duminică, 14 decembrie 2008

Promovez trendurile: Pentru cine bat clopotele

Textul de mai jos a apărut iniţial pe blogul "Trenduri economice". Prin preluarea sa răspund apelului lansat de autor în ultimul paragraf. 

"Iată că ceea ce estimam, începe să se întâmple. Profitând de cota de piaţă pe care o au, bancherii străini(în frunte cu austriecii, evident!) încep să ceară imperativ bani statului român. Asta în condiţiile în care instituţiile pe care le conduc sunt pur particulare, iar în luarea deciziilor lor de business nu a fost consultat sub nicio formă statul român(iar pe tine, în calitate de contribuabil, în mod sigur nu te-au consultat). Şi, în mod sigur, acţionarii acestor instituţii nu s-au gândit nicio clipă atunci când băncile dumnealor duduiau să împartă dividendele cu cineva.

Declaraţiile pe care le fac aceşti băieţi deştepţi ai finanţelor sunt halucinante. Herbert Stepic(CEO Reiffeisen International) a şi propus o sumă: "Pentru rezolvarea problemelor de lichiditate de pe piaţa românească estimez că ar fi suficient un pachet de 5 miliarde de euro, care poate fi discutat cu Bruxelles-ul"(cf. Ziarul Financiar şi Hotnews). În acelaşi ton, Răsvan Radu(preşedinte executiv al Unicredit Ţiriac Bank) spune: "Băncile din România au acţionari străini, dar sunt bănci româneşti pentru că finanţează economia României şi nu a altor ţări, pentru că lucreză cu angajaţi români şi contribuie la creşterea economică şi mi se pare normal să fie susţinute în caz de nevoie"(Ziarul Financiar). Cireaşa de pe tort aparţine lui Steven van Groningen(preşedinte Raiffeisen Bank Romania): "Este o greşeală să se spună <<>>. (...) Cu toţii am contribuit la situaţia de azi, inclusiv BNR, prin măsurile de reglementare şi nu se poate spune că este doar vina băncilor străine".

Mai mai că mă apucă plânsul. Din declaraţiile respectivilor "neprihăniţi" rezultă clar că ei, bieţii, nu s-ar fi aflat în situaţia asta dacă noi nu am fi existat. Au uitat oare domniile lor cum se priveau superior când mai apărea câte un nebun care le spunea că trebuie încetinită creditarea? Au uitat cine sunt principalii vinovaţi pentru bula imobiliară şi pentru creşterea isterică a consumului? Se pare că au memoria scurtă din moment ce acum vin pe un ton ultimativ trântindu-ne în faţă cota lor de piaţă şi ameninţându-ne cu probleme pe care le-ar putea avea economia noastră. Dincolo de acest şantaj este clar vorba de disperare. Însă oricât de mare le-ar fi disperare, nu cred că un contribuabil onest trebuie să plătească pentru că o bancă a finanţat construcţia unor complexe rezidenţiale care nu se mai vând. Sau pentru faptul că un amărât, ameţit de experţii financiaro-imobiliari, a plătit pe o garsonieră cât pentru un apartament cu 3 camere. Ca în orice business este vorba de asumarea riscului, iar cei care nu au fost capabili să-l evalueze corect trebuie să plătească. Nu cred că eu sau tu suntem vinovaţi pentru că o bancă a îndopat un individ cu zeci de produse de creditare, unul mai riscant decât celălalt. Dacă respectivul individ nu-şi plăteşte datoria este o problemă strict între el şi bancă, nu trebuie să intervină statul pentru acoperirea pierderii. Parcă asta e economia de piaţă, nu-i aşa domnilor bancheri? Sau economie de piaţă e numai când trebuie luat profitul, iar când sunt probleme trebuie să fim flexibili şi înţelegători?

Din păcate, în perioada imediat următoare vom asista la campanii impresionante de lobby, vor apărea analişti isteţi care să ne explice cât de multe avem de câştigat dacă vom acoperi găurile băncilor. Cât de frumos va fi dacă ne vom îmbăta cu apă rece şi vom accepta să ştergem toată prostia lor cu buretele nostru de euro. Şi, pentru a fi credibili, probabil vor apela ca şi până acum la figuri politice anoste din ţările lor de baştină care vor face vizite de curtoazie în anemica noastră ţară pentru a ne arăta unde e adevărul.

Acum trebuie să fim mai lucizi ca oricând şi să nu cădem în capcană. Nimeni nu ne poate garanta că Austria nu va fi "următoarea Islandă"(crede cineva că garantarea integrală a depozitelor din băncile austriece este altceva decât un slogan?), la fel cum e clar că dinspre Italia nu poate veni nimic bun atât timp cât la putere se află o figură politică dubioasă şi rudimentară. E timpul ca statul român să arate că e puternic şi să nu cadă pradă unor şantaje ieftine. Dacă sunt bănci cu probleme înseamnă că BNR trebuie să le pună sub supraveghere, iar dacă treaba nu merge, trebuie să se aplice legea(faliment sau naţionalizare, că tot e la modă)! Aşa cum am mai spus, nu trebuie repetată greşeala americană! Decât să se cheltuiască inutil bani pentru acoperirea unor găuri financiare mai bine se face un fond de creditare a economiei. Cu banii acestui fond poate fi creditată economia prin intermediul băncilor de stat, iar atunci efectele crizei vor fi atenuate.

Ştiu că trenduri.blogspot.com este un blog mic, care se adresează unui segment extrem de îngust, dar cred cu tărie că acum trebuie făcut ceva pentru împiedicarea unei prostii din partea autorităţilor. Aşa că vă îndemn în primul rând să vă exprimaţi opiniile prin comentarii la acest text şi, dacă aveţi un site, să promovaţi acest articol(fie printr-un link, fie prin copierea integrală a conţinutului său). Cu toate că nu prea sunt adeptul acţiunilor de acest gen, cred că putem face ceva pentru stoparea unui dezastru."

