sâmbătă, 6 decembrie 2008

Bişniţmanul miorit

"Cand am anuntat lansarea acestui proiect (ianuarie 2008 - n.r.), criza nu exista pe piata imobiliara bucurestena. Intre timp, lucrurile s-au schimbat si cum nu aveam cui sa vindem locuintele am 'oprit motoarele' pentru moment, situatie in care sunt multi alti dezvoltatori de pe piata", a spus George Padure.

În ianuarie 2008, globul ăsta - ăăă, pardon, blogul - avea deja 5 luni vechime. Se pare însă că domnii bişniţmani nu prea sunt obişnuiţi cu legtura.

A naibii criza asta dom'le, cum ne-a lovit ea pe nepregătite şi fără niciun semn prealabil.

268 de comentarii:

«Cel mai vechi   ‹Mai vechi   201 – 268 din 268
Anonim spunea...

@all
recunosc ca aici m-ati prins. eu nu stiam de varianta ANL decat ca inchiriere cu ajutorul PCR urmata dupa 5 ani de cumparare la preturi de 2 lei. habar n-aveam ca ANL avea si programe de "constructie directa". well, omu' cat traieste-nvatza. de parca mi-ar ajuta asta la ceva in Canada, dar nah ... :P

Anonim spunea...

@simon
A facut-o de mult stai linistit.

Anonim spunea...

@canadianu
Alea cu inchirierea sunt miezul coruptiei. Initial sistemul trebuia sa functioneze numai pe credite ipotecare. Ulterior s-a inventat inchirierea. Cica pentru saraci.

Anonim spunea...

Inevitabilul s-a produs !

Frankenstein e prim-ministru.

Sfat pentru persoanele fizice care au asa ceva : scoateti-va valuta din depozite sau conturi curente labanci si puneti-o intr-o cutie de valori tot acolo !

Anonim spunea...

Alea cu chirie sunt contruite de ANL din fonduri bugetare dar de repartizare se ocupa primariile nu ANL. Deci iti dai seama cine imparte cascavalul.

mobutu spunea...

simon,
in 90 erau vremuri tulburi, western comunist.
acum suntem in UE si n-or sa poata sa faca prostiile alea.
Parerea mea.

Anonim spunea...

@simon
Am scos de mult valuta din banci. Dar nu cred ca are treaba Stolo cu valuta pentru ca acum bancile sunt private. Temerea provine de la bancile mama.
Parerea mea.

mobutu spunea...

simon,
la fel cu nu se mai poate face acum nationalizare valuta/aur.
Tot parerea mea :)

Anonim spunea...

Sa dea Cel de Sus sa fie asa.
Acum e un western capitalist. Iar noi am schimbat doar mesele nu si curvele asa ca de unde politici noi ?!
Iar UE ?! Ii mai dau grupului condus de Berlusconi niste "fabrici si uzine" falimenta-te (nu: -re) si la altii din UE idem si gata cu problemele.

u spunea...

@Simon

Poti te rog sa imi dai o adresa de contact? M-ar interesa o inrebare mai tehnica.

Multumesc.

AristotelCostel spunea...

@hubble

Alea cu chirie sunt contruite de ANL din fonduri bugetare dar de repartizare se ocupa primariile nu ANL.

Într-o ţară civilizată ai putea să suni la numărul unic de urgenţă ...când vezi o familie cu Mercedes SLK...locuind în cloacă închiriată tinerilor.

Anonim spunea...

PROGRAMUL LUI STOLOJAN:

"Romania are o sansa unica in energie si agricultura. Avem circa2 milioane de hectare de teren nefolosit pe care am putea promova culturile agricoleenergetice, fara sa reducem celelalte culturi agricole“, a precizat el. Theodor Stolajan a adaugat ca este o rusine ca suntem o tara net importatoare de produse agricole in loc sa fim exportatoare;
A doua problema a Romaniei, pe langa cea a dezvoltarii deficitare a agriculturii, o reprezinta turismul insuficient dezvoltat. „Vom reinfiinta Ministerul Turismului si vom relansa sectorul turistic. Faptul ca nu reusim sa castigam din turism precum o fac bulgarii, desi avem potential mare turistic, este a doua rusine cu care ne confruntam“, a precizat el;
Programul de guvernare PD-L mai prevede introducerea pensiei minime garantate. “Vom mentine echilibrul economic si vom introduce pensiile sociale garantate, avand in vedere ca exista o categorie de oameni care obtin o pensie mai mica de 300 de lei“, a spus el;
Printre prevederilor programului PD-L se mai numara si modificarea Constitutiei, in sensul eliminarii articolului care se refera la organizarea teritoriala a Romaniei, urmand ca eventuala reorganizare a judetelor in regiuni sa fie prevazuta intr-o lege organica. Politica locala va prelua din atributiile angajatilor de la interne, iar descentralizarea este o alta prevedere a programului PD-L;
"Avem un singur risc major in Romania, si anume, acela al unei caderi in fluxurile de capital. Asta ar insemna o reechilibrare brutala a contului curent, a consumului si a investitiilor. Insa este putin probabil sa vedem aceasta situatie in Romania. Daca in SUA, Germania si Marea Britanie masurile s-au facut cuprinzator si simultan, pentru Romania si Bulgaria metoda aplicata va fi case by case";

