duminică, 1 martie 2009

Fata tatii

Umblă de ceva vreme un zvon pe la SRI: cică americanii l-ar fi rugat politicos pe Băse să se calmeze din toamnă şi să nu se realeagă. Motivul invocat de aceştia ar fi natura maladiv-conflictuală a marinoiului şi faptul că prezenţa sa în fruntea unui stat membru NATO riscă să compromită relaţiile cu Rusia. Nici Putin cică nu ar fi străin de această manevră, acesta promiţându-le americanilor că va continua să se joace cu robinetul de gaz câtă vreme mai sunt susţinute personaje politice de teapa lui Băsescu sau Saakashvili (prostănacul ăla din Georgia care îşi halea cravata vara trecută).

Ieri am aflat cu toţii din mass-media că progenitura mai mică a Băsescului, juna Elena, o tânără speranţă care s-a făcut remarcată până acum prin:

  • faptul că ţine prima pagină a revistelor de rahat cu aventuri de pe la mare, din cluburi, de la prezentări de modă etc. ;
  • faptul că a avut o relaţie de câţiva ani cu fi-su lui Hrebenciuc, băieţaşul ăla de bani gata cu feţişoară de mormoloc pe care l-a făcut, după ce l-a părăsit, "molatec" şi "fetiţă";
  • gafele monumentale de vorbire, alea cu "succesuri", "euroclick" etc. care până şi pe Vanghelie l-ar fi făcut să pălească de invidie (apropo de Vanghelie, domle', să ştiţi că ăsta chiar s-a mai cizelat în ultimii ani, l-am auzit cu urechile mele folosind corect, într-un context corect, un cuvânt destul de complicat, "iniţiere")
aşadar, această... persoană supracalificată, candidează la europarlamentare. Dar ce ar putea-o recomanda pentru o astfel de funcţie?
  • profesional, cică a lucrat vreo 2 ani "consilier marketing" la unii care făceau lămpi; dacă vreţi să ştiţi ce face (în România) un "consilier marketing" într-un departament de marketing (din România), vă spun eu: lipeşte plicuri cu limba, face liste pentru promoţii, dă telefon la agenţia de publicitate şi cere raportări pe care le înaintează apoi şefului. De-astea. Experienţa profesională a domnişoarei Băse se confundă, cred, cu experienţa altor 4 milioane de români. Nimic deosebit.
  • educaţional, cică a făcut un stagiu la Parlamentul European, unde s-a plimbat şi ea vreo juma' de an printre picioarele parlamentarilor de-acolo. Deci a dus tava la un nivel mai înalt, carevasăzică, nu doar la firma de lămpi. Bun aşa.
Aşadar, această persoană care nu ştie să vorbeşte nici măcar româneşte (se sperie gândul la ce ar putea ciripi o asemenea juneţe pe franceză sau engleză), care are cultura generală cizelată în cluburi de mare fiţe şi care până la o vârstă destul de matură - 29 de ani - a muncit de a dat în brânci timp de ... 2 ani de zile (studenţii care muncesc normă întreagă de la 18 ani ca să-şi poată plăti chiria nu au intrat niciodată în planurile dumneavoastră cu "să trăiţi bine", domnule Băsescu, aşa-i?) vrea să ne reprezinte în Parlamentul European. Păi să ne reprezinte bine, dacă e aşa!

Candidatura, ridicolă până la absurd, confirmă însă indirect că Băsescu are probleme şi nu m-ar mira ca zvonul amintit la începutul articolului să fie adevărat. Ce rost ar avea să-i asigure mândruţei un loc călduţ pe 4 ani de zile la Strasbourg (unde, mai ştii, o da Dumnezeu să se mărite cu vreun franţuz) dacă nu îi este frică de toamna electorală?

PS. la mulţi ani tuturor doamnelor şi domnişoarelor care citesc blogul !

310 comentarii:

1 – 200 din 310   Mai noi›   Cele mai noi»
ionut spunea...

@all

"http://ziare.ro/1235774854-Tot_mai_putine_constructii"

x spunea...

Uiti un lucru important: electoratul. Romanul de rand are o reactie viscerala cand aude de nepotism, pentru ca nepotismul l-a lovit si pe el, cel putin odata in viata. Nici chiar nucleul electoral dur al PDL nu o sa-o voteze pe Elenuca. Ba dimpotriva, cred ca ar antrena o groaza de votanti negativi care in mod obisnuit stau acasa sau ies la gratar in ziua uro-alegerilor.

Basescu a aratat vadit in multiple ocazii ca e jenat de ambitiile si gafele duduii. Cred mai degraba ca e promovata de Bocii din PDL, care au reflexul altor vremi "cum, fata conducatorului iubit? pai se poate dom'le, sigur ca gasim un loc de sef in partid, si un post part-time la clientii nostri politici Luxten, remunerat cu 10.000E/luna". Suma care, in treacat fie zis, nu se confunda deloc cu experienta a 4 milioane de romani.

limestone spunea...

Manole, crezui ca am gresit globul. Nu era asta un glob de imobiliare/criza? Poi e frumos, sa ne bagam nasu in politica?
Cinstit sa fiu Base e ultima mea speranta ca se va redresa sistemul justitiar din tara asta. Tu daca ai avea un tort mare, nu i-ai da si ficei tale o felie?

Manole spunea...

@stelian: nu e vorba de câţi bani lua din acel job, ci de ce competenţe a dobândit practicându-l. Sunt sigur că nu era plătită ca un pălmaş oarecare aflat într-un job oarecare, dar nu am nimic împotrivă ca fata tatii să fi beneficiat de o sinecură din care măcar să se aleagă cu nişte competenţe deosebite. Bunăoară, să fi fost ceva pe la un birou de avocatură, să fi dus geanta avocatului timp de 2 ani pe la procese, să fi luat şi ea cauze mai mărunte, să se familiarizeze cu limbajul juridic. Sau să fi fost asistent manager la o companie de talie mare, gen Petrom sau Orange. Să fi fost asistenta Lilianei Solomon. Păi numai dacă respiri 2 ani de zile aerul unei afaceri de 1 miliard de euro, şi tot înveţi ceva.

@limestone: o întrebare retorică. De 19 ani, de când e politică, poţi să-mi dai un exemplu concret de ceva "redresat" de Băsescu? Dar nu din vorbe.

limestone spunea...

@yoyo

Cumpara acum terenul ala ca sa scapi de obsesie, ca cine stie, ti-o ia alt bizon inainte !
Daca vrei idei pt casa da-mi un email..

ionut spunea...

limestone

Pe 28 noiembrie 2008 iti spuneam:


Din pacate, viitorul se va juca exact ca la o partida de poker, prin negociere.
Alegi cu ochii bine deschisi sa zicem ( e doar un exemplu la intamplare) PNL si te trezesti ca astia fac alianta cu PSD+PC! Sau chiar cu PDL. Plus PNG. Plus , fara discutie, UDMR. Si combinarile pot continua...

28 noiembrie 2008 09:37


Tu imi raspundeai:


limestone spunea...
@Ionut

Da, PNL-ul nu are cum sa conduca singur, va fi ales de PDL sau PSD-PC.
Dar PDL nu va face niciodata alianta cu PSD-ul.


28 noiembrie 2008 09:46

Siguranta aia, pe care ai afisat-o atunci, s-a bazat pe ce? Uite ca pentru ciolan au facut alianta( exact cum banuiam).
Precum vezi, Base ti-a cam inselat asteptarile. Iar actualul guvern e un "motiv" de adancire a crizei, nu de rezolvare a ei.
E pacat sa-ti faci iluzii...

limestone spunea...

@Ionut..

Imi amintesc bine cand spuneai asta si ai avut dreptate. Din pacate in Romania nu se poate guverna singur, alinata este obligatorie, nimeni nu a obtinut peste 50%.
Acum nu putem sa impunem noi alegatorii variantele de alianta unui partid. E treaba lor..

Anonim spunea...

Manole poate ar trebui sa schimbi numele blogului in Balonul Romanesc.
Ca deja e un fenomen si e pacat sa ne limitam la un aspect.

On topic: daca mai continuam mult cu astfel de oameni ca reprezentanti ne ducem naiba.
Eu o propun pe Laura Andresan. :P
Pe Ioana am avut ocazia oarecum sa o cunosc si era ok ca om. Dar e prea modesta.

ionut spunea...

limestone

Daca nu poti guverna singur, mai bine stai in opozitie, decat sa te aliezi cu cel care pana mai ieri ti-a fost( cel putin la nivel declarativ) "dusman de moarte".
Altfel esuezi in penibil si derizoriu si risti sa pierzi definitiv increderea electoratului.

Anonim spunea...

Ce e clasa politica de azi?
E formata din oameni care au tradat Partidul Comunist Roman.
Asta e adevarul crud si rece.
PSD, PD au aceleasi origini.
Putinele partide asa zis istorice PNT si PNL au fost puse pe butuci sau s-au pus singure. Vezi cazul PNT.
Voi nu vedeti ca in politica romaneasca misuna tot felul de cai troieni gen Stolojan?
Ziceai limestone ca participarea la vot ar rezolva ceva. Nu vezi ca de 20 de ani suntem nevoiti sa alegem intre cel mai mic rau.
Asta imi aduce aminte scrutinul Iliescu-Vadim cand toti studentii s-au dus si l-au votat pe Iliescu.
Eu cand am pus stampila am zis: "Na, firi-al naibii, al treilea mandat!"

Anonim spunea...

manole, in sfarsit bagi si tu pe teava o cvasi-veste pozitiva. cu toate ca te-am mirosit ca fiind pesedeu.

ce spui tu se coroboreaza si cu iesirea infamului ministru al culturii parca (toader paleologu - prrrr) care, ca lingau de vaza al matrozului (alaturi de 'telectualii din icr si inca alti cativa lumpeni cu diplome) isi simt postul periclitat.

sa vedem cum reactioneaza partidul flashneta la aceasta posibila mazilire din exterior a iubitului conducator.

partidul (fsn 2009), basescu, rromania!

limestone spunea...

Deci voi sperati sa scapati de Basa doar obligandu-l sa nu mai candideze..jalnic..
De ce nu vine PSD-ul lui Manole si PNL-ul lu sapte cu un contracandidat pe masura? uite, propun eu pe Adrian Nastase de la PSD si pe Radu Fenechiu de la PNL. Si uite din marinimie am sa-i si votez la scrutin, ca tot nu ar avea nici o sansa in fata lu Base..
Cred ca una lume se uita prea mult in gura lu Mircea Badea...

Anonim spunea...

pai tu crezi ca milica chiar a castigat pe bune scrutinul din 96, sau basescu pe cel din 2004. si iliescu si nastase avusesera mai multe voturi dar au sunat aceiasi baieti de care aduce aminte manole aici.
sa nu mai vorbesc de cele 15k de voturi valide pentru oprescu din 2000 parca gasite pe cheiul garlei.
hai sa nu fim naivi, te rog.
tara e proasta (cu mine inclus ca si eu sunt tot roman) per ansamblu si nu ar fi deloc exclus sa-l aleaga din nou pe chior. pe care si eu l-am votata ca sa scapam de inca 4 ani de nastase.
acum trebuie sa gasim pe altcinava care sa ne permita sa scapam si de asta. asa progresam. alegand raul cel mai mic.

S. spunea...

@manole

Salut,

Iti admir foarte mult blogul, dar sincer cred ca politica nu are ce cauta aici. Ideea este ca ideile din ultimul post sunt mai mult sau mai putin impartasite si odata deschis un astfel de debate, chiar crezi ca poti schimba o opinie deja formata? Adica cu ce argument ai putea vota cu PNL-ul sau PDL-ul?

Nici unul?:) My point exactly.

S. spunea...

Iar Mircea Badea desi un tip inteligent, se prostitueaza intr-un mod jalnic la celebra emisiune:).

Jenant de-a dreptul. Dar ma rog, de undeva trebuie sa iti iei salariul nu?

x spunea...

Nu cred ca anti-Basescu implica pro-Geoana sau pro-Tariceanu.
Daca esti anti-Basescu inseamna ca esti impotriva setei de putere a liderilor locomotiva, care promoveaza librici in poziti cheie, pentru a-i contola apoi din umbra. Impotriva electoratului mamaligos care confuda mana forte, tirania ca'n Rusia, cu competenta.

Pana la urma Basescu si acoliti sunt exact liderii pe care romanii ii vor, si ii merita. Democratia functioneaza.

dcg spunea...

http://www.businessinsider.com/eastern-europe-about-to-go-bust-taking-western-europe-with-it-2009-2

Citez si o parere: "I don't see anything here that Alcohol, Tobacco and Firearms can't resolve!"

Andrei Stroiescu spunea...

Ca prima reactie, am crezut ca am gresit blogul. Apoi mi-am dat seama, inevitabilul s-a intamplat.

O zi buna.

elzorab spunea...

In Poland, 60pc of mortgages are in Swiss francs. The zloty has just halved against the franc. Hungary, the Balkans, the Baltics, and Ukraine are all suffering variants of this story. As an act of collective folly – by lenders and borrowers – it matches America's sub-prime debacle. There is a crucial difference, however. European banks are on the hook for both. US banks are not.

exact ce spuneam in urma cu o jumatate de an. bancile europene sunt expuse atat crizei din sua cat si celei din europa de est.

cele americane sunt expuse doar in sua, in timp ce au reusit sa vanda o amre parte din activele toxice fondurilor de investitiii din europa.

parerea mea, ca pe total bancile si economia din europa sunt mult mai expuse decat cea din sua.

elzorab spunea...

They are five times more exposed to this latest bust than American or Japanese banks, and they are 50pc more leveraged (IMF data).

Spain is up to its neck in Latin America, which has belatedly joined the slump (Mexico's car output fell 51pc in January, and Brazil lost 650,000 jobs in one month). Britain and Switzerland are up to their necks in Asia.

elzorab spunea...

Whether it takes months, or just weeks, the world is going to discover that Europe's financial system is sunk, and that there is no EU Federal Reserve yet ready to act as a lender of last resort or to flood the markets with emergency stimulus.

elzorab spunea...

exact ce spuneam si eu, nu exista nici un mecanism in europa care sa reactioneze rapid la criza, asa cum exista in sua, pana votr ajunge la un consens, vor trece luni, iar criza va matura cu ei pe jos inainte sa poata sa faca ceva...

nu uitati ca in sua criza a inceput acum 16 luni, in timp ce in europa de est abia acum 4-5. e doar un inceput timid, criza abia incepe si efectele se vor resimti incepand cu aceasta vara si toamna, apoi va fi tot mai rau...

elzorab spunea...

"The sums needed are beyond the limits of the IMF, which has already bailed out Hungary, Ukraine, Latvia, Belarus, Iceland, and Pakistan -- and Turkey next -- and is fast exhausting its own $200bn (€155bn) reserve. We are nearing the point where the IMF may have to print money for the world, using arcane powers to issue Special Drawing Rights. Its $16bn rescue of Ukraine has unravelled. The country -- facing a 12% contraction in GDP after the collapse of steel prices -- is hurtling towards default, leaving Unicredit, Raffeisen and ING in the lurch. Pakistan wants another $7.6bn. Latvia's central bank governor has declared his economy "clinically dead" after it shrank 10.5% in the fourth quarter. Protesters have smashed the treasury and stormed parliament.

elzorab spunea...

tarile baltice sunt inaintea noastra cam cu 6-8 luni, deci ceea ce se intampla acolo vom vedea si la noi in toamna-iarna...

elzorab spunea...

"'This is much worse than the East Asia crisis in the 1990s,' said Lars Christensen, at Danske Bank. 'There are accidents waiting to happen across the region, but the EU institutions don't have any framework for dealing with this. The day they decide not to save one of these one countries will be the trigger for a massive crisis with contagion spreading into the EU.' Europe is already in deeper trouble than the ECB or EU leaders ever expected. Germany contracted at an annual rate of 8.4% in the fourth quarter. If Deutsche Bank is correct, the economy will have shrunk by nearly 9% before the end of this year. This is the sort of level that stokes popular revolt.

elzorab spunea...

