marți, 2 decembrie 2008

Unii n-au timp să ţină la preţ. Nimic despre alegeri!

"Păi nu vedeţi că preţul materialelor de construcţii se scumpeşte de la o zi la alta? Cum să se ieftinească apartamentele, ce, sunteţi nebuni?" (din gândirea recentă a oricărui mare imobiliar contemporan)

"Preţurile materialelor de construcţii se supun legii cererii şi-a ofertei, la fel ca orice altă marfă. Câtă vreme există dezvoltatori hulpavi care vor plăti preţuri mari pe materialele de construcţii gândindu-se că oricum clienţii lor finali le vor răs-cumpăra construcţia, evident că preţurile cresc." (din opera lui Manole, 27 august a.c.)

"Preţurile materialelor de construcţii s-au redus cu până la 30%, în ultimele două luni, pe fondul scăderii vânzărilor." (realitatea înconjurătoare, decembrie a.c.)

372 de comentarii:

1 – 200 din 372   Mai noi›   Cele mai noi»
Kiko spunea...

1) Pretul titeiului e sub 48 de dolari.

2) Pretul muncitorilor din fabricile de ciment e de 200 de euro pe luna, in scadere.

3) Costul materialelor de constructii nu incide in pretul locuintelor vechi (99% din oferta).

4) Se intoarce modeda: unii sacali ofera preturi ridicole pt apartamentele unor nefericiti care in mod onest doresc sa vanda, si nu primesc nici valoarea unei masini pe un apartament de 3 camere.

5) Va fi si mai rau. Mult mai rau. Foame, boli, frig si jale.

Anonim spunea...

Am un nefericit coleg tinerel (vreo 28 de ani) pe care-l bat la cap de aproape un an (cam de cand a inceput blogul lui Manole) sa nu-si cumpere apartament acum.

Acum un an 2 camere - 90 kE. L-am cam speriat. A stat o mana.

Acum 6 luni 2 camere - 80-85 kE. El ca e oferta. L-am speriat iar. A mai stat o mana.

Acum 3 luni 2 camere - 75 kE. Acum e momentul. Nu mai prinde asa oferta. Cu greu am reusit sa-l conving sa mai stea odata.

Ieri 2 camere - 65 kE. E ultimul moment cand mai poate lua credit. E ultima lui sansa. A cedat si l-a cumparat. A venit si mi-a ras in nas: "Nu mai stau dupa gura ta ca raman fara casa"

Analizati si voi. Crede ca-l invidiez si din acest motiv ii bag prostii in cap.

Dumnezeu sa-l ierte !

Dorin spunea...

@Ionut
"Vorbeam de lumea de pe blog care chiar le stia."
Se pare ca Marona nu stia si i-am raspuns la intrebare."

"2) Spune-mi un domeniu de activitate care in conditiile actuale, are, daca nu perspective de crestere, macar de stagnare si este ferit de problemele tipice: lipsa comenzilor, productie pe stoc,diminuarea vanzarilor, intarzierea platilor, etc.
Repet: orice tip de credit in derulare a devenit sub-prime."

Daca, spre exemplu o firma X, nu s-a indatorat la "capacitatea maxima" admisa de banca, iar in urma reducerilor de profit continua sa se incadreze in limitele impuse la ora actuala, atunci creditul nu este in nici un caz unul sub-prime. Ia in calcul si situatia in care activele firmei acopera imprumutul chiar si in conditiile unei devalorizari de 80% a activelor pe piata.
Firmele care activeaza in domeniul agricol, nu vor fi semnificativ afectate de criza.

"Alt exemplu "spicuit": schimbarea locului de munca, fara a anunta banca, este motiv, stipulat in contract, sa considere ca nu l-ai respectat, si sa-ti ceara returnarea imprumutului."
Repet: nu am citit nici un contract de credit (nu am si nu am avut contractate credite) dar cert este ca banca are tot interesul sa platesti si nu sa iti sechestreze bunurile.

cezar spunea...

Eu n-am intalnit pe piata apartamente de 2 camere care sa se ieftineasca cu 38 la suta in anul asta. Nici macar in Dr. Taberei, unde, vorba aia (ma rog, pentru cine cunoaste) chiar au scazut dramatic preturile la piata sh in ultimele 6 luni.

Anonim spunea...

@cezar
O scadere de la 90 la 65 kE inseamna o scadere de 27,78 %.
Ce naiba ca esti bancher !

Manole spunea...

@cezar: prin Pantelimon, prin anumite zone din Berceni, chiar şi prin Rahova unde ziceai că ai avut un apartament, sunt preţuri de strigare care se încadrează în cele descrise de Hubble.

limestone spunea...

Sa imi explice si mie cineva cum de nu a functionat concurenta in cazul preturilor la materiale de constructii.
In jurul fiecarui mare oras unde s-a construit sunt zeci de balastiere, zeci poate sute de furnizori de lemn, fabrici de caramizi la discretie. Cum de nu a invins pretul cel mai mic?
Am inteles ca doar intre cei mari 4 producatorii de ciment a fost ceva aranjat pentru a tine pretul sus, dar restul?

Tufis spunea...

cezare, te rog, nu vorbi tampenii. Undeva pe mihai bravu (nu zic unde, sa nu deconspir... oferta), cineva incearca sa vanda 2 camere la 64000. Nu reuseste.

Zi-i si lui ca nu vinde pentru ca... cere prea putin.

Ziceai ceva de date punctuale? Uite, asta e absolut sigura. Iti dau si adresa, daca vrei sa mergi sa investesti.

limestone spunea...

Pentru finisaje nici nu mai vorbesc, sunt mii de oferte de parchet, gresie, faianta, sanitare din tara si din afara. Iar intr-o casa, 60% se stie reprezinta finisajele !!

Kiko spunea...

Cezar:

nici eu nu am vazut apartamente unde scaderea sa fie atat de mare, in faza de vanzare.

Dar am vazut caz concret cand cineva cerea 75.000 si a venit o nesimtita grasa care a spus proprietarei: scump doamna, scump, va dau maxim 30 de mii. "Ca mai mult nu am."

Prostia functioneaza atat in sus cat si in jos. Si la urma urmei asta este: oamenii nu au. Si aici vine si raspunsul lui

limestone:

nu a functionat concurenta pt va oamenii mai aveau disponibiliati, si nu toti sunt informati, si banul a venit usor. Lipsa de experienta etc etc. Sa vedem daca pana in Decembrie 2009 concurenta va intra totusi in joc sau nu.

Anonim spunea...

Raspunsul pentru Limestone e la Elzorab: Banii aruncati in piata sub forma de credite au stricat mediul concurential. Manole, posteaza te rog dizertatia lui Elzorab de acum cateva zile ca sa repete cei ce nu inteleg fenomenul pana le intra in cap.

Unknown spunea...

http://www.curierulnational.ro/Opinii/2008-12-02/A+venit+iarna...+lui+Kondratiev

Sa imi ziceti ce parere aveti :)

cezar spunea...

Nu stiu cum am calculat procentul ala, cred ca am bagat valorile aiurea.
Sigur ca gasesti 2 camere cu 65 mii. Gasesti si la 50 mii, prin partea mai intunecata a Rahovei.
Ideea e ca acelasi apartament, care acum face x bani, sa fi valorat suma aia mare acum 1 an.
De pilda, cele 2 cam. de langa pta Rahova nu-si gaseau client la 85, in iarna lui 07-feb.08. In toamna asta le-am dat cu 79 mii. Acum (ante contract semnat acum 1 luna), situate aproape de Sebastian, stradal Rahova (Petre Ispirescu), o amica a vandut (cu ceva greutate) la 78. Probabil al meu isi gasea client pe la 70-72. Si daca luam in calcul si cresterea Euro (10 la suta),sincer, nu prea vad mare scadere.

Apropo, hubble, a fi (fost, ma rog) bancher NU presupune, in nici un caz, a sti sa calculezi procente. Presupune sa stii sa vinzi. Banca e un magazin, nimic mai mult (la nivelul la care am lucrat eu, fireste).Slava domnului, pentru calcule exista softuri. Si memorie, pentru cifre care se tot repeta :)

Unknown spunea...

Cezar, de ce nu vrei sa intelegi ca se gasesc apartamente la preturi care acum 6 luni nici nu visai la ele?

@all
Cititi opinia domului Panaite si o sa vedeti cam ce ne asteapta :)
Apartamentele or sa fie ultima noastra grija :))

Tufis spunea...

cezarica, tata, ia de citeste. E proprietar, nu anuntul.ro

http://forum.computergames.ro/170-imobiliare/417412-apartament-2-camere-13-septembrie-intersectia-cu-sebastian.html#post39009896

mobutu spunea...

cezar n-o sa inteleaga decat atunci cand criza va fi lovit major ... adica in 2009.
si poate nici atunci n-o sa recunoasca, nu stiu de ce va mai bateti capul cu el.

Anonim spunea...

ce parere sa avem, Belly ... eu oricum sunt un pesimist de felul meu, asa ca nu-mi zice nimic nou articolul ala. din pacate nu am destul curaj sa fac pasul cel mare, dar taaaare cred ca numarul sinuciderilor va crede foarte mult in viitorul apropiat. eu inca mai sper sa vina extaterestrii, dar cred ca am mai zis-o pe aici de cateva ori, ca altfel rasa umana se afla pe ultimele sute de metri. iar daca nu vin, ghici unde in lume sunt cele mai mari sanse de supravietuire (resurse, context geo-politic, etc.) ? nah, ca iar fac reclama Canadei :P

Unknown spunea...

Canadianule :)

Eu am dat linkul acela pentru ca el contine si explicatii ;)

Tufis spunea...

vreti si chirie? Na chirie, cititi ce se zice in primul si in ultimele 3 post-uri :)

http://forum.computergames.ro/170-imobiliare/415406-inchiriez-apartament-pe-soseaua-iancului-parter.html

Tufis spunea...

In caz ca cezar va reveni cu melodia "ce iti pasa tie, ca oricum o sa mori de foame si n-o sa mai conteze chiria si pretul?"... draga cezar, daca vrei un kg de varza, sa vii cu incredere la mine, ti-l dau gratis.

Nu de alta, dar restul banilor tai vor merge in intretinerea "investitiei" tale, eu as zice mausoleului :)

Anonim spunea...

Cezar spunea:
"Apropo, hubble, a fi (fost, ma rog) bancher NU presupune, in nici un caz, a sti sa calculezi procente."