Anonim spunea...

@Costel
In Germania daca ai masina nu beneficiezi de somaj. Ai doua variante: fie vinzi masina si iei somajul, fie pastrezi masina si te speli cu ea pe cap.

Apropo, du-te in Brancusi (Bucale) unde sunt numai blocuri de apartamente ANL inchiriate sarmanilor sa vezi masini klumea.

Anonim spunea...

@devlin
Dai click pe "mine" aici si imi trimiti pe YM intrebarea. Altfel nu stiu cum fara a mi-o face publica pe blog.

@AristotelCostel
Sa vezi in blocuri centrale din Bucuresti, in apartamente pentru cei evacuati pe baza Legii 10 cine a primit repartitie. Au si cate doua masini (noi, sau ma rog de 2-3 ani), care adunate dau de un 3 camere pe "piata libera". Unii le-au si subinchiriat "pe euro".

Parerea mea, pentru cine a trait ca tanar vremurile alea si a crezut ca fraierul :

http://www.ziare.ro/1228861445-Piata_Universitatii_a_murit

Anonim spunea...

off topic dar nu ma pot abtine :
Citat din Hubble:
"Printre prevederilor programului PD-L se mai numara si modificarea Constitutiei, in sensul eliminarii articolului care se refera la organizarea teritoriala a Romaniei, urmand ca eventuala reorganizare a judetelor in regiuni sa fie prevazuta intr-o lege organica"

Doar intreb : Kosovo nu era o REGIUNE ? Ia sa ne gandim mai in viitor putin .

PS. Nu am simpatii gen PRM sau alti "extremisti" dar ma gandesc si eu ca poate ...

Anonim spunea...

De pe blog-ul lui Dan Popa :
"...
Programul include:
*discuţii cu băncile pentru a prelungi durata de rambursare a creditelor imobiliare în cazul familiilor care nu-şi mai pot permite să plătească ratele”Dacă nu vom avea succes, vom interveni noi pentru a refinanţa creditele prin extinderea duratei lor”, a precizat prim-vicepreşedintele PDL. Stolojan a completat că programul de refinanţare de către stat a creditelor imobiliare s-ar putea derula atât prin bănci cu capital de stat, câr şi prin alte bănci comerciale, în funcţie de ofertă. Această măsură este destinată în special clasei de mijloc şi celor care au programată o durată de rambursare mai redusă de 35 de ani, în funcţie de situaţia fiecărei familii în parte.
....."

Dupa cum spuneam anterior.
Dar de unde money frate, ca e scumpi ? Baga baiatu' tiparnita in fonctie .

Anonim spunea...

Pe mine povestile alea cu relansarea agriculturii si turismului ma lasa rece. Parca au mai condus Romania odata, chiar dupa comunisti si in loc sa mentina economia si sa o relanseze s-au relansat pe ei in marele jaf national (relansat ca de lansat s-au lansat inainte de '89).

Acum vin si zic ei: hai sa facem ca sa aiba ce mai fura mai incolo.
Cred ca ii cam sperie ideea ca oamenii ar putea sa se cam revolte pe luxul pe care il afiseaza astia si statul roman.

Fapte domnu' Stolojan, nu vorbe!

Eu nu mai astept nimic de la astia, indiferent de partid.
Daca economia Romaniei s-a ridicat s-a datorat celor din sectorul privat nu a cine stie ce masuri si sustineri din partea statului.
Aaaaa, sunt si ei oameni de afaceri? Pai da, unii platesc impozite si taxe iar ei isi aloca contracte preferentiale.

Ati auzit Bechtel? Cica face concedieri si exista sanse sa plece sa ne lase cu autostrada asa. Ma gandeam la o chestie, daca americanii au dreptate? Ca ei tot spun ca nu sunt platiti de stat, statul ca aia nu isi fac treaba.
Pe care sa il crezi?

Anonim spunea...