Promovaţi-l şi voi.

93 de comentarii:

mobutu spunea...

Foarte fain postul, l-am linkuit in vreo cateva forumuri unde mai activez.

LORD spunea...

Deci sunt deacord sa le dam in nas sa nu le dam voie sa ne foloseasca k pe o carpa k si asa tot timpul tacem hai sa mai zicem si noi ceva e tzara noasta noi avem puterea trebuie doar sa zicem nu si sa iesim cu totzi in strada k mi se pare aberant faptul k ei numesc criza si totusi unele lucruri se scumpesc adica daca stii k nu sunt bani de ce se tot pompeaza bani in produse banale pentru k romanul nostru sa obisnuit la un anumit nivel de trai si asta e problema k noi consideram k e bine sa platim un pretz ridicol pt 1 punga de ore sau 1 sticla de ulei sau o ciocolata pentru copil pentru k firmele mari nu vad decat profit si deaia si e o prostie cu cota unica de impozitare>> la o adica cine are de castigat tocmai bancile k dc era ca inainte in functzie de castiga plateau impozite mai mari si normal acuma cu cota unica cele mai mari firme se tot imbogatzesc si bag bani in buzunar si cele mici dispar,sunta absorbite sau se imprumuta pana dau faliment si studentzi sunt ridiculizatzi prin locurile de munca care li se ofera adica ei lucreaza sa traiasca si deaia pentru k nu exista dreptul la viatza a stundentzilor ei cand se duc la interviu ce sa faca zic si ei da k trebuie sa aiba o paine pe masa si ii inzteleg chiar daca defavorizeaza studentul care termina facultate. Pentru k eu daca am termina facultatea si cer un loc de munca mi se ofera tot 5-6 mil salariu in mana cand ar trb sa se vorbeasca de un salariu de vreo 10 poate chiar 15 pt k am investit in mine insami niste ani si am invatzat dar nimeni nu ne baga in seama suntem ridiculizatzi si asociiatziile existente sunt tot de partea lor k doar se zice k sunt conduse de stundetzi dar studentzi care nu au grija paini de maine asa k fitzi cu bagare de seama pana nu IESIM in STRADA nu se VA FACE NIMIK in tara asta asa ca curaj spunetziva parerile si iesitzi in fatza nu ramanetzi in anonimat doar avem dreptul la libera exprimare din cate stiu eu.Va multzumesc o seara buna

Unknown spunea...

„Romania ar trebui sa negocieze cu FMI, la inceputul lunii ianuarie, o facilitate de sustinere in valoare de pana la 20 miliarde de euro, pentru finantarea deficitelor, pe care sa nu o traga decat in caz de nevoie, a declarat, sambata, fostul ministru de Finante Sebastian Vladescu.

"In niciun caz un aranjament cu Fondul Monetar International (FMI) nu ar face rau Romaniei. Suma este intr-adevar mare, dar uitati-va cat au negociat Polonia si Ungaria", a spus Vladescu, citat de Mediafax. El a mentionat ca un astfel de aranjament ar putea intari si increderea investitorilor straini in capacitatea autoritatilor de la Bucuresti de a gestiona criza„

incredibil,a mai aparut un libidinos

Unknown spunea...

nu cumva BCR-ul ,la ora asta, poate fi cumparat cu o suma mai mica decat am incasat pe el?

Unknown spunea...

„Ipoteca pe casa, o specie pe cale de disparitie in Romania
Data: 15 dec 2008


In noiembrie, numarul ipotecilor inscrise de notari s-a redus la jumatate, dupa ce bancile au inasprit conditiile de creditare
In jur de 50.000 de tranzactii imobiliare s-au parafat luna trecuta la nivel national, adica minimul anului 2008, potrivit datelor ANCPI„

decat sa crediteze fazani ,mai bine la BNR ,ca-i destul de buna dobanda-14,5%, 25% e cam mare pt fazani

Anonim spunea...

Daca privim prin prisma bugetului unei familii, poate 50% din venit se duce pe rate la case si masini.

Eu nu inteleg incapatanarea unora de a salva doua ramuri ale economiei, bancile si industria auto. E clar ca lumea s-a speriat si nu mai vrea credite pentru case si masini. Pe semne ca aici se invart cei mai multi bani.

Sa falimenteze aceste doua ramuri toxice si sa o luam de la capat pe baze sanatoase fara credite.

Oricat s-ar pompa in gaurile negre, pana la urma colapsul va aparea. Si ce frumos i-ar sta Romaniei ca pe langa datoriile bugetare si private sa mai puna o bomboana de 20 md de la FMI.

Dorin spunea...

@Aristotel Costel, Hubble
Angajatorul poate solicita informatii in legatura cu persoana candidatului de la fostii sai angajatori, dar NUMAI cu privire la functiile indeplinite la acestia si durata angajarii, si numai cu incunostiintarea prealabila a angajatului.
(Nu este necesar acordul, ci numai incunostiintarea prealabila a angajatului.)

Anonim spunea...

Bagand bani pentru a prelungi un sistem (traiul pe datorie) dovedit falimentar nu face decat sa prelungeasca agonia, iar moartea va fi si mai dureroasa.

mobutu spunea...

Euro a inceput astazi tranzactionarea la 3.95/3.96 lei

Alexandru D spunea...

Adica pana acum veneau bani pentru credite din afara, de la deponenti austrieci, italieni si investitori si fonduri de pensii straine.

Acuma ca nu mai vin banii din afara, ce ne propun directorii de banci straine din Romania:
dati voi, statu roman, bani si noi o sa ne folosim reteaua enorma si miile de angajati ca sa dam credite in continuare, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.

no shit.