Ce pretentii sa am de la tine daca nici Bodu nu stia sa extraga TVA-ul. E aritmetica de clasa a patra. Asa ca nu e de mirare ca am ajuns in buda din cauza bancilor.

limestone spunea...

Arabia Saudita cel mai mare producator de petrol din lume vede un pret corect de 75 de dolari pe baril. Nici 10 dolari ca-n '98 dar nici 140 ca asta vara..
Poate o scadea si benzina..

cezar spunea...

Ca o adaugire mica : studiati impactul scumpirii banilor asupra afordabilitatii locuintelor (pentru cumparatorul pe credit).
Cu alte cuvinte, motivul ieftinirii nominale a locuintelor (si nu numai) devine motorul ingreunarii acesului oamenilor la ele.

PS. Dobanzile la creditele ipotecare s-au scumpit lejer cu 10 la suta, mai mult chiar decat la cele de nevoi personale. Nu stiu ce ziar spunea ca aceeasi 'cloaca' e mai scumpa acum decat 'inainte', tocmai din acest motiv. Parsiva viata asta :))

Cat despre pretentii, draga hubble,e bine sa le ai de la tine. Macar sa f singurul care sa te dezamageasca :))

Mobutu, iar venim cu ...la anul o sa se intampla ce spunem de x ani ? Pai, ori s-a prabusit deja, ori nu :)) Asteapta frate anul viitor, prin decembrie 09 vei putea trage niste concluzii.

Anonim spunea...

As putea zice ca si in industria mondiala a petrolului e o bula ca peste tot. S-au deschis multe noi unitati de producrie datorita consumului in crestere iar acum deodata consumul a scazut si e un exces de capacitate de productie. Asta e un lucru imbucurator pentru ca va duce la o ieftinire a energiei.
Cred ca politica SUA a fost clara in acest sens. Au fortat scumpirea petrolului artificial ca sa-i incurajeze pe arabeti sa investeasca in noi unitati. Au castigat prin faptul ca au vandut tehnologie la pret de bula iar acum beneficiaza de pe urma excesului de petrol rafinat. OPEC vrea sa reduca productia ca sa mentina pretul, dar daca o face inseamna sa isi piarda bunastarea putorile lor care lucreaza in aceasta industrie.

Mai e un element interesant China care zau nu stiu cum va evolua, dar va avea un cuvant de spus.

Anonim spunea...

Iar pune Cezar placa lui Bordei cu scumpirea locuintelor prin accesul ingreunat la credite.

Tipul cu apartamemtul luat la 65000 tocmai asta imi zicea: "pai peste un an degeaba se ieftineste la 40000 daca nu mai pot lua credit".

Se pare ca l-au injectat tare cu fazanol. E incredibil ce erori de logica pot face oameni de la care ai pretentii.

Costele unde esti ? Spune-i ceva de dulce lui Cezar ca nu mai suport !

cezar spunea...

Vasile (nu pot folosi diminutivul, ca tu n-ai nici o vina :)), eu am citit anuntul. Tu l-ai citit?
Ia spune forumistilor ce ai citit acolo, dupa care generalizeaza concluzia, asa cum sta bine unui om destept.

mobutu spunea...

cezar spunea...
Ca o adaugire mica : studiati impactul scumpirii banilor asupra afordabilitatii locuintelor (pentru cumparatorul pe credit).
Cu alte cuvinte, motivul ieftinirii nominale a locuintelor (si nu numai) devine motorul ingreunarii acesului oamenilor la ele.
PS. Dobanzile la creditele ipotecare s-au scumpit lejer cu 10 la suta, mai mult chiar decat la cele de nevoi personale. Nu stiu ce ziar spunea ca aceeasi 'cloaca' e mai scumpa acum decat 'inainte', tocmai din acest motiv. Parsiva viata asta :))


Nu ştiu dacă realizezi însă tot ce ai mentionat tu mai sus sunt pârghii extrem de importante pentru ca preţul să se ducă mult în jos.

cezar spunea...
Mobutu, iar venim cu ...la anul o sa se intampla ce spunem de x ani ? Pai, ori s-a prabusit deja, ori nu :)) Asteapta frate anul viitor, prin decembrie 09 vei putea trage niste concluzii.

Am mai spus'o, eu cred ca "prabusirea" pietei va fi in 2009, deocamdata romanul este in plin denial, nu crede, este doar inceputul crizei care deabia daca ne-a mangaiat. Acum e doar inceputul. Parerea mea.

Tufis spunea...

Nu generalizez, cezar, pana nu spui tu ce ai inteles. Poate era anunt cu "dau foc cu 77000 euro negociabil" si eu am citit ca prostul "vand".

Anonim spunea...

Cu toate ca preturile au scazut cu x la suta, cererea si oferta in loc sa se apropie s-au cracanat si mai tare datorita lipsei banilor din credite.

Asa ca mai e mult pana departe !

Ca sa va mai dau vesti proaste nici santierele navale nu mai au comenzi. Termina navele in constructie si baubau.

Anonim spunea...

@Hubble
Ia tradu-mi te rog expresia aia ca eu sunt prost si nu inteleg, oricum nu am folosit expresia aia asupra nici unei persoane in viata mea.

Degenereaza Manole blogul, mai intai Cezar, apoi eu. Canadianul macar si-a cerut scuze.
Recunosc ca si eu am devenit mai agresiv uneori, ca m-am mai aprins in conversatie dar nu am aruncat cu injuraturi la adresa nimanui.

Asta e, daca nu avem nevoie de oameni in banci, oameni de afaceri, vanzatori si altii, omorati-ne si instaurati dictatura proletariatului.

Oricum hubble nu sunt singurul care ti-a atras atentia asupra posturilor multe si alambicate.
Dar probabil ai timp ca firma la care lucrezi nu mai cumpara si nu mai vinde nimic.
Si chiar nu inteleg in ce masura judeci tu alte catgorii profesionale atat de dur.

Anonim spunea...

Cezar spunea:
"Asteapta frate anul viitor, prin decembrie 09 vei putea trage niste concluzii"

Faptul ca energia, materialele de constructii si forta de munca se ieftinesc ii spune lui cezar ca preturile trebuie sa creasca in 2009. Eu cred ca a ridicat prea mult si i-a plesnit jugulara.

mobutu spunea...

Cristian M spunea...
Asta e, daca nu avem nevoie de oameni in banci, oameni de afaceri, vanzatori si altii, omorati-ne si instaurati dictatura proletariatului.
Nu exagera, evident ca este nevoie de oameni in toate domeniile, insa de oameni competenti, profesionisti. Nu ca bugetarii, 1 din 3 este bugetar (raportat la forta de munca actuala), o freaca la cald (si aflam ca unii si pe salatii indecent de mari) la stat.
Ideea este competenta si profesionalism, nu orice lache care s-a facut vanzator, ofiter de credite, functionar, etc.

cezar spunea...

Dragilor, sigur ca scumpirea banilor va duce preturile si mai jos.
Numai ca functia sociala a acestui blog nu este, pur si simplu, scaderea preturilor din galantar a produselor din ciment si fier beton, ca si falimentarea 'porcilor'.
Ar trebui sa fie cresterea afordabilitatii respectivelor produse.
Stiti, degeaba kilul de rosii e ieftin, daca il iei pe credit si nici p-ala nu ti-l permiti.

Bine, eu sper ca banii sa se ieftineasca totusi vreodata :))
Atunci locuintele se vor ieftini si ele in continuare, nu ? Mai stii :))

Anonim spunea...

@cristian m
Pai tu ma trimiti sa-mi caut prietena si acum plangi ca o fata mare ca te-am dezonorat.

Poate propui tu un numar maxim de posturi pe blog. Sau ce. Nu te-ai intrebat: expunerile mele sunt alambicate sau intelegerea ta.

Anonim spunea...

@mobutu
"Ideea este competenta si profesionalism, nu orice lache care s-a facut vanzator, ofiter de credite, functionar, etc."

A sustinut cineva de pe blog altceva?

mobutu spunea...

cezar spunea...
Ar trebui sa fie cresterea afordabilitatii respectivelor produse.
Fii tu convins ca odata ce preturile revin la normal (echivalent a 4-5 salarii anuale integrale) atunci si "afordabilitatea" lor va fi mai mare.
Si totul se va construi pe baze reale, sanatoase, se va dezvolta/maturiza si piata de rental, credite se vor lua la modul "sanatos" nu pe toate gardurile, se va stimula economisirea etc.
Oricum o iei va fi mai bine decat situatia ultimilor ani.

Anonim spunea...

O analiza interesanta a alegerilor de duminica: Pima noapte de dragoste dupa trei ani de razboi.

Anonim spunea...

Industrie sau imobiliare?

280 de hectare, 3 miliarde de euro ?
Adica 1071,43 Euro/mp ?

Dorin spunea...

@all
http://www.zf.ro/zf-24/de-ce-vor-bancherii-deblocarea-creditului-ipotecar-3593577/

"Vocalismul bancherilor are un alt substrat", sustine Nicolae Cinteza, directorul Directiei Supraveghere din BNR despre cererile bancherilor de a reevalua regulamentul de creditare pentru persoane fizice.

citat de BUSINESS Magazin, este ca au creditat dezvoltatori imobiliari care in momentul de fata nu au asigurata vanzarea. Sunt constructori pe care bancherii i-au creditat cu larghete atunci cand locuintele se vindeau ca painea calda, dar care acum nu mai pot sa vanda. Din moment ce au credite de recuperat de la acesti dezvoltatori, bancherii au tot interesul sa poata continua la turatie maxima creditarea imobiliara a persoanelor fizice, ceea ce ar asigura vanzarea apartamentelor ramase pe stoc. Lipsa finantarii pe termen lung este motivul real pe seama caruia directorul din BNR pune faptul ca bancherii au strans la maxim baierele creditului.
"

Anonim spunea...

"Din moment ce au credite de recuperat de la acesti dezvoltatori, bancherii au tot interesul sa poata continua la turatie maxima creditarea imobiliara a persoanelor fizice, ceea ce ar asigura vanzarea apartamentelor ramase pe stoc."

ADICA SA CONTINUAM SPIRALA !

AristotelCostel spunea...

@cezar

Ar trebui sa fie cresterea afordabilitatii respectivelor produse.

Am înţeles. E ca-n progrămelul ăla în care fugi cu "săgeţica" după "mărirea de salariu".
Se scumpesc banii...se ieftinesc cloacele...frustraţii nu-şi "permite".
Se ieftinesc banii...se scumpesc cloacele...frustraţii nu-şi "permite".

Argumentaţia asta e specifică pentru un "imobiliar".

