sâmbătă, 6 decembrie 2008

Bişniţmanul miorit

"Cand am anuntat lansarea acestui proiect (ianuarie 2008 - n.r.), criza nu exista pe piata imobiliara bucurestena. Intre timp, lucrurile s-au schimbat si cum nu aveam cui sa vindem locuintele am 'oprit motoarele' pentru moment, situatie in care sunt multi alti dezvoltatori de pe piata", a spus George Padure.

În ianuarie 2008, globul ăsta - ăăă, pardon, blogul - avea deja 5 luni vechime. Se pare însă că domnii bişniţmani nu prea sunt obişnuiţi cu legtura.

A naibii criza asta dom'le, cum ne-a lovit ea pe nepregătite şi fără niciun semn prealabil.

268 de comentarii:

1 – 200 din 268   Mai noi›   Cele mai noi»
dcg spunea...

Pai globerul nu era Jiji? Sau punem semnul egalitatii?

alex.dumitrascu spunea...

Nu-mi amintesc sa-i fi spus cuiva ca e dobitoc pe blogul asta sau pe vreunul din site-urile mele sau altele.
Informatia despre numarul de 400.000 persoane fizice cu credite restante, se refera la sfarsitul lunii septembrie, iar tendita e de crestere, in prezent probabil ca sunt mult mai multi.
Datele sunt oficiale, provin de la BNR (adica www.bnr.ro pentru cei care n-au mai dat pe acolo).
Numarul exact de persoane fizice cu restante la credite era la 30 septembrie de 405.505.
Datele se gasesc la sectiunea statistica, documentul numit "Secţiunea statistică a Buletinului lunar
septembrie 2008: PDF - cca. 300 KB " la pag 53, adica la capitolul
10.4 "restante mai mari de 30 de zile inregistrate de persoanele fizice"
Recomand celor cu adevarat interesati lectura acestei publicatii, ignorata de "analistii" din mass media si de "analistii" amatori.
Veti gasi acolo si date extrem de interesante despre dinamica si volum, coeficient de risc bancar, etc.
Pentru a evita ca pe viitor sa ma mai expun la asemenea situatii penibile, am hotarat sa nu ma mai amestec in tarata ca sa nu ma manance Cezar.

alex.dumitrascu spunea...

PS.
Cei interesati de o discutie civilizata si documentata sunt invitati pe forum.

Marona spunea...

Alex,

Foarte interesanta trimiterea. E atata info pe site-ul BNR-ului incat eu (care de regula ma ocup cu placere de scormonit in site-uri) sun la ei la relatii cu publicul si-i intreb unde sa ma uit exact cand vreau sa gasesc ceva anume, de negasit in alta parte. Sunt foarte amabili.

Ar fi grozav daca ai putea ignora insulta care l-a umplut de penibil pe Cezar (el era uimit ca "dobitocii" nu se raporteaza la informatiile din 2005 pe care le googleise el) si-ai posta si aici, macar din din cand in cand.

Am incercat sa devin membru pe forumul tau in urma cu cateva luni si n-am primit acceptul. Banuiesc ca esti foarte restrictiv tocami ca sa nu se transforme in mahala. Inteleg si ma multumesc sa-l citesc zilnic.

AristotelCostel spunea...

Jipa a apărut pe balon când Alex...dispăruse.

Probabil a crezut că se adresează unui novice si s-a dat şi el mare...comportament specific pentru o brută mică la sală şi o victimă sigură în viaţa reală...cel puţin pe partea de ...imobiliare.

alex.dumitrascu spunea...

Marona
nu sunt restrictiv, dar te-am confundat probabil cu un spamer.
Daca nu gasesc in profil un cuvant romanesc sau o informatie credibila ii rad si gata.
Incearca si am sa fiu atent.

Kiko spunea...

Au 'oprit motoarele' pentru moment?

Si cum definesc ei acest moment?

Eu o definesc ca perioada in care clietnii lor vor avea destul cash pt a putea cumpara locuintele fara a apela la credit. 10 ani? 15?