Da ce ati zice voi daca ati inchide 90% din reteaua voastra si ati da afara 90% din angajati si n-ati mai raporta cresteri cu 70% anual al volumului de credite si ati sta dracului doar sa incasati ratele la creditele date. Si sa nu va mai trageti atatea bonusuri si stimulente de mari CEO.
ca e criza daca nu stiati si oamenii sunt dati afara pana si din fabricile de pantofi, dar voi vreti sa continuati ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.

Tufis spunea...

Ce spune vladescu ala? Daca te duci sa te rogi sa te imprumute FMI se cheama ca esti solid, nu ca esti vai de mama ta? Asta e ca poanta aia, "dovedeste-mi ca n-ai nevoie de bani si te imprumut".

Evident, alt absolvent stralucit de ASE. Sunt curios, la admitere trebuie sa citeasca, sau le dau contra cost sablonul pentru grila si gata?

Anonim spunea...

Uitati lobby-urile au inceput sa se faca.

http://www.antena3.ro/stiri/economic/traian-basescu-s-a-intalnit-cu-presedintele-dacia-renault-pentru-europa_60146.html

Anonim spunea...

Dupa umila mea parere, viitorul guvern ce se va naste din lobby si interese clare (au dat mana cu mana toti hotii dreapta-stanga), dupa toata foamea imobiliarilor, nu va rezista mai mult de 6 luni. In perioada aceasta vor rade tot ce mai e de ras apoi ne vor lasa in DEZASTRU!
Vor urma proteste, mineriade si revolte, dar prea tarziu, pentru ca baietii destepti se vor fi retras in tarile calde iar boii raman cu datoria si cu o economie mai jalnica decat cea din 89.
Daca mai sperati ceva de la Romania, va faceti iluzii.

AristotelCostel spunea...

Daca e adevarata ştirea cu abandonul lui stolo...circul a început.

dcg spunea...

Da, Robocop s-a retras.

Anonim spunea...

A plans base sau nu ?

dcg spunea...

Inca nu, poate o sa planga Boc.

Anonim spunea...

De fapt e greu de crezut ca vom avea guvern prea curand pentru ca nu se pot intelege la cascaval.

Dorin spunea...

http://www.cotidianul.ro/concediatii_pro_se_revolta_sub_anonimat-67609.html

"Cu câteva zile înainte de a fi chemat la Resurse Umane a depus o cerere pentru credit la o bancă. Cei de la Resurse i-au semnat toate hârtiile necesare miercuri. Joi a primit banii de la bancă. Vineri a fost dat afară”."

Anonim spunea...

Asadar se termina si cu tembeliziunile.

Tufis spunea...

Nu vreau sa fiu rau, dar e unul pe softpedia in prelungirea Ghencea si e angajat la Antena 1.

Daca se ia dupa trabant si punkt asta e, life sucks.

"Vom creste, vom inflori, dar imobiliarele vor creste si mai tare decat crestem noi (sic), deci luati acum"

clujeanul spunea...

D-zeu sa-l odihneasca!

balonul imobiliar si criza economica a mai facut o victima in Arges.
Saracu om a luat credit, a facut o casa si s-a gazat in masina ca nu a mai putut rambursa creditul...

AristotelCostel spunea...

Astea sunt ...poveşti:

"Am rate la banca si acum si nevasta divorteaza de mine, ca a zis ca numai eu am facut asta, am doi copii si de doua zile dorm in Copou pe banca, nevasta nu mai vorbeste cu mine. Am innebunit, oameni buni"

"Speram ca toti sa se sesizeze si sa vedem cum se va rezolva aceasta inselatorie, pentru ca deja nu mai pot sa platesc si rata la banca si chiria"

Sursa

Forum disperati

Anonim spunea...

@clujeanul
Pai si nu e de vina camatarul (banca) care i-a dat banii fara sa evalueze corect riscurile. Asta din ciclul "banca reprezinta interesul national".

clujeanul spunea...

...si sa nu le faci spalatura orala la toate gunoaiele de bancheri si politicieni sugaci

clujeanul spunea...

Toti contopistii care nu aveau de lucru sau nu le placea munca s-au facut experti evaluatori la ANEVAR.
Au evaluat dughene pe care acu nu mai iau dezvoltatorii nici 350 eur/mp pe la 1300eur/mp
Cica au fost si baieti destepti care au simtit ca suntem pe varf de bula, au vandut locuinta la suprapret cu credit la un amic, au facut profitul pe din doua si banca...sa se spele pe cap cu locuinta...

Anonim spunea...

Sa dea faliment si sa dispara. I-am chemat eu statul roman sa faca bisnitz ? Nu. Ce sa le garantez eu ? Ce-o sa ne facem fara ei ? Bine. Ma doare in p. Au de returnat niste depozite ? Sa o faca. Sechestru pe cladiri si active si returnat depozite. Ce atata dragoste ?

Anonim spunea...

@clujeanul
Ai auzit tu de practica asta. Dar amicul, cel care a cumparat, si are datorie la banca unde se ascunde ? In gaura de soarece. Sau se da o lege prin care e iertat sau i se plateste rata.

Anonim spunea...

3.9249

O fi cu sau fara interventie ?

AristotelCostel spunea...

@hubble

cu

iar i se pare ceva lui cezar jipa

Anonim spunea...