"Hăăăă...cumperi o casă şi....hăăă...îi creşte valoare ...hăăăă...în timp!"

Nu stiu ce ziar spunea ca aceeasi 'cloaca' e mai scumpa acum decat 'inainte'...

La Cotidianul e handicapatul de Băeşu! Nici tu şi nici el nu v-aţi imaginat cum ar fi ca frustratul "să are" 100 k euro, să evite un 2 camere la ofertă cu jumătate de an în urmă...ca să ajungă azi să-şi permită ...2 cloace de acelaşi tip.

Dar...nu era cel mai bine să cumpere pe maxim? Susţinea şi ...economia!

Unknown spunea...

http://www.banknews.ro/stire/23233_america_este_in_recesiune_de_un_an.html

Anonim spunea...

Nestor si Olandezu au disparut, cine stie ce soarta cruda i-a lovit. Cezar rezista pe baricade. Va propun sa-l tinem in puf ca e cel mai elocvent exemplu pentru "CA EL SA NU FACETI". Da claritate blogului.

Florian Popa spunea...

Daca nu aveati motive sau nu ati mai injurat demult va propun:
http://www.dilemaveche.ro/index.php?nr=249&cmd=articol&id=9514

Citez:
"E vremea eroismului la casã, nu al celui pe cîmpul de luptã. Cel ce ridicã sabia cardului de credit, de ea ar putea pieri. Însã cel ce-o lasã în buzunar ºi pleacã capul, va rãmîne mereu cu povara de a nu fi fãcut nimic. ªtefan însuºi, dacã ar fi trãit, nu putea spune nici el altceva: „Pe cai putere, oºtenii mei. Înainteeee, la cumpãrãturi!“

mobutu spunea...

s-a tampit si bâlbuţă.

cezar spunea...

"Cererea de materiale de constructii a scazut puternic in ultimele 2 luni. Distribuitorii au fost prinsi nepregatiti, cu STOCURI IMPORTANTE si au trebuit, in condiiile crizei de lichiditate, sa recurga la scaderea preturilor. Procesul este posibil sa continue, daca piata imobiliara nu o sa isi revina", a declarat Georgescu".

Vezi, manole, daca citeai mai jos...:))

cezar spunea...

In zona Baneasa, nu era metrul patrat atat nici in 2007. Oricum, suprafata e prea mare pentru a imagina dintr-un foc posibile destinatii imobiliare, nu poti parcela 280 hectare pentru loturi de case pur si simplu.

ionut spunea...

dorin

"@Ionut
"Vorbeam de lumea de pe blog care chiar le stia."
Se pare ca Marona nu stia si i-am raspuns la intrebare."

Fara suparare, dar in cazul maronei , te asigur eu ca "vinzi castraveti la gradinar" (cel putin in probleme de economie, fie ea generala sau aplicata). Asta nu inseamna nici pe departe ca orice parere, mai ales daca e bine argumentata, nu e bine venita.

ionut spunea...

cezar

In ceea ce priveste "afordabilitatea" ce zici de rationamentul urmator?
Intre a nu-ti permite la un pret imens si a nu-ti permite la un pret mic, e de ales a 2-a varianta, fie si numai prin prisma potentialelor datorii...

Unknown spunea...

Ionut:

"Intre a nu-ti permite la un pret imens si a nu-ti permite la un pret mic, e de ales a 2-a varianta, fie si numai prin prisma potentialelor datorii..."

foarte tare faza :) complet adevarata. Ca un mic exercitiu: Ca sa intelegeti despre ce sume vorbim noi aici transformatii in lei vechi. Acum 6-8 ani vorbeati cu atata usurinta de miliarde de lei?

putin off-topic:
Am scapat de credit, tocmai ce am achitat in avans restul creditului.
I'm a FREE man :)

ionut spunea...

MR KIKO

"Dar am vazut caz concret cand cineva cerea 75.000 si a venit o nesimtita grasa care a spus proprietarei: scump doamna, scump, va dau maxim 30 de mii. "Ca mai mult nu am."

Am o nedumerire: era nesimtita pentru ca era grasa sau pentru ca a oferit 30000?
Poate ca cineva cerea 75000 pe un cotet! Da-ne mai multe amanunte...

vladone spunea...

@ionut si dorin

va veni o vreme (curand) cand ofertele de cumparare nu vor mai fi catalogate "nesimtite" daca sunt (mult) mai jos decat ce pretinde vanzatorul ..

Anonim spunea...

Sunt doar câţiva mari oameni de afaceri imobiliari care au interese în această zonă şi o controlează prin influenţa pe care o au. Eu nu îi acuz, pentru că înţeleg faptul că fiind speculatori sau dezvoltatori imobiliari vor profituri din astfel de afaceri.
o fraza de mare angajament ... ce naiba, trebuie sa manance si gura lor o paine, nu-i asa ?

ionut spunea...

cezar

"A fi bancher presupune sa stii sa vinzi"


Banca n-are in vocabular cuvantul negociere, pentru 99% din clienti!
Habar n-are sa vanda, d'aia e si in situatia in care e.
A vinde nu inseamna a-ti minti cu nerusinare clientii.

Unknown spunea...

cezar

"A fi bancher presupune sa stii sa vinzi"

Acum cred ca inteleg de ce a zis in legatura cu simularea celor doua credite (unul din RO unul din Belgia) faptul ca un credit in RO e mai ieftin decat in Belgia cu toate ca in RO e de 2 ori mai scump decat in Belgia :))

Anonim spunea...

95% din joburile vacante sunt de vanzari. Pe productie foarte rar. Parca am fi in Elvetia !

dcg spunea...

Hubble spunea...

Nestor si Olandezu au disparut, cine stie ce soarta cruda i-a lovit. Cezar rezista pe baricade. Va propun sa-l tinem in puf ca e cel mai elocvent exemplu pentru "CA EL SA NU FACETI". Da claritate blogului.


Daca iti era dor de Olandezu, uite-l aici calculand de zor niste costuri per metru patrat construit, vechea lui meteahna ;-)

http://hymerion.wordpress.com/2008/12/01/despre-imobiliare-cu-dragoste/#comment-3888

Anonim spunea...

Euroasig intra in faliment. Politele de asigurare vor fi achitate din fondul de garantare.

Zi Cezare. Suceste-o cumva! Plateste boborul.

Anonim spunea...

Si unii il injura pe Ceausca :
http://www.ziare.ro/1228168723-Statul_francez_trebuie_sa_garanteze_dreptul_la_locuinta

ionut spunea...

simon

"Si unii il injura pe Ceausca :
http://www.ziare.ro/1228168723-Statul_francez_trebuie_sa_garanteze_dreptul_la_locuinta"


OOOPS!

Cum adica toti sa aiba dreptul la ceva ce e o necesitate vitala? Adica in franta statul e obligat sa aiba grija de proprii concetateni?
Bre, astia "e" complet idioti!
Sa fie "fraieri", "clasa muncitoare" egali cu mine, care...io...banii mei...io care este jmecher!?

Tufis spunea...

Nu vad scopul garantarii. Ce, daca vrei sa cumperi casa nu ti se vinde? :B. Iti poti exercita dreptul de a cumpara casa fara se te impiedice nimeni :)

A, sa garanteze ca fiecare chiar are casa? Sunt curios cum o s-o faca fara sa urle d-alde hercesa "concurenta neloiala" :)

Kiko spunea...

Ionut,

treaba cu "nesimtiata" era un comportament general al tipei.

Nu zic ca nu avea dreptate (chiar daca 30k pt un ap de 3 camere e TOTUSI prea putin, adica vrem scaderi de preturi dar daca scad asa - si s-ar putea sa scada - e deja nasol de tot.

Dar vorbesc de atitudinea ancilara al omului de rand. Care cand cumpara din bani imprumutati da si o suta de mii. Iar cand nu mai are, comportamentul sau nu e "multumesc, interesant, dar e peste bugetul meu", ci pur si simplu in mod brutal iti arunca in fatza 30 de mii si iti zice ca asta este.

Oricum, era nesimtita. Intrii totusi in casa omului. Ca faianta de ce e bordo, ca de ce parchetul asa ca de ce usa pe dincolo. Totul okay, daca il spui pe ton educat, dar tipa era o tzaranca de 2 bani care a venit saptamana trecuta la oras si acum cu banii de la nunta vrea sa-si cumpere casa.

Morala e: cum a urcat din ignoranza, asa coboara din ancilaritate. (pe langa factorii economici).

cezar spunea...

Uneori ma mai mir de ce-mi mai pierd vremea.
Hubble, Fondul de protejare al asiguratilor, care ii protejeaza pe ultimii de incapacitatile de plata a daunelor/faliment (in cazuri extreme),este alimentat de 1,5 la suta din volumul primelor brute incasate de participantii la Fond.
Cu alte cuvinte, o minima documentare, DE BUN SIMT, iti arata (daca esti interesat de subiect, nu doar de ridicat mingea la fileu) cine plateste pierderile din sistemul asigurarilor (din RO, cel putin). E platit de asiguratorii ramasi solvabili, care fac profit. DIN PROFIT,deci.
Functionarea Fondului, dealtfel, este oarecum analoga celei a Fondului de garantare alimentat de banci.
Specia haiducilor netului este imuna la categoria falimentului/pierderilor, in general, vad. Ele se intampla, exista, si vor mai fi. Ca asa-i in tenis, mai ametitilor de viata.
... Si ce treaba am eu cu falimentul Euroasig ?! Amice, esti sanatos ?

Omule, serios, e ultima oara cand iti mai dau mura in gura. Ai pierdut 3 minte sa faci rost de o informatie care-ti e indiferenta, pina la urma, mobilizeaza si tu suficient IQ pentru un silogism coerent.

Kiko spunea...

PS:

faptul concret insa e, ca in afara acelei oferte de 30k, alta oferta reala nu e pe orizont. De luni de zile (caz concret, o cunostinta care se chinuie sa vanda)

mobutu spunea...

Mr Kiko spunea...
chiar daca 30k pt un ap de 3 camere e TOTUSI prea putin, adica vrem scaderi de preturi dar daca scad asa - si s-ar putea sa scada - e deja nasol de tot.

Si de ce este "nasol de tot", Mr Kiko? Ce este asa greu de "compilat" ca un apartament poate avea un asemenea pret sau mai mic?

ionut spunea...

cezar

"E platit de asiguratorii ramasi solvabili, care fac profit. DIN PROFIT,deci."