"The implications are obvious. Berlin is not going to rescue Ireland, Spain, Greece and Portugal as the collapse of their credit bubbles leads to rising defaults, or rescue Italy by accepting plans for EU "union bonds" should the debt markets take fright at the rocketing trajectory of Italy's public debt (hitting 112pc of GDP next year, just revised up from 101pc -- big change), or rescue Austria from its Habsburg adventurism. So we watch and wait as the lethal brush fires move closer. If one spark jumps across the eurozone line, we will have global systemic crisis within days. Are the firemen ready?"

deci, daca berlinul nu va salva tari ca spania si irlanda, se va ajunge lao segregare economica a europei si poate chiar la una politica. mai spuneam eu, e usor sa fii prieten cand te lafai la o un ospat bogat. dar cand vine vorba de oale si borcane sparte, ma indoiesc ca germanii se vor inghesui sa plateasca datoreiile spaniolilor care s-au aruncat la credite si specula imobiliara...

elzorab spunea...

"This is why some folks think the dollar is going to remain strong over the coming months: Because the rest of the world is falling apart even faster than we are. "

oooppss asta vorbeste despre mine!

elzorab spunea...

Just as the global economy wasn't "decoupled" at the beginning of 2007, however (when the majority of Wall Street strategists believed that it was), it's not "decoupled" now. So the collapse of Eastern Europe--and, with it, the Western European banks--would almost certainly jump across the pond.

ok , de data asta economia americii va fi afectata de colapsul din europa de est, ceea ce ra de asteptat. singura intrebare e care dintre cele doua economii va fi afectata mai tare?

elzorab spunea...

Eastern Europe has borrowed an estimated $1.7 trillion, primarily from Western European banks. And much of Eastern Europe is already in a deep recession bordering on depression. A great deal of that $1.7 trillion is at risk, especially the portion that is in Swiss francs. It is a story that could easily be as big as the US subprime problem.


deci criza nu inceput doar de la subprim-ul american ci si de la cel elvetian...nu?

elzorab spunea...

Along came the synchronized global recession and large Polish current-account trade deficits, which were three times those of the US in terms of GDP, just to give us some perspective. Of course, if you are not a reserve currency this is going to bring some pressure to bear. And it did. The Polish zloty has basically dropped in half compared to the Swiss franc. That means if you are a mortgage holder, your house payment just doubled. That same story is repeated all over the Baltics and Eastern Europe.

pe scurt, in termeni absoluti, deficitul comercial al poloniei este de trei ori mai mare decat al sua, in timp ce nimeni nu are rezerve valutare in sloti! aceeasi situatie si in balcani

elzorab spunea...

Austrian banks have lent $289 billion (230 billion euros) to Eastern Europe. That is 70% of Austrian GDP. Much of it is in Swiss francs they borrowed from Swiss banks. Even a 10% impairment (highly optimistic) would bankrupt the Austrian financial system, says the Austrian finance minister, Joseph Proll. In the US we speak of banks that are too big to be allowed to fail. But the reality is that we could nationalize them if we needed to do so. (And for the record, I favor nationalization and swift privatization. We cannot afford a repeat of Japan's zombie banks.)

elzorab spunea...

The problem is that in Europe there are many banks that are simply too big to save. The size of the banks in terms of the GDP of the country in which they are domiciled is all out of proportion. For my American readers, it would be as if the bank bailout package were in excess of $14 trillion

elzorab spunea...

This has the potential to be a real crisis, far worse than in the US. Without concerted action on the part of the ECB and the European countries that are relatively strong, much of Europe could fall further into what would feel like a depression

elzorab spunea...

We are going to find out this year whether the European Union is like the Three Musketeers. Are they "all for one and one for all?

elzorab spunea...

However, getting all the parties to agree on what to do will take some serious leadership, which does not seem to be in evidence at this point. The US almost waited too long to respond to our crisis, but we had the "luxury" of only needing to get a few people to agree as to the nature of the problems (whether they were wrong or right is beside the point). And we have a central bank that could act decisively.

esentialul e aici, cum vor reactiona statele europene ca grup, cad de dispusi vor fi cetatenii uno state ca germania sa suporte pierderile celor din spania, sa se sacrifice pentru ceilalti...

elzorab spunea...

As I understand the European agreement, that situation does not exist in Europe. For the ECB to print money as the US and the UK (and much of the non-EU developed world) will do, takes agreement from all the member countries, and right now it appears the German and Dutch governments are resisting such an idea.

elzorab spunea...

Their banks not only have exposure to our US foibles, much of which has already been written off, but now many banks will have to contend with massive losses from emerging-market loans, which could be even larger than the losses stemming from US problems. Plus, they are more leveraged

DING-DONG, DING-DONG, DING-DONG

mobutu spunea...

elzorab unleashed.
mai bine pui link catre articolele originale si le citim noi, nu trebuie sa dai (atatea) citate p-aci.

Flavian spunea...

Manole, manole, ma dezamagesti tot mai tare... :(

Pai acuma ca imobiliarele is moarte si ingropate te-ai apucat de barfe din astea marunte ?

In loc sa avansezi la chestii mai serioase, dai inapoi acuma ? Lumea se prabuseste in jurul nostru si alte subiecte in fara de barfele politice chiar nu ai mai gasit ? :(

Tufis spunea...

Subscriu :). Manole, e pacat de efortul de pana acum s-o dai in bara chiar la mal. Nu stiu, asta e parerea mea...

nelu pionieru spunea...

ma copii, pai ce faceti, muscati mana care v-a hranit pana acum ? pai ati ajuns toti mari specialisti pe acest blog, ati invatat termeni ca bizon, bula, etc. si acum ii dati lectii lui tov. manole ??? e blogul omului si scrie ce vrea in el. nu e obligatoriu sa scrie ce va place voua.

elzorab spunea...

mobutule, era mult prea important articolul, nu ma pot baza pe voi ca cititi dupa link, asa e sigur!

ia uitati un megadirector de 24 ani. pai cand a ami avut asta timp sa si studieze, sa mai vada cum e cu traitul asta, sa mai invete, a prinda experienta? asta s-a nascut director?

Dacă ne mai ţine aşa încă vreo două luni...nu ştiu ce o să facem”, a declarat pentru Gândul Florin Chiţu, 24 de ani, director executiv Easy Credit. Firma pe care o conduce, care nu acordă credite, ci intermediază pentru bănci, este specializată în acordarea de credite la domiciliul potenţialilor clienţi şi trăieşte din comisioanele încasate de la bănci, în cazul în cazul în care creditul este “tras”, adică acordat. Firma lui Chiţu are şapte angajaţi stabili şi 12 agenţi cu contract de colaborare. Comisioanele, pe care le încasează de la bănci,

elzorab spunea...

"Spre exemplu, în proiectul Rose Garden au fost vândute două apartamente, cu plata integrală în cash. În cadrul Asmita Gardens, a fost achiziţionat un apartament cu două camere la un preţ de 180.000 de euro, fără TVA, achitat tot cu banii jos. (A.G.)"

gata, de cand romaii au aflat ca nu se mia dau credite, s-au enervat si platesc totul cash!

elzorab spunea...

In lunile mai-iunie vor aparea probabil si primele falimente si executari silite ale unor proiecte mari de pe piata locala si abia atunci va incepe criza pe piata imobiliara", spune Radu Merica, directorul general al dezvoltatorului german ECE in Romania. Compania germana administreaza dezvoltarea centrului comercial Colosseum din Capitala,

Manole spunea...

@all: vă ofuscaţi degeaba. Nu am făcut blogul ăsta ca să asist impasibil la mizeriile din jur.

Aşa cum v-am dovedit cu "balonul", internetul este momentan singurul mediu de comunicare care are puterea de a corecta opiniile din "mainstream". E păcat să nu profităm de el şi să rămânem indiferenţi.

Anonim spunea...

Prin natura lui un blog este purtatorul opiniilor si viziunii creatorului sau.

UJohn spunea...

@Manole...
Funny articol. Dar irelevant. Din 2 motive:
1) Pe principiul "nu e prost cine cere, e prost cina da"... daca extrapolam putem spune ca "nu conteaza cine candideaza ci conteaza cine voteaza". Ori, daca ar fi sa ne gandim cine voteaza, mad'mazel Basescu ar putea fi chiar o persoana reprezentativa.
2) In Romanistan este proponderent votul negativ. Asadar, daca ar fi sa alegem intre un rau mare (dar bine pudrat si fardat, cu fatzaul tencuit bine sa nu luceasca la Teveu) si unu si mai mare (de pilda, VC Tudor, sa zicem)... tu pe cine crezi ca ar trebuii sa votam?

limestone spunea...

@Stelian

Ce tot o aburesti cu romanii care au liderii pe care-i merita???
De Emil Constantinescu ce zici?Profesor doctor universitar la Universitatea Bucuresti, Intelectual fin cu carti de specialitate publicate in strainatate, ce ai fi visat mai mult decat atat? da uite ca nu a mers, iti trebuie mai mult de atat pentru a fi un presedinte bun..

AristotelCostel spunea...

@Andrei Stroiescu

Prima data mi-am împroşcat nervii pe buletinu' de vot pe 28 noiembrie 2004, iar ultima data a fost... pe 12 decembrie 2004.

Pe 12, când am ajuns acasă, C.T. Popescu mi-a spulberat toate speranţele. Omu', destul de crud, a spus direct că opţiunile românilor au constat în generaţia UTC a PCR şi ...celebrele şi mult iubitele servicii secrete.

Acum nu regret foarte mult un regim Năstase, da' nici speranţe nu mai am.

Mascarada lu' tata nici la aprozar n-are ce căuta!

UJohn spunea...

... apropo, despre fazele balonului
Cred ca am sarit peste "bull trap" si incepem sa intram in faza de "Fear"
Cu banii dati si fara case

limestone spunea...

$7500 pretul mediu pentru o casa in Detroit
March 2, 2009 by Khris
Filed under: Economic
Conform Chicago Tribune, pretul mediu de vanzare al unei case in orasul Detroit in luna decembrie a fost de $7500 (ati citit bine) - practic mai putin decat costa o masina.

Detroit, un oras cu peste 800.000 de locuitori si inima industriei auto americane, a suferit foarte mult de pe urma prabusirii celor trei mari producatori auto GM, Ford si Chrysler, rata somajului este mult peste media nationala iar daca vei cauta pe site-ul de imobiliare realtor.com proprietati oferite spre vanzare in Detroit la un pret cuprins intre $0 si $5000, o sa gasesti fix 1.146 de oferte.

limestone spunea...

"Programul de evaluare a sanatatii populatie, un esec de 200 milioane de euro"
Multumin domnule fost ministru liberal Nicolaescu !

Cristean spunea...

pe cetateanca aia n-as vota-o nici daca m-ar plati. lunar.

dar asta cu americanii e unul dintre cele mai perverse zvonuri pe care le-am auzit in ultima vreme. si putea sa sune la fel de bine la modul "a zis sri sa nu votati cu basescu sa nu se supere strainii pe noi". ei, vax.

nelu pionieru spunea...

@UJohn

mda, cica au avut oferta de 75.000 pe cotet, in vara, dar vroiau 80. aum ar vrea sa ia 50 si sa il dea cu tot ce e in el....slabe sanse.
ne mai miram ca e criza... pai il vazui si pe maimutoiul ala de contractase apartament de 230.000 de euroooooo ... doua sute trei zeci de mii da ieuro , incredibil si mergeau prin noroaie. pe un blog am gasit un link catre un reportaj al unei televiziuni americane in care era prezentata casa de la care a pornit criza... un exemplu de fapt. era un cotet de lemn care cica era casa cumparata prin credit la o suta si ceva de mii de dolari. cand a fost scoasa la vanzare, ca nu mai platisera negroteii sau rednecii rata, s-a obtinut pe ea 18000 $. au cumparat-o vecinii ca sa o demoleze, probabil era focar de infectie in cartier.

ma uit la astia din reportajul de pe protv si nu imi vine sa cred. par oameni normali si nu pot sa cred cum au putut sa se bage in asa rahat...incredibil

UJohn spunea...

@nelu pionieru'

Nu sunt oameni normali. La sfarsit mentioneaza valoarea ratei platite pentru apartamentul de doua camere, nou... 50 si ceva de bulioane... RATA PE O LUNA.

Oamenii aia au venituri peste 2000 EUR lunar, si deci se incadreaza in cam top 5% din Bucuresti (nu din tara). Nea' Nelu Faiantzaru' care lucreaza pa santier, nici nu viseaza o asa suma.

Daca astia au probleme (si or sa aiba chiar si dupa ce s-or muta)... de oamenii de rand ce putem zice. Ne putem da seama, printre randuri.. de arieratele ce populeaza viata socio-economica din Romanistan.

Eu in locul lor inchiriam garsoniera, cu banii luati pe garsoniera plateam parte din chirie in alta parte, un apartament cu 3 camere civilizat unde avea si bebe-ul o camera cu fereastra si nici nu trebuia sa-l parchez, pana incepe sa mearga la scoala, IN DEBARA!!! Minimizam cheltuielile, traiam civilizat si nici nu ma vindeam bancii pe tzaspe zeci de ani de acum incolo.
Dar... asta este. Prostia e refuzul omului de a gandi.

Anonim spunea...

Articol din Curierul National cu titlul : "Guvernul SUA salveaza Citigroup de la faliment pentru a treia oara".
Printre altele "Analistii sustin ca banca va continua sa ceara ajutor in viitorul apropiat".
La fel ca si cu GM, Crysler, Ford mai putin sau deloc deoarece sunt bine reprezentati pe piata masinilor "europene" (mai mici ca dimensiuni, consum etc.), americanii baga bani in gauri negre.
De ce nu se intelege ca e o criza sistemica, trebuie schimbata "viziunea" asupra .... vietii (economice, sociale etc.)
Prin astfel de metode nu vom face decat sa ne afundam cat mai mult.
Sau poate asta se urmareste ........?

Anonim spunea...

Daca ar fi sa ne luam dupa anunturile imobiliare din ziare si de pe net suntem inca la faza de denial.

nelu pionieru spunea...

prin oameni normali vream sa zic sanatosi la cap. m-am uitat mai atent si am vazut si eu faza cu bebelusul in debara (sanchi dresing) hahahaha cum pana mea ma sa dai peste 110.000 de euro si sa faci puradelului camera in debara ???? daca mai fac unul unde il baga, in baie ? doamne ce tare e si patronetele de agentie, cum se uita el la tabloul cu parai, hahahaa.

in ce tara traim, frateeee

alex.dumitrascu spunea...

Pretul mediu al unei case in Detroit este de 7500 $.
Nu aveti halucinatii , e adevarat si oficial.
http://financiar-imobiliar.guvernarea.ro/forum/viewtopic.php?t=530

mobutu spunea...

@UJohn
incredibil reportajul ala de pe protv ... prostie in stare pura:
-nu vand cu 75k pentru ca vor 80k;
-intrun final vand cu 46k;
-au rata la noul apartament (overpriced) de 1,25k/luna;
-vor avea bebe, crescut in dressing;
-cine stie, poate ramane unul din ei (sau amandoi) somer;
-vor sta intrun bloc asa zis "nou", cu majoritatea apartamentelor neocupate, fara infrastructura, drum in mocirla;
-etc.
Iar ăla cu "noi punem marmura pe bloc, deci n-avem probleme" a fost cireasa de pe tort.
Da'i doamne minte romanului.

nelu pionieru spunea...

mobutele cireasa de pe tort zic eu ca a fost nevasta patronetelui de agentie. a ajuns sarca sa faca lavete d`alea de vand tiganusii la semafoare. la sf. filmuletului se vede cu patronetu pleaca la o vizionare cu un client si in parcare avea....normal, un gip, fratica. pai iti dai seama cand se duce pe la service-uri cu gipanu sa le vada lavete. doamne apara si pazeste...

