miercuri, 29 octombrie 2008

Din ciclul: "Daca doriti sa revedeti..." sau "Sa nu uiti, Darie!"

Domnul Stobbs de la Creditlink - Rez.ro - Autoo.ro etc. a fericit audienţele mondiale în urmă cu aproximativ un an susţinând următoarea prezentare care mi se pare memorabilă deoarece conţine toate clişeele care circulau la vremea aia pe piaţă.

Stau şi mă gândesc, oare ce speranţe mai pot avea mărunţeii care au investit fără să fie conştienţi că o fac în fază de "overheating", nu de "heating"? Să luăm cazul cuiva care a "investit" 120.000 de euro într-un apartament cu 2 camere în urmă cu cca. 10 luni şi care în ianuarie 2009 vede că investiţia mai valorează doar 75.000 euro (şi încă scade). Să presupunem că bottom-ul se va atinge la o valoare de 60.000 (deci cam 1/2 din "investiţie"). Cum să-i explici coerent unui asemenea om că anii 2003-2007 în care s-au înregistrat creşteri succesive de 2 digiţi au fost, din punct de vedere istoric, o anomalie planetară cu care probabil nu ne vom mai întâlni nici noi, nici copiii noştri? Profeţia mea "doom" este că un apartament care va atinge bottom-ul la 60.000 va reatinge o valoare de 120.000 de euro în minim 15 ani de zile, şi asta numai în condiţiile în care inflaţia la euro va fi constantă de cca. 5% în toată această perioadă şi acel 5% NU va fi un indicator de stagflaţie prelungită! Dacă inflaţia va fi undeva pe la 2-3%, acel apartament va reatinge valoarea de 120.000 abia după minim 25 de ani de la atingerea bottom-ului!

Un cocktail financiar de genul celui întâlnit la nivel mondial până în acest an: abundenţă de bani la nivel mondial + norme relaxate de creditare + psihoză imobiliară (=delir) nu se va mai întâlni prea curând, pentru că nu mai sunt resurse. Nici financiare, nici, mai ales, psihologice. Poate că istoricii viitorului vor reuşi să pună cap la cap anumite fapte şi vor descifra misterul din spatele creşterilor de pe piaţa imobiliară mondială (care s-a gonflat, cum se zicea în The Economist, în acelaşi timp în mai multe locuri de pe planetă). Gurile rele zic că americanii aveau nevoie de bani ca să-şi finanţeze războaiele şi nu ştiau cum să-i tipărească fără să provoace inflaţie în propria ogradă. Poate că Japonia anilor '80 a fost un simplu preambul, o simplă repetiţie în vederea unei piese de teatru mult mai ample. Cine ştie? În orice caz, e o iluzie să crezi că la finalul crizei - în 2009, sau în 2010, sau în 2011... - preţurile vor creşte iar, pac pac, cu 20% pe an, timp de câţiva ani. Chestia asta numai un cioban o poate crede.

222 de comentarii:

«Cel mai vechi   ‹Mai vechi   201 – 222 din 222
elzorab spunea...

torin, extraordinar de bine spus. "inteligenta emotionala"

este o diferenta enorma de atirudine intre sua si romania. in sua esti respectat si tratata la fel indiferent de clasa sociala. la banca, la spaital, la primarie, pe strada, toti ti se vor adresa foarte politicos, cu u zambet pe buze, si incercand sa pastreze o atitudine cordiala.

in romania toti incearca sa-ti tranteasca o mizerie in fata, sa te faca sa te simti cat mai mic si neinsemnat, sa-ti dovedeasca ca el este superior, "mai superor" mai deosebit, mai special. habar n-am dorinta asta seaca de a parveni, de a le dovedi celorlalti cat de superiori suntem noi, etc...este specifica romaniei si nu pre o veti intalni in alte state civilizate... cred ca e o dovada de primitivism...