@Cristian_M
S-ar putea ca Bechtel sa aiba dreptate. Or fi subantreprenori.
Bechtel, ca si concern , are mai multe societati in portofoliu. Una a castigat licitatia de executia, alta executa lucrarile pe baza de contract cu prima. deci nu ii plateste statul. Iar daca prima a "expatriat" banii sau ii tine in depozite overnight la banci, normal ca a doua nu isi ia banii si ... nu executa.

elzorab spunea...

http://www.capital.ro/articol/banca-mondiala-in-romania-criza-va-dura-un-an-si-nu-va-fi-recesiune-114932.html

gata, nu fiti suparati, s-a mai adoptat o ordonanta de urgenta. s-a hotarat:criza va dura maxim un an!

Anonim spunea...

http://www.gandul.info/politica/ludovic-orban-se-apara-de-premierul-stolojan-toate-depozitele-mele-in-valuta-o-sa-le-schimb-in-lei.html?3928;3648399

Asta e declaratie demna de un MINISTRU.

In alta ordine de idei, toti vom da fuga sa schimbam euro in lei.

Miorlau Pufos spunea...

...si uite asa se echilibreaza cursul si poate ii indeplinim fanteziile lui Olandezu' care visa la 3,75 un euro...

Anonim spunea...

http://www.antena3.ro/stiri/economic/previziuni-2009-companiile-romanesti-sunt-cele-mai-optimiste-din-europa_59962.html

Na ca ne-am speriat de pomana.

Anonim spunea...

Blana ursului din padure:

http://www.zf.ro/companii/dezvoltatorii-proiectului-silver-mountain-din-poiana-brasov-negociaza-o-finantare-de-90-mil-euro-de-la-bcr-3649182/

AristotelCostel spunea...

@cezar

E perioadă de bottom, închiriază-ţi tir şi stochează materiale de construcţii...

Criza ieftineşte materialele de construcţii

Tufis spunea...

Aristotel, e... iarna. As in snow and ice. Ca sa ai un argument invincibil, ar fi o treaba sa zici ce s-a intamplat iarna trecuta.

Stii foarte bine ca imi place de tine si ti-as pune verigheta, doar te pun in garda. Cezar si olandezu' este rai.

Tufis spunea...

Apropo, trageti un ochi aici:

http://www.ziare.com/Locuintele_mai_ieftine_cu_20_din_cauza_crizei_economice-527759.html

Astia de ce dracu' si le vand scump? Sunt aproape de Coloana Infinitului, deci "locheisan, locheiasn, location"?

Cum dracu' sa fie 60 de mii de euro un apartament, de orice suprafata, in tg. jiu? 30 de mii o garsoniera?

Fata de zona aia, Detroit e miracolul ocuparii fortei de munca, pentru ca nu are decat 20 la suta.

Si elzorab va poate lamuri ce se cumpara cu cat in Detroit, sa zicem ca eu sunt rau intentionat.

AristotelCostel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
AristotelCostel spunea...

@vasile

Cei de la ZF şi-au şters o parte din manipulări, porci...fiind

11 ianuarie 2008:

"Producatorii de materiale de constructii din Romania au majorat cu aproximativ 15% preturile in acest an, pe fondul deficitului de materiale de constructii si al cresterii semnificative a pietei constructiilor."

Tufis spunea...

Stiu ca noi nu suntem America. Totusi, uitati-va atent la aia care fac misto de bietul om:

http://www.youtube.com/watch?v=2I0QN-FYkpw

Va suna clopotelul? Cam suna turbo trabannt & nestor si altii care cred ca daca ai o casa supraevaluata, chiar ai banii pe care, la modul presupus, ii valoreaza :).

Tufis spunea...

"Cum adica nu exista incasari? Incasarile sunt uriase. Actiunile sunt mult prea ieftine" :)

Tufis spunea...

"Nu doar subripme-urile, ci aproape toate ipotecile sunt toxice"

Raspunsul?

"Hahahaaha, averea noastra a crescut"

Raspunsul?

"Nu."

Raspunsul?

"Despre ce dracu' vorbesti?"

Tufis spunea...

Atentie, omul nu e anti credit. Se refera strict la ce s-a intamplat in US. Si alura aia a graficului pretului la case e cam aceeasi si la noi. Nici acum, cand pica toate preturile, nu va ganditi ca e posibil sa aiba aceeasi baza? Vad ca olandezu si cezar sunt netulburati, desi, oameni de afaceri bine educati cum sunt, nu cumpara inca zece apartamente (inca)

Fa ce face popa, nu ce zice popa.

mobutu spunea...

olandezu, o sa te anunt daca va fi din nou 3.75
momentan este 3.915/3.922

Anonim spunea...