AristotelCostel spunea...

@yoyo

Preţurile terenurilor au scăzut cu 40%. Asta în ciuda faptului că nu sunt tranzacţii.

Să mori de râs.

Ai vrea să plăteşti 290 Euro/mp în condiţiile în care NIMENI nu cumpără?

Ce faci cu 300 mp? Te vor sugruma învecinaţii. Mai bine stai la bloc pe 150 mp... garantat vei avea puţini vecini şi, foarte probabil, pe mahalaua ta nu vei avea ţâgani. Ăştia stau NUMAI în zone bune.

mobutu spunea...

@ nelu pionieru
adevarul este ca sunt o gramada de cirese pe tortul din reportajul respectiv ... nici nu stii care-i mai mare si mai frumoasa :)
oricum merita vazut, eu unul m-am crucit de ce am vazut acolo.

Anonim spunea...

"A lack of vision has held us back," said Nicholas Hood III, another mayoral candidate. "The auto industry was so dominant—too dominant—and we never prodded ourselves and the business community to a more expansive vision."

De ce seamanana economia romaneasca cu cea a SUA?
Pai motoarele au fost imobiliarele si industria auto.
Fuck, we are in deep shit!

Anonim spunea...

La ce datorie externa are SUA, in jur de 64 - 65 de mii de miliarde de dolari, planul negrisorului de 800 de miliarde "pentru salvarea natiunii" e ... ca "Sa traiti bine" - ul matrozului si conducatorilor nostri. Rahat cu apa rece !

Andrei Stroiescu spunea...

@Aristotel Costel

Nu votezi, NU CONTEZI. Daca votezi, s-ar putea ca nici atunci sa nu contezi, dar s-ar putea totusi SA CONTEZI. Intre certitudinea unei lucru rau si probabilitatea unui lucru rau, ce alegi?

Nu gandesti, esti prost. Daca gandesti, s-ar putea ca si atunci sa fi prost, dar s-ar putea totusi sa nu fi. Intre certitudinea prostiei si probabilitatea prostiei, ce alegi?

Bagi acum banii intr-o cloaca, ii pierzi. Daca nu-i bagi, s-ar putea ca si atunci sa-i pierzi, dar s-ar putea totusi sa nu-i pierzi. Intre certitudinea unei tepe si probabilitatea unei tepe, ce alegi?

Asta ca sa lamurim viziunea mea asupra luptei civice prin neparticiparea la vot. Care numai motiv de mandrie nu este. Este abandonul in melasa manipularii, din prostie sau din rea-vointa.

Are legatura Elena Basescu cu blogul lui Manole dedicat balonului imobiliar? Daca Manole zice ca are, atunci are (putea totusi sa deschida un al doilea blog, dedicat nesimtirii din politica). Asta nu face mai putin previzibila aparitia acestui post, care e totusi mai mult pe linia Badea-Ciutacu decat Manole.

@Manole

Te folosesti de credibilitatea obtinuta de pe urma balonului ca sa ataci in politica, sperand ca vei ramane la fel de credibil. Incepi cu raspandirea unui zvon (publicarea lui) si apoi, pentru credibilitate, adaugi ceva adevarat, incercand sa transferi acel ceva adevarat + credibilitatea de pana acum, in credibilitate zvon. E ca un fel de monetizare a blogului, doar ca in loc de AdSense care face conversie de trafic in bani, faci acum conversie de credibilitate.

Procedeul este aplicat cu succes de Mircea Badea, care impleteste adevaruri cu minciuni, zvonuri si manipulare si pretinde ca are adevarul suprem. Pentru majoritatea celor care au abandonat logica (daca au avut-o vreodata), chiar asa si este.

limestone spunea...

MERSI Andrei !!

Subscriu si eu la tot ce ai spus tu..

Si repet, este jalnica speranta unora de a scapa de Basescu sugerandu-i sa nu mai candideze !

arx spunea...

@ Simon


Ai dreptate, este o criza SISTEMICA. Din pacate lumea nu pricepe si e de inteles acest lucru. Am prins si noi 5 ani de bunastare si acum hop o luam de la capat. In mintea omului de rand care se uita la tv si vede grafice crescand ca Fat-Frumos zi de zi, simpla idee ca sistemul e terminat, mort , ingropat este o erezie. Vorbim de capitalism, cel mai si mai sistem economic, cum drac e posibil asa ceva? Ne-am luat plasa cu comunismul, acum ne luam plasa cu capitalismul salbatic. Pentru cei ce au ochi sa vada, ambele sisteme sunt imputite de la cap, dovada, pe zice trece politicienii continua politica imprimatului de bani si bagatul lor in gauri negre. NIMENI, dintre conducatori nu are curajul sa spuna adevarul, si anume, SISTEMUL e mort. Am globalizat, liberalizat, creditat pana ne-a luat dracu. Daca pana in anii 70 lumea era multi polara si o criza era locala sau regionala, acum avem o ciorba planetara multumita geniilor capitaliste care au creir mai mic decat o rata si buzunare cat casa poporului.
Cat despre gugustiucii aia doi, niste prosti, am si eu prieteni de genul. Nu s-au lasat pana nu si-au luat apt. la tineretului cu 140000 euro cu dobanda, pardon camata variabila de vre-o 7-8%, iar acum strang din dinti si din posterior, apartamentul e "cotat" in jur de 90-100k iar ei au de platit 350k in 20 de ani, dar cum spune bunicul meu "atentie ca domnia si prostia se platesc"

Miorlau Pufos spunea...

Un prost si banii lui nu ramin niciodata prea multa vreme impreuna. Intotdeauna se gasesc unii care sa-i desparta.

Cit despre postul politic al lui Manole...e blogul omului, face ce vrea cu el. Zvonul cu imobiliarele, odata imprastiat, a avut cum sa influenteze piata. Zvonul cu politica insa nu mai influenteaza pe nimeni ca nu are cum.

dcg spunea...

Hopa!

http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-5460892-update-delegatie-bucuresti-afla-washington-pentru-negocia-imprumut-fmi.htm

vladone spunea...

@arx
"Pentru cei ce au ochi sa vada, ambele sisteme sunt imputite de la cap" - comunismul si capitalismul;
nu cred ca sufera comparatie: capitalismul este cu mult mai bun decat comunismul - de fapt e cel mai bun, parerea mea :)
capitalismul a fost insa, in ultimii zeci de ani, terfelit de guvernele alese democratic - n-a mai ramas mare lucru din spiritul sau :( ... iar directia in care se misca acum rezolvarea crizei este cum nu se poate mai rea, cred eu.

AristotelCostel spunea...

@Andrei Stroiescu

Prezenţa unui CNP la vot influenţează rezultatele votului ...cum influenţează o tranzacţie imobiliară ... PIB-ul SUA.

Speculanţi imobiliari => mulţi proşti => tranzacţii gârlă => PIB umflat!

Plutocraţi cu sacoşe (zahăr, ulei, esenţă de vanilie) => mulţi proşti => rezultate tranşate!

@Limestone

N-am nimic cu omu', e perfect ...pentru România şi altu' mai bun... nu se ezistă.

Acu' poate ne dai şi nouă dreptate că fiică-sa, spre deosebire de economia României, n-a încetat nicio clipă să... duduie.

Anonim spunea...

Auziti, hai sa lasam familia Basescu. Tara arde si baba se piaptana.
E dreptul Elenei Basescu de a candida la orice functie publica.
Si la cati fitosi avem in tara cred ca au si ei nevoie de un reprezentant.

Si Manole scuza-ma, Basescu nu e preferatul meu dar mi se pare culmea sa ii spuna alte guverne ce are voie sau nu sa faca unui cetatean roman. E dreptul lui sa candideze, cel putin pana justitia decide altceva.
Pentru ca pana la un verdict negativ familia Basescu are aceleasi drepturi ca orice alta familie romana.

Nu imi amintiti de nepotism, doar numele de Kenedy, Bush nu au parut din neant.

Vladone, incearca sa vezi mai departe: sistemele economice si politice actuale nu functioneaza indiferent ca se numesc: capitaliste sau comuniste.
Idei noi? Ar trebui sa ne vina mai repede idei noi ca altfel sfarsim iar in dictatura.
Da si tu o idee Aristotele ca de criticat e usor.
Serios, mai bine deschidem un subiect in care fiecare sa spuna ce solutie vede el. Chiar proasta dar poate asa se ajunge la ceva mai bun.

ionut spunea...

Andrei Stroiescu

"Nu votezi, NU CONTEZI. Daca votezi, s-ar putea ca nici atunci sa nu contezi, dar s-ar putea totusi SA CONTEZI. Intre certitudinea unei lucru rau si probabilitatea unui lucru rau, ce alegi? "

Paradigma asta (poate) a fost valabila pana anul trecut cand PDL facu alianta fix cu "dusmanul de moarte" PSD, aratandu-ne astfel noua alegatorilor ca chiar nu contam.
Pentru mine faptul ca actuala( sau vechea ca tot aia e) clasa politica de la noi e interesata in majoritatea covarsitoare, absoluta, a ei doar de ciolan, este de mult o certitudine si nu o probabilitate.

Erau posibile 3 scenarii mari si late:
1) PDL si PNL( a mai fost stim cu ce rezultate).
2) PNL si PSD ( la fel ca prima varianta, chiar daca cele 2 partide au negat-o vehement).
3) PDL cu PSD, ceea ce s-a si intamplat.

De ce m-as fi dus la vot?

In plus, explica-mi si mie la ce te referi cand spui ca NU CONTEZ( eu si altii care am ales sa nu votam)?
La ce te referi?

Andrei spunea...

recunosc ca e enervanta nuti basescu. dar de aici si pana la a-l critica pe basescu e cale lunga. daca fata vrea sa-si demonstreze puterile de ce ar impiedica-o cineva? eu nu vad unde e vina lui basescu in ascensiunea elenutei (ma rog in afara de momentul x de acum 20 si ceva de ani + 9 luni). Si mie mi se pare o prostie sa speri sa scapi de basescu pentru ca nu candideaza si nu pentru ca s-a gasit un candidat mai bun.
P.S. prezenta la vot este obligatorie pentru orice om cu ceva "greierash". e adevarat ca sacosele sunt decisive acum dar tocmai pentru ca cei cu "greierash" nu se duc la vot. daca prezenta la vot ar fi de 95% ar fi imposibil sa mai manipuleze populatia cu sacosele din 2 motive: 1. ar fi prea multi oameni de manipulat. 2. o mare parte din cei manipulati ar avea..."greieras" si ar vota cum cred ei nu cum vor posesorii de sacose.
Este unul din putinele comentarii ale lui manole cu care nu sunt de acord. de asta e bine in democratie:).

ionut spunea...

Andrei Stroiescu


Si mai e ceva: "Nu gandesti, esti prost".

Perfect de acord , dar faptul ca n-am fost la vot nu inseamna ca n-am gandit, ba ceea ce s-a intamplat ulterior imi dovedeste ca am gandit bine. Cel care s-a dus la vot cu speranta ca poate acum se schimba ceva ( cu speranta asta m-am dus 18 ani continuu la vot), ala n-a gandit bine!

ionut spunea...

Andrei

"P.S. prezenta la vot este obligatorie pentru orice om cu ceva "greierash"."

Tu ai "simpatii" de stanga sau de dreapta( ca banuiesc ca d'amandoua in acelasi timp n-ai cum)?

Anonim spunea...

Doamn,e cat am plans la povestea asta:
http://www.quadra2.ro/?id=7

Asta era strategie de vanzari?
:)))))

vladone spunea...

@Chrysthyan
"sistemele economice si politice actuale nu functioneaza indiferent ca se numesc: capitaliste sau comuniste."
asa se pare ... si de ce oare nu merg ? ce au in comun? iti spun eu: democratia este ceea ce au in comun ... ma tem ca chiar democratia, asa cum este ea acum - cu alegatori si alesi - este ceea ce au in comun, rau, capitalismul si comunismul (cu versiunile lor "gri").
Eu, personal, as prefera o lume in care autonomia locala sa primeze ca forma de manifestare a libertatii indivizilor. Libertatea de a alege cand sunt milioane de alegatori si cativa alesi este o aiureala.

vladone spunea...

.. si inca ceva important legat de democratie: nu mai vreau sa aleg persoane/partide - vreau sa aleg direct solutii; tehnologia informatiei din zilele noastre ar permite unei societati sa se guverneze (cvasi)direct - fara interpusii astia penibili numiti politicieni.

AristotelCostel spunea...

@Chrysthyan

Da si tu o idee Aristotele ca de criticat e usor...
Chiar proasta dar poate asa se ajunge la ceva mai bun.


Te referi la sisteme social-economice?

În privinţa României mi-ar fi mult mai simplu.

Nu se poate.

Din cauza comunismului nu mai există comunităţi, exceptându-le pe cele ... maghiare şi ... ţigăneşti.

Ţiganii sunt prea puţin educaţi ca să-şi pună mintea la altceva decât la furt, iar maghiarii prea aroganţi ca să profite de capacitatea lor de coeziune.

Cu românii e perfect... simplu: dezbinaţi şi uşor de condus, atât pe plan local, cât şi... central.

Poporul român e în stadiul 0... în aşteptarea lui Mesia.

În general... sistemul social-democrat din nordul Europei s-a dovedit viabil... până la tentantele speculaţii financiare. Eşecul poate fi pus pe seama faptului că ar trebui extins comportamentul moral de pe plan naţional ... aşa... în general.

Deci, moralitate => prosperitate sustenabilă, porceală => prosperitate "bazată" pe sărăcia altora.

Anonim spunea...

vladone era sa te injur :)

Democratie in comunism? Ai vazut filmari de la vreun congres PCR?

Dar sa fiu daca nu ai nimerit-o la sfarsit. Microcomunitati independente, fiecare alege ce vrea el si sta cu cine vrea.
Si normal, un liant general, o federatie de comunitati... si vai ce frumos va fi... exact promisiunea ansamblurilor rezidentiale.
Ai trait vreodata intr-un oras mic?
Eu am trait intre 3000 de oameni cu care nu am avut nimic in comun.
Si unde primarul, popa si seful politiei fac legea. Sau dupa caz smecherii locali.
Nu merge, ne intoarcem la feude.

UJohn spunea...

@ionut

Sigur Ionut, ai dreptate, nu trebuie sa mai mearga NIMENI la vot. Asa o sa se prinda votatii cat de neapreciati si inepti sunt, iar valorile or sa iasa singure si corespunzator motivate in fata, pentru a salva poporu' de foamete si nevoi.

Si daca tot am luat-o pe panta asta, ar trebuii sa nici nu mai platim vreun impozit si sa ne strangem, cu totii, cu mic cu mare si cu rezerva generoasa de catran si fulgi de gaina sutita pentru a pedepsi pipitzele proaspat concediate din banci pentru contributia lor epocala la agravarea crizei mondiale.
Si... daca tot am inceput cu ele, n-ar strica sa ne luam si de preoti, medici, politisti, militari, profesori, functionari sau oameni care stiu sa lucreze la un computer pentru a-i pedepsi corespunzator pentru dorinta lor neavenita de a avea casa, masa si masina.
Aferim... si dupa aia chemam si minerii. Sa vina sa vada daca nu am scapat vreun cineva.

Andrei Stroiescu spunea...

@Aristotel Costel

Prezenta unui CNP singur, nu. Prezenta a 10 milioane de CNP-uri, da. Prin extrapolare, absenta unui CNP nu, absenta a 10 milioane, da. E mai simplu si mai eficient sa determini CNP-urile sa stea acasa, decat sa le convingi ca merita "sa se deranjeze". Oameni au murit pentru ca alti oameni sa aiba dreptul "sa se deranjeze". Lipsa "deranjarii" va determina moartea altora.

Unde-i unul, nu-i putere... Unde-s multi puterea creste. Creste si sperie. Asa ca mai bine sa fie doar unul singur... CNP-ule, ce conteaza votul tau? Stai acasa, "nu te deranja". Fi scarbit. Scarba e buna, e o forma moderna de lupta, e intruchiparea spiritului civic.