eu stau la povesti cu unul dintre baietii ce fac curatenie in birou cel putin o data pe sptamana. un tip cu mult bun simt, civilizat, as putea spune cchiar cu ceva pregatire. are pasiuni, se uita al documentare despre extraterestrii, are tot felul de teorii, are pasiuni, interese. il abordez, hei connor, ce se mai aude cu extrateresttrii aia? de atat are nevoie, vine si-mi povesteste tot felul de chestii una mai interesanta decat alta, parerea mea e ac, omul putea la fel de bine sa fie si profesor, dar asa s-a intamplat sa fie doar maturator. asta nu insemana ca trec in fiecare zi pe langa el cu aer superior, fara sa-l salut incercand sa-i dovedesc cu cat sunt eu mai superir...


"inteligenta emotionala" zero...primitivism!!!

elzorab spunea...

manole, nimic din discutiile asteaq nu sunt pe degeaba, toate au legatura cu bula imobiliara.

ai dreptate in ceea ce priveste capitalismul salbatic bazat pe tunuri.
intr-o economie de piata renumele si credibilitatea sunt totul. uita-te pe ebay, fac afaceri orbeste dar fac doar cei care au referinte bune. ceilati dau un tun si dispar...
credit hitory si un nume bun te fac milionar...restul, dai un tun de cateva mii de dolari si gata...cu aia te-ai ales....

Anonim spunea...

Manole, de ce nu si "din Romania" ? Sau Tiriac, Patriciu, Becali, Vantu nu sunt nume de cetateni romani ? Cat % din "averea" romaniei se afla in mainile lor ? Eu nu zic acum ca nu sunt si afaceristi din vest care vin si dau tunuri (ba chiar unii mai iau si "tzeapa" (nu ca mi-ar parea rau), ca norvegianu ala), dar hai totusi sa fim (fiti) mandri si cu specimenele autohtone. Si, dupa cum ziceam si mai devreme, deocamdata "patronii" rromani fac mai multi bani decat omologii lor din vest ("pentru ca i-a dus capul, bah, d-aia" :P ). Ceea ce zice multe ...

belly spunea...

"Dacă lucrurile continuă aşa, pur şi simplu o să ne ia dracu pe toţi foarte repede."

Ai dreptate, si se apropie momentul :)

Problema principala e faptul ca s-a intrat intr-un cerc vicios al naibii de mare.
Chirii mari -> venituri mari care nu au nici o treba cu productivitatea.
Se mareste chiria trebuie marit si salariul.
Stiti foarte bine ce efect a avut spirala asta in ultimii 3-4 ani.

dcg spunea...

Moama, ce de poezii ati insirat pe aici, mai ales secventele cu Parisul au fost remarcabile... abia astept sa mai scape canadianu' o injuratura sa mai dreaga atmosfera :)

Interesante si teoriile cu puturoasa de casierita care nu pune osul la treaba ca arhitectul sau manageru' si cum nu merita secatura mai mult decat o camera a servitorilor si aia tot pe chirie. Hmm, daca stam putin sa ne gandim, femeia aia munceste de-i sar ochii din cap, imaginati-va o coada de clienti nerabdatori sa achite si sa plece naibi mai repede acasa. Daca asta nu-i munca bruta, fara timp de pisu si fara timp de o cafeluta cu colegi la o tigare, atunci nu stiu ce mai este.

Mai aveam cate ceva de adaugat dar o sa ma opresc aici ca a inceput meciul.

Flavian spunea...

Manole & all, chiar nu intelegeti faptul ca unii SE FAC ca muncesc pe cand altii chiar pun osul la treaba ?

N-am zis NICIODATA ca o casiera ar trebui sa invete C++ daca nu-si poate folosi capul. Dar am zis ca poate sa-si foloseasca mainile sau spinarea decat sa stea CA VACA pe un scaun. Ar putea sa puna mana pe o pensula intr-un santier sau pe un surub intr-o fabrica in loc sa-si planga de mila si sa ceara de pomana.