Gresit. Sau mai bine zis incomplet. Profitul e realizat din cresterea nr. de asigurati si din cresterea cuantumului politelor de asigurare, deci de cei care platesc asigurari, deci de noi.In calculul primelor brute sunt bagati si cei 1,5% pentru fondul de garantare.

In rest aceeasi placa: Ce treaba avem noi cu falimentul Euroasig?
E un semnal, cezar!

Anonim spunea...

@ mizerie ordinara

"Numai ca functia sociala a acestui blog nu este, pur si simplu, scaderea preturilor din galantar a produselor din ciment si fier beton, ca si falimentarea 'porcilor'.
Ar trebui sa fie cresterea afordabilitatii respectivelor produse."

si ia scoleste-ne tu, ce-ar mai trebui sa fie blogul acesta, nebunaticule mic ce esti.

affordabilitatea va incepe de la bottom cand banii vor fi dati cu imprumut in mod responsabil si nu "a la ninja".

eu unul, observ pe la furnizorii care lucreaza cu noi, din ce in ce mai multe oferte/reduceri/promotii, insotite de scaderi de preturi.

dcg spunea...

Mr Kiko, ideea este ca aceea cunostinta sa mai scada pretul de strigare. Atunci, culmea, va avea mai multe oferte si mai bune probabil. Acum cere prea mult si de aia nu are nici o oferta, nu este luat in serios sau este luat in balon de o grasana.

Anonim spunea...

Cred ca prea tare v-ati luat toti de premiza conform careia a avea o locuinta este posibil doar prin credit pentru oamenii normali. Tot mai putini din voi vorbesc de costul real al unei locuinte desi este foarte usor de aflat pentru cele noi in special.Intrebati (cei care puteti) cat il costa pe un "dezvoltator" constructia unui apartament sa zicem de 50 mp! (in Cluj este 20.000 EURO in zona Europa)...apartament construit in 2008 cand preturile materialelor au fost pe val. Acum spuneti-mi voi daca adaugam un profit de 25%, atunci apartamentul ar fi 25.000 euro, echivalentul salariului mediu net pe 5 ani de zile (415 euro/lunar) la fel ca si in Occident. Oare un cuplu, de ex. ar avea nevoie de credit in conditiile astea? Or fi si constructori pe care ii costa mai mult fie din cauza pietei, faptului ca nu se pricep la afaceri (dar tot vor profituri) insa sa ajungem la valori de 50 -80.000 e nesimtire crasa. Si cand te gandsti ca astfel, vanzatorul ia de 2-3 ori valoarea investita, iar banca inca pe atat nu poti decat sa plangi de mila celor care se baga la asa ceva. Se poate asadar si fara banci!

ionut spunea...

Mr Kiko

"Dar vorbesc de atitudinea ancilara al omului de rand. Care cand cumpara din bani imprumutati da si o suta de mii. Iar cand nu mai are, comportamentul sau nu e "multumesc, interesant, dar e peste bugetul meu", ci pur si simplu in mod brutal iti arunca in fatza 30 de mii si iti zice ca asta este."


Mai usor cu "ancilaritatea" ca, mai acum vreo 2 luni, tu insuti ne spuneai ca vrei sa cumperi un apartament pentru firma, cu banii firmei, si considerai ca 50000 de euro in plus pt firma sunt un fleac!

Dorin spunea...

@vladone
"@ionut si dorin

va veni o vreme (curand) cand ofertele de cumparare nu vor mai fi catalogate "nesimtite" daca sunt (mult) mai jos decat ce pretinde vanzatorul .."

Daca am facut eu oferta de 30000 euro ca fiind nesimtita, realizeaza o trimitere (sau scrie cu ghilimele) si eu imi trag palme.
Din punctul meu de vedere, avand in vedere ce va urma, 20000 nu as da pe un astfel de apartament in Iasi. Eu nu as face oricum o oferta "nesimtita", eventual comportamentul cucoanei, dar asta este alta poveste si trebuie sa stii ca uneori persoane care au tupeu, ascund in spate, in realitate, sentimente de nesiguranta.

alex.dumitrascu spunea...

Legile cererii si a ofertei nu au functionat in ultimii ani pe piata imobiliara. Au fost distorsionate prin politici de monopol si manipulare media.
Pentru motivul acesta, disctutiile despre tendintele actuale ale preturilor sunt oarecum inutile.
Scaderea preturilor de pana acum, nu e decat un precursor a ceea ce urmeaza sa se intample.
Adevarata asezare a preturilor se va face prin executarea ipotecilor de catre banci, proces care incepe sa ia amploare.
http://www.guvernarea.ro/financiar-imobiliar/forum/viewtopic.php?t=532
Probabil ca in februarie, va tine jurnalele de actualitati, va fi tema zilei.

Dorin spunea...

@Ionut
"Fara suparare, dar in cazul maronei , te asigur eu ca "vinzi castraveti la gradinar" (cel putin in probleme de economie, fie ea generala sau aplicata)."

1. Spune-mi cine este Marona, si de ce crezi ca vand castraveti gradinarului, ca eu nu stiu.
2. Sa stii, ca si gradinarul cumpara seminte de plante pe care fie nu le are in gradina, fie care aduc o productivitate ridicata, o rezistenta la diferite boli mai buna sau o capacitate mai buna de a rezista in conditii de seceta.

Marona spunea...

Boys, boys...

Dorin, despre CDO-uri si MBS-uri am citit tot ce se putea citi, de cand mi-a atras atentia un amic din sistem asupra lor. Ce nu inteleg eu e cum si-au "asigurat" bancile creditele pe care nu le-au vandut imediat dupa ce le-au "originat".

Speram sa-mi explice Cezar, ca el a mentionat ca nu-i nevoie sa fie creditacii solvabili, creditele fiind asigurate.

ionut spunea...

Dorin

Ai pregatire economica? Si daca da, ce fel?
Daca vrei sa sti cine "este" marona, citeste-i postarile...

Dorin spunea...

@Marona

Indraznesc sa te intreb cu ce te ocupi. Daca ai mentionat pana acum, scuze, mi-a scapat.

Explica mai pe larg: "Ce nu inteleg eu e cum si-au "asigurat" bancile creditele pe care nu le-au vandut imediat dupa ce le-au "originat"."
ca eu nu am inteles, ce vrei.
Iar daca pui intrebari de dragul de a intreba, ma supar.

Dorin spunea...

@Ionut
Vrei un CV, pe scurt, hai ca nu ma deranjeaza:
Facultatea de stiinte economice, sectia management Iasi.
Am lucrat, dupa absolvire, scurt timp in vanzari materiale constructie, leasing si vanzari de masini auto - SH, contabilitate, pentru ca ulterior sa trec la actualul loc de munca de mai multi ani pe post de Analist Resurse Umane.

Dorin spunea...

@Ionut
A, si niste studii aprofundate in MRU.

Marona spunea...

Sunt economist, cu experienta practica in numai doua domenii: fiscalitate internationala si contabilitate manageri ala.

N-am lucrat niciodata intr-o banca si nu inteleg notiunea de "asigurare" a creditelor acordate de catre banci.

Inteleg ca un creditat se poate asigura, nu inteleg cum se asigura bancile, in afara garantiei, pentru credite acordate si pastrate in portofoliu.

ionut spunea...

"Mr Kiko spunea...
PS:

faptul concret insa e, ca in afara acelei oferte de 30k, alta oferta reala nu e pe orizont. De luni de zile (caz concret, o cunostinta care se chinuie sa vanda)"

Eu vreau sa vand ceva. Tu vii si spui: iti dau atat. Asta e singura oferta reala, timp de cateva luni. Un al 3-lea, vine si catalogheaza oferta ta( deocamdata singura reala )ca nesimtita.
Ce parere ai?

ionut spunea...

Dorin

Multumesc. Destul de concludent.

ionut spunea...

Dorin


"@Ionut
"Vorbeam de lumea de pe blog care chiar le stia."
Se pare ca Marona nu stia si i-am raspuns la intrebare."

Ca sa concluzionez: intrebarea maronei nu se referea la CDO-uri...
O.K.?

mobutu spunea...

alex.dumitrascu spunea...
Adevarata asezare a preturilor se va face prin executarea ipotecilor de catre banci, proces care incepe sa ia amploare.
Corect, dar ce te faci daca statul intervine si-l salveaza pe fazan cu banii contribuabililor?

Manole spunea...

România nu e SUA, nici BNR-ul, FED.

Statul român nu are forţa necesară pentru a-şi salva cetăţenii aflaţi în ananghie.

Când - şi dacă - se va ajunge la o situaţie de asemenea gravitate, problema se va pune în termeni de "scapă cine poate".

Anonim spunea...

"ionut spunea...
Dorin

Ai pregatire economica? Si daca da, ce fel?
Daca vrei sa sti cine "este" marona, citeste-i postarile..."

Hai ca ati luat-o rau pe aratura si ma mai intrebati de ce ma enervez. Pai cora ,hubble si ionut voi aveti? Eu nu am.
Opa, nici tu hubble, stii economie dupa ureche asa cum zici tu ca stiu eu inginerie (auzi mai odata inginerul era ceva, acum vorba unui profesor din poli, va scoatem ca pe carnati).
Asa ca lasati-ma cu ideile ca unul e mai breaz ca altul.

'
Hubble spunea...
Euroasig intra in faliment. Politele de asigurare vor fi achitate din fondul de garantare.

Zi Cezare. Suceste-o cumva! Plateste boborul."

Tu chiar crezi ca Cezar sau vre-un smecher care te-a pacalit in viata ta iti datoreaza ceva? Si ce treaba are Cezar cu asta ca nu am inteles? Tot timpul cezar, parca asta ar fi inamicul public numarul 1. Pai gandim sau muncim scriind posturi dupa posturi?

Anonim spunea...

@manole

Astept si eu o reactie de la faptul ca hubble m-a invitat sa ii sug pula.

Eu l-am trimis sa isi faca o prietena, sa mai faca si altceva decat sa se abereze si sa faca invitatii la homosexualitate.

Unknown spunea...

2008 primavara ap. 3 cam =130.000eur,dupa 30 ani total de plata 300.000eur.2009 iarna ap 3 cam =80.000eur,dupa 30ani total plata 300.000eur.
vin ai nostri(camatari) pleaca ai vostri(banci),noi ramanem tot ca prostii

Dorin spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Dorin spunea...

@Ionut, Marona
OK!
Sa sarim peste subiect.
Enervam lumea.

ionut spunea...

marona

Incerc eu un raspuns:

In afara prevederii pe care unele banci au inserat-o in contract si care stipuleaza ca, in afara executarii garantiei, daca nu se acopera valoarea imprumutului, banca iti poate pretinde diferenta si din castigurile viitoare (a se citi: firma de recuperare), nu vad ce mijloace de asigurare mai are banca.