Sacosele prind la gloata (in sensul de multime putin educata, care gandeste putin sau deloc, care se asteapta sa ia altii decizii pentru ei si care este oricand dispusa sa se vanda).

Absenta voita si scarba prind la cei care se cred destepti, fara a realiza ca sunt de fapt manipulati (cinste lor totusi ca nu se vand).

Banii prind la cei considerati (de altii) destepti, datorita mediatizari sau pozitiilor/posturilor care le detin. Pentru cei care daca tot se vand, o fac pe mai mult de o simpla sacosa. Ei sunt cei mai periculosi, pentru ca investitia in ei presupune returnarea cu mult mai mult decat a unui vot.

ionut spunea...

Andrei Stroiescu


"Asta ca sa lamurim viziunea mea asupra luptei civice prin neparticiparea la vot. Care numai motiv de mandrie nu este. Este abandonul in melasa manipularii, din prostie sau din rea-vointa."

Viziunea mea: singura atitudine civica, demna de luat in seama in conjunctura actuala, ar fi intrarea in viata politica impotriva tuturor partidelor existente (adica formarea unui alt partid).
Eu imi afirm reaua-vointa in ceea ce priveste clasa politica actuala,
voi cei care ati fost la vot si ia-ti dat "girul" ar trebui sa acceptati ca ati picat in plasa manipularii!
Vrei sa discutam si despre prostie?!

nelu pionieru spunea...

@Chrysthyan

io jămapel nălu`, nălu pioneru`.

pă ală micu il culc in debara. dar o sa aiba cu cine sa se joace, cu țiținica si cu Puțulica. Se vor alerga prin parc toata ziua sa isi fure mancarea. Ah! Si cu Miruna! . Are un hamster care mananca mereu si e asa de grasss. Acum trebuie sa fug, ca ma striga vecinu` de jos. Mergem sa ne luam ratia de la cantina saracilor. dar ne simtim asa de bine in Quadra2, care apartine de Federatia Klingoniana.

pfuai ce poveste de supces suntem.

vladone spunea...

@Chrysthyan
pai 3000 de oameni este o comunitate mare - mai trebuie sigur un "etaj" intermediar: o comunitate ar trebuie sa aiba doar cateva zeci de pitici - cam cat un bloc; si nu sustin ca in felul asta ar fi "mai bine" peste tot dar cu siguranta ai avea mai clar sentimentul ca participi la deciziile care se iau si iti influenteaza viata; daca o cumunitate d-asta mica se duce in "dictatura" popii e doar problema ei :) ... ma rog, poate aberez oleaca :)
ceea ce stiu cu siguranta este ca nu vreau un stat superreglementat in care bancile pot fi privatizate in interesul meu cica; adica nu vreau sa fiu furat pe fata ! - intre nationalizarea unei banci mari si comunism nu-i, sincer, mare diferenta :(

Andrei Stroiescu spunea...

@Miorlau Pufos
Da, e blogul lui Manole si poate posta ce vrea el. I-am contestat acest drept? NU. Am exprimat o parere vis-a-vis de oportunitatea unui post atac-politic pe un blog de imobiliare. Si faptul ca ma asteptam sa faca acest lucru, pentru ca face parte dintr-o retea de bloguri care mai devreme sau mai tarziu au avut asemena posturi. Stiu, politicul e implicat adanc in imobiliare, insa aici e vorba de doar unul din miile de atacuri la Basescu, cu sau fara rost, si modul in care incearca sa se legitimizeze. Un zvon singur n-are putere suficienta sa schimbe ceva. Cand insa se alatura altor sute, mii, da, are. Mai ales cand vine cu un bagaj de credibilitate, ceea ce poate ca multe din restul de sute, mii, n-au. Sau poate ca Manole vrea doar sa castige mai mult din AdSense si atunci Basescu e subiectul ideal de generare trafic pentru monetizare.

Torin spunea...

@Andrei Stroiescu

Unii dintre noi au certitudinea ca intreg politicul existent, in ansamblu si in detaliu, este un putregai infect, deci alegerea in sine este lipsita de sens. E ca si cum te-ai intreba ce sa aleg, mere stricate sau pere stricate? Dincolo de bine si de rau, aleg sa aloc 0.0 secunde actului de votare.

Anonim spunea...

Sa vina regele! :))))

Lasand gluma la o parte situatia in Romania e dramatica.
Ionut are dreptate, doar un noua forta politica ar putea schimba ceva.
Da de unde, Aristotel a punctat bine: comunismul a distrus mult.
Ei, hai ca mai e putin pana vor fi mai multi tigani decat romani si vom avea un bulibasa presedinte.

Gandindu-ma la India, daca i-am scolariza si educa pe astia s-ar putea sa avem o sansa ca tara. Ca mintea le merge dar deocamdata doar la prostii.

limestone spunea...

@Ionut

Inca o data pentru tine Ionut poate pricepi:

De la ANDREI STROIESCU citire:

"Prezenta unui CNP singur, nu. Prezenta a 10 milioane de CNP-uri, da. Prin extrapolare, absenta unui CNP nu, absenta a 10 milioane, da. E mai simplu si mai eficient sa determini CNP-urile sa stea acasa, decat sa le convingi ca merita "sa se deranjeze". Oameni au murit pentru ca alti oameni sa aiba dreptul "sa se deranjeze". Lipsa "deranjarii" va determina moartea altora.

Unde-i unul, nu-i putere... Unde-s multi puterea creste. Creste si sperie. Asa ca mai bine sa fie doar unul singur... CNP-ule, ce conteaza votul tau? Stai acasa, "nu te deranja". Fi scarbit. Scarba e buna, e o forma moderna de lupta, e intruchiparea spiritului civic.

Sacosele prind la gloata (in sensul de multime putin educata, care gandeste putin sau deloc, care se asteapta sa ia altii decizii pentru ei si care este oricand dispusa sa se vanda).

Absenta voita si scarba prind la cei care se cred destepti, fara a realiza ca sunt de fapt manipulati (cinste lor totusi ca nu se vand)."

UJohn spunea...

@all

Democratia (cred eu) functioneaza prin 2 mecanisme:
1) cel pozitiv: candidatul e ales prin vot popular pe baza unor promisiuni realiste si intelese de catre votanti
2) cel negativ: votantii, in caz ca acel candidat ales o face de oaie, IL PEDEPSESC. Si nu ma refer la pseudo pedepse de genul "absenteism la vot" ci de puscarie sau chiar mai rau.

In Romanistan nu functioneaza nici unul dintre aceste mecanisme... DIN CAUZA VOTANTILOR.

Exemplu: Nu am cunoscut pe nimeni care sa pretinda ca Bombonel nu este corupt. Dar nu am cunoscut iarasi, pe nimeni, capabil sa demonstreze in fata casei poporului pentru trimiterea lui in judecata. E mult mai usor sa injuri, sa dai din gura, sa versi ... DECAT SA FACI CEVA CIVILIZAT.

Atitudine civica pe dreaq.

Anonim spunea...

@UJohn, Andrei, limestone

Se preconizeaza un scrutin Basescu vs Nastase.
Unde mama naibii vedeti voi alternativa pozitiva aici?

Ati auzit ca s-a trezit Stolo ca se vrea europarlamentar? Sa ce? Sa renunte ?
Discutam teorie sau situatia reala?

AristotelCostel spunea...

@Andrei Stroiescu

Nicolae Ceauşescu era perceput în 1968 drept cel mai bun preşedinte posibil al României.
Deranja pe cineva că Leana avea să ajungă doctor în codoi?

Traian Băsescu e ăl mai glorios din România şi cred că ar putea câştiga alegerile şi fără sacoşe.
Te deranjează că Leana lui mai mică va ajunge europarlamentar?

Va ajunge sigur... pe listele PDL... cel mai puternic partid... când pe stânga... când pe "dreapta"... din România.

P.S. Votul uninominal a fost o mascaradă.

UJohn spunea...

@Crystyan...

Politica este un mecanism darwinian... Daca intotdeauna alegi raul cel mic dintre cele doua... pe urma o sa ai de ales intre 2 rele mai mici... pe urma intre 2 rele aproape bune... s.a.m.d.

Daca nu alegi... ma rog, cred ca poate sa isi inchipuie oricine.

Votul nu este "UN DREPT"... este "O DATORIE".

limestone spunea...

@all

solutia posibila/alternativa s-ar putea sa vina:

Daca isi va face Monica Macovei partid,l-ati vota?

ionut spunea...

Ujohn

"Sigur Ionut, ai dreptate, nu trebuie sa mai mearga NIMENI la vot. Asa o sa se prinda votatii cat de neapreciati si inepti sunt, iar valorile or sa iasa singure si corespunzator motivate in fata, pentru a salva poporu' de foamete si nevoi."


Am afirmat eu undeva asta, ca nimeni n-ar trebui sa mearga la vot?
Eu am spus pur si simplu care a fost optiunea mea personala si am argumentat si de ce!
Am mai spus de asemenea ca, alianta ulterioara dintre PDL SI PSD ne-a dat dreptate noua celor care n-am fost la vot.
Voi cei care i-ati votat sunteti direct responsabili!
Faptul ca eu nu am fost la vot si n-am participat la acest "simulacru", nu inseamna ca de maine imi cumpar pusca cu luneta si impusc toti mebrii guvernului pe motiv ca eu nu i-am votat, nu-i recunosc si nu sunt de acord cu ei.
Cu atat mai mult,asta n-are nici o legatura cu plata impozitelor!


Ca sa ma fac mai bine inteles, eu sunt monarhist si nici nu sunt de acord cu constitutia in actuala ei forma. Asta nu inseamna ca voi incalca legile, pe motiv ca romania e republica.

AristotelCostel spunea...

@UJohn

Alegerea răului cel mai mic s-a petrecut în 2000 în dauna lui WC şi în 2004 împotriva lui Năstase.

Poate se va mai petrece.

În cazul votului uninominal, dacă se prezintă 3 candidaţi necunoscuţi, toţi cu o multitudine de calităţi îndoielnice, te prezinţi? Pentru ce?

În cazul votului pe liste, dacă PDL poate face alianţe şi cu PNL şi cu PSD, iar PNL-ul şi cu PSD-ul se pot înţelege, şi toate aceste partide luptă pentru bunăstarea poporului, toate au doctrina adaptabile pentru încurajarea investiţiilor şi mărirea pensiilor, te prezinţi la vot? Pentru ce?

ionut spunea...

Ujohn

"Politica este un mecanism darwinian... Daca intotdeauna alegi raul cel mic dintre cele doua... pe urma o sa ai de ales intre 2 rele mai mici... pe urma intre 2 rele aproape bune... s.a.m.d."

Nu contest ca s-ar putea sa ai dreptate dar... eu unul sunt creationist si nu evolutionist, deci...nu cred in mecanismul darwinian!

limestone spunea...

@Ionut
Daca toti cei ca tine destepti care au stat acasa, ar fi mers la vot, poate ca ar fi iesit PDL 51% si nu ar mai fi fost nevoie sa se alieze cu PSD, te-ai gandit vreo clipa la varianta asta? Dar tu ca probabil ai fost la munte in duminica aia.
Daca prezenta la vot ar fi fost de 99% poate lua cineva 51%, nu neaparat PDL si ar fi guvernat singur mult mai lesne si mai eficient decat o poate face orice alianta de partide !!

UJohn spunea...

@Ionut

Nu dezbat aici diferenta dintre stiinta si credinta.
Oricum, mecanismul spus de mine ... chiar nu are nimic de a face cu religia. Ce are Sula cu prefectura?

limestone spunea...

@Aristotel

Te prezinti la vot caci poate partidul tau ia peste 50% si guverneaza singur nemaifiind obligat sa-si adapteze politica intr-o obligatorie alianta, blamabila oricare ar fi ea.

UJohn spunea...

@Aristotel

Da, ma prezint. De ce? Simplu: cineva trebuie sa conduca, si singura modalitate in care eu pot influenta persoana... este votul.

Votul.... nu se limiteaza la stampila. Ce urmeaza dupa vot, vezi mecanimul no. 2... e la fel de important

Anonim spunea...

Ionut

Mecanismul darwinian functioneaza si in afaceri.

AristotelCostel spunea...

@limestone

Partidul lui Iliescu, Partidul lui Băsescu, Partidul lui Patriciu, Partidul lui Voiculescu, Partidul lui Becali, Partidul lui WC.

Ăăă...eu n-am partid.

UJohn spunea...

@ionut

Constitutia este un contract intre tine (cetatean) si stat. Fie ca te duci la vot sau nu, esti parte in acel contract.

Si-atunci, te intreb: tu respecti numai contractele "care iti plac"?

ionut spunea...

Limestone

Repet:
5 milioane ce CNP-uri pentru PSD +
5 milioane de CNP-uri pentru PDL

ESTE EGAL CU

0 (zero) CNP-uri pentru PSD +
0 (zero) CNP-uri pentru PDL

Adica guvern PSD+PDL.


In timp ca tu ca votant ai crezut( ai fost manipulat) cu totul altceva si te-ai dus la vot cu credinta asta:
NICIODATA PDL-ul NU VA FACE ALIANTA CU PSD-ul!!!

Spune-mi sincer cu mana pe inima, ca daca ai fi stiut( sau ai fi banuit macar) ce se intampla (postelectoral) te-ai mai fi dus la vot!
E valabil si pentru andrei stroiescu!

vladone spunea...

@UJohn
"Si-atunci, te intreb: tu respecti numai contractele "care iti plac"?"
pai eu cu statul roman n-am semnat nici un contract ... sau cel putin n-am semnat de buna voie nici un contract ... ca daca nu-s "de buna voie" oricum n-au valoare ..

ionut spunea...

Limestone

"Daca toti cei ca tine destepti care au stat acasa, ar fi mers la vot, poate ca ar fi iesit PDL 51% si nu ar mai fi fost nevoie sa se alieze cu PSD, te-ai gandit vreo clipa la varianta asta? Dar tu ca probabil ai fost la munte in duminica aia."

De ce a fost nevoie ca PDL-ul sa se alieze cu PSD-ul?
Ca sa lupte contra crizei care ne bate la usa!?
Daca chiar crezi asta...n-are rost sa mai discutam.

ionut spunea...

Ujohn

Inca odata: nu vorbesc despre religie sau stiinta. Am spus pur si simplu ca nu cred in mecanismul darwinian! E gresit.

AristotelCostel spunea...

Criza financiara ninja

P.S. Promit s-o trimit pe Lenuţa la... Brsel.

ionut spunea...

Ujohn

"@ionut

Constitutia este un contract intre tine (cetatean) si stat. Fie ca te duci la vot sau nu, esti parte in acel contract.

Si-atunci, te intreb: tu respecti numai contractele "care iti plac"?"

Citeste cu atentie ce am scris: "daca n-am votat-o si nu sunt de acord cu constitutia in forma ei actuala, asta NN inseamna ca trebuie sa incalc legile."

Andrei Stroiescu spunea...

@Ionut

Paradigma functioneaza oricand. Te-ai gandit macar o clipa ca daca te duceai la vot (si ca tine multi altii) puteai modifica ecuatia? Poate, cu votul tau (si al multora), altele erau procentele. Poate ca erau si mai multe partide, nu doar 3+1. Tu iti justifici (in)actiunea prin ceea ce a rezultat drept urmare a (in)actiunii tale. Pentru ca asta s-a repetat pana la obsesie in toata mass media: "sunt posibile 3 scenarii mari si late. Nu faceti nimic, totul e deja prestabilit. Nu poti schimba nimic, de ce te-ai mai chinui?". Etc.

