vineri, 31 august 2007

Cand gresim bagandu-ne la un credit imobiliar?

Simplu: când mizăm pe faptul că rata pe care o vom avea de plătit va deveni, cu timpul, nimica toată faţă de câştigurile noastre viitoare.

Nu uitaţi că nu mai suntem în 2003. Cu un credit de 20.000 nu îţi mai iei nici măcar o garsonieră confort 3. Ca să îţi iei un apartament cu 3 camere ai nevoie de cel puţin 80.000 de euro care să vină peste un avans de vreo 40.000 (însuşi avansul e o sumă ridicol de mare). Mulţi tineri ar putea strânge cureaua până le-ar ieşi maţele pe nas ca să-şi ia un credit aşa de mare. Dar ar fi ei siguri că totul va fi la fel euforic peste 10 ani? Îi sfătuiesc pe toţi cei care nu au de pe acum un salariu de 3000 de euro / lună (cum zice James) să nici nu acţioneze ca şi cum ar urma să aibă.

5 comentarii:

Anonim spunea...

Ce te motiveaza pe tine sa scrii blogul asta ?

Manole spunea...

Dorinţa de a lua atitudine împotriva demenţei.

Anonim spunea...

Hai Manole, lasa cuvintele mari. De vreme ce esti agent imobiliar, e limpede ca vrei sa scada preturile ca sa se deblocheze piata.

Anonim spunea...

...sa le oblige pe banci sa-si scrie pe frontispiciu: creditele imobiliare dauneaza grav sanatatii!

Anonim spunea...

"sti spunea...
Hai Manole, lasa cuvintele mari. De vreme ce esti agent imobiliar, e limpede ca vrei sa scada preturile ca sa se deblocheze piata."

Si , chiar si asa, care este problema ?
Cu atat mai bine ca este agent imobiliar, bine aar fi ca saa inceapa mai multi "consultanti" sa gandeasca ca el. Este un profesionist care DA vrea sa se deblocheze piata, sa castige mai mult ! Si ce e rau in asta ?
Oameni buni, acesta e capitalismul cel mult visat ! El stie ca afacerea imobiliara este o AFACERE, adica o activitate lucrativa care produce bani , in care sunt implicati si alti profesionisti (avocati, notari, constructori, dealer-i materiale de constructie, producatori materiale de constructii, proprietari de depozite materiale etc etc etc etc - ca la masini ;industria pe "orizontala"). Asta inseamna economie care functioneaza, nu BLOCAJE CARE DISTRUG, oameni care castiga bani pentru ei si familiile lor, pe care ii cheltuie tot in ECONOMIE etc etc. DECI SE CERE CA SI ACEASTA RAMURA A ECONOMIEI NATIONALE SA FUNCTIONEZE OPTIM ! Nu normal, MACAR OPTIM !

Rezultatul recensământului 2011 va accelera scăderea prețurilor pe piața imo?