AristotelCostel spunea...

Lu' Belly, "cu compasiune":

ANEVAR

Tufis spunea...

2008 primavara ap. 3 cam =130.000eur,dupa 30 ani total de plata 300.000eur.2009 iarna ap 3 cam =80.000eur,dupa 30ani total plata 300.000eur.
vin ai nostri(camatari) pleaca ai vostri(banci),noi ramanem tot ca prostii


Viorel, mama, ia refa calculul la avans 20 000 de euro. In ambele cazuri.

Unknown spunea...

@vasile,mama
lumineaza-ma

AristotelCostel spunea...

@viorel

Faci aceeaşi eroare de absolvent de şcoală primară ca şi Băeşu de la Cotidianul.

Şi creditele de anul trecut s-au scumpit, iar dacă refaci desfăşurătorul...principal+dobândă al creditacilor blagosloviţi în anii anteriori...suma totală de plată e colosală şi totodată... mai mare decât a celor care ar fi "tentaţi" să se crediteze acum.

Mai mult, spre deosebire de potenţialii fazani de acum, cei care s-au creditat în trecut:

1. N-au ştiu că preţurile cloacelor scad.
2. N-au ştiut că creditele contractate de ei se scumpesc după cheful cămătarilor.

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
AristotelCostel spunea...

@viorel

"de aceasta scadere, in imobiliare,beneficieaza doar cei care au cash-ul,in rest, numai de bine"

Păi, n-o fi rezonabil că şmecherii imobiliari nu mai trag ţepe la fazani?

Omu'...când s-o simţi singur cu veleităţi de proprietar îşi va cumpăra/construi cloacă.

În anii ăştia s-a ajuns la "goana după calificare". Pentru ce?

Vom vedea cât de curând cum ...se destramă ...visurile şi succesurile.

Unknown spunea...

smecherii imobiliari ,in mare parte ,au cash-ul

Unknown spunea...

ce este rau in dorinta de a fi proprietar?

AristotelCostel spunea...

@viorel

ce este rau in dorinta de a fi proprietar?

Nimic! Pentru cash îţi recomand Discounturi pentru fazani, iar pentru credit, Gheţea s-a gândit la tine: Credit pentru fazani

vladone spunea...

@viorel

Nu-i absolut nimic rau in a-ti dori sa fii proprietar; adica sa ai ceva ce valoreaza relativ mult. Societatea de consum si "viata pe credit" te-au educat in asa fel incat ai ajuns sa crezi ca nu trebuie sa demonstrezi (mai) nimic inainte de a deveni proprietar. Nu prea are cum sa fie asa: trebuie sau sa muncesti in prealabil si sa pui deoparte sau sa demonstrezi altminteri ca vei castiga in viitorul (nu foarte indepartat) o tona de bani - sa demonstrezi ca esti foarte "capabil"
.. parerea mea :)

Anonim spunea...

@ cezar

Poate nu ai inteles. Am sa-ti dau mura in gura. Tu ai spus ca creditele sunt asigurate de companii de asigurari. Eu ti-am dat un exemplu ca si asiguratorii incep sa intre in cacat.

Tu o dai ca despagubirea asiguratilor se face din fondul ala de 1,5%. Stiu si eu de fondul respectiv (ca si in cazul creditelor unde exista rezerva de la BNR). Dar ce te faci daca dau toti faliment deodata. Asta e problema si nu incerca sa bagi iar gunoiul sub pres cu descrieri filozofice.

Anonim spunea...

Cristian M spunea...
@manole
Astept si eu o reactie de la faptul ca hubble m-a invitat sa ii sug pula.

Prietene, nu te-am invitat eu ci o faci din proprie initiativa.

cezar spunea...

Da, vor da toti faliment. Pai asta e si filozofia blogului.
Toti, in general.Toata lumea.
Apropo, explicatiile mele nu sunt de nivel metafizic,sunt rudimentare si usor de verficat.
Tot e bine ca m-am facut inteles.

Unknown spunea...

@costel

te-ai folosit de ele?
daca DA,
succes in continuare

Unknown spunea...

@costel
fazanii sunt unele dintre cele mai frumoase vietuitoare
papagalii ,in schimb, repeta si devin penibili ,cateodata

Tufis spunea...

fazanitele sunt cenusii si naspa.

AristotelCostel spunea...

@viorel

...papagalii ,in schimb, repeta si devin penibili ,cateodata

Te referi la "piata imobiliara îşi va continua tendinţa de creştere şi în anii următori" sau la "preţurile apartamentelor noi nu au cum să scadă datorită creşterii preţurilor cu forţa de muncă şi materialele de ..."?

...noi ramanem tot ca prostii

Ţi se pare că eşti original? Ai idee câţi proşti sunt în România?

Unknown spunea...

@costel
prostii sunt apanajul tau

Tufis spunea...

@viorel: stii ce e ala apanaj? :) Cum, aristotel detine prosti? :)

Sau vroiai sa zici penaj?

Tufis spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Tufis spunea...

Revenind la intrebarea ta: nu, e absolut normal sa iti doresti ceva.

Totusi, un camin este, a fost si va fi ceva relativ scump, 30 de salarii sau un pic mai mult, in sezoanele de vanatoare la fazani.

De regula trebuie sa faci dovada ca stii cuvinte & stuff ca sa iei unul (lasand managerii ovini la o parte).

Nu prea stii cuvinte, deci... kakaia casa. :)

Anonim spunea...

Apare cate unul nou prins in mrejele cresterii continue si noi in loc sa-l trimitem la arhiva sa studieze stam si ne punem mintea cu el. Mai e si arogant.

Unknown spunea...

@vasile
iata dovada,
esti jenant,
confera-mi casa

Unknown spunea...

@toti cei care posteaza despre ce s-a mai discutat

Va rog ca cei care doriti sa postati ceva pentru prima oara sa cititi mai intai mojoritatea arhivei blogului pentru ca deja au fost (dez)batute multe probleme. Daca stati "intens" pe arhiva o veti termina in maxim 1 saptamana si veti "invata" multe "chestii".

Va multumesc.

Tufis spunea...

Ce inseamna "a conferi"? Al naibii context, cum strica bunatate de cuvant frumos :) Ce vrei, sa-ti acord casa pentru meritele in domeniu?


A acorda un titlu, un grad, o decoraţie etc. 2. Intranz. A discuta cu cineva o chestiune importantă; a se întreţine cu cineva. – Din fr. conférer, it. conferire.

Vrei sa porti casa in piept, asta incerci sa imi zici?

Unknown spunea...

@hubble
si musca intra unde nu-i place,
citeste si comenteaza dupa

Tufis spunea...

@viorel, mustelor le place in rahat.

Problema e ca nu sunt musca.

Apropo, fazanii mananca muste, nu? Iti dai seama ca mananca si rahat, implicit? :)

Unknown spunea...

@vasile
eventual ,la piept


acolo port ,cateodata,PORTOFEL

Unknown spunea...

@VASILE
daca vrei sa vb in continuare despre mustele din encefalul tau plat,sa fi sanatos,eu renunt

Anonim spunea...

Va rog terminati cu aberatiile.

Unknown spunea...

revenind la subiect,parerea mea,preturile in Romanaia nu vor fi corecte atata timp cat carteluile,din toate ramurile, fac jocurile

Unknown spunea...

*cartelurile,
scz

limestone spunea...

Gata, de acum incolo fazanii vor fi informati:

"Bancile, obligate prin lege sa arate din start contractele. Clientii bancilor vor putea afla inca din faza de informare cum arata contractul de credit si toate sumele pe care se angajeaza sa le plateasca. Inca din faza precontractuala, clientii unei banci vor avea dreptul sa primeasca date privind toate conditiile contractuale, inclusiv un grafic de rambursare care sa mentioneze costurile totale. Opacitatea acuzata pana acum de clienti in privinta costului real al unui credit va disparea odata cu aplicarea ordonantei de urgenta privind protectia consumatorului,"

limestone spunea...

Uite ca se poate:

Preturile la ciment si otel-beton au scazut brusc cu 40-50%. Preturile la otel-beton si ciment, cele mai importante materiale de constructii, s-au redus in ultimele saptamani cu 40-50% fata de sezonul de varf (iulie-septembrie) din cauza crizei de pe piata imobiliara si a vremii nefavorabile, fiind asteptate noi scaderi in urmatoarea perioada, insa nu la aceeasi amplitudine.

Anonim spunea...

“Autostrada Transilvania, lovită de criză: Şomaj tehnic şi disponibilizări la compania Bechtel.”

Acum o luna se plangeau ca nu gasesc personal si ca ar avea nevoie de 20000 de angajati.

De unde provine criza ? Nu mai vin bani de la buget ?

In mod logic ar trebui sa faca superprofit tinand cont de pretul la care au contractat lucrarea si de pretul in cadere libera al materialelor de constructii si a petrolului.

Unknown spunea...

”motorina,motorina,cand scade motorina?”
ipoteza-
daca maine bariliul=120$,cand se majoreaza pretul carburantilor?
parerea mea,
poimaine
monopolul functioneaza,pacat ca nu e de stat

Anonim spunea...

@viorel
Tu intelegi ce spui ?

Unknown spunea...

@viorel

Daca nu ai nimic inteligent sau macar ceva interesant si argumentat te rog sa te abtii de la postari.

Tufis spunea...

http://capital.ro/articol/construim-din-in-ce-mai-multe-locuinte-114674.html

In memoriam turbo trabannt. "Sa nu scada preturili, domnuli, ca nu sie mai construiesti nimica, ualelei si vai di noi".

limestone spunea...

Apropo de ieftinirea materialelor de constructie, s-au ieftinit cimentul si fierul beton exact acele materiale la care a existat monopol si concurenta simulata.
Vor urma oare si celelalte? lemnul, caramida, materialele pt finisaje?

AristotelCostel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
AristotelCostel spunea...

Si eu vroiam sa-i adresez lui cezar/turbo-trabant un link asemanator:

De acum inainte ...canci case

...la 30 septembrie 2008, din cele 149.926 locuinte in curs de executie, cele mai multe se aflau in stadiul de finisaj - 55.931 (reprezentand 37,3% din total), urmate de cele aflate in stadiul de executare a structurilor - 49.610(33,1%).