Da, majoritatea politicienilor din majoritatea partidelor vaneaza doar ciolanul. Sunt atat de multi incat par sa fie toti. Si totusi, din toate numele alea de pe lista, chiar crezi ca nu puteai gasi pe nimeni pe care sa-l votezi? Chiar trebuia sa-ti reduci optiunea la 3 partide, din care nu aveai ce vota, asa ca de ce sa votezi? Au fost si o gramada de oameni din alte partide, necunoscuti care cica "erau de docor". De ce sa nu fi votat pe unul din ei? Fiind de decor poate ca nu aveau cine stie ce datorii de rambursat odata ajunsi in parlament. Poate ca erau prosti, dar mai putin corupti. Dar mai ales, mai ales, ar mai fi lasat din "numele grele" pe afara. Am fi avut un parlament incompetent, daca ar fi ajuns toti necunoscutii in el? Tot ce se poate, dar macar n-ar fi fost asa corupt, in plus actualii parlamentari, multi din ei inscaunati acolo, ei bine, acestia ar fi vazut... PISICA! Ar fi vazut un parlament fara ei... Numai pentru asta si merita sa te duci la vot. Parerea mea.

Cand spun ca cine nu voteaza, nu conteaza, spun faptul ca, neparticipand la vot, cum poti sa te superi pe altii ca au votat altfel decat ai fi vrut?!? Nici mie nu-mi place alianta care s-a infaptuit. Cum nu mi-ar fi placut nici o alta alianta, pentru ca o alianta inseamna posibilitatea de a fugi de raspundere, dand vina pe celalat. Poate ca PSD si PDL s-ar fi aliat indiferent de rezultat (totusi am dubii insa ca daca vreunul din ele ar fi putut face majoritate fara celalat s-ar mai fi aliat) insa rezultatul votului ori le-a facut munca mai usoara (dandu-le motive rezonabile de alianta daca asta ar fi planuit de la inceput), ori i-a fortat sa o faca (explicatia oficiala). Si totusi am fost la vot, desi n-am votat nici candidati de la PSD nici de la PDL. Si nici de la PNL.

Despre viziunea ta. Este corecta, insa cine sa voteze partidul respectiv, daca cei care ar putea-o face stau acasa? De ce ai tu impresia ca clasa politica se poate schimba precum paiele la porci, le arunci dimineata pe cele murdare si pui altele curate noi, noute? Daca vrei sa schimbi clasa politica, o poti face doar treptat. Azi pe unii, maine pe altii. Cu cat merg mai multi la vot cu atat exista sansa sa poti schimba mai multi per ciclu electoral.

ionut spunea...

Ujohn

Mai inseamna ceva: semnez doar contractele care imi plac!

UJohn spunea...

@vladone...
vrand-nevrand ai semnat cand te-ai nascut. Nu iti place? ai 2 optiuni:
1) Cauti al "contract" cu vreun stat mai civilizat si renunti la cel curent.
2) Renegociezi contractul. Modalitatea standard de reconciliere = votul. Cea non-standard am vazut ce bine functioneaza in '89.

UJohn spunea...

@ionut...

parol? deci nu folosesti mobil, curent electric, apa, gaz sau alte utilitati din Romanistan?

ionut spunea...

Andrei Stroiescu

Pai tocmai aici am avut o dilema: Votul uninominal n-a fost chiar uninominal!

Probabil ca daca partidele( sau unul dintre ele) propuneau alte "mutre", m-as fi dus la vot! Dar asa?

Andrei, eu n-am afirmat nicaieri ca sunt suparat pe cineva care a votat, sau ca a votat altfel decat credeam eu ca trebuie! Nici n-aveam cum din moment ce eu am considerat ca e bine sa nu ma duc la vot! Eu doar constat ca rezultatul votului e un guvern PSD-PDL.
De ce n-a guvernat( n-a incercat sa guverneze), PDL-ul singur?

UJohn spunea...

@aristotel

Eu personal as prefera sa nu ajung Mad'Mazel in Brsel. Dar, probabil ca degeaba as vota eu daca TU NU VOTEZI.

Refuzul tau la vot il pot interpreta, la o adica, ca interzicerea/anularea votului meu.

ionut spunea...

Ujohn

In afara de mobil si curent( unde sunt cosumator captiv) raspunsul este nu!
La curentul vandut de electrica voi renunta curand!

ionut spunea...

Ujohn

De ce as vota cu cineva la europarlamentare, daca eu nu sunt de acord cu intrarea romaniei in u.e.?

UJohn spunea...

@ionut...

Pentru ca, vrand nevrand... SUNTEM IN UE.
Apropo... sunt curios. De ce nu esti de acord cu intrarea Romaniei in UE?

ionut spunea...

Ujohn

Nefiind de acord cu intrarea in u.e., e normal sa incerc sa-ti anulez/interzic votul tau care esti de acord...

limestone spunea...

@Ionut

Cu mana pe inima sincer iti spun ca mi-am dorit chiar o alinata a pdl cu psd, raul cel mai mic ! Pe arogantii de liberali ii detest. Am spus ce am spus atunci pe blog doar pentru a face lobby pt pdl, era inaintea votului. Pentru asta imi cer iertare. Felicitari pentru tinerea ta de minte.
Mentiune, nu am fost, nici nu sunt membru la vreun partid.

@ Aristotel si Ionut

matematic combinari de trei luate cate doua sunt trei posibile, nu o infinitate:

PDL-PSD
PDL-PNL
PSD-PNL

Alegeti voi care e varianta cea mai buna. Asta se cere si la vot, sa alegeti..

UJohn spunea...

@ionut...
Nu Ionut, nu e normal. Si asta e atat de evident ca nici nu trebuie sa o argumentez.

ionut spunea...

Ujohn


Pen' ca nu vreau sa fiu contribuitor net la U.E.(cum de altfel se intampla)!
Pen' ca nu suntem in stare de u.e., si-o sa platim pentru asta, lucru de care u.e. e perfect constienta.
Si apropo de "democratie" pen' ca n-am fost intrebat, daca vreau sau nu!
Si mai sunt...

Andrei Stroiescu spunea...

@Torin

"Unii dintre noi au certitudinea ca intreg politicul existent, in ansamblu si in detaliu, este un putregai infect, deci alegerea in sine este lipsita de sens. E ca si cum te-ai intreba ce sa aleg, mere stricate sau pere stricate? Dincolo de bine si de rau, aleg sa aloc 0.0 secunde actului de votare."

Unii dintre noi au aceasta certitudine pentru ca asta li se serveste de catre acea parte a putregaiului care n-ar nici un interes sa se vada ca putregaiul nu-i chiar peste tot si ca prin multimea aia de mere stricate sau pere stricate mai sunt si unele care nu-s de fapt stricate. E mai simplu, mai comod sa crezi asta in loc sa cauti sa vezi daca chiar asa este. Si dai timp putregaiului sa se intinda pana cand chiar va fi omniprezent.

ionut spunea...

Ujohn

"@ionut...
Nu Ionut, nu e normal. Si asta e atat de evident ca nici nu trebuie sa o argumentez."

Tu te-ai declarat democrat, nu eu! Comform principiului democratic, e perfect normal ca votul tau (care poate ai dreptate) sa valoreze fix. cat al meu ( care poate n-am).
Iar eu sa incerc prin votul meu sa ti-l anulez pe al tau!

mobutu spunea...

In aceasta "disputa" sunt 100% de acord cu Andrei Stroiescu.

Andrei Stroiescu spunea...

@Ionut, @Aristotel Costel, @UJohn

Intradevar, votul uninominal a fost uninominal mai mult cu numele. Insa gresiti cand considerati ca oferta s-a rezumat la doar 3 candidati, aia de la PDL, PSD, sau PNL. Ati avut macar curizitatea sa va interesati cine si cati candideaza in colegiul vostru? Sau n-ati avut timp de... prostii...

ionut spunea...

Andrei Stroiescu

"Unii dintre noi au aceasta certitudine pentru ca asta li se serveste de catre acea parte a putregaiului care n-ar nici un interes sa se vada ca putregaiul nu-i chiar peste tot si ca prin multimea aia de mere stricate sau pere stricate mai sunt si unele care nu-s de fapt stricate. E mai simplu, mai comod sa crezi asta in loc sa cauti sa vezi daca chiar asa este. Si dai timp putregaiului sa se intinda pana cand chiar va fi omniprezent."

Daca te amesteci in tarate, te mananca porcii...
Ce parere ai?

limestone spunea...

@Ionut
copii tai nu invata intr-o scoala romaneasca?
daca ai nevoie de o operatie, doamne fereste nu te duci la spital in RO?
daca iti ia foc casa sau daca iti calca hoti casa nu chemi politia/pompierii?
daca te abuzeaza cineva nu-l dai in judecata in tribunale romanesti?
Poi vezi cat de dependent esti de Romanica? iar serviciile institutiilor mentionate sunt conduse de cei care i-ai votat tu, adica de nimeni, de vant, de vazduh... Ai mai avea vreo sansa?
Nu cred, ai dispare si tu si familia ta...

Andrei Stroiescu spunea...

erata. Fara @UJohn la comentariul precedent. mea culpa.

ionut spunea...

Andrei Stroiescu

"Ati avut macar curizitatea sa va interesati cine si cati candideaza in colegiul vostru? Sau n-ati avut timp de... prostii..."

Raspunsul este da! D'abia dupa aia am considerat ca n-am timp, chef si nici dispozitie de prostii!

x spunea...

In other news... indicele Dow Jones a scazut pentru prima oara sub 7000. E cea mai mica valoare din ultimii 12 ani. Foarte curand imobiliarele si politica vor fi ultimele noastre griji.

limestone spunea...

@ Ionut si Aristotel

Institutiile de care depindem noi si copii nostri suta la suta, invatamantul, sanatatea, pompierii, politia, judecatoria, protectia mediului, sunt conduse si ghidate de cei pe care-i votam. Numai si pentru asta si trebuie sa mergem la vot.
Daca nu mergem sa tinem ciocul mic si sa nu comentam ca profesorul e prost sau doctorul incompetent caci tocmai le-au cazut victima noi sau un membru din familia noastra.

UJohn spunea...

@ionut

Nu e adevarat. Sa anulezi inseamna sa nu tii cont de el. Adica eu votez pro, tu votezi contra. Rezultat = contra.

Ce zici tu acolo = eu votez pro, tu votezi contra. Rezultat = remiza.

Exemplu real? ultimul referendum. Am fost, am votat... nu s-a tinut cont pentru ca nu au votat destui.

Sper ca am explicat destul de simplu si la obiect.

Andrei Stroiescu spunea...

@Ionut

"Daca te amesteci in tarate, te mananca porcii...
Ce parere ai?"

Cred ca faci confuzie intre amestecatul in tarate si amestecatul tartelor. In prima varianta te bagi si tu printre tarate, si ai sanse sa te manance porcii, in a doua varianta amesteci taratele intre ele, fara a fi si tu intre ele. In plus, porcii ii mananca pe cei care se amesteca in tarate, in timp ce, din contra, cei care amesteca in tarate ii mananca pe porci...

ionut spunea...

Limestone

Sa le luam pe rand:

Copilul meu nu invata in romania( desi platesc taxe).

Nu ma tratez in spitalele din romania ( desi platesc taxe).

La un eventual incediu chem pompierii pentru ca focul sa nu se extinda la vecini.( platesc taxe pentru asta). Eu personal sunt asigurat!


Despre politie si justitie n-am ce sa-ti spun decat ca n-ar trebui sa aiba d'aface cu politicul!( si platesc si taxe).

Legatura mea cu romania e proprie si personala si n-are nimic d'aface cu ce ai insirat tu mai sus!

UJohn spunea...

@ionut

Inteleg ca nici usturoiul nu este tocmai pe placul tau.

ionut spunea...

Andrei Stroiescu

"cei care amesteca in tarate ii mananca pe porci..."

Bine ar fi! Dar ca sa te cred, da-mi un singur exemplu din politica romaneasca....

ionut spunea...

Ujohn

"@ionut

Inteleg ca nici usturoiul nu este tocmai pe placul tau."

Te inseli. Manac usturoi cu castronul!

UJohn spunea...

@Andrei...

Te rog, nu ii da (in caz ca ai).

@ionut

Pentru a fi tu insuti "bun"... ai nevoie sa fie altul inaintea ta?

ionut spunea...

Ujohn

"Exemplu real? ultimul referendum. Am fost, am votat... nu s-a tinut cont pentru ca nu au votat destui"

Care a fost rezultatul?

limestone spunea...

Ok Ionut, daca unul isi deschide o crescatorie de porci langa casa ta asigurata unde te duci si reclami?
Daca cineva te agreseaza pe strada, unde faci plangere?
Daca ai un accident auto si esti zob in masina,lasi bilet in parbriz ca vrei sa te duca smurdul in germania?
Dar desigur, nimik din toate astea nu ti se pot intampla tie..
Taxele pa care le platesti sunt administrate eficient tot de cei pe care i-ai votat tu adica de domnul eter, doamna vazduh, etc.

nelu pionieru spunea...

ma bine ca baga don manole articolul asta. o luarati pe aratura rau cu psdeu, pdeleu, pcereu , etc.

Andrei Stroiescu spunea...

@Ionut

Din toti cei X candidati, de la Y partide sau independenti chiar nici unul care sa nu fie din start corupt dovedit? Chiar nici unul care sa merite sa te duci pana la cabina de vot? Chiar nu te-ai gandit ca ai putea stampila doi sau trei candidati, invalidand votul (ca de, n-ai avut de unde) dar marind procentul de participare macar pentru a da tremurici politicienilor si tuturor analistilor care au tocat luni de zile pe faptul ca va fi absenteism, deci e mai bine sa absentam si noi, sa nu fim mai prosti decat desteptii care au stat acasa?

Cum crezi ca e mai probabil sa gandeasca un politician roman?

A. prezenta 30-40% la vot
"Mama, meserie, i-am pacalit pe fraieri, au stat acasa de-au putut sa ma voteze ai mei sa apuc si eu ciolanu'. Noroc cu sacosele, ca-s sfinte..."

B. prezenta 80-90% la vot cu 40-50% voturi invalidate (nu in alb, invalidate)
"Auleo, baga-mi-as, da' ce s-au mai bulucit la vot nebunii astia, daca data viitoare in loc de juma' de buletine invalide tot purcoiu' asta de voturi se vor duce la ailalti si io nu mai ies??!? De unde dracu sa scot io atatia bani sa-i platesc pe toti?"

ionut spunea...

@all

Scuze
Lipsesc maximum o ora! Daca m-ai aveti dispozitie, dupa ce ma intorc reluam discutia, ok.?

Andrei Stroiescu spunea...

@Ionut

Chiar daca ti-asi da exemple, tot n-ai crede. Pentru ca nu le-ai considera exemple, de exemplu.

Te consideri inteligent? Atunci nu-ti refuza placerea sa-i gasesti singur...

UJohn spunea...

@ionut

Intrebarea a fost:
"Sinteti de acord ca incepind de la primele alegeri care vor fi organizate, deputatii si senatorii sa fie alesi in circumscriptii uninominale in baza unui scrutin majoritar in doua tururi?"

81.36% dintre votanti au votat Da. 16.17% au votat NU. 2.46% voturi anulate. Nu au votat 50%+1 cetateni deci nu s-a tinut cont de referendum.

Ce s-a intamplat?

pasul 1) x-ulescu nu se duce la vot la referendum din diverse motive... deci nu avem uninominal decat cu numele.

pasul 2) x-ulescu nu se mai duce la vot nici la parlamentare din cauza ca nu avem uninominal.

pasul 3) x-ulescu se bate-n piept cu caramida cum ca absenteismul dansului la vot reprezinta o dovada a spiritului civic, a integritatii personale si a inaltului grad de inteligenta cu care l-a inzestrat natura. In plus, cei care au votat sunt nejte corupti si nejte fraieri si ar fi bine pe viitor sa-i urmeze exemplu intru mai marele bine al poporului din care facem parte toti.
Hai NOROC si LA MULTI ANI!!!

limestone spunea...