Odata era un "zvon" referitor la banca/bancile austriece care s-a/s-au intins ca niste placinte in toata Europa de Est + Rusia ( ca pe astia eu nu ii consider europeni). Ca este/sunt "capete de pod" in spalarea banilor mafiei ruse.
Lasand la o parte ce a fost, Austria nu mai e vreo mare scula prin Europa. Iar industrie are mai putina decat Romania. Turism, sucuri, ceva otel, s.a.m.d.
Nu avea Raiffeisen in depozite din Austria atatia bani cat a creditat prin tarile estice. Chiar si cu fractional reserve banking si tot nu ies. Ar putea avea dreptate cei care ii baga pe rusi la mijloc. Iar daca vine vorba de mafia rusa, Base o ia stereo, licuricii mari devin doi in cazul asta. Si va plati cele 5 miliarde,gazele din Rusia vin, iarna nu-i ca vara.

Anonim spunea...

@hubble

Cum de unde atata dragoste, doar nu ai auzit ca fara banci murim :)).
Eu inca mai am sa le dau 7000 de ron dar nu ma grabesc. 100 pe luna le ajunge, maresc rata, pac la OPC, sa sufere.

Imi aduc aminte ca mi-am luat creditul ala de consum acum 3 ani aproape de Craciun. Lasand la o parte toate umilintele la care te supun cand le ceri un credit, era pe acolo una care sa lauda la toate colegele ca ea face Craciunul la Miami. :)
Ei, pe astea nu le plang ca gasesc prosti sa le plateasca ratele.

Uite stolo, nu e stolo... cine joaca? :P
Penibil.

Anonim spunea...

ce spune un baiat in carpa numita "zf".

"Cine mizeaza pe Romania pentru faptul ca are o populatie de 22 de milioane de locuitori greseste. De fapt, doar aproximativ 8 milioane sunt cei care produc si consuma", mai spune seful King Sturge.

Anonim spunea...

Saracii brokeri spera si ei la un cargo-cult in loc sa-si caute de treaba.

http://www.zf.ro/zf-24/urgie-pe-bursa-60-de-brokeri-concediati-in-zece-zile-3660945/

Aproape 60 de brokeri au fost concediati intre 24 noiembrie si 5 decembrie, cu o luna inaintea sarbatorilor de iarna, din cauza crizei financiare care a redus drastic profiturile societatilor de brokeraj si valoarea tranzactiilor bursiere.

http://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/brokerii-tot-mai-spera-ca-politicul-va-aduce-fericirea-la-bursa-3583811/

"Politicul ar trebui sa asigure o transparenta mai mare a sistemului financiar roman si sa se concentreze pe lamurirea zvonurilor. De asemenea, scaderea consumului populatiei ar trebui suplinita de catre stat, prin cresterea numarului de comenzi in industrie si prin demararea cat mai urgenta a proiectelor de infrastructura, prin care s-ar asigura atat cresterea consumului, cat si o dezvoltare economica la nivel national", a adaugat Manaila.

Eu zic sa ne facem mila si pomana si de ei cu o lege de despagubire a celor care au pierdut pe bursa sau care au fost concediati. Ca si ei sunt oameni.

clujeanul spunea...

@Hubble

Amicu ala nu plateste rata si banca a luat apartamentul...

Anonim spunea...

Asta e cea mai tare gluma.

http://www.antena3.ro/stiri/economic/leul-s-a-arepciat-fata-de-euro-dupa-ce-stolojan-s-a-retras-a-intervenit-bnr-pe-piata_60248.html

Vezi capsunarii, alt cargo-cult.

Anonim spunea...

http://www.bursa.ro/on-line/

Datoria externa de 106 md. Adica cca. 5000 de vita furajata. Adica 15-20.000 de familie.

@Al

De acum nu vei mai merge la shopping, cinema sau cafenele. Distractia ta de baza va fi drumul la banca.

Anonim spunea...

E ceva de neinteles. Adica noi suntem datori vanduti, 106 md E, dar luam bani de la FMI cu dobanda promotionala ca sa imprumutam bancile, bineinteles cu dobanda mai mica. Si culmea imprumutam bancile la care suntem datori, ca sa ne dea ei imprumut cu dobanda dubla. Pai sa nu-i iei la suturi si pe bancheri si pe cine va indrazni sa le mai dea bani. Dar atentie, bancile deja sug bani de la BNR sub forma de imprumuturi cu 14% iar ei cer populatiei creditate 25% dobanda. E o nebunie.

AristotelCostel spunea...

Andrei Văcaru ne imploră să nu radem agenţiile imobiliare de pe faţa Pământului:

"... agentiile se pot implica in educarea financiara, fie prin consilierea directa a clientilor, fie prin apendice la site-uri, de tip blog sau alt gen, prin care sa se expuna informatii in acest sens. Pe langa rolul formativ, agentia poate intermedia diferende intre dezvoltatori si cumparatori, intre proprietari si chiriasi, sau poate avea alte roluri, pe care le puteti determina dvs."

Cui ne adresam?
...divinităţii...

Deci, să determinăm ce roluri ar mai putea avea o agenţia imobiliară...să şi-o treacă Văcaru în "pişa fostului".

Ce crud gândeşte bovinu' ăsta:

"imobile cu adresabilitate exclusiva pentru cei bogati sau pentru cei saraci si/sau agentii specializate pentru una din aceste segmente sociale;"

Imobile pentru săraci?

Pe asta din ce diagramă a mai extras-o?

nicolaie spunea...

A picat Stolo

nicolaie spunea...

Urmeaza o perioada de crestere economica egala cu -!!!!

Vor creste imobiliarele, vor scadea dobanzile, so altele....de genu asta!!!

Anonim spunea...

@Costele
Unde ii gasesti om bun ca am ras cu lacrimi. Denialul afecteaza rau de tot man.

clujeanul spunea...