Sunt TOTAL de acord ca TOTI sunt oameni si trebuie sa aibe o SANSA EGALA. Si din acest punct de vedere toti au SANSA sa MUNCEASCA si sa-si revendice DREPTUL la o casa sau sa SE PREFACA ca muncesc si sa se multumeasca cu o bere, o paine si o viata de leguma intr-o casa inchiriata.

E ALEGEREA lor si nimeni nu are dreptul sa le spuna cum sa-si traiasca viata, la fel cum e si OBLIGATIA lor sa fie constienti de alegerea pe care o fac prefacandu-se ca muncesc.

Intre cersetor si CEO exista o multime de pasi. Vorbind de oameni apti de munca si fara disabilitati: un cersetor sau vagabond nu merita nimic, un vanzator la chiosc care SE PREFACE ca munceste merita o paine si o chirie, un zidar care MUNCESTE merita o casa. Un programator sau manager merita si ei o casa. Un CEO merita si el cate case isi permite.

Inca o data: nu faceti confuzia intre cel care munceste EFECTIV si cel care AR PUTEA sa munceasca dar se complace intr-o situatie in care nu face mai nimic decat sa aibe pretentii.

elzorab spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
elzorab spunea...

pt dimofte. mi-am amintint de ceva care m-a facut sa zambesc, daca nu sa rad de-a binelea, ceva legat de vanzatoare si caserie...

tot in sua, majoritatea magazinelor, plus si la biblioteca, au case de marcat la care clientul isi scaneaza singur produsele, isi face totalul, tot singur si plateste cu cardul , tot singur, fara asistenta vreunei vazatoare.


zambesc pentru ca ma gandesc, oare ce profit ar avea un astfel de magazin in romania?

Flavian spunea...

Ce n-au inteles probabil multi: am tot respectul pentru o persoana de treaba indiferent de munca pe care o face.

Femeiea de servici o tratez cu sarumana ca pe orice alta doamna si salut portarul in fiecare dimineata si seara, ba uneori mai stau si cu ei de povesti. Sunt oameni simpli, de cele mai multe ori cu bun simt, in special cei trecuti de o anumita varsta. Discut cu ei la fel cum discut cu orice coleg din birou, fara nici o diferenta. Fara fumuri, fara intors capul sau spatele, fara prejudecati cum observ de atatea ori la unele persoane.

Le respect alegerea, dar sa ai pretentia sa muncesti putin si sa ai la fel de mult cu altul care munceste de trei ori cat tine mi se pare absurd. Ori muncesti mai mult si AI dreptul la mai mult, ori muncesti mai putin si duci o viata mai simpla.

E un fel de si cu slanina in pod si cu burta plina. Pur si simplu nu se poate...

Flavian spunea...

Daca tot nu pricepeti putem s-o luam si altfel: am la firma un administrator, om bun la toate si un portar. Au aceeasi pregatire si inteligenta, acceasi varsta, absolut identic, putem zice teoretic ca sunt frati gemeni.

Amandoi incep jobul dimineata. Administratorul are de reparat o broasca de la intrare. Isi aduce sculele, incepe sa mestereasca la ea. Portarul se uita la el curios. Administratorul desface broasca, o demonteaza, se murdareste de unsoare tot pana gaseste piesa defecta. Portarul s-a plictisit si a luat ziarul. Mai trece un om, ii arata legitimatia si el da din cap, apoi se uita iar la admin. Acesta scoate piesa defecta, merge la contabilitate sa ceara bani, apoi pleaca sa cumpere una buna. Se intoarce dupa o jumatate de ora de alergat la 3 magazine in zona. Portarul e la o tigare. Admin duce factura la contabilitate apoi se apuca sa monteze la loc broasca. Portarul mai aprinde o tigare. Admin termina de reparat, duce sculele la loc, face curat si se spala de unsoare. Portarul casca. Managerul ii spune admin ca mai are de reparat o teava care s-a spart la subsol. Omul coboara in beci, sa verifice problema. Se intoarce dupa un sfert de ora ud pana la genunchi si plin de panze de paianjen. Portarul incepe sa zambeasca. Admin isi ia sculele si coboara in beci. E deja ora pranzului si portarul isi respecta ora de masa. Admin a uitat o cheie si urca sa o ia. Portarul manaca tacticos. Dupa inca doua ore admin termina si el treaba. Reuseste sa se curete si sa-si ia si el pranzul. Portarul si-a luat si el o cafea si il tine de povesti. Administratorul termina masa si mai verifica niste neoane arse. Portarul casca si se uita la ceas ca se termina imediat schimbul. Admin mai are un bec de schimbat. Portarul isi face bagajul si preda tura colegului de noapte. S-a mai dus o zi grea de munca. Administratorul termina cu becurile si duce scara la loc. Isi schimba salopeta si pleaca cu o jumate de ora dupa terminarea programului.