In ceea ce priveste trimestrul 3 din 2008, numarul locuintelor terminate a ajuns la 14.344, in crestere cu 26,7%, fata de perioada corespunzatoare a anului 2007.

Anonim spunea...

Astea sunt din ciclul:

IAS Scornicesti a obtinut o productie de 100.000 kg ardei capiati la hectar.

Anonim spunea...

Sau Metalul Plopeni a realizat in avans productia pe 2009 contribuind la propasirea spre viitor.

vladone spunea...

cat tupeu ! :
Consultantii imobiliari acuza bancile de aranjamente oculte
... auzi, ca cica piata e blocata de speculatorii valutari si alti d-astia ... speculatorii imobiliari n-au saracii nici o vine !!?!
.. astia sunt mai nesimtiti decat preturile lor !!

mobutu spunea...

duduie canalele media cu cresterea economica de 9.1% in Q3 ... si cu toate astea leul se depreciaza (3.84) iar pe bursa lichiditatea a atins minimul din acest an (~700k euro, ora 14:00)

elzorab spunea...

cum se fabrica banii!
http://www.brasschecktv.com/page/135.html

Anonim spunea...

Ce parere aveti de blocurile construite intre 1960 - 1970 ?

http://www.ziare.ro/1228294515-In_caz_de_cutremur_70000_de_bucuresteni_raman_in_strada :

"70.000 de bucuresteni ar ramane fara locuinte in caz de cutremur, intrucat Primaria Capitalei nu a reusit sa consolideze decat 2% dintre imobilele cu risc de prabusire.
O statistica referitoare la rezistenta cladirilor, facuta de reprezentantii Primariei Capitalei, arata ca peste 2.500 de imobile, insumand aproximativ 18.000 de apartamente, sunt in pericol de prabusire in cazul producerii unui seism de cel putin 6,5 grade. Potrivit Presaonline.com, un cutremur de o asemenea intensitate ar afecta nu doar cladirile cu bulina rosie (gradul I de risc seismic), dar si imobilele cu gradele 2 si 3. Un raport guvernamental avertiza ca este foarte posibil ca in 2009 sa se produca un cutremur cu magnitudinea de peste 7 grade pe scara Richter.
"Orasul actual, real, este ascuns in spatele panourilor publicitare si al antenelor, al vitrajelor sclipitoare, dar multe elemente pot deveni pericole sub oscilatii puternice", a spus cercetatorul Sever Georgescu."

Blocurile de 4 etaje costruite din placi ? sau cele de 10 , paralelipipedice, lungi , cu cate 5 - 6 scari (ex. : Berceni, Dr. Taberei, Titan) ? Deja subsolurile multora sunt afectate datorita inundatiilor frecvente. Plus ca au trecut prin 3 cutremure mari ('77, '86, '90).
Un apartament in asemenea blocuri era intre 80 - 120 000 euro in momentul de varf al bulei.
Daca intrebai vreun agent de anul constructiei sau cartea tehnica a imobilului se uita la tine ca la tampiti. Ei nu inteleg ca oamenii normali vor sa locuiasca in ele , nu sa faca speculatii.

limestone spunea...

In caz de cutremur si imobilele noi vor avea de suferit, daca nu se vor probusii, vor suferi fisuri si deforamari. Retetele la beton nu au fost respectate, fierul a fost pus cu zgarcenie.
Cutrmurele nu pot fi prezise insa, nu poti spune anul asta sau la anul va avea loc un cutremur.
Stie cineva care este durata medie de viata a unei cladiri, o suta doua de ani? Stiu ca betonul imbatraneste in timp si isi pierde coeziunea. Blocurile comuniste si-au trait deja prima tinerete, au probleme majore inclusiv la fundatiile erodate de ape cum s-a mai spus.

AristotelCostel spunea...

In România "bomboanele" au apărut, de obicei, la cutie.
O criză financiară cu marţipan lângă o criză economică cu arahide mai îndulcesc vieţile ...frustraţilor.
Un cutremur cu jeleu...ar fi deja ...greţos.

AristotelCostel spunea...

Tocmai am avut un dialog cu preferatul lui cezar:

Serban Buscu de la Cotidianul

Anonim spunea...

Din cate stiu , la un imobil de locuinte (bloc) construit in acei ani (1960 - 1970) se dadea o perioada de 50 ani in care nu se produc modificari substantiale care sa afecteze parametrii tehnici aprobati, la proiectare.
Cele dupa 80, din BCA, au insa o structura de rezistenta mai buna, deoarece s-a cerut de autoritati , d.p.d.v. al rezistentei seismice, ca sa "reziste" la un seism de 7,7 - 7,9 gr. pe scara Richer, nu mai stiu exact, dar era vorba si de o durata a acestuia , la maxim (7,9 gr.) de cateva minute. la proiectarea acestora s-a luat in considerare si structura solului ( Vacaresti, Tineretului - malos -fosta zona a mlastinei Cociocului si zona inundabila a Dambovitei, Berceni - deal pietros, s.a.m.d.)

Anonim spunea...

Vad ca se vehiculeaza ideea ca blocurile noi nu ar respecta reteta de beton sau armatura. Sa nu exageram.
Exista totusi niste inspectori in constructii care dau avize in urma inspectiilor facute dupa fiecare stadiu de executie si in baza unor analize fizico-mecanice. Iar avizul acestor ispectori are implicatii penale.
Nu lucrez in constructii dar poate ne spune cineva din domeniu fie inspector fie santierist.

limestone spunea...

@Hubble..

Nu vorbeam de blocuri cand am vorbit de reteta nerespectata.
Vorbeam de casele, cartierele de case facute pentru a fi vandute sau facute cu parcimonie din motive de buget redus.
Alt exemplu, ai de turnat beton si-l comanzi la statia de betoane, sti tu ce-ti aduc aia in cifa? Trebuie sa-l dai la analize si nu sta inspectorul de santier sau dirigintele sa faca asta. Poate fi mai slab calitativ, cu mai putin ciment in el, toti alergau dupa profit maxim, inclusiv producatorii de betoane.

Anonim spunea...

@limestone
Eu stiu ca se fac niste determinari fizico-mecanice dupa ce betonul se intareste.

Nu stiu cum e la constructii dar la suduri de exemplu se fac inspectii cu raze gama si pe baza certificatului de analiza se poate utiliza echipamnetul.

Anonim spunea...

Daca se masluiesc buletinele de analiza e caz penal pentru ca masuratorile se pot verifica si dupa daramarea blocului. Sa nu exageram. Unde e de penal nu se risca inspectorii.

La ISCIR de exemplu (utilaje sub presiune) pot sa-ti garantez ca nu a dat nimeni certificate masluite si nu cred ca inspectia in constructii e mai prejos.

Anonim spunea...

limestone spunea...
Preturile la otel-beton si ciment, [...] s-au redus [...] din cauza crizei de pe piata imobiliara si a vremii nefavorabile [...] .

recunosc ca nu sunt de specialitate, dar otel-betonul si cimentul asta cresc pe camp ? :P
@Hubble
ha ha ha, tu in ce tara traiesti, prietene ? mirarea ta in legatura cu profesionalismul inspectorilor in constructii mi se pare cel putin naiva. de ce crezi ca in rromania, tara unde orice este posibil (cea a tuturor posibilitatilor sper ca nu ati uitat ca e SUA), inspectorii in constructii ar fi mai profesionisti decat judecatorii care au eliberat un infractor pentru ca avea rate de platit ? sunt ei ultimul bastion still standing al corectitudinii si profesionalismului din rromania si nu stiam noi ?

Anonim spunea...

Compozitia betonului se respecta, nimeni nu se joaca cu asta, deoarece, cum ati spus, este caz penal.
Chiar poti face analize si de doua ori pe zi, dirigintele de santier trimite o mostra unui laborator privat. Apoi te poti intoarce si refuza "sarja" sau altele mai rele.
Asta la "blocuri" sau cladiri "office".
La cartierele de case e tot aia, betonul ala e , chiar o "sarja" se poate duce in aceeasi zi pe mai multe cai : locuinte individuale, birouri etc.
De mana de lucru imi e teama insa, deoarece toate aceste "ansambluri" s-au "cladit" cu oameni slab pregatiti (chiar si inginerii de santier intra aici). Explicatia e simpla, cei buni sunt afara.

Anonim spunea...

Hai sa negam orice profesionalism. Poate apare pe blog un inspector sa ne lamureasca cu aspectul juridic. Sa fi inspector nu e ca la vanzari cand vinzi produsul cu garantie si te-ai topit in ploaie. Aici e de penal.

limestone spunea...

@canadian
beton nu se mai toarna cand temperatura scade sub +5 grade celsius, deci o mare parte din an, asta era cu vremea nefavorabila.
Cimentul si fierul nu cresc pe camp dar sunt monopolul catorva care au tinut artificial pretul sus. Paradoxal, pretul la care producatorii romani exportau cimentul era mai mic decat in tara .De asta sunt si primele materiale de constructie care scad cu 40 la suta !

Anonim spunea...

Iar , ca exemplu, utilajul unde faci incercarea la torsiune sau forfecare, poate fi conectat la un calculator, care stocheaza si arhiveaza informatiile obtinute. Toate informatiile, gen producator, beneficiar, data , ziua, ora, operatorul, inspectorul care a cerut lucrarea s.a.m.d.
Nu prea mai e loc de intors.

limestone spunea...

@all

Clar este ca de la primarie sau inspectia in constructii vine un inspector la sfarsitul constructiei sa vada daca s-a respectat proiectul, adica daca nu cumva constructia are mai multe etaje decat pe proiect. Doar asta, fara verificare calitate in timpul executiei.
Unicul personaj ce are datoria sa verifice calitatea este dirigintele de santier platit de constructor. Cati constructori si-au permis sa plateasca diriginte de santier?Si daca seful lui, constructorul ii spune ca merge si asa el nu se poate impotrivi. Odata betonul intarit adio orice verificare..

Anonim spunea...

@hubble
o arzi aiurea atata cu penalul ala, de parca asta ar fi un fel de reteta infailibila.
ce, a-ti da avizul de'ampulea e singura fapta pedepsita penal in rromania si de aceea inspectorii isi fac treaba ? stai tu linistit prietene, sunt indivizi care au facut acte de inalta tradare impotriva statului roman si sunt bine merci, un cacat de stampila pusa aiurea e mic copil pe langa altele
uite, ia de-aici niste mostre de profesionalism : link 1 si link 2. vezi ca deja naivitatea se transforma in prostie ...

limestone spunea...