A ramas clujul fara primar....

de pe postul de premier va putea pompa bani la cluj sa scoata din rhat dezvoltatorii imobiliari
ca tot zicea pe un post local acu o luna doua, sa cumpere oamenii locuinte ca o sa fie proprietari peste 30-35 de ani

clujeanul spunea...

mai baieti, helpuiti-ma si pe mine, chiar nu vreti palinca de sarbatori?

am reduceri de pana la 30%, daca comandati acum, minim 10 k palinca virgina de pruna

Dorin spunea...

@Hubble
www.bnr.ro - comunicate - balanta de plati octombrie 2008
1. Total datorie externă (4+5)
49 097 milioane euro
2. Element foarte important, in tot acest timp nu a fost luat in calcul banii trimisi de romanii aflati la munca in strainatate. Acesti bani, pot fi considerati ca fiind obtinuti din "serviciile" prestate catre exterior. Scade asadar din totalul de la punctul 1 respectiva suma (sincer nu am date dar este semnificativa).
3. Refa calculele.

Anonim spunea...

@Dorin
Eu am luat ca sursa ziarul Bursa si am dat si link-ul. Nu ma pricep la finante sincer si degeaba ma uit pe site-ul BNR. Inteleg ceva pe-acolo dar nu stiu sa interpretez. Dar daca un ziar de capatai cum e Bursa manaca bors, e clar. Daca am gresit scuze, dar oricum e groasa. In calculul ala de la BNR intra si creditele PF, institutiilor publice si private ?

Dorin spunea...

@Hubble
spicuiesc din bursa:
pasivele financiare externe totale 106 miliarde euro
activele financiare externe doar - 40%
datoria externa bruta totala a tarii - 70 miliarde euro

Informatia este relativ OK doar ca ziarul in spiritul jurnalistic nu face diferenta.

Anonim spunea...

Ce pregatire si backround (in afara de politica) are Boc, care sa-l califice pentru postul de prim-ministru ?

AristotelCostel spunea...

@hubble

Am citit CV-ul primarului. Bursele obtinute sunt de fapt niste pilute, iar faptul ca e doctorand in prezent demonstreaza calitatea celuilalt doctorat obtinut...activitate stiintifica la vrajeala.
Ceea ce nu inteleg acesti politicieni "docti prin diplome" este tocmai principiul de baza al omului onest din vest: "cand ai activitate la primarie, la partid si in alianta, las-o mai moale cu activitatea stiintifica, mai omite din CV lucrarile si cartile pe care ti le-au scris altii si inscrie-te in tendintele omului modern care are la dispozitie doar 24 de ore pe zi"... Laughing

Mai dau niste detalii de finete...
Cercetarea romaneasca a produs in ultimii 10 ani, in toate domeniile stiintifice 27 788 articole stiintifice publicate in reviste cotate ISI, Romania situandu-se pe locul 41 in lume la productie stiintifica, dupa republica islamica IRAN. Din punct de vedere al productivitatii calitative, impact stiintific, jurnal, citari, suntem pe locul 47, imediat dupa Bulgaria.

Daca ne referim la domeniul in care Boc e deja doctor, Stiinte politice ..., la numarul de articole Romania ocupa locul 74, dupa Uganda si Trinidad&Tobago. Referitor la indicele de calitate pe acest domeniu, Romania e pe locul 96, "in coasta" Papuii Noii Guinee... Laughing

Sursa http://www.scimagojr.com/

Deci, in Romania se face si stiinta, dar in timp ce cateva domenii trag cercetarea in sus, alte cateva domenii paraziteaza sistemul. Mai exact diploma domnului Boc nu valoreaza nimic peste granite, romanii fiind niste nimeni autentici in specializarea dumnealui... Laughing
Va dati seama cat de onorante sunt bursele obtinute (pile si nimic mai mult) de domnul Boc intr-un domeniu in care suntem niste primate...primitive... Laughing

Din orgoliu "prostesc" as spune ca una dintre lucrarile mele nesemnificative este cotata mai bine decat tot domeniul stiintific romanesc abordat de domnul Boc...

Povesti de primavara

Anonim spunea...

Nu stiu cum naiba au ajuns toti hotii si incapabilii sa guverneze. Chiar nu se pot gasi oameni klumea. Sistemul de alegere al valorilor e clar depasit in politica noastra. Trebuie schimbata constitutia. Trebuie reformat totul. Au trecut 19 ani de la revolutie iar noi in loc sa reformam am construit un sistem demential. Cum pana mea sa fie Elena Udrea parlamentar ?

Anonim spunea...

http://www.gandul.info/actualitatea/tatal-lui-boc-am-taiat-porcul-il-asteptam-acasa.html?3927;3661988

Hai sa ne mai distram un pic sa uitam de necaz. Dupa revelion numaram bobocii.

Cu tot respectul pentru domnul Boc ca s-a nascut la 12 km distanta de locul meu natal, dar nu are ce cauta ca premier decat daca se ocupa de ordonante cu dedicatii. Primaria si gargara erau bune pentru el. Speram la un guvern de oameni dintr-o bucata si pregatiti, macar in al 12-lea ceas.

Unknown spunea...

pt mine este incredibil ce se intampla.
Ludovic al xv-lea zicea:
-dupa mine potopul-

Unknown spunea...

vin vremuri grele(cacacioase),pregatiti-va cu multa hartie higienica

Unknown spunea...

siii....mai este o vb,
apara-ma Doamne de dusmani ca de prieteni m-a apar singur

Unknown spunea...

gata ,m-a pregatesc pt lupte de stada....Atena este inceputul,aviz cunoscatorilor

dcg spunea...

apara-ma Doamne de dusmani ca de prieteni m-a apar singur

Nu era invers?

Unknown spunea...

@dimofte
corect,scz
sunt extrem de nervos

Unknown spunea...

MARIONETA si-a jucat inca un rol

olandezu spunea...