Administratorul vrea sa-si cumpere o casa in rate la anul. Are un avans strans din economii si mici lucrari facute dupa program. Sotia lui munceste in fabrica si are incredere ca se vor descurca cu ratele. Portarul dupa program merge la bere cu baietii si nu-i mai raman bani de economii, sotia e vanzatoare la un chiosc, dar vrea si el o casa ca doar si el e OM si MUNCESTE.

Anonim spunea...

flavian, ho cu tata, ca n-a zis nimeni aici ca portarul sa aiba aceeasi casa ca administratorul, administratorul ca programatorul, programatorul ca neurochirurgul si neurochirurgul ca rocket-scientist-ul, dar toti ar trebui ca din salariul lor sa-si permita cel putin chirie si mancare.paznicul chirie in pantelimon si neurochirurgul chirie la unirii (or else, nu sunt la curent cu clasificarea cartierelor din bucuresti).
reciteste ce a scris Manole mai sus, dupa cum zicea cineva, toata lumea de aici are un anumit nivel intelectual si nu ne permitem sa emitem judecati egalitariste de genul paznic=administrator=programator=neurochirurg=rocket scientist

Flavian spunea...

Tocmai ca am citit ce a zis Manole sau altii si cred ca au inteles total gresit ce voiam eu sau Vasile sa spunem.

Exemple:

Unii sunt nemulţumiţi pe casiere, probabil pentru că stau ca vaca pe scaun şi nu învaţă C++.

N-AM ZIS NICIODATA CA O CASIERA TREBUIE SA FIE GENIU. INSA POATE ALEGE N JOBURI MAI BINE PLATITE CARE NECESITA UN MINIM DE EFORT FIZIC SAU INTELECTUAL SUPLIMENTARE

Foarte simplu, toti sint oameni. Nu inteleg de unde atita ura, te-au batut la scoala femeile de serviciu cu matura? Te luau la suturi paznicii cind te prindeau la furat de cirese?

N-AM ZIS NICIODTA CA AM CEVA PERSONAL CU FEMEILE DE SERVICI SAU PORTARII, IN SCHIMB AM CEVA PERSONAL CU LENESII CARE CER POMANA

Dovada impartirea radicala pe care o faceau unii pe aici intre IT intelectuali si vanzatoare sau paznici. Vezi tu, romanul, oricat de educat ar fi, nu accepta egalitatea decat atunci cand se refera la oameni de aceeasi pozitie sociala.

N-AM FACUT NICI O IMPARTIRE RADICALA DE GENUL ASTA, AM FACUT-O INTRE OAMENI CARE MUNCESC MAI MULT SI ALTII CARE PREFERA S-O FRECE ZI DE ZI

în alte părţi casiera e norma, nu excepţia. La noi programatorul, eventual ăla genial care câştigă 3000 de euro, e norma, şi casiera e excepţia. Ce să zic, mi-aş dori să fim o ţară de genii dar ştim cu toţii că nu e cazul.

LA NOI NICI PROGRAMATORUL NICI CASIERA NU TREBUIE SA FIE NORMA, PENTRU CA INSTALATORUL, ZIDARUL SI STRUNGARUL TREBUIE SA FIE NORMA. IN ORICE TARA CIVILIZATA PROGRAMATORUL SI FEMEIA DE SERVICI RAMAN EXCEPTIA.