@Andrei Stroiescu

si sa nu uitam ca cel putin 10 la suta din cei 30 la suta care se duc la vot sunt membri de partid,membrii de familie, neamuri cu politicienii candidati sau oameni din cercul lor de influenta, direct profitori ai politicienilor pe care-i voteaza.
Raman astfel din pacate doar vreo 20 la suta din populatie, votanti sinceri,neinteresati sa obtina privilegii de pe urma actului lor de vot.

vladone spunea...

15 ani am votat, constiincios, la toate alegerile; de un an, doi, am ajuns la concluzia ca soiul de democratie de care avem parte este o porcarie; nu cred ca romania are nevoie de romani la vot - cred ca are nevoie de o revolutie politica - care nu se obtine mergand la vot. Si, oricum, nu vad poporul alegand "binele" .. poporul ar alege, in cel mai bun caz, binele pe termen scurt - cam cum a fost in america .. imi pare ca democratia nu poate duce la ceva bun pe termen lung - si pana una alta a bulit capitalismul :(

B spunea...

Andrei Stroiescu si limestone tind sa fiu de acord cu voi.

@all: va plangeti ca nu aveti cu cine sa votati. Daca un partid mic vine la tine, om cu meseria proria meserie, e.g. hubble gazeist profesionist sau Miorlau HR-ista de nadejde sau Al bagator de seama imobiliar si toti ceilalti fiecare cu meseria lui si incercand sa va contruiti o cariera, ati fi dispusi sa o aruncati pe fereastra ca sa acceptati un post public prost platit, sa nu dormiti cu grija DNA-ul ca trebuie sa furati, ca trebuie sa furati suficient de mult cat sa mituiti tot in stanga si in dreapta suficient cand sa nu faceti puscarie si ca sa va acoperiti datoriile din campania electorala si ca sa multumiti si camarila politica??!!?!?!
Apropos de Monica Macovei, de ce credeti ca nu a fost coruptibila? A avut si si-a format o experienta in alta tara care i-a permis sa isi castige existenta fara sa fie nevoita sa se manjeasca si a fugit de mocirla romaneasca fix la momentul oportun.

Sistemul e facut astfel incat sa corupa, practic nu poti sa ajungi in politica decat daca te manjesti, daca te-ai manjit esti santajabil, trebuie sa joci cu iti dicteaza altii. Era un articol excelent pe aceasta tema dupa alegerile din iarna in care se comenta legea sponsorizarilor electorale parca de Serbanescu daca nu ma insel.

Tema pt. acasa: daca va chinuie talentul alcatuiti un grup de chat, ca tot dovedeti inclinatii si candidati la alegeriile viitoare fiecare intr-o circumscriptie sau gasiti nebuni ca voi ca sa cadideze impreuna sub aceeasi umbrela si vedeti ce iese... asa, ca hobby!

arx spunea...

Sunt de aceiasi parere cu tine, democratia actuala este un balon fasait. Daca mai adaugi si niste drepturile omului impinse la extrem si niste maini invizibile care iti dau cate o palma dupa ceafa cand vrei sa faci ceva care nu place multimii pentru ca: nu e democratic, nu e economie de piata, nu e ce vrea UE sau USA etc. In concluzie vai si amar de capul nostru.
Societatea romaneasca a fost pusa cu botul pe labe toatal. Traim cu impresia ca suntem liberi dar de fapt nu putem face nimic pentru ca trebuie sa respectam regulile jocului impuse de altii. Chiar daca ne-ar fi mai bine fara aceste reguli nu putem, pentru ca lor le-ar fi mai rau. Acum vre-o doua luni citeam un articol cum ca in HARCOV nu mai au ce face taranii cu cartofii (cultura cu sute de ani de traditie) pentru ca aia din Germania si Austria sunt mai ieftini, pentru ca ei au mai multe subventii decat noi. Iar noi trebuie sa cumparam de la supermarket ca cica nu e bine sa iei de la tarani ca nu au avize europene si nu mai stiu e ce gaselnite. Intre timp guvernantii o freaca la propriu si se lamenteaza ca nu mai producem nimic. Pai cum sa mai producem ceva cand am fost acceptati in UE sa le consumam produsele? Culmea nesimtirii aceste lipitori acuza Europa de Est, vezi doamne din cauza noastra e criza la ei. Dar in ultimii 10 ani cand au carat cu sacul nu s-a sinchisit nimeni sa imparta cu noi castigul, era tribut, pentru ca ne-au lasat sa ne jucam si noi cu nisipul lor.
Se fac iarasi aceleasi jocuri meschine ca si innainte de al doilea razboi mondial. Elita cauta un tap ispasitor si se pare ca il vor gasi in Europa de est. Cand e sa-si sustina sistemul lor bancar falit gasesc imediat sute de miliarde, cand e sa gaseasca 100mld. pentru noi nu se poate, trebuie sa luam de la camatarul mondial FMI. Ce rahat de uniune e asta unde cei mici sunt tapiti de cei mari pe fata.
Cat despre Nuti, sa se dea de-a dura sa fie aleasa in PE ca oricum nu mai conteaza, daca nu am fost capabili sa tragem pentru tara noastra cat a fost bine in nici un caz nu vom reusi acuma in plina criza.

Andrei Stroiescu spunea...

@UJohn si @limestone

De acord cu voi.

@vladone

Ai exersat spiritul civic doar 15 ani si dupa te-ai plictisit?

Ei, intamplator ai facut-o cam odata cu multi altii, care bineinteles fara legatura cu o propaganda sustinuta pe parcursul a cel putin doi ani, si care inca nu s-a teminat, au descoperit singuri ca li s-a facut sila de toti si toate si ca au de ales doar intre mere si pere stricate, ca toti sunt o apa si un pamant, asa ca de ce sa-i schimbam pe aia vechi cu altii noi?

Mai bine stam acasa, ca daca mergem la vot, "ii giram". Ei, daca stam acasa, le aratam dispretul suprem iar ei vor intelege asta si vor renunta. In nici un caz nu vor profita la maxim de vidul de reprezentare creat, ca doar nu ei au avut tot interesul sa ne determine sa stam acasa, nu, ei s-au chinuit saracii sa ne scoata la vot, dar noi din inalt spirit civic le-am dejucat planurile marsave si... am stat acasa. Si sa mai zici ca prostia nu doare...

ionut spunea...

Andrei Stroiescu si Ujohn

N-am ce sa descopar. Sistemul politic actual si partidele insele, nu-ti permit pur si simplu sa fi "bun"(acel bun despre care vorbeste Ujohn).
Nu ai cum sa gaseti la ora actuala, la nivelurile de decizie ale partidelor, oricare ar fi ele, nici un "bun"!
S-o luam altfel, daca vreti. Eu personal sunt de "dreapta". Nu exista la ora asta in romania nici un partid care sa-mi satisfaca cat de cat orizontul de asteptare.
Toate, fara exceptie, sunt de cel mult centru-stanga.

Ujohn

Cum s-ar desfasura scrutinul majoritar in 2 tururi?

ionut spunea...

Andrei Stroiescu

Actualele partide din romania, sunt de fapt fostul PCR "spart" in mai multe bucati.
Chit ca au fost la putere sau in opozitie, partidele care au intrat in parlament, au avut de castigat si s-au "inteles" intre ele fara nici cea mai mica urma de rusine!

Un om "bun" din punctul meu de vedere, n-are cum sa faca parte nici din PSD, PC, PDL, PNL, PNG, PRM, UDMR, PIN, MINORITATI, PNT-CD, Partidul pensionarilor,etc.
Sistemul actual conduce la: daca din 20 de milioane se duc la vot 3( trei) persoane, se poate alcatui bine-mersi o majoritate. Si avem si guvern. Si avem si opozitie.
Sigur ca aici ai dreptate si, bazandu-se pe asta, actualii nu vor renunta niciodata!
Dar au o mare problema de legitimitate!

ionut spunea...

Limestone

"Raman astfel din pacate doar vreo 20 la suta din populatie, votanti sinceri,neinteresati sa obtina privilegii de pe urma actului lor de vot."

Daca nu ma duc la vot cu gandul sa obtin niste "privilegii de pe urma actului meu de vot", se cheama ca m-am inscris cu brio la cooperativa "munca in zadar", sau practic votul ca pe un hoby.
Ce intelegi prin votanti sinceri?

Anonim spunea...

Daca mai aud unul pe aici spunand "de ce va plangeti daca..." ma ia durerea de cap.
Faceti diferenta intre discutii si lamentari ca nici unul de pe aici nu s-a declarat invins de viata!

Parerea mea:

1. regalitatea in Romania e moarta si simbolica;
2. nici un om nu e perfect, cu atat mai putin un politician;
3. pana o fapta nu e dovedita in justitie nu exista oficial;
4. comunismul a murit datorita "nobilimii proletare" lucru asupra caruia Marx avertizase;
5. capitalismul a exploatat toate slabiciunile umane pentru profit si a sfarsit in comunism - dupa cum vedeti datoriile unora au devenit ale tuturor;
6. un regim autoritar nu merge deoarece ai fi la mana unui singur lider;
7. un regim religios nu functioneaza deoarece se vede cu ochiul liber cam ce interese au aceste organizatii;
8. e dreptul fiecaruia sa aleaga da, nu sau sa se abtina de la vot. A impune prezenta la vot e un ABUZ.
9. democratia poate duce la aberatii gen maneaua muzica de stat si rock-ul interzis;
10. nu ai o optiune viabila in Romania si asta mi-e clar. Eu nu v-as vota pe nici unul de aici, de pe blog desi va apreciez si respect.
Daramite pe respectabilii politicieni romani. Si nu uitati ca marile natiuni nu au avut numai lideri de valoare.
Asta apropo de cei care ziceau ca avem conducatorii pe care ii meritam.
11. dezvoltarea economica a Romaniei nu are legatura cu nici un partid, au facut-o romanii astia prosti, asa cum sunt ei si si-au asumat-o toti smecherii.

12. Mi s-a parut un gest rau, egoist, penibil, jenant modul in care ati comentat reportajul de la Pro Tv.
Oamenii aia, ma refer la clienti, au visat. De visele lor profita zi de zi lipitorile. Si nu au avut vise exagerate. Sau a devenit o fita sa ai casa ta?
Nu mai bine exterminam lipitorile ca sa aiba si copilul ala o camera cu geam si sa nu mai doarma in debara?

Adevarul este ca 99% din populatia globului a crezut ca asta e mersul lucrurilor si aici ii includ si pe agentii imobiliari si brokeri.
In cei 1% care au intrezarit adevarul se afla si Manole.
Inainte sa va declarati dezamagiti de postul lui, care numai politic nu e, ar trebui sa va mai ganditi.

Va intereseaza mai mult defectele lui decat ceea ce v-a aratat tuturor, pe unii salvandu-va de la a pierde tot ceea ce aveti?

ionut spunea...

Ujohn

"In plus, cei care au votat sunt nejte corupti si nejte fraieri"

Cine a spus ca sunteti corupti?
In plus "nejte fraieri" n-ati fost in momentul in care v-ati dus la vot( multi, probabil cei mai multi, cu intentii bune), ci ati devenit dupa...nu noi v-am etichetat astfel, ci cei pe care i-ati votat!
Drumul spre iad e pavat cu intentii bune!

Daca din 1990 pana prin 2007, toti am fost pacaliti si luati de fraieri, cu "ideologii" de stanga si dreapta, iliescu dusman absolut al lui constantinescu, si apoi al lui vadim care e dusmanul absolut al tuturor "mafiotilor", PDL care azi e de dreapta si maine de stanga, in 2007 s-a produs prima fisura:
PNL( declarat de dreapta clar si net) a guvernat minoritar cu ajutorul neprecupetit al PSD( declarat net si ferm de stanga).
La alegerile din 2008 a "explodat bomba" ("bomba" pentru foarte multi, pentru mine unul NU), alianta PSD+ PDL( si cu bomboana(le) pe coliva: Trompeta boc primul-ministru si motanul "felix", odinioara "solutia imorala" cu ditamai functia in stat). Toate astea cu "binecuvantarea" tatucului Base!

Cine pe cine a luat de fraier?

ionut spunea...

Crysthyan

"regalitatea in Romania e moarta si simbolica;"

1) Regalitatea a castgat independenta romaniei si a infaptuit unirea!
2) Daca acum e moarta, comunismul si neocomunismul sunt cele care au ucis-o!

ionut spunea...

Cristhyan

"e dreptul fiecaruia sa aleaga da, nu sau sa se abtina de la vot. A impune prezenta la vot e un ABUZ"


Comform principiului democratic si comform constitutiei romaniei, asa este.
Sunt insa unele tari, care practica votul obligatoriu. Grecia de exemplu. Unde ai de ales: sau te duci la vot sau platesti o amenda.
In realitate, mai nimeni nu plateste acea amenda, pentru ca cei care ar trebui sa o aplice, sunt chiar cei nou veniti la putere, care tocmai au castigat alegerile, si nu mai au interes sa aplice amenda( gandindu-se ca poate au ajuns la putere tocmai datorita celor care au absentat de la vot).

Din punctul meu de vedere e stupid si penibil sa te duci la vot si sa anulezi votul, la fel cum e stupid si penibil din partea celor alesi in parlament sa voteze cu "ma abtin". De ce te-ai mai dus acolo?
In parlament sau la vot? Ca sa te abtii?

Asta e ca in bancul cu :
Cerinte de participare la interviu: inalt, frumos, plin de muschi, sanatos, super pregatit si foarte inteligent!
Se prezinta un pitic, urat ca dracu', slab, bolnav de tuberculoza si sifilis, fara pregatire si complet idiot.
Omule, tu n-ai vazut care sunt cerintele ca sa participi la interviu?
Ba le-am vazut, dar am venit sa va spun sa nu contati pe mine!!

Cu alte cuvinte nu poti impune celorlalti niste responsabilitati pe care tu insuti nu esti gata sa ti le asumi. Sau poti, dar e dovada de ipocrizie!

Asa ca, cei care ma acuza pe mine ca n-am fost la vot si vor sa-mi impuna responsabilitatea de a vota, (stiind ca n-am ce pentru ca tocmai le-am spus-o), sa faca bine sa schimbe "oferta" si sa candideze.
Poate atunci ma voi duce la vot!

elzorab spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
elzorab spunea...

http://www.zf.ro/eveniment/dacia-lanseaza-conceptul-duster-creat-integral-de-romani-4013324/

uite si o relizare demna de toata atentia. ar putea fi primul pas spre fondarea unei industri auto performante in ro. talente sunt gramada in romania, din pacate ele sunt ingropate din fragenda tinerete de catre mafia si tagma birocratilor, anosti si incolori, incapabili sa vada mai departe decat locul caldutz in care-si fac veacul sperand la un banutz cu cat mai putina munca.

elzorab spunea...

sunt impresionat.
http://www.capital.ro/articol/update-duster-crossover-ul-de-la-dacia-117179.html

dincolo de marlania noastra de romani, se mai pot face si lucruri bune, daca suntem lasati in pace. din pacate, pentru fiecare inginer care gandeste se gasesc zece marlani de birocrati care sa-i bage bete in roate...

Torin spunea...

@Andrei Stroiescu

stimate maestru al (anti)manipularii, te-ai gindit vreo clipa ca Manole a postat aceasta minge la fileu pentru a-si cunoaste mai bine cititorii/comentatorii? Simplu si eficient, un subiect la care sa muste toata lumea. Astfel a aflat despre Limestone ca e B pina la moarte - 'Cinstit sa fiu Base e ultima mea speranta ca se va redresa sistemul justitiar din tara asta', Chrysthyan regalist, tu membru de onoare al defunctei societati civile etc

Ai dedicat paragrafe intregi despre cum gindesc politicienii romani, cum (re)actioneaza, ce ii sperie, ce avantaje colosale rezida in votul invalid vs absenteism. N-am intrat in detalii la prima postare, dar filosofia mea n-are nicio legatura cu asta. Este mai simpla si corect argumentata decit crezi.