@ hubble & al

For the record only din forumul anterior al lui manole :

"@Al
Lasa ca te lamuresti si tu ca olandezu."

1. Olandezu nu "s-a lamurit". A ramas cu fixurile lui.
2. Al frate ai dreptate : Hubble si-a luat apartament la ANL. A zis-o intr-un post anterior. E insa suficient de las sa nu o recunoasca la o confruntare "face to face" desi l-ai provocat suficient sa iti dea un raspuns onest (whatever "onest" means pt. aia ca el) !
3. Hubble amice : dacat sa postezi un articol din Hotnews dai mai bine link-ul ! Interesant ca n-am vazut pe nimeni sa se ia de tine ca ai postari lungi (Armata Rosie ceva comentarii aici ?) ! Normal ca n-au baietii probleme cu postarile tale lungi : n-au substanta si deci nu obosesc !

He he he !
Cu malitiozitate ;-) : seara buna !

shark spunea...

http://media.imopedia.ro/comentarii/
preturile-caselor-ar-putea-ajunge-la-
nivelul-din-2003-6749-page-0.html

vedeti comentariile lu Mihai Consultant ala... sa-mi zica cineva ca e unu care face misto ca nu pot sa cred cum scrie si ce zice!

AristotelCostel spunea...

@olandezu

1. Naşpa.
2. Hubble a spus de 250 de ori că şi-a cumpărat ANL prin credit ipotecar. Programul este valabil şi acum. Vezi că statul concurează plesnelile tale cu 560 Euro/mp.
3. Ai dreptate.

Noapte bună!

P.S. Mâine să mai scazi 1% din preţul pe mp.

@Alex

Miroase a ...dadatrol.

ionut spunea...

olandezu

1. Olandezu nu "s-a lamurit". A ramas cu fixurile lui.

Eu nu m-as lauda in locul tau cu asta...

ionut spunea...

Alex

"vedeti comentariile lu Mihai Consultant ala... sa-mi zica cineva ca e unu care face misto ca nu pot sa cred cum scrie si ce zice!"

Relax! Se vrea pamfletar...

dcg spunea...

Mihai Consultant ala e cral ca srie la misto, chiar i-am savurat opera ;-)
Ca uni sunt saraci acum nu o sa scadem noi preturile. Nu ieste nicio criza in romania,oameni au bani si masini scumpe asa ca nare cum sa scada nicidata.Ansamblurile rezidentiale sunt prea tari si inca prea ieftine la supercalitatea care este.

Cititi, e savuros tipul. Greselile gramaticale sunt evident prea fortate dar vad ca sunt unii care l-au luat in serios.

ionut spunea...

Alex

Acceseaza:

http://dadatroll.wordpress.com


Si-ai sa-ti dai seama ce a vrut sa spuna aristotel...

dcg spunea...

PS: scuze pt. greselile de mai sus :)

cral = clar
srie = scrie

AristotelCostel spunea...

@clujeanu

Dacă aveai ţuică...alta era mişcarea...

ionut spunea...

Cristi Dimofte

"Mihai Consultant ala e cral ca srie la misto, chiar i-am savurat opera ;-)"

Dadatrol si tu? Daca da, esti prea subtil!:))
Oricum, am savurat...da' cred ca l-ai zapacit pe Alex:)

ionut spunea...

Cristi Dimofte

Aha! O.K.

Adrian Stanescu spunea...

In concluzie stimabililor - Ce facem ? Suntem de acord ca ne fura astia pe fata dar nu rezolvam nimic daca doar ne plangem aici. Doar constientizam ca avem o problema: OK ne fura sstia - asta e problema. Propuneri va rog - Ce Facem ?

Unknown spunea...

@ Adrian Stanescu
"Propuneri va rog - Ce Facem ?"

---

exista intotdeauna varianta votului cu ... “picioarele”

elzorab spunea...

mie-mi plac francezii. nu le convine ceva, dau foc parisului.
si mamaligile alea de greci au stiut sa iasa si sa-i arda putin pe stabi.
doar o minirevolutie la sange va reusi sa-i trezeasca pe mafiotzii din romania, sa-si dea sema ca nu sunt pusi acolo sa-i stoarca pe bietii oameni de tot ce au.
dati pe ei daca va doare, aratati-le ca aveti sange-n vine, altfel va vor aservi din ce in ce mai tare...marlanii...auzi, taxa triplata la masinile de import vechi, sa poata sa-i mearga afacerile bine lui tariceanu. mare lucru daca nu vor porni niste mici revolutii de la marlania asta.
astia ne cred imbecili numai bine de muls...

elzorab spunea...

http://www.adevarul.ro/articole/sinucigasii-crizei.html

pentru cine vbat clopotele/ toto pentru bietii oameni. dar eu una va spun: decat sa planga mama mea, mai bine sa planga mama lor de mafioti si banditi care au adus poporul asta la sapa de lemn!

Anonim spunea...

@olandezu

1. E grav pentru tine, se trateaza cu Fear & Capitulation, dar raman sechele financiare.
2. Esti neinformat si vorbesti ca tzata Leana sa pari interesant si combativ. Tratametul e o cura de www.anl.ro
3. Ma voi conforma. Am postat acel articol din HotNews pentru ca mi se parea relevant pentru ceea ce ne rezerva viitorul in sens practic (adica papa, kaka, caldura). Scuze pentru kilobitii ocupati. Probabil ca sunt mai interesante calculele tale care toate dau 1400.

Anonim spunea...

