Să schimbăm subiectul (apropo de cearta izbucnită în comentariile de la postul precedent): ia uitaţi-vă la tipul ăsta, e un Zilişteanu de-al lor. Linkul e dat de un comentator, mulţam.
Crăciunul uzurpat
Acum 5 ore
Un blog dedicat analizelor şi găzduirii discuţiilor neortodoxe despre evoluţia pieţei imobiliare din România.
Să schimbăm subiectul (apropo de cearta izbucnită în comentariile de la postul precedent): ia uitaţi-vă la tipul ăsta, e un Zilişteanu de-al lor. Linkul e dat de un comentator, mulţam.
Scris de Manole la ora 18:21
12 comentarii:
Anul trecut (2007) s-au acordat in Romania 54000 de credite imobiliara cu o valoare medie de 45000 E .
Persoana care conteaza in filmulet este Peter Schiff. A facut in trecut niste predictii referitoare la piata imobiliara americana si la subprime, lumea a ras de el, iar apoi i s-au adeverit previziunile. In prezent predictiile lui sumbre se refera la economia americana in general...sper sa se insele, dar prea a avut dreptate in trecut :p
Off topic:
Stie cineva, care e regimul juridic al terenului pe care a construit Nokia la Cluj?
La noi in Romania cine e Peter Schiff? Patriciu? :)
Sa vezi si sa nu crezi.
http://www.expres.ro/articole/detalii-articol/792282/Fisuri-in-piata-imobiliara/
Este vorba despre ansamblurile si proiectele noi, singurele care pot micsora cererea si preturile pentru apartamentele vechi. Intrebarea este ce se intampla cu apartamentele vechi?
Mass-media va cataliza prabusirea pietei imobiliare.
Sunt de acord ca preturile vor scadea cu cca. 20% insa daca se vor injumatati, jur ca o sa-mi pun cenusa in cap (cu toate ca mi-as dori sa se produca acest lucru, nu prea am sperante).
Scăderea n-are cum să fie bruscă, decât în cazul unui eveniment catastrofal şi imprevizibil. În condiţiile unei pieţe normale şi transparente (aşa cum se aşteaptă să fie piaţa noastră din toamnă) scăderile vor fi treptate şi mici, dar de durată. Problema e: cât va fi durata? Pe o piaţă normală un ciclul de scădere e de 5-7 ani, dar în Japonia (unde preţurile au crescut în perioada 1985-1990 la fel de iraţional ca aici) scăderea a durat 16 ani. Deci, dacă luăm o valoare de bază de 125.000 euro in 2007, în cazul unei scăderi mici, de 5% pe an, timp de 7 ani, preţul ar ajunge la 92.000 de euro, dar dacă scăderea ar dura 15 ani, preţul ar ajunge la 61.000 de euro, adică mai puţin de jumătate din valoarea maximă atinsă. Numai viitorul ne va lămuri şi totul depinde de cât de nesustenabile au devenit preţurile actuale în raport cu prezentul şi viitorul economic al acestei naţiuni.
Patriciu adevar graieste, dar trambitzeaza apocalipsa imobiliara din varful unui munte de cash (dolari!). Ar fi placut pentru el sa transforme o parte din bani in pamant, dar ghinion! Oriunde intoarce capul vede ca e balon imobiliar...
Pana si EVZ a schimbat macazul:
http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/792282/Fisuri-in-piata-imobiliara/
alex.dumitrascu off-topic
1.terenul apartine consiliului judetean
2. este administrat de Parcul Industrial TETAROM 3; aceste parcuri industriale nu au fost construite special pentru anumiti investitori ca de ex NOKIA. Pur si simplu s-a luat hotararea crearii unor parcuri industriale in scopul atragerii de investitii; NOKIA a fost una dintre firmele care a dorit sa se localizeze intr-unul din aceste parcuri industriale
3.Terenurile respective sunt concesionate investitorilor si exista o optiune de cumparare
Trimiteți un comentariu