Sa nu mai zic de acei multi constructori care presati de termene si vrand sa evite penalizari de intarzaiere au turnat betoane si inaltat ziduri pe ger, in plina iarna nerespectand acel +5 grade celsius scris pe orice sac de ciment. Cine mai vine sa verifice coeziunea betonului de sub parchet, cumparatorul? Constructorul nu are nici un interes daca urmeaza sa vanda.
Organele oficiale, primarie, inspectia in constructie nu au nici o treaba, vin la sfarsit cand e casa gata.

Anonim spunea...

again @Hubble
nu inteleg de ce ceri parerea "specialistilor". crezi ca o sa vina cineva aici sa-ti zica "da frate, eu sunt inspector si recunosc ca am dat aprobari de-ampulea ?"
uite inca 2 linkuri, gasite la repezeala in 20 de secunde pe google (se presupune ca cu putin efort + sport ai putea si tu sa le fi gasit, si nu numai pe astea). link 1 (stiu ca nu e despre bloace, dar presupun ca si la drumul ala au fost niste inspectori in vizita la un moment dat, nu ?) si link 2. concluzia ? viitorul suna bine ;)

constantin spunea...

@limestone

Se vede ca nu esti in domeniu. Crezi ca in Siberia nu se toarna niciodata beton? Se utilizeaza aeroterme si corturi sau suprafete de protectie si se toarna beton chiar daca afara sunt -30.

constantin spunea...

Cat despre turnat beton de calitate proasta, avand rude in domeniu, iti spun ca foarte putini ingineri risca sa toarne daca a depasit timpul. Trebuie sa si semneze pentru ceea ce au turnat. Nu neg ca s-ar putea sa existe imbecili care isi baga singuri gatul in lat. Dar tendinta generala si vorbesc aici cu informatii din interior e sa nu accepte sa toarne decat daca s-au respectat timpii.

Anonim spunea...

Cine cumpara acum un apartament primeste cadou un garaj, o masina sau aparatele de aer conditionat.
ha ha ha, ce m-a amuzat ala care zicea pe ce teren necunoscut intra cei care isi varuiesc/tencuiesc sau isi pun gresia singuri. o fi rocket science, frate ... nu zic ca e simplu, dar dupa modul cum o zice in film ai crede ca iti trebuie vreo 3 facultati.
si pizda aia de la sfarsit, "faptul ca pana acum nu au fost promotii nu inseamna ca dezvoltatorul are probleme". nu fah, probabil inseamna ca vine mos craciun, asa-i ?

Tufis spunea...

canadianu, vorbeste frumos, te rog. Dansa e presedizda.

limestone spunea...

@canadian
linkul tau vorbeste de un drum oarecare din tara. dar autostrada Buc-Pitesti care se repara cu zeci de milioane euro in fiecare an si tot vai de mama ei ramane. Tot o constructie este si autostrada cu termene de garantie de 5 ani, cu inspectori si suprainspectori??

@adrian_s
sunt si aditivi care se pun in beton si se poate turna si pe frig. dar sunt f scumpi, crezi ca dezvoltatorii nostrii din ultimii ani in goana lor nebuna dupa profit au respectat vreo regula? eu nu as cumpara o casa de la ei..

Anonim spunea...

Sa zicem ca n-am dreptate cu inspectia in constructii.

limestone spunea...

N-am inteles cum e cu oferta apartamentelor la rosu. Cumperi acum un apartament din bloc,ok, ti-l finisezi tu.Ok.
Ce faci daca utilitatile nu sunt conectate ? Sau daca sunt conectate, dau aia drumul la apa pentru cativa fazani? faci i punga, te speli la lighean? Sau trebuie sa astepti sa te muti pana ce si ultimul apartament in bloc a fost cumparat, adica la sfantu-asteapta?

Florian Popa spunea...

"Clientii se confrunta in mod individual si separat..."
Doamne ce-am mai ras, dezvoltatoru ploii

limestone spunea...

@adrian_s
Sa nu mai discutam de cazurile numeroase in care betonul a fost facut in situ de muncitori la betoniera. "Pune ba Dorele o galeata jumate de ciment, nu pune doua !"

Anonim spunea...

Belly spunea...
@toti cei care posteaza despre ce s-a mai discutat

Va rog ca cei care doriti sa postati ceva pentru prima oara sa cititi mai intai mojoritatea arhivei blogului pentru ca deja au fost (dez)batute multe probleme. Daca stati "intens" pe arhiva o veti termina in maxim 1 saptamana si veti "invata" multe "chestii".

Va multumesc.

viorel spunea...
@hubble
si musca intra unde nu-i place,
citeste si comenteaza dupa

La lectura fraiere!
Tu esti ca pensionarul de la coltul strazii care crede ca le stie pe toate dar nu il ia nimeni in serios. Faci de ras toata tagma inginerilor si te mai bagi si pe painea altora.
Auzi ba fraiere, cum iesisi azi la productia la hectar? Zii inginere! 1000 de rebuturi?
NU TE MAI LUA DE ALTII SI ARATA SI TU PUTIN RESPECT CELOR DE PE BLOG!

Din ce colt de tara ai zis ca vii? O fi cumva capitala.
Acum te dai si politist pe aici, dirijezi circulatia.
Ti-am vorbit cu frumosul, m-ai invitat sa iti sug pula... ti-au zis si altii acelasi lucru... cam la fel ai facut.
Esti bizon cumva?

Anonim spunea...

@all
Astazi am circulat pe centura Bucuresti.
Desi era trafic, foarte putine camioane de 20 de tone.
Curtile firmelor de beton si inchirieri utilaje de constructii sunt pline.
O gramada de hale de inchiriat sau vanzare si unde inainte stiam firme e gol.
Am revazut o gramada de santiere ramase la stadiul din primavara.
La Arabesque nu misca nimic.
Toate firmele care vand materiale de constructii ori au curtea full, ori e goala complet.
La centura nu se lucreaza, nu am vazut un singur paznic pe acolo, la pasajul Baneasa la fel.
Nu vreau sa devin apocaliptic dar Aristotele de cand bat eu drumurile tarii nu am vazut atata inactivitate.

Maine relatari din tara! Stay tune!

Unknown spunea...

@Cristian M

Cui te adresai?

mobutu spunea...

Scaderea profiturilor va debloca piata imobiliara

Dorin spunea...

@All
Rau, doamne.. rau
http://www.curierulnational.ro/Finante%20Banci/2008-12-03/Leul+ne+da+fiori+reci

"Analiza tehnică indică, pe termen mediu, un curs de 4,34 lei/euro
Mihai Ionescu (ANEIR): La acest nivel, economia ar sări în aer"

olandezu spunea...

@ limestone

"Nici 10 dolari ca-n '98 dar nici 140 ca asta vara.. "

...sunt impresionat ! Intr-adevar asta e comparatia dar putin o stiu si si mai putini si-o amintesc !
Bravo !

olandezu spunea...

@ "armata rosie" de pe blog

Just for the records : va rog sa imi explicati de ce prefera dezvoltatorii sa se "lacomeasca" la adaosuri comerciale de 100-200% si sa tina preturile sus riscand sa nu vanda NIMIC si sa dea faliment si nu scad preturile astfel incat sa vanda, sa faca un adaos de 10% si sa ramana in business !
Nu ca m-ar interesa in mod special raspunsul vostru (probabil vor fi tampenii comunistoide) dar va fi folositor sa revedem sectiunea asta peste 6-12 luni !
Seara buna !

olandezu spunea...

@ dorin

"Din moment ce au credite de recuperat de la acesti dezvoltatori, bancherii au tot interesul sa poata continua la turatie maxima creditarea imobiliara a persoanelor fizice, ceea ce ar asigura vanzarea apartamentelor ramase pe stoc."

Asa si ?! Asta se numeste disiparea riscului ...nu vad care e problema - in afara expresiilor peiorative si acuzatoare (in numele clasei muncitoare).
Tu ti-ai pune toate ouale intr-un singur cos tinut de un paralitic ?
Offf...greu cu economia de piata !

olandezu spunea...

@ cezar

"Cu alte cuvinte, motivul ieftinirii nominale a locuintelor (si nu numai) devine motorul ingreunarii acesului oamenilor la ele."

Rar ceva atat de clar ...si profund !
Pacat de orz !...la cate gaste sunt !

olandezu spunea...

@ Hubble
"Costele unde esti ? Spune-i ceva de dulce lui Cezar ca nu mai suport !"

Esti minoitar "frate" ?! Ca numai astia se bat prin reprezentanti "manca-ti-as" !

olandezu spunea...

@CD

"Daca iti era dor de Olandezu, uite-l aici calculand de zor niste costuri per metru patrat construit, vechea lui meteahna ;-)"

Mare domn esti CD !
Pacat ca meteahna mea nu gaseste inca niciun "receptor" pe masura ! Vorbin im toamna lui 2009 - cum zicea cezar ! :-)

olandezu spunea...

vladone, hubble , PS, viorel,

Bine ati venit ! E bine sa ai o concurenta cat mai mare (in orice domeniu - inclusiv imobiliare) ...asigura claritatea ideilor si forta spiritului ! ...

PS : Am fost un pic plecat de pe blog asa ca doar acum v-am vazut ca "bibani"

olandezu spunea...

@ dorin
"Vrei un CV, pe scurt, hai ca nu ma deranjeaza:
Facultatea de stiinte economice, sectia management Iasi"

Banuiam !!! :-)
Se vede din forta si profunzimea postarilor !
Seara buna !

Anonim spunea...

@all
haideti ca nu-i totul pierdut, daca pana si becali a afirmat că „investitorii vor trebui să se mulţumească şi cu câştiguri de 20% şi nu numai cu profituri de 150%“.. se pare ca ciobanul e mai destept decat multi "investitori" de prin zona

Manole spunea...

Păzea, că Olandezu' a ajuns, cu prilejul alegerilor parlamentare, la un nivel avansat de conştiinţă politică: suntem "armată roşie" şi "comunistoizi".

Şi-a dat seama, în fine, că în spatele blogului se ascund de fapt KGB-ul şi cu Putin, care se opun din răsputeri integrării glorioase a României în UE, aşa cum se opun şi integrării Georgiei şi Ucrainei în NATO.

Dacî ni-a prins, ni-a prins, tavarişci.

dcg spunea...

adrian_s spunea...

Cat despre turnat beton de calitate proasta, avand rude in domeniu, iti spun ca foarte putini ingineri risca sa toarne daca a depasit timpul.