Anul asta nu mai vin capsunarii. Sau daca vin, au frana trasa la cheltuieli.

clujeanul spunea...

in ianuarie, cel tarziu 15 februarie 1 eur=3.2 ron

daca nu e asa, va dau la toti cate 5 litri de palinca

Tufis spunea...

Eu sunt pentru 1 la 1. O sa se laude americanii ca au moneda convertibila in lei. Anglia va anunta in martie ca renunta la lira, trece la leu. O sa mai construim doua cladiri pentru imprimeria nationala.

clujeanul spunea...

Apartamente de vavzare-plata integrala
Persoana fizica vand apartament, 2 camere, in Floresti, etaj intermediar, decomandat, 55 mp, balcoane: 1, bai: 1, semifinisat, usa antiefractie, geamuri termopan, balcoane: 1, centrala termica, contoare apa, contoare gaz. Pret 350 EUR/mp (TVA inclus).
Judet: Cluj
Oras: Cluj-Napoca
Email: paul_imperialii@yahoo.com
Telefon: 0765901851
Vizualizat: 3
Modificat: 0
Comentarii: 0
Data: 11-12-2008, 12:51

dcg spunea...

clujeanul spunea...

in ianuarie, cel tarziu 15 februarie 1 eur=3.2 ron daca nu e asa, va dau la toti cate 5 litri de palinca


In ianuarie iti trimitem adresele la care sa faci livrarile. Sau ai vrut sa spui 4.2?

clujeanul spunea...

@Cristi Dimofte trei virgula doi
si daca nu credeti intrbati noul prim ministru de cursul unic de schimb

clujeanul spunea...

Deoarece nu se mai poate cu actuala echipa
> > > guvernamentala,Tariceanu s-a
> > > gandit sa aduca 10 experti japonezi pe posturile
> de
> > > ministri. Iata cele 10
> > > nume de ministri:
> > > 1. Nimika Nuymoka
> > > 2. Yaspaga Shidute
> > > 3. Wreypostu Daybanu
> > > 4. Undeypliku Katesparg
> > > 5. Skimbaley Inparay
> > > 6. Winoakuma Kosuma
> > > 7. Furatzara Kutotu
> > > 8. Bagabany Labayatu
> > > 9. Totkumita Madeskurk
> > > 10.Nufurytu Furyo

Anonim spunea...

@clujeanul
O sa ne ai pe constiinta. Murim de ras de la bancurile tale.

mobutu spunea...

Adrian Vasilescu, consilier guvernator BNR:
Conteaza foarte mult sa ai un leu tare in momentul intalnirii cu moneda Euro.
Evident se refera la momentul trecerii de la leu la euro, undeva in anul 201x.
Cum comentati aceasta afirmatie?

Anonim spunea...

@mobutu
Vasilescu are dreptate. Dar de unde leu tare ?

vladone spunea...

@mobutu

"leu tare"=sub 10 lei pe euroi :)

mobutu spunea...

Aparitia unui produs nou iar PM'ul pe acest produs comunica astfel:
Hope you will use this pdf version for the time being to to further promote F300s. Sell sell sell!
As you know F300 series'll start shipping shortly so no time to wait.

Cam asa se pune problema, internal.
Mai transparenti de atat nici nu puteau fi :)

mobutu spunea...

In acest moment dolarul are o volatilitate mare, scade destul de mult iar raportul EURO/USD este 1.50

Anonim spunea...

@mobutu
1.30 voiai sa spui

Anonim spunea...

Daca vedeti ca leul se duce slowly spre 4.0 inseamna ca nu se trage de la iepurasii speculanti ci de la vanatorul care e cu morcovul in dos.

inazaruardz mugurel hezbinlisaningtumi

dcg spunea...

clujeanul spunea...

trei virgula doi si daca nu credeti intrbati noul prim ministru de cursul unic de schimb


92, oh the memories... acum sa ne intoarcem in 2008, in curand 2009 care ne va a duce un plus de 5 kile de horinca per caciula ;-)

clujeanul spunea...

nu e bai sa mai ai 5 kg de horinca pe caciula, ca prune au fost in anu asta destule, baiu ii ce dati voi la baiatu daca are dreptate?

mobutu spunea...