Luati si savurati:

http://www.capital.ro/articol/cu-cat-vor-scadea-chiriile-in-2009-115073.html

O noua axioma a lui Zilisteanu (nume predestinat barbologilor): „Atata vreme cat preturile de pe piata vanzarilor vor fi mai mici, este posibil ca si preturile de pe piata chiriilor sa fie mai mici, mai ales ca exista o oferta suplimetara de imobile pe piata inchirierilor in momentul de fata”

Si inca o fata desteapta Valeria Coroianu (nume predestinat mincinosilor): „Piata de acum nu mai este nici a clientului, nici a proprietarului, este a bancii, si de aceasta va depinde revigorarea pietei imobiliare in 2009”

mobutu spunea...

Coroianu aia e tot atat de proasta ca si Guşă si inca o individă, invitati aseara la tmctv, "Unde Investim in 2009".
Individa (ceva la fundul proprietatea): "Chiar daca pe piata imobiliara nu mai sunt tranzactii (lichiditate) nu inseamna ca piata a scazut."
Gusa: Am investit inteligent in imobiliare premium si acum am un castig virtual de 30-40%."
Hahahaha, nu conteaza ca daca vrea sa vanda nu gaseste cumparator, conteaza ca are un castig virtual de 30-40%.
I-a spus'o si moderatorul dar el nu si nu, s-a declarat fericit de investitia facuta in 2007.
Niste imbecili.

Anonim spunea...

REMEMBER 2007 TOAMNA:

“Comisia Nationala de Prognoza (C.N.P.) a ameliorat estimarile din aceasta toamna, comparativ cu cele din primavara, in privinta evolutiei cursului de schimb din perioada 2007-2013. Astfel rata medie anuala, potrivit estimarilor, urmeaza sa atinga pragul de 3,00 in anul 2010, iar apoi in anul 2011 sa coboare sub nivelul de 3 (trei) lei/euro, pentru a se situa la 2,84 lei/euro la sfarsitul perioadei analizate (2013). Conform prognozei preliminare de toamna pe termen mediu, C.N.P. anticipeaza ca in anul 2008 cursul de schimb mediu anual va cobori la nivelul de 3,18 lei/euro, in anul 2009 rata de schimb medie anuala va atinge valoare de 3,08 lei/euro, pentru ca un an mai tarziu in 2010 sa fie de 3(trei) lei/euro. Rata medie din acest an 2007 va fi de 3,3 lei/euro. “

CE VREMURI ! ERA BINE PE ATUNCI MAICA. CU UN SALARIU MEDIU FACEAM RATA LA CASA.

mobutu spunea...

deh, citeam ieri un articol in care Bogdan Baltazar spunea ca in momentul preluarii monedei europene (201x) leul va fi tare, ~3.5.
'Om vedea.

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

@mobutu

Poate 20xx

vladone spunea...

Cel mai mare investitor imobiliar din Romania anunta pierderi de miliarde

Dezvoltatorul imobiliar austriac Immoeast AG, cel mai important investitor de pe piata imobiliara din Romania in 2007, a anuntat ca se asteapta sa inregistreze pierderi de 1,02 miliarde euro in trimestrul al doilea al exercitiului fiscal 2008/2009 ca urmare a deprecierii unor active

AristotelCostel spunea...

@hubble

Credeai că Văcaru are caracter? Numele lui ne trimite cu gândul la ...genetică...şi atunci...de unde caracter.

Anonim spunea...

@Costel
Am vazut acu ca a sters toata convorbirea. Imi pare reu ca nu am salvat-o ca sa o postez.

Anonim spunea...

@Alex
Mihai Consultant e poate acelasi cu mihai al meu ? :P

Anonim spunea...

Hai ca a aparut programul de guvernare. Soarta a facut ca transporturile sa reprezinte capitolul 13. Pana in 2012-2014 astia termina toate autostrazile, dupa aia ce mai facem.

Suna frumos programul, macar de ar face 5%.

Anonim spunea...

3.9389

Anonim spunea...

CAPITOLUL 28
Românii de pretutindeni

Capitolul care ma interesa cel mai mult. E un bla-bla de nu se poate.

Iar Geoana a uitat de cei 20kE promisi pentru cei ce se intorc in tara.

Punctul 5 e cel mai tare: "Asigurarea condiţiilor necesare exercitării dreptului de vot pentru cetăţenii români aflaţi în afara graniţelor"

Anonim spunea...

@Al
Si in programul de guvernare exista cargo cult:
- Creşterea salariului mediu brut nominal pe economie în perioada 2009-2012 cu aproximativ 60%
- cresterea PIB de la 500 md RON la 830 md in 2012
Nu radeti ca aceste scenarii sunt posibile dar cu 1E = 10 RON
Niste idioti.

AristotelCostel spunea...

Phasianus...story

@Popeşcu
"Prin 2005 mi-am constituit si eu un depozit de vreo 3000 EUR la BancPost, economiile din anteriorii 5 ani, pe fondul devalorizarii continue a leului. Cumparat euroii cu =~ 40,000 si facut depozit cu 2% dobanda. In 2007 am lichidat depozitul la un curs de =~ 3.3 lei, dobanda nesemnificativa fiind oricum inghitita cu mult de scaderea cursului. In continuare am gasit un dezvoltator imobiliar milostiv care accepta doar 25% avans (majoritatea cereau banu jos in avans). Am mai contractat un imprumut de nevoi personale (cei 3000 EUR erau o suma derizorie fata de necesitati si am platit avansul. La finalizarea constructiei, criza incepuse de ceva vreme si preturile apartamentelor scazusera cam cu valoarea avansului platit de mine. Constructorul ma presa sa-i platesc pe fondul sistarii creditelor, iar Unicredit-Tiriac Bank, prima care "a cutezat" sa reia creditarea cerea 14% dobanda pentru credit in EUR, cu marja variabila si punct de referinta inexistent (nici vorba de EURIBOR + procent fix, era cat vroia muschii lor). Finalmente am luat creditul ipotecar de la Alpha Bank la o valoare cat-de-cat umana: euribor + 3.8%, cu vreo luna inainte de alegeri. Dupa 2 saptamani de la achizitie si cu 2 saptamani inainte de alegeri, Tariceanu a anuntat ordonanta de urgenta prin care tinerii, piata si Romania este ajutata prin reducerea TVA-ului la primul apartament achizitionat de la 19% la 5%, ordonanta intrata in vigoare de ieri, 15 decembrie. Nu am votat."
Revista 22

dcg spunea...