1. nu cred in aparitii mesianice, nu vad niciun Morpheus intrupat in Romania, cu atit mai putin unul care sa descopere un Neo.

2. Presupunem ca toti politicienii actuali, cunoscuti, mai putin sau deloc cunoscuti, sint deportati pe planeta Marte. Fresh start, alegeri 20xx. Algem ... ce?! Nu cumva un bivol din cireada care nu a invatat sa acorde prioritate la coborire si, imbrincindu-te, se imbulzeste sa vineze scaunele din metrou? Cumva un personaj care nu va pricepe in vecii vecilor ca partea dreapta a scarii rulante e destinata stationarii si cea stinga trebuie lasata libera pentru cei ce vor sa urce in ritm accelerat? Un pitecantrop care isi parcheaza automobilul in cel mai nesimtit stil posibil blocind complet trotuarul? Oriunde te uiti in jur vezi numai haos si lipsa de sens. Si stii ce e comic? Toti acesti neanderthalieni se cred exemplarele perfecte ale speciei si candideaza, si sint alesi. Exista si exceptii? categoric da, dar e 6 din 49, my friend. Il mustrai pe vladone ca s-a plictisit si a renuntat dupa 15 ani dar nu e nimic nefiresc in abandonul lui, cind joci la acest loto pervers NU cistigi, chiar jucind o viata intreaga.
Cred ca am explicat suficient de clar, voi vota din nou cind voi vedea in jurul meu oameni, nu animale primitive obsedate de putere, conduse de stomac si cu organul sexual pe post de creier. Pentru moment NU este cazul.

ionut spunea...

Andrei
Inca ceva. Afirmi:

"Incepi cu raspandirea unui zvon (publicarea lui) si apoi, pentru credibilitate, adaugi ceva adevarat, incercand sa transferi acel ceva adevarat + credibilitatea de pana acum, in credibilitate zvon."


Suntem in 3 martie 2009. Hai sa tinem minte data asta. Mai sunt 9 luni pana la alegeri.

Daca zvonul lansat de manole ramane la stadiul de...zvon (nu se confirma), ai dreptate.
Dar daca zvonul nu e doar un zvon?


Pe 28 noiembrie 2008 am lansat un zvon pe acest blog ( foarte probabila coalitie postelectorala a PSD+PDL).
Limestone, cel cu care esti de acord, mi-a raspuns ca e imposibil.

Tocmai ce-am trecut de...limita imposibilului!


"Daca cunoasterea inseamna putere si puterea corupe...va putea omenirea sa supravietuiasca?"

elzorab spunea...

sunt sigur ca ati mai citit povestioara asta, dar mi-am permis sa o repostez(copiata de pe alt blog) pentu cei care n-au avut inca ocazia.

Explicatie simplista luata de pe alte bloguri


"Intr`un satuc de campie, a venit un investitor american particular, insotit de asistentul lui.A batut la prima usa intalnita si i`a spus proprietarului: Uite, eu sunt colectionar de broscute. Daca imi aduci o broscuta, am sa iti dau pe ea 10 euro. Taranul a fugit repede in padurea din spatele casei si a luat o broscuta. I`a dat`o investitorului, si`a luat cei 10 euro si le`a spus vecinilor despre ce afacere a facut. A doua zi, fiecare taran s`a dus la investitor cu cate o broscuta, pe care a vandut`o cu 10 euro.
Dupa cateva zile, investitorul le`a spus satenilor: Vad ca afacerea merge. De azi, pentru fiecare broscuta am sa va platesc cate 20 de euro. Taranii au dat fuga in padure, au cules broscute si le`au predat pentru 20 de euro/bucata, investitorului. Dupa alte cateva zile, acesta s-a intors in SUA presat de afacerile de acolo, lasandu`l pe asistentul lui sa vina cu broscutele dupa cel mult o saptamana. Inainte de a pleca, le`a spus:” Dragii mei, sunt nevoit sa ma intorc urgent in State. Va promit insa ca la intoarcere am sa cumpar de la voi broscutele cu 60 de euro bucata”. Si a plecat, in uralele satenilor fericiti de pleasca ce a dat peste ei. A doua zi, asistentul investitorului a adunat satenii si le`a spus: ”Fratilor, m`am gandit la o afacere pentru voi. Seful meu se va intoarce peste doua saptamani si va va plati cate 60 de euro/broscuta. Daca vreti, vi le vand eu inapoi pentru 35 de euro bucata, iar voi le veti vinde cu 60. Profitul vostru va fi frumusel. Ce spuneti?”
Satenii, s`au adunat la sfat si au decis ca o asa afacere nu mai prind ei degraba. Au pus mana de la mana, s`au imprumutat pe la cunoscuti, pe la banci, care pe unde a putut, si au cumparat broscutele inapoi cu 35 de euro bucata. Asistentul investitorului a luat banii, a plecat in SUA, iar pe sateni nu i`a mai cautat nimeni, niciodata. Au ramas cu banii dati, cu imprumuturi scumpe la banci si fara sa detina niciun activ in plus fata de ceea ce aveau inaintea afacerii.
Aceasta este povestea crizei subprime, pe intelesul celor care nu au deprins cotloanele businessului bancar."

ionut spunea...

Limestone

"Taxele pa care le platesti sunt administrate eficient tot de cei pe care i-ai votat tu adica de domnul eter, doamna vazduh, etc."

Asta nu e argument e speculatie!
Argument e asta: taxele pe care le platesc eu (si tu) sunt administrate INEFICIENT de catre cei pe care i-ai votat tu, nu eu!
Vrei sa le ceri socoteala? Nu poti: tu (prin votul tau) i-ai pus sa-ti administreze taxele!
In democratie votul unui tampit sadea este egal cu cel al unui geniu!
D'aia eu nu sunt democrat si nu mai vreau sa particip la "mascarada" asta.

Voi ati participat si, conteaza ca indiferent de partea cui ati fost la vot, rezultatul e acelasi pentru ca partile( cele pe care voi le-ati investit cu increderea voastra), v-au fraierit si s-au unit "intru ciolan".

Ceea ce era previzibil pentru unul ca mine, nu si pentru tine!

Cine are dreptate?

Ofera-mi tu o alternativa viabila si ma voi duce la vot!

UJohn spunea...

"Evil will prevail when good men do nothing"

... mai auzit cineva de chestia asta?

La romani, draqu' face si drege iar rumanu' sta si chiraia ca tiganca la jandar la Dumnezeu ca sa faca ceva.

Frumos...

Anonim spunea...

Criza a scăzut chiriile în toate cartierele din Capitală

Andrei Stroiescu spunea...

Ma deranjeaza urmatoarele:

Basescu, nu Base (stiu, cei care ii zic asa arata faptul ca nu-l respecta si-si expirma dispretul), indiferent cat de bun/dau este, nu are basca. Toti cei din jurul sau, indiferent cat de buni/rai sunt, nu au basca. Daca spui cuiva despre asta, nu ai basca.

Sa te legi de Basescu, intr-un fel sau altul, e la moda (la fel cum acum citiva ani era sa spui ca preturile doar cresc). Sa-l faci Base, Sauron, Zeus, etc, sa te legi de progenitura lui (nu copilul lui, progenitura) sa-ti exprimi cel mai profund dispret arata ca esti inteligent si ca te-ai prins de marsavele lui manevre de a deveni dictator. Si bine inteles ai gandit toate astea de unul singur, fara sa fi influentat, doar privind obiectiv realitatea...

Si cum Basescu e in tot si toate, (mai ales ca vinovatul suprem), oriunde ai aduce discutia despre el, e la obiect, se leaga, are relevanta.

Andrei Stroiescu spunea...

@Ionut

Daca zvonul se adevereste, bravo lui Manole, ca a avut nas. Asta nu schimba cu nimic modul in care la prezentat si a incercat sa-i dea credibilitate.

Faptul ca ai avut o data dreptate nu inseamna ca vei avea mereu. E valabil pentru toti, inclusiv pentru mine.

"Daca cunoasterea inseamna putere si puterea corupe...va putea omenirea sa supravietuiasca?"

Te-ai gandit vreodata la semnificatia citatului de mai sus?

Din ce-ai postat, pari sa intelegi ca, daca A-cunoasterea inseamna putere si B-puterea face C-corupe, atunci A-cunoasterea face C-corupe, presupunand implicit ca A=B, ceea ce este fals.
Cunoasterea inseamna putere se traduce prin "cunoasterea aduce putere" si nu prin "cunoastere=putere". De aceea rationamentul e fals. Raspunsul la intrebare este, "Da, omenirea va supravietui, cat timp nu va renunta la cunoastere."

Ce se intampla acum? Cei care au o oarecare cunoastere fac tot posibilul ca ceilati sa nu o aiba. Tara te vrea prost. Pentru ca stfel poti fi manipulat.

Votul e un drept, nu o obligatie, intradevar. De asemenea, e dreptul tau sa nu-ti exerciti drepturile. Insa atunci cand se intampla asta, mai devreme sau mai tarziu copiii tai vor sta in fata tancurilor. De ce? Pentru ca democratia nu va mai functiona.

Mascarada asta de democratie este asa pentru ca este sabotata atat de politicieni cat si de cetateni.

Nu schimbam starea de fapt prin vot, ca-i inutil ci prin revolutie? Si ce crezi tu ca se intampla la revoultie? Niste cetateni fac manifestatii in Piata Victoriei si parlamentarii fug cu elicopterul? Sau niste cetateni fac manifestatii in Piata Victoriei iar parlamentarii scot pe rand politia, jandarmeria, armata daca este nevoie?

Si cine sa faca revolutie? Nu tot tinerii, care sunt dispusi sa lupte pentru un ideal, chiar si murind daca e nevoie? Esti dispus sa mori pentru idealurile tale? Pentru a schimba din temeli clasa politica? Pentru a schimba brusc si dintr-o data hotii cu cinstitii?

Eu prefer votul si rabdarea. Am rabdare sa schimb la politicieni toata viata, ceea ce voi si face. Si crede-ma, ca politicienii vor fi cei vare vor ceda.

ionut spunea...

Ujohn


In timp ce altii il voteaza pe dracu' de zor, convinsi fiind ca au votat...invers!

Andrei Stroiescu spunea...

@Torin

Stimate profan, da m-am gandit ca Manole a postat aceasta minge la fileu pentru a-si cunoaste mai bine cititorii/comentatorii. Mesajele mele sunt tocmai pentru a demostra ca, in ciuda la tot zgomotul mediatic al ultimilor anii, societatea civila NU ESTE defuncta, indiferent cat de mult s-ar dori acest lucru de catre unii sau altii. Si ca sunt inca destui oameni care gandesc, chiar daca se poate intampla sa aiba pareri contrare.

Faci o gresala care o fac multi altii, din prostie sau din rea-vointa. Prespui ca, daca critic un comentariu anti-Basescu, sunt automat pro-Basescu.

"nu cred in aparitii mesianice, nu vad niciun Morpheus intrupat in Romania, cu atit mai putin unul care sa descopere un Neo"

Ai dedus tu din comentariile mele o singura clipa ca asi crede asa ceva? Ca sa vezi conicidenta, toate trompetele din presa incearca de ceva timp sa ne bage la toti pe gat faptul ca, daca ai o atitudine critica fata de criticii lui Basescu in mod clar il crezi Mesia, Neo, Zeus...

Zici ca vei vota cand vei vedea in jurul tau oameni. Ce frumos suna, si ce usor e sa-i consideram pe toti animale. Nici o parte din italieni (la instigarile mediei italiene) nu considera ca romanii sunt toti tigani, niste animale, nu. Ei ne vad pe toti oameni si au rabdare sa caute printre merele si perele stricate, la fel cum si noi avem rabdare sa facem la fel.

ionut spunea...

Andrei Stroiescu


"Pentru ca democratia nu va mai functiona."


Poti sa-mi dai si mie te rog,un exemplu, unde e democratie in lumea asta, acum, nu in grecia antica!
Si cum se face ca cea mai democratica tara din lume a devenit brusc, aproape pe nesimtite, una dintre cele mai nedemocratice?

Revolutia e interioara, un proces de durata, nu se face pe strada la televizor.

Andrei Stroiescu spunea...

@Ionut

"Drumul spre iad e pavat cu bune intentii".

Si atunci cel spre rai cu ce este pavat? Si daca suspectezi bunele intentii ca te duc spre iad, de ce n-ai suspecta si relele intentii ca te duc spre rai?

"Dar au o mare problema de legitimitate!"

De acord cu tine, chiar au. Si cum crezi tu ca am putea rezolva aceasta problema? Eu zic ca prin vot (actiune) am putea schimba ceva. Azi unul, maine altul, pana prind frica. Nu o fi solutia ideala, insa e o solutie.

Esti tu convins ca prin lipsa de la vot (inactiune) vom reusi acelasi lucru? Si cum mai exact se va intampa asta? Azi nu-l votam pe unul, maine nu-l votam pe altul, pana prind frica si renunta singuri?

ionut spunea...

Andrei

"Ca sa vezi conicidenta, toate trompetele din presa incearca de ceva timp sa ne bage la toti pe gat faptul ca, daca ai o atitudine critica fata de criticii lui Basescu in mod clar il crezi Mesia, Neo, Zeus..."

Daca ii critici pe toti criticii lui basescu, automat esti de acord cu el. Sau ii critici doar asa, ca sa-ti exersezi spiritul critic la randu-ti?
Care ar fi un critic al lui basescu care are dreptate si de ce?

Andrei Stroiescu spunea...

@Ionut

"Revolutia e interioara, un proces de durata, nu se face pe strada la televizor."

Revolutia aia interioara inseamna de fapt procesul de schimbare al mentalitatilor. Dupa cum vezi, mentalitatile se schimba. Avem atatia oameni care au participat la vot pana acum vreo 2 ani iar acum si-au schimbat mentalitatea si nu o mai fac. Au inceput revolutia interioara!

Andrei Stroiescu spunea...

@Ionut

"Si cum se face ca cea mai democratica tara din lume a devenit brusc, aproape pe nesimtite, una dintre cele mai nedemocratice?"

N-a devenit brusc, i-a luat destul timp sa devina asa. A fost un proces lent, revolutionar si care a inceput printre altele cu exercitarea dreptului de a nu-si exercita drepturile.

ionut spunea...

Andrei Stroiescu


Prezenta la vot in numar cat mai mare da legitimitate actualei clasei politice, cu tot cu voturile invalide.
Doar ceausecu mai castiga alegerile cu 98% din prezenta la vot care era de 99%.
Iti repet: daca s-ar prezenta 3 persoane la vot, alegerile s-ar valida.
Dar inchipuie-ti atunci pe seful partidului catigator, declarand cu emfaza: electoratul (care s-a prezentat la vot, deci ala care conteaza) a decis in proportie de 66,66% sa ne acorde votul de incredere!
Adica toti cetatenii romaniei, mai putin trei dintre ei, NU CONTEAZA!
Ma umfla rasul!

ionut spunea...

Andrei Stroiescu

"Avem atatia oameni care au participat la vot pana acum vreo 2 ani iar acum si-au schimbat mentalitatea si nu o mai fac. Au inceput revolutia interioara!"

Ai pus punctul pe i dar... tu nu esti de acord cu asta!

Miorlau Pufos spunea...

@ Andrei Stroiescu Printre prietenii mei sint privita ca o ciudatenie pentru ca ma duc sa votez si ma intereseaza cine ce si cum. Ca dau votul unora care n-au nici o sansa ca sa nu se ingrase porcii ceilalti prea mult...asta-i alta poveste. Si ca mine cred ca sint multi, dupa alegerile locale UDMR a spus ca regreta ca nu a avut mai multi candidati in Bucuresti. Ghici de ce? Pentru ca unii ca mine i-au votat pe ei de sila de ceilalti.

La alegerile din noiembrie am schimbat tactica. Mi-am pus stampila pe unul cu nume exotic de la nu stiu ce uniune musulmana. Sa-l voteze si pe el cineva, saracul, sa nu plinga ca a facut campanie pe gratis...

