui să-l vizitați cu amabilitate pe marele Dr. Ogun Omo dacă vă aflați într-o astfel de stare sau dacă aveți vreo problemă legată de „readucerea fostului dvs. înapoi. Așadar, mulțumesc dr. Ogun Omo pentru că mi-a adus soțul înapoi și am adus din nou bucurie familiei mele. {ogunomospellcaster@gmail.com}
De asemenea, vindecă și readuce EX înapoi,
1 leac pe bază de plante HIV / ADIS.
2 Tratamentul cancerului pe bază de plante.
3 Curățarea rupturii articulației.
4 herpes vindecă ierburi.
5 feluri de orez jeleu.
6 HPV leac medicament pe bază de plante.
7 Vindecarea diabetului.
8 recuperează-ți fostul.
9 Vraja sarcinii.
10 cura HTP.
11 Vindecarea aerului hepatitic.
12 Covid 19 coronia vires cure.
13) Tratamentul astmului.

Rezultatul recensământului 2011 va accelera scăderea prețurilor pe piața imo?