Hubble, scuze, da vroiam sa spun 1.30 ... acum e 1.32
Cat priveste clujeanul cu 3.2 eu cred ca glumea

clujeanul spunea...

asaaaaaaa beu oameniiii buuuuni hac hac

5kile iti ajunge pt o luna sa vezi lumea in roz...

oricum pretul la produsele romanesti (la unele) a luato la deal
1kg de palinca de la mama ei=40 ron, in timp ce 1l gaz = 2.93

clujeanul spunea...

daca fratii nostri europeni platesc 1 l gaz cu aprox 1 euroi, tre sa ne aliniem si noi la standarde, concluzia 1 euroi = aprox 2.93

clujeanul spunea...

mai fratilor, daca tot e la moda sa scada preturile la toate, va fac o oferta de sarbatori (ca pana sa castigati pariul mai e o luna jumate), la 10 kile de horinca cumparate primiti 2 gratis

clujeanul spunea...

sprijiniti economia romaneasca, nu mai luati visichi cu euri la preturi astronomice, luati palinca romaneasca la preturi modice

Anonim spunea...

clujeanul spunea...
“in ianuarie, cel tarziu 15 februarie 1 eur=3.2 ron, daca nu e asa, va dau la toti cate 5 litri de palinca”

clujeanul spunea…
“ca prune au fost in anu asta destule”

mobutu spunea...
“cat priveste clujeanul cu 3.2 eu cred ca glumea”

Ce sa-i faci, e supraproductia de horinca si trebuie stimulat consumul.
Unii arunca laptele pe camp, altii dau foc la palinca.

mobutu spunea...

clujeanul spunea...
daca fratii nostri europeni platesc 1 l gaz cu aprox 1 euroi, tre sa ne aliniem si noi la standarde, concluzia 1 euroi = aprox 2.93
:))) clijeanul e high! :)))

Anonim spunea...

http://www.gandul.info/flux/analisti-inflatia-pe-2009-ar-putea-depasi-tinta-bnr.html?3996;3653783

Anal-istii lu peste.

clujeanul spunea...

noul premier vrea sa faca "culturi" de eoliene pe tarlalele poporului pt a scoate romania din caca, da credeti ca il las sa-si monteze morisca pe tarlaua mea cu pruni sa-mi scada productia. nu va dati seama ca morisca sperie albinele care fac polenizarea la pruna?

Anonim spunea...

mobutu spunea...
:))) clijeanul e high! :)))

"Ridica-ma la cer !" de puya

Daca vreti sa vedeti viata in roz luati exemplu. Gata a trecut criza.

mobutu spunea...

Mai nou Islanda vrea in UE! :)

clujeanul spunea...

sfat pt investitorii in terenuri pt a-si mai revenii din pierderea suferita...
plantati domle terenurile achizitionate la superpret cu pruni de calitate superioara, in 3 ani intra pe rod si in 10 daca stapaniti tehnologia distilarii ardelene v-ati scos parleala

Anonim spunea...

Numai vesti bune azi !

http://www.gandul.info/flux/inflatia-pe-luna-noiembrie-a-scazut.html?3996;3653419

S-au ieftinit toate da ce folos daca nu avem bani sa cumparam.

E ca mosu ala de 80 de ani care a castigat la loto marele premiu si a investit toti banii in wc-uri publice ca sa se kce toata lumea in norocul lui.

clujeanul spunea...

ei, lasa Hubble nu fi trist, nu e bani pt aia ce nu munceste si pt aia ce e bagati cu credite la banci, restul sta in chirie da e bogati

hai le le, le le, n-au valoare sutele

Anonim spunea...

clujeanul spunea...
ei, lasa Hubble nu fi trist, nu e bani pt aia ce nu munceste si pt aia ce e bagati cu credite la banci, restul sta in chirie da e bogati

La faza asta ciocnim paharul.

clujeanul spunea...

diseara beau doua stampere in loc de unu, si pt tine Hubbe

Anonim spunea...

Dezastru in Rusia unde balonul s-a umflat puternic pe baza pretului ridicat la petrol si gaze care constituiau principala sursa de venit. Idem tarile arabe unde se va reduce luxul. Norocul arabilor e ca interzic creditarea prin religie.

http://www.zf.ro/zf-24/dezastru-in-rusia-autoritatile-accepta-din-nou-devalorizarea-rublei-3653889/

Unknown spunea...

Off topic, pardon...

ARAI are MLS ?!

http://www.imopedia.ro/run/2008/12/arai-are-mls/

Super stire! Comentariile sunt delicioase 65 so far (apropo de criza + tort de ciocolata):) Daca aveti timp cititi-le pe toate :)

Ma-nclin si keep up the good comments ;)

«Cel mai vechi ‹Mai vechi   201 – 268 din 268   Mai noi› Cele mai noi»

Rezultatul recensământului 2011 va accelera scăderea prețurilor pe piața imo?