Flavian spunea...

Ce am vrut sa subliniez prin povestea de mai sus este ca si portarul ar PUTEA oricand sa-si ia o casa la fel ca a administratorului daca ar VREA.

Nu trebuie sa fie un geniu, nu trebuie sa invete neurochirurgie sau C++, nu trebuie decat sa VREA sa munceasca un pic mai mult pentru asta. S-o lase mai usor cu berea, sa faca mai putine rate la LCD-uri, mai multa economie si sa VREA un apartament.

Este o MAAARE diferenta intre a VREA si a PUTEA. Daca administratorul si zidarul si tamplarul NU POT sa-si ia o casa in Romania atunci intr-adevar e o problema. EI sunt aia 80% de care ar trebui sa ma intereseze.

Dar de portar si de programator nu trebuie sa-mi fac griji. Ei sunt exceptiile, una pozitiva si alta negativa.

Torin spunea...

flavian,

serios acum, cit mai dureaza circul cu postatul de pe 2 identitati diferite? care 'tu' si 'vasile'?
In alta ordine de idei, nu ti se pare bizara tendinta ta ca dupa un post sa urmeze 10 interventii in care explici ce-ai vrut sa spui in postul initial, fara sa adaugi practic nimic nou? N-ar fi mai bine sa te aduni, sa te concentrezi putin, si sa-ti iasa transpunerea ideilor in cuvinte inca de la primul post?
Daca nu-ti cer prea mult, nu mai tipa (caps lock apasat asta inseamna).

Flavian spunea...

nea torin, cred ca sunt mai vechi pe forumul asta decat matale ca sa ma poti acuza ca as fi vreo clona.

Vezi postarile mele inca de prin iulie daca ai indoieli, articolul cu elodia cred ca a fost printre primele pe care am postat si au fost si altele de atunci incoace.

Ca sa nu mai vorbim de faptul ca activez cu acest user de ani buni pe multe din forumurile romanesti.

Cu argumentarea recunosc ca m-am cam lasat luat de val si daca imi bat atat capul sa lamuresc o chestie este doar pentru ca apreciez unele persoane de pe aici suficient incat sa consider ca merita deranjul.

dandy spunea...

flavian, tu in esenta ai dreptate, oamenii n-ar trebui sa stea degeaba si sa aiba pretentia sa li se dea mura in gura. Doar ca, nu asta incercau sa sublinieze ceilalti. Ci faptul ca prin Romania, "norma" (instalatorul, zidarul si strungarul mentionati de tine), dau chirie pe niste garsoniere nemobilate la periferie 80-90% din cat castiga. Si asta in orice oras, nu numai in Bucuresti.
Sigur ca trebuie sa fie o diferenta de nivel de trai intre cei care muncesc mai mult si cei care se multumesc cu un job caldut si nesolicitant. Dar nu e normal ca diferenta asta sa fie la modul ca programatorul isi permite o garsoniera in centru, sau 2 camere la periferie, iar casiera sa nu isi permita nimic (eventual sa stea cate 4 persoane intr-o garoniera ca sa supravietuiasca). In felul asta nu e multumit nici programatorul, nici casiera.
Asta inseamna discrepanta intre salarii si preturi. De altfel, zilistenii nostri, cand vroiau sa demonstreze ca preturile nu sunt mari si ca mai e loc de crestere, luau ca exemplu salariile cele mai mari, si pretul unei garsoniere. Ti se pare normal, ca aia care muncesc zi si noapte sa isi permita o garsoniera? Ti se pare normal ca aia care nu se omoara cu cariera, dar isi fac datoria zilnica la job, sa nu isi permita nimic?

Flavian spunea...

Ti se pare normal, ca aia care muncesc zi si noapte sa isi permita o garsoniera?