Pe la prinz in sectia de votare erau numai pensionari, mi s-a ridicat parul maciuca in cap gindindu-ma ca viitorul nostru depinde de alegetile lu' mamaie si tataie. Stiu, o sa-mi spui ca si ei au dreptul sa voteze, bla bla bla, dar daca numai ei voteaza avem o problema.

limestone spunea...

@all

Exercitiu de gandire:

Daca fiecarui votant i s-ar oferi un milion premiu ca a votat care credeti voi ca ar fi prezenta la vot?Eu mizez pe un 90 la suta !

@Ionut

Nu m-a ademenit nimeni cu nici un ciolan sa votez. Nu votez dreapta sau stanga, l-am votat pe Basescu singurul in opinia mea care se lupta cu coruptia. Am motivele mele sa urasc coruptia. Manageri silvicultori au aprobat taierea unei paduri in orasul meu pentru ca un rechin imobiliar sa faca un cartier de vile. Tu ce zici, au fost corupti sau nu? Adica tu Ionut ii platesti din taxele tale sa pazeasca padurea si ei practic distrug ce ar trebui sa protejeze.

@Torin

Indiferent ce test a incercat Manole sa faca cu noi eu de acum incolo pun semnul egal intre el si Mircea Badea.

Torin spunea...

@Andrei Stroiescu

"Prespui ca, daca critic un comentariu anti-Basescu, sunt automat pro-Basescu."

Ca tot vorbeai despre impletitul adevarului cu minciuni, poate imi arati textul scris de mine in care te-am catalogat pro sau anti Basescu. Nu ma pasioneaza basescu, nu ma pasionezi tu, nu ma pasioneaza relatia ta cu basescu, no fucking care. Mai explicit de atit nu pot fi.
Ce am scris la punctele 1 si 2 sint motivele mele pentru care eu nu ma duc la vot. NU au legatura cu tine. Si nici cu Basescu. Daca pe tine te obsedeaza personajul, accepta totusi ca altora le este complet indiferent. Faptul ca incerci mereu sa reduci totul la ceva cunoscut, critica sau lauda, pro sau contra, scriu morheus, tu citesti zeus, totul asezonat cu niste coincidente la tot pasul, badea, ciutacu, media italiana, te transforma intr-o alta trompeta, adevarat, o trompeta anti_trompetele_antiBasescu. Asta vrei sa fii ?!
Ti se pare ca ai un exces de cunoastere in domeniul politic care se vrea impartasita profanilor si consideri blogul lui Manole cel mai nimerit loc, foarte bine, baga mare, dar cind dai reply-uri incearca sa separi emotionalul de rational astfel incit sa nu mai existe insertii de minciunele:
T. Exista si exceptii? categoric da
A. ce usor e sa-i consideram pe toti animale
Cred ca este usor de inteles, 'exista exceptii' <> 'toti'.

limestone spunea...

Omenirea in general si oamenii in particular isi merita criza in care se afunda. Asta-i va aduce cu picioarele pe pamant, vor devenii umili si recunoscatori asa cum au fost inainte.Se vor lovi de pragul de sus(criza), ca sa-l vada pe cel de jos.Toti trebuie sa dam socoteala pentru faptele noastre pana la urma.


"Aducem paradisul pe pamant=loc al abundentei, petrecerii si vacantei, belsugului, dar in acelasi timp devenim mortii de dincolo.
Oamenii au ajuns sa depinda de obiecte: masini colorate tipator, telefoane mobile, laptopuri bomboniera=jucarii, nu mai suntem liberi, suntem ca si copii robii propriilor noastre dorinte."

Andrei Stroiescu spunea...

@Ionut,

Zici ca prezenta la vot in numar cat mai mare, da legitimitate actualei clase politice. Corect. Din comentarile tale inteleg (si corecteaza-ma daca am inteles gresit), ca prezenta in numar cat mai mic nu le da legitimitate. Tu nu te prezinti la vot, pentru a nu legitima o clasa politica de care iti este sila, pe care o vezi corupta toata, pana la ultimul si pe care totusi ai vota-o daca ar fi alta. Parlamentarii sunt reprezentantii mei, pentru ca i-am votat, dar nu-s si ai tai pentru ca nu i-ai votat.

Totusi esti convins, si-mi repeti ca sa pricep un lucru, pe care crezi ca l-am scapat: "daca s-ar prezenta 3 persoane la vot, alegerile s-ar valida." Pai tocmai de aia ma duc la vot. Pentru ca si daca s-ar duce doar 3 persoane la vot, ele s-ar valida!
Pentru ca daca asi fi corupt si asi sti lucrul asta, asi face tot posibilul sa-i conving pe toti restul in afara celor 3 sa stea acasa, ca sa fiu sigur ca nu le vine vreo idee creata si sa voteze altfel decat asi vrea/planificat eu. Si dupa, normal ca m-ar umfla rasul... (cam cum fac acum actualii politicieni).

Pentru ca vezi tu, exista ideea asta ca daca nu ne prezentam la vot, nu le dam legtimitate si atunci o sa zica UE, SUA, NATO sau mai stiu eu cine, alo, parlamentu' roman, nu discutam cu voi, ca n-aveti legitimitate... Noi vrem sa discutam cu poporul roman, ala care n-a votat si ai carui reprzentanti nu-i stim, ca nu s-au deranjat sa-si aleaga vreunul, noi cu aia vrem sa vorbim, nu cu voi, nelegitimilor... Alo, se aude? Venim noi sa facem ordine, daca nu faceti voi! Alo, tovarasi, TOVARASI...

Succes in revolutia interioara.

ionut spunea...

andrei strioescu


"Pentru ca vezi tu, exista ideea asta ca daca nu ne prezentam la vot, nu le dam legtimitate si atunci o sa zica UE, SUA, NATO sau mai stiu eu cine, alo, parlamentu' roman, nu discutam cu voi, ca n-aveti legitimitate".


Nu ma intereseaza catusi de putin ce zice UE, NATO sau SUA in privinta asta.

Ai candidat vreodata?
Eu da si am si fost ales( la nivel local). Am demisionat dupa 2 saptamani.

E randul tau! Candideaza impotriva lui basescu, convinge-ma ca am motive sa te votez si te voi vota cu siguranta!. Am dat exemplul asta pentru ca urmeaza prezidentialele. E valabil si pentru parlamentare, locale, etc.

ionut spunea...

Limestone

"Nu m-a ademenit nimeni cu nici un ciolan sa votez."

N-am spus nicaieri asta despre tine! Am afirmat ca cei pe care i-ai investit tu cu increderea ta, dandu-le votul tau, l-au luat, dupa care s-au pisat pe el, aliindu-se cu ...ceilalti( impotriva caruia tu ai votat). Si asta au facut-o doar pentru ciolan.

Spui ca in opinia ta basescu este singurul care se lupta cu coruptia. Pai parca basescu a afirmat cu titlu de adevar absolut, ca din "coruptie" face parte negresit, printre multi altii, PSD-ul.
Dupa care s-a aliat cu ei!



In ceea ce priveste 100 de lei . Am fost ademenit nu cu 100 de lei, ci cu mult mai mult, nu numai sa votez dar sa si candidez pentru unii sau altii.

Raspunsul la intrebarea ta, ca si atunci, a fost nu!

idf99 spunea...

@to all
Nu cred ca votand se poate schimba ceva.Clica politicienilor afacut ceea ce trebuia facut.Au facut in asa fel incat orice independent sau persoana oricat de capabila ar fii sa nu poata accede in functie de conducere. Sa exemplific :
sa zicem ca un votant ar avea nevoie de 60000 voturi intr-un colegiu pentru a fii ales deputat.
Chiar daca ar avea voturile astea daca nu atinge acei 5% NU INTRA IN PARLAMENT. Ori 5% din voturile exprimate ( nu stiu cati au votat de curand , sa zicem 5 milioane deci 5% ar fii 250000 voturi.
Provoc pe orice care se crede capabil sa tranga 250000 de voturi , fara o structura in spate , fara bani etc .
-In plus , sa zicem ca obtii astia 5% si intri in Parlament sau guvern , puterea de deciziie este asa de impartita ca nu misti nimic fara acordul ''structurii ''.
Structura hotareste tot , ideea de democratie , voturi etc , este ,din punctul meu de vedere , PRAF IN OCHI. Incepand cu legea de 5 % pentru accederea in parlament , pana la luarea deciziilor , ABSOLUT TOTUL ESTE CREAT PENTRU CONTROLUL TOTAL AL STRUCTURILOR.
Aceasi oameni au decis si vor decide si de acum incolo . Vor schimba papusa , dar papusarii vor fi aceiasi. Schimbare va fii doar cu o revolutie ,Care sa modifice radical sistemul , dar e un pic mai greu aici.

ACUM off TOPIC :
Pentru cei ce au urmarit documentare de tip Zeitgeist , etc , intrebarea este :
Criza actuala , este rodul politilor de depopulare si inrobire din partea celor de tipul Rockeffeler sau Rotschild sau pur si simplu acesti au pierdut controlul datorita lacomiei.
Mi se pare ciudat , ca cei de mai sus cu toata puterea lor , sa faca '' greseli '' de genul asta , mai ales ca nu mai suntem in 1929 , avem informatii care circula , documentare vizionate , si mai ales o populatie mai curioasa care pune intrebari.
Cu stima
DANIEL

limestone spunea...

Ionut

Bine ai facut ca nu ai candidat. Ai fi fost un reprezentant prost.
Caci, tu nu crezi in institutia votului, nu crezi in atitudine civica sau invers crezi ca platindu-ti taxele la timp este suficient efortul din partea ta pentru comunitatea din care faci parte.

ionut spunea...

Andrei Stoiescu

"Pentru ca daca asi fi corupt si asi sti lucrul asta, asi face tot posibilul sa-i conving pe toti restul in afara celor 3 sa stea acasa, ca sa fiu sigur ca nu le vine vreo idee creata si sa voteze altfel decat asi vrea/planificat eu. Si dupa, normal ca m-ar umfla rasul... (cam cum fac acum actualii politicieni)."

N-are ce idee creata sa-i vina saracului votant, sau poate sa-i vina, din moment ce eu sunt dispus sa fac alianta cu oricine, oricum sa ajung la putere.
Sau interpretez constitutia cum vreau eu, si castig alegerile tot cand vreau eu: daca am cel mai mare numar de voturi atunci asta e criteriul de alegere al castigatorului, daca nu... schimbam modificarea, si castiga cel care are cel mai mare numar de parlamentari.
Sau ma aliez cu dusmanul nr. 1 de pana mai ieri, si-o punem de-o majoritate covarsitoare.

idf99 spunea...

Doamne cate greseli de ortografie am facut!
Scuze tuturor , nu sunt analfabet , doar grabit :))

Anonim spunea...

Aloo, Mr. Torin, eu regalist?
Asta arata cata atentie dati comentariilor inainte sa va aruncati ca "vaca in lucerna".

Andrei, potoleste-te frate cu simtul civic: la alegeri eu habar nu aveam cine sunt candidatii si nici unul nu s-a deranjat sa puna macar pliante in cutia postala dar sa se mai prezinte personal.
Uninominalul in forma actuala e un mare rahat si s-o crezi tu ca o sa ma duc sa pun stampila pe niste necunoscuti.
Poate era ceva daca s-ar fi votat pe regiuni sau judete dar asa...
Nu traim intr-o adevarata democratie si nici capitalism si iti spun clar ca nu o sa pun stampila pe nici un nimeni numai de dragul de a o pune si sa zic: vai ce frumos, traim in democratie.

limestone spunea...

Uitati cum suna programul rabla pentru cloace:

Solutie inedita pe piata imobiliara: Locuinte vechi plus diferenta de bani pentru locuinte noi
de Adrian Vasilache HotNews.ro
12:14 Economie | Imobiliar
In schimbul locuintelor noi, dezvoltatorii ar putea accepta o proprietate veche, care sa indeplineasca anumite criterii de evaluare, plus o diferenta de bani mai usor de accesat de cumparatorii prin credite, sustine Livia Berghiu, consultant imobiliar in cadrul companiei Re/Max Bastion. Agentia se afla in discutii avansate cu doi dezvoltatori imobiliari si estimeaza ca pentru proiectele rezidentiale respective va lansa schimburile de locuinte in cursul acestei luni.

ionut spunea...

limestone

Mai citeste odata. Am candidat si am si fost ales. Am demisionat dupa 2 saptamani, tocmai pentru ca, in ciuda evidentelor, logicii si a bunului simt, masinaria de vot a functionat.
Tu? Ai vreo idee din asta?

ionut spunea...

Torin

"Regalistul" eu sunt. Cristhian considera monarhia moarta si simbolica.

ionut spunea...

Limestone

Ce alte eforturi mai faci tu, de exemplu?

ionut spunea...

LImestone


Cum ramane cu basescu care s-a aliat cu coruptii?

ionut spunea...

Crysthyan

"Nu traim intr-o adevarata democratie".

Te inseli: asta e adevarata democratie!

Andrei Stroiescu spunea...

@Torin

Mi-a placut replica.

Strict referitor la persoana ta, imi cer scuze ca am impletit adevarul cu minciuna, cata vreme e o minciuna sa afirm ca tu personal ai scris un text in care m-ai catalogat pro sau anti Basescu. M-ai catalogat doar membru (de onoare ce-i drept) al defunctei
societati civile. Pe care tu o consideri defuncta (si aici nu mint, pentru ca exista textul scris), iar eu nu o consider, din simplu motiv ca noi suntem societatea civila si din cate cunosc eu, inca nu suntem defuncti.

Mesajul catre tine (si care a fost adresat in mod gresit catre tine) este adresat de fapt tutror celora, care spre deosebire de tine, care nu faci acest lucru (doar presupun eu gresit), exact asta fac: reduc totul la Basescu-antiBasescu.

Gresala mea a fost sa nu vad ca este doar o concidenta ca mesajele
tale seamana (din punctul meu de vedere) destul de mult cu mesajele trompetelor anti-Basescu cu orice pret. Si care trompete (ele nu tu), considera ca Basescu se considera Zeus, si incearca sa ne bage pe gat asta, prin propaganda.

Ele considera ca Basescu se considera o intrupare mesianica si prin faptul ca au repetat asta pana la saturatie au mai ajuns si altii sa considere asta, deci prin urmare au tras concluzia ca au avut dreptate in ceea ce au spus, Basescu se considera o aparitie mesianica, chair Zeus, caci uite cati oameni cred asta.

Tu doar nu crezi "in aparitii mesianice, nu vad niciun Morpheus intrupat in Romania, cu atit mai putin unul care sa descopere un Neo", spre deosebire de cei care cred asta. Si o spui ca sa argumentezi de ce nu ai mers la vot. Fara vreo legatura cu Basescu, conform propriilor spuse, caci personajul iti este indiferent. Cand vrobeai de aparitii mesianice si Morpheus te refereai asa... la modul general. Nici gand sa apelezi la perceptia colectiva.

Ei si fiind eu in eroarea asta, am presupus fals, ca daca tu ai scris Morpheus, te referi la perceptia colectiva, in care [se presupune] Basescu este inchipuit/se inchipuie ca o aparitie mesianica, sau ca un Zeus, fapt pentru care ti-am adresat tie mesajul respectiv, incercand sa manipulez restul cititorilor cum ca ai fi vreunul care pare sa fi fost atins de manipularile din mass media romaneasca, cu Badea si Ciutacu printe cele mai elocvente exemple. Iar o parte din mass media italiana nu se comporta precum o parte din mass media romaneasca, intrucat propaganda lor pentru desemnarea romanilor ca tapi ispasitori este diferita de propaganda romaneasca de desemnare a lui Basescu drept tap ispasitor.

«Cel mai vechi ‹Mai vechi   1 – 200 din 310   Mai noi› Cele mai noi»

Rezultatul recensământului 2011 va accelera scăderea prețurilor pe piața imo?