Costele, tare deprimant comentariul ala. Oameni cu minte putina si mereu in contratimp, fara bani dar cu nevoi vs banci & dezvoltatori lacomi. Cata mizerie... foarte trist.

mobutu spunea...

n-au cum sa faca astia programul ce si l-au propus, pe de-o parte restrangere cheltuieli iar pe de-a alta cresteri salarii.
Eventual iau de la investitii si dau la salarii ... rezulta dezastru.

Anonim spunea...

Programul de guvernare e facut de niste handicapati sau fufe ca Udrea. Dau exemplul cu coridorul Constanta-Nadlac. Pana in 2012 finalizare cu exceptia tronsonului Sibiu-Pitesti. Pai tronsonul ast atrebuie facut primul ca aici are loc strangularea (bottlenecking). Ce sa mai vorbesc despre faptul ca e fizic imposibil sa termini autostrada in patru ani intre CT si Nadlac. Pai 3 luni dureaza pana se face guvernul, inca un an studii de fezabilitate, un an retrocedari, ce sa mai vb de licitatii, proiectare si alte nebunii. Si din ce bani ? Niste nenorociti.

Unknown spunea...

1.
Cel mai mare jaf din istoria lumii este realizat zi de zi de catre bancile comerciale - si fiecare dintre noi suntem cei jefuiti
insa nu vrem sa stim nimic.
Ne e lene pana si sa citim cateva articole scrise de oameni cu doctorate in finante, care spun adevarul,
insa cine sta sa asculte?

www.taxresearch.org.uk/Blog/2007/09/18/all-money-is-a-confidence-trick/

Si asta pentru ca mintea noastra rationala refuza sa accepte realitatea atunci cand realitatea este atat de taioasa si dura.
Cei mai multi prefera sa se minta singuri, sa isi piarda timpul uitandu-se la emisiuni de "divertisment" (aka transformarea
propriului creier intr-o leguma) sau la filme de succes care sunt responsabile in mare masura pentru reducerea drastica
a capacitatii de a gandi rational:
vezi succesele extraordinare ale seriilor de filme Harry Potter, Spiderman, Stapanul Inelelor, Titanic, etc

www.guardian.co.uk/commentisfree/2008/mar/20/jamesrobertsonmoneyfromthi

Intre timp am aflat si adevarul stiut de catre multi, ca ascensiunea fulminanta a lui Hitler a fost finantata puternic, aproape
exclusiv de catre bancile americane. Americanii au finantat astfel al doilea razboi mondial si crimele lui Hitler,
iar cand a fost vorba sa se imparta rezultatele, au intervenit la sfarsitul razboiului si si-au facut parte...

Acum am repetat scenariul in Irak, dupa ce il finantasera zeci de ani la greu pe Saddam Hussein.


2.
How banks create money out of thin air
www.youtube.com/watch?v=oIo7IYVCIXM

Sistemul prin care bancile (BRD, Alpha Bank, Volksbank, BCR, Banca Romaneasca, etc) creaza bani din NIMIC este simplu
si acum toti cei care au vazut documentarul extraodrinar de deschizator de minti MONEY AS DEBT stiu.

How banks create money
www.youtube.com/watch?v=P_Ydp7-ApdA

Totusi, 99.99% dintre romani cred ca bancile imprumuta banii pe care ii primesc din depozite.

http://moneysoft.blogspot.com/2008/09/great-bank-robbery.html

Romanii nu stiu si nici nu concep realitatea ca bancile CREAZA OUT OF THIN AIR de 9 ori cantitatea de bani din depozite
pe care o primesc, bani noi creati prin credite umflate pe care mai incaseaza si niste dobanzi usturator de mari.

http://mindprod.com/money/moneycreation.html


3.
Astfel in viata reala, fiecare dintre noi muncim din greu intr-un domeniu. Singurii care nu trebuie sa munceasca ci doar paraziteaza in mod complet societatea, sufocand-o, sunt creatorii de bani din NIMIC: bancherii.


Mi-au luat multi ani pana sa accept sa vad niste documentare care mi se pareau extrem de plictisitoare
(Zeitgeist , Zeitgeist Addendum, Money as Debt, The Money Masters)
si triste, care mi-au fost recomandate de cele mai inteligente persoane din cercul meu de prieteni.

Oare cati dintre romani le vor vedea si vor accepta sa inteleaga vreodata?

Pentru ca momentan nu vedem o solutie clara. Sistemul este prea sufocant si pare fara iesire: in trecut sclavii de pe plantatii
lucrau , insa adapostul si mancarea zilnica le erau asigurate de catre stapani.

Acum cei mai multi oameni muncesc toata viata sa isi acopere creditele facute, lucrand din greu pentru banii creati
din nimic de catre banci, insa isi platesc singuri si adapostul si mancarea pentru ei si pentru familiile lor.

In tot acest timp, bancile cer cu nesimtire si mai mari preferinte, dupa ce au stat la baza actualei crize financiare mondiale.

Cum ii putem educa pe ceilalti ? Sau merita sa mai incercam ?

www.venusproject.com/ethics_in_action/Federal_Reserve_Creates.html


Al vostru,
Bogdan

Rezultatul recensământului 2011 va accelera scăderea prețurilor pe piața imo?