Repet ce am spus mai sus:

Daca administratorul si zidarul si tamplarul NU POT sa-si ia o casa in Romania atunci intr-adevar e o problema. EI sunt aia 80% de care ar trebui sa ma intereseze.

Dar de portar si de programator nu trebuie sa-mi fac griji. Ei sunt exceptiile, una pozitiva si alta negativa.

De altfel, zilistenii nostri, cand vroiau sa demonstreze ca preturile nu sunt mari si ca mai e loc de crestere, luau ca exemplu salariile cele mai mari, si pretul unei garsoniere.
Ci faptul ca prin Romania, "norma" (instalatorul, zidarul si strungarul mentionati de tine), dau chirie pe niste garsoniere nemobilate la periferie 80-90% din cat castiga. Si asta in orice oras, nu numai in Bucuresti.


Zilistenii au exagerat de multe ori, dar atentie sa nu cadem nici noi in panta cealalta.
In Brasov stai in chirie la 2 camere mobilat cu 200-250 euro. La garsoniere gasesti valori chiar de 150 euro si nu vorbim de periferie. Nu stiu cat ia portarul de la fabrica, dar media pentru oamenii care lucreaza LA BANDA este de vreo 250-300 euro. Cu 2 angajati in familie, un minim 500 euro venit este asigurat chiar si pentru familiile mai nevoiase de MUNCITORI. Acestia dau 30% din venitul lor pe chiria unei garsoniere sau apartament in zona decenta. Nu vorbesc din burta ci cunosc cazuri reale.

Cei care ar fi nevoiti sa dea 80% pe o garsoniera la periferie nu exista in socoteala asta. Singura varianta ar fi intr-un cuplu de trantori: el portar, ea casnica, castiga 100eur minim pe economie si dau 80eur chirie pe o camera de nefamilisti de la periferie. Crezi ca merita mai mult ?

Torin spunea...

flavian,
iar emiti judecati pe baza de bazaconii? Parerile capata greutate in functie de vechime, n-am vechime suficienta sau cum? Asta e capatul de ata de care te legi, presupunerea (falsa) ca n-am 'vechime'?
Uite, concret, ce asemanari izbitoare exista intre posturile 'voastre'. Acelasi stil de a posta, dupa prima piatra aruncata urmeaza un fluviu de explicatii. Si nu faci asta de dragul cuiva, ci de dragul tau, sa cazi cumva in picioare cind evenimentele au luat o turnura nefavorabila tie, tii la imaginea ta virtuala si nu o vrei compromisa, daca intelegi ce vreau sa spun. Ca tot am adus vorba despre inteligenta emotionala, un simplu 'am gresit, imi cer scuze pentru cele anterioare' valora infinit mai mult decit tonele de paraexplicatii ulterioare.
Revenind la posturi, daca le recitesti vei gasi in ele aceeasi dorinta disperata de a fii acceptat in comunitate "sper sa nu te superi pe mine" , "suntem de aceeasi parte" , aceeasi grija patologica de a nu fi inteles gresit, aceeasi dorinta obsesiva a impune parerea proprie.
Toate bune,

Flavian spunea...

Nea torin, in primul rand tu ai fost cel care a inceput cu bazaconiile cand m-ai acuzat ca as fi vreo clona

In al doilea rand eu nu m-am legat NICIODATA de vechimea ta ci ti-am aratat doar ca sunt de suficient timp pe aici si pe forumuri ca sa inlatur orice indoiala ca as avea vreo treaba cu vasile sau altcineva.

In al treilea rand urmaresc de multa vreme discutiile de aici, dar n-am nici o dorinta disperanta de "a ma integra". Am postat de cateva ori in iulie, am avut cateva interventii sporadice intre timp si acum e prima data cand m-am implicat mai serios in dezbatere.

Ca tot ai adus vorba de inteligenta emotionala, din experienta acumulata pe forumuri am observat ca mereu cei care nu gasesc argumente la subiect recurg la atacuri la persoana. Asa ca daca cineva trebuie sa-si ceara scuze, nu sunt eu acela.