Intreb si eu: cand ai nevoie de o decizie mai sugubeata, de o semnatura mai penala, nu poti apela la un specialist pensionabil preferabil octogenar? Asa un exemplar nu cred ca risca puscaria (pe motive medicale), asta pornind de la premiza ca mai apuca sa fie prins si condamnat inainte sa de coltu'.

mobutu spunea...

Atentie all, olandezu is back with a ... tulip! :)
Distractia e asigurata.

elzorab spunea...

imi place abordarea, cand e vorba de crestere economica, imobiliare, suntem cei mai babani din europa. cand trebuie sa ne ajute statul, 70-80% dintre romani sunt saraci lipiti pamantului. unde sunt aia 2 milioane care castiga peste 1000 euro?
1000 euro este salariu bunice chiar in austria, belgia sau olanda. sa nu uitam ca populatia activa e undeva in jur de 5 milioane. deci vreti sa spuneti ca jumate dintre romanai castiga mai bine decat olandezii??? lasati-o mai moale!

"Românii vor recurge la acte de violenţă
Mai mult decât atât, preşedintele FNSIA este mai mult îngrijorat de reacţiile românilor în momentul în care vor fi puşi în faţa unor astfel de situaţii. ''Mi-e teamă că vor fi nişte fenomene sociale deosebite, oamenii vor ajunge, pur şi simplu, să-şi dea unul altuia în cap. Ar putea recurge la infracţiuni, pentru că românii vor fi puşi în faţa unei situaţii în care nu-şi vor mai putea achita ratele la bănci, alimentele se vor scumpi şi ele, salariul lor va fi acelaşi, asta în cazul în care vor mai avea un loc de muncă, şi astfel nu le mai rămâne decât, Doamne fereşte, să-şi pună ştreangul de gât. Guvernul trebuie să ţină cont că în România procentajul oamenilor săraci este foarte mare, de circa 70-80%, decât în alte ţări'', ne-a mai declarat Dragoş Frumosu."

Anonim spunea...

@ Cristian M
Va inteleg Domnu Director ca v-au scazut vanzarile, dar blogul asta nu e loc de descarcat nervii.

@olandezu
Si pe tine te-a afectat tare lipsa vanzarilor.

Anonim spunea...

http://www.antena3.ro/stiri/economic/oferta-de-locuri-de-munca-a-scazut-dramatic-cu-pana-la-70_59400.html

Pana acum un an jonglam cu oferetle si strambam din nas. Eu m-am legat cu lanturi de jobul pe care-l am. La noi merge treaba binisor. Pe la voi cum e ?

ionut spunea...

olandezu


"Just for the records : va rog sa imi explicati de ce prefera dezvoltatorii sa se "lacomeasca" la adaosuri comerciale de 100-200% si sa tina preturile sus riscand sa nu vanda NIMIC si sa dea faliment si nu scad preturile astfel incat sa vanda, sa faca un adaos de 10% si sa ramana in business !
Nu ca m-ar interesa in mod special raspunsul vostru (probabil vor fi tampenii comunistoide) dar va fi folositor sa revedem sectiunea asta peste 6-12 luni !"

1) Cativa sunt idioti.
2) Cativa si-au dat seama ca asta e ultima lor "afacere" in domeniu, nu mai pupa, si vor maximul de profit( ultimul tun).
3) Cei mai multi se bazeaza pe "criza" si pe faptul ca, intr-un fel sau altul, ii va ajuta statul.

Anonim spunea...

Si ca sa vezi cat de mare e ridicolul, pe acelasi site cu doua randuri mai jos:

http://www.antena3.ro/stiri/economic/salariul-mediu-ar-putea-creste-cu-5-in-2009-cu-4-procente-mai-putin-decat-a-fost-estimat_59367.html

Poate ne explica olandezu de ce, ca pe noi nu ne duce capul. Frate !

Unknown spunea...

ete colea pret:


”Costul real de construire al unui apartament este în prezent de aproximativ 600 euro. Un teren amplasat în zona Colentina care se vinde cu 600 euro pe metru pătrat şi are CUT 5,9 va avea o incidenţă de 100 euro în preţul unui metru pătrat de spaţiu construit, la care, dacă adăugăm un profit de circa 200 euro, respectiv peste 30%, obţinem un preţ final de 900 euro pe metru pătrat de spaţiu construit, se arata in comunicatul Neoland.”

Unknown spunea...

http://www.curierulnational.ro/Specializat/2008-12-04/Piata+terenurilor+%22sapa%22+dupa+preturi+din+ce+in+ce+mai+mici

Unknown spunea...

Ia uitati aici pret de vanzare:

http://www.zf.ro/eveniment/dezvoltatorii-de-apartamente-ieftine-primii-care-lasa-la-pret-3602089/

Anonim spunea...

@belly
Vezi ca Cristian M iti adresa urmatorul sfat acum o luna:

Ramai in domeniul evaluarilor, nu te intoarce la inginerie pentru ca aici poti sa gresesti fara sa moara oameni.

Adica in vanzari mor oameni din greseli. Ma prapadesc de ras.

Anonim spunea...

Citat din Cristi M de acum o luna:
"... nu stiu daca e ceva in atmosfera sau in economie dar noi de o saptamana cam somam la munca. Azi dimineata cand mi-a venit situatia incasarilor pe birou am ramas socat: nici macar unul din clienti nu a platit la timp. Motivul lor? Nu avem bani.
Cred ca e si ceva psihologic si multi decat sa isi plateasca facturile la timp tin de bani.
Oricum e foarte posibil sa nu ne luam salariile la timp luna aceasta si sper sa nu fie mai grav"

Acum m-am convins. Factorul psihologic te-a afectat. Vezi ca suferi de sindromul numit de psihologi "FARFURIA CU SUPA". Fa un control.

Unknown spunea...

Uitati ce solutii ne propun pentru a iesi din criza:

http://www.banknews.ro/stire/23330_romanii_sunt_sfatuiti_sa_faca_afaceri_si_sa_munceasca_dublu.html

Credea cineva de aici ca nu suntem sclavi?

Unknown spunea...

Cat considera cei de la CNP ca vor fi salariile medii in viitor:

http://www.banknews.ro/stire/23312_cnp_estimeaza_ca_romanii_vor_avea_un_salariu_mediu_brut_de_753_euro_in_2014.html

Unknown spunea...

Ce inima mare au cei de la banci:

http://www.adevarul.ro/articole/bancile-dispuse-sa-inchida-ochii-la-creditele-restante.html

AristotelCostel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
AristotelCostel spunea...

@olandezu

Hai să-ţi spun eu misterul menţinerii preţului cloacelor.

Pe lângă faptul că dezvoltatorii şi-au asumat nişte costuri gingaşe de dorul tunurilor, elementul esenţial ţine de PARTIDUL DEMOCRAT LIBERAL.

Personal m-am simţit de toată jena când Geoană şi-a clamat victoria. Încă odată mi-a fost ruşine că sunt român, DAR un PDL cu peste 50% din voturi ar fi însemnat ...marea eliberare a imobiliarilor români.

Păi, dragă şmenar, ce s-ar fi întâmplat cu un guvern PDL susţinut în orice demers de un Parlament portocaliu, cu un prim-ministru dispus la orice, precum Stolojan, şi respectiv un ministru de finanţe numit Vacuumescu, Găunoiu sau Videanu care ia prânzul zilnic cu NEGOIŢĂ?

Este că statul vă rezolva pe toţi?

olandezu spunea...

@ ionut

Mersi de raspuns ! Macar pot avea un dialog cu tine.
Cate o observatie pt. fiecare din cele 3 puncte ale tale :

pt. 1. Nu neg ca nu e asa. Idioti sunt in orice industrie !
pt. 2. Nu prea are sens : tocmai s-a stabilit de catre popor pe blog ca adaosuri de 100-200% NU MAI SUNT POSIBILE. Deci tinand preturile astea NU inseamna ultima afacere ci primul faliment. Deci asta nu e o explicatie.
pt. 3. Astae si mai haioasa : e ca si cum ai zice ca ai baga 1 milion de Euro in bilete de loterie DIN BANII TAI bazandu-te ca o sa ghicesti numerele norocoase si vei castiga 2 milioane - marele premiu. In teorie e castig 100% - dar va intreb cati ati face-o ? Repet : cu banii vostrii ! (pt. ca orice dezvoltator a bagat macat 10-20% banii proprii in proiecte , pe langa cei 80-90% ai bancii).

Imi pare rau , in afara de 1 celelalte raspunsuri nu tin.
Poate mai incearca cineva ?!

Salutari !

limestone spunea...

olandezu spunea:

"Just for the records : va rog sa imi explicati de ce prefera dezvoltatorii sa se "lacomeasca" la adaosuri comerciale de 100-200% si sa tina preturile sus riscand sa nu vanda NIMIC si sa dea faliment si nu scad preturile astfel incat sa vanda, sa faca un adaos de 10% si sa ramana in business !"

1. Au cumparat terenul scump, supraevaluat.
2.Au construit cu materiale scumpe cu pret umflat.
3.Au dat spagi in stanga si dreapta(primarii, inspectia in constructii) caci toti au vrut sa se infrupte din prajitura imobiliara.
4.Au facut risipa caci stiau ca tot isi vor recupera banii.

Toate astea se regasesc in pretul total pecare trebuie sa-l plateasca bizonul cumparator.

limestone spunea...

@Olandez

Deci adaosul lor poate ca nu e mare, dar pretul de constructie si implicit de vanzare a ajuns mare si nejustificat economic datorita conjuncturii..

Manole spunea...

Auzi Olandezu'

Zău, tu nu te-ai plictisit să tot bagi aceeaşi placă? Păcat că nu locuieşti în Bucureşti (iau de bună afirmaţia ta despre tine, că eşti olandez din Amsterdam), dacă ai locui ţi-aş zice prin ce cartiere să mergi ca să vezi fluturaşi cu superoferte de la dezvoltatorii ăştia despre care zici tu că nu lasă la preţ.

Keep dreaming, îţi urez să rămâi în lumea ta cu dezvoltatori fericiţi care îşi vând construcţiile cu nu ştiu câte mii de euro.

Încep să cred că ai muncit / munceşti ca fraierul pe acolo prin Olanda şi ai făcut nişte bănuţi pe care, tot ca fraierul, i-ai băgat în vreun desen de pe o planşetă românească. Şi acum eşti uşor disperat că ţi-ai putea pierde banii. Ne zici şi nouă unde ai "investit"?

«Cel mai vechi ‹Mai vechi   1 – 200 din 372   Mai noi› Cele mai noi»

Rezultatul recensământului 2011 va accelera scăderea prețurilor pe piața imo?