Daca ai ceva argumente concrete cu care sa ma contrazici LA SUBIECTUL DEZBATUT, atunci putem continua. In caz contrar, eu consider ca mi-am incheiat argumentarea si ma opresc aici ca deja degeneram.

Torin spunea...

flavian nea torin, cred ca sunt mai vechi pe forumul asta decat matale
aduci in discutie vechimea mea, dupa care, senin:
In al doilea rand eu nu m-am legat NICIODATA de vechimea ta
chiar n-are sens sa-mi mai bat capul, cum zici tu, asa e.
Ok my friend, tu si vasile sinteti .... lasa-ma sa ghicesc, frati siamezi? A fost o gluma, desigur, realitatea e ca sinteti 2 persoane in colturi diferite de lume si din pura intimplare ati nimerit fix in acelasi topic, cu aceleasi idei (observi ca ma feresc sa scriu fixe), acelasi stil de exprimare, si in cel mai pur spirit camaraderesc va sprijiniti unul pe celalalt in ale argumentelor la subiectul dezbatut, asta cind nu va ocupati cu translatarea textelor voastre din romana in romana.
Vezi ca manole a inceput thread nou, despre chirii, poti continua acolo sa explici ce-a vrut sa spuna vasile.

Flavian spunea...

Dude, esti cu capul...

Credeam ca esti vreun ametit venit de curand pe aici si n-ai apucat sa remarci ca am posturi vechi de 4 luni. Dar acum vad ca pe topicul din 5 iulie apar atat posturile tale cat si ale mele:

http://balonul-imobiliar.blogspot.com/2008/07/si-totusi-unde-disprut-elodia-aaa.html

Asa ca nu ai nici o scuza si n-ai decat sa o tii in continuare cu ideile fixe si cu atacurile la persoana din partea mea daca nu poti mai mult de atat.

Anonim spunea...

Ești financiar în jos și au nevoie de împrumut?
Ai nevoie de împrumut pentru a achita creditele și datoriile?
Ai nevoie de finanțare pentru a configura propria ta afacere?
Ai nevoie de credite pentru derularea de proiecte de mari dimensiuni?
Ai nevoie de împrumut colegiu?
Ai nevoie de finantare pentru diverse alte procese?
contacte email: cwinvestmentloanfirmatgmail.com
contacte email: cwinvestmentloanfirm@gmail.com

Credite disponibile
* Credite personale (Secure și negarantate)
* Credite de afaceri (Secure și negarantate)
* Credit Combinație
* Creditul de Consolidare și multe altele:
* Pornirea o franciză
* Achiziționarea de afaceri
* Extinderea afacerii
* Cumpărarea Commercial Real Estate
* Executarea contractului

Vă îndemn să stai relaxa și vă faceți griji nici mai mult ca noi
Va oferim o oferta legit pentru ușa ta pas,
C-W Portofoliu de credite SERVICE
problema financiară este obiectivul nostru.
contacte email: cwinvestmentloanfirm@gmail.com
trebuie sa completati formularul de mai jos
informații:

Informații privind solicitantul personale.

CANDIDATE numele, prenumele .........................
SEX ..........................................
AGE ..........................................
STAREA CIVILĂ ...............................
Natura profesiei .................................
HOME ADRESA ..................................
NUMĂRUL DE TELEFON ...............................
Scopul credit necesar ...........................
DURATA DE ÎMPRUMUT ..............................
SUMA DE credit necesar .........................

Interesul nostru împrumut este la doar 3% și operațiunilor noastre este fost GUILD
SUB creditorii LEGILOR, toate completate
Cererile trebuie trimise direct
Prin e-mail (cwinvestmentloanfirm@gmail.com) pentru
verificări în cazul în care împrumutul este fost aprobată o notificare
e-mail va fi trimis înapoi la tine.

«Cel mai vechi ‹Mai vechi   201 – 222 din 222   Mai noi› Cele mai noi»

Rezultatul recensământului 2011 va accelera scăderea prețurilor pe piața imo?