Toti sunt in asteptare ca sa se deblocheze creditarea. Dar nimeni nu i-si pune problema de ce creditarea e blocata??? Daca s-ar intreba, atunci raspunsul ar putea fi: bancile nu au lichiditati, sau, clientii lor nu se califica pt a a obtine un credit. Sau bancile sunt cumva obligate sa imprumute la oameni care nu au bani nici sa-si cumpere mancare si haine? Ah, am uitat, in Romania salariile cresc in fiecare an ...

Deblocarea se va face doar prin intoarcerea de la consum la economisire. Fapt care va accentua profunzimea crizei. Care este abia la inceput. Consturctiile si bursa sunt doar primele semne. Ciclul va putea dura o intreaga generatie. De acum in colo vom locui in casele care le avem, vom condue masinile pe care le avem, vom folosi mobila pe care o avem. Si vom avea 2 categorii de oameni: oamenii liberi si cei cu datorii (facute in trecut, pt ca in viitor nu se va prea face).

mobutu spunea...

Mr Kiko spunea...
Au 'oprit motoarele' pentru moment? Si cum definesc ei acest moment?

Pai dau "definitia" acestui moment chiar in articol, citez:

Stim ca, pe termen lung, Romania creste. Suntem aici pentru a face afaceri pe termen lung. Ce se intampla timp de o luna sau doua nu are prea mare importanta.

Marona spunea...

Alex, o sa incerc, multumesc.

On topic: bisnitzmanul roman nu legtureaza, el stie una si buna, trendul e prietenul tau...lol.
George Padure e tipic, a fost luat prin surprindere si de criza din 1997, cand romanul insetat de TV-uri n-a mai vrut brusc sa cumpere, iar in 2001 deja era reprofilat pe comert cu armament, dar nu vanduse nici un glont. RIDICOL. George merge inainte, pe principiul castigi, pagubesti, negustor te numesti.

A facut el 3 bloace turn lipite de calea ferata si cu vedere/auz la avioanele de pe Baneasa? Si-a luat coldplay-ul mioritic credit cu rata occidentala ca sa-i dea bani? Si-a luat si acum se uita la noi de la etajul 13, cum jinduim la acelasi succes si nimic... George a inchis pravalia.

Anonim spunea...

Se pare ca nici macar Manole nu e interesat de respect pe acest blog.
Pacat ca aveam o impresie buna despre multi de pe aici.
Am rasfoit ultimele postari si nimic interesant.
Hubble poti sa ma jignesti cat vrei, stai tu linistit in sectie si achizitii ca daca aia ai vostri de la vanzari nu fac nimic dispareti cu totul.
Eu chiar am avut de munca in perioada asta si am vorbit cu mai multi oameni... se pare ca ne-am speriat aiurea toti. Intradevar va fi rau dar economia va merge.

AristotelCostel spunea...

constructii din lemn, lemn stratificat sau lemn rotund sau din panouri prefabricate...

costurile mai mici, de aproximativ 500-600 euro/mp + costul fundatiei (aprox. 200 euro/mp), este un aspect destul de important si de luat in seama, in comparatie cu pretul realizarii unei case din caramida sau beton ce depaseste 1000 euro/mp;


Andrei Vacaru, Daily Business

Ofiterul poate fi contactat la:

0722328646
0770471536

sau

iMondo imobiliare, Calea Martirilor 115.

...ca sa fac si o gluma...

Tufis spunea...

Ahahahahahahahahahahahahahahah.

1000 de euro/mp? Eu stiu ca se pune parchet pe jos, asta o fi avand foita de aur, ca la Palatul Mogosoaia?

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Manole spunea...

@Cristian M: limbaj interzis, ţi-am şters comentariul.

Anonim spunea...

@ikpeba spunea:
"Nu stiu cum se face, dar numai in Romania se scumpeste mancarea cand e criza si scade cererea. Zona crepusculara, nu alta..."

Asta e un fenomen interesant. Nici la alte produse nu se vad promotii. Probabil toti spera inca in desfatarea romanului de sarbatori.

Anonim spunea...

Cristian M spunea...
“Hubble poti sa ma jignesti cat vrei, stai tu linistit in sectie si achizitii ca daca aia ai vostri de la vanzari nu fac nimic dispareti cu totul.”

Stimate domn, daca recapitulezi cronologia evenimentelor ai sa observi ca domnia dvs m-a trimis sa-mi fac o prietena fapt pentru care am avut am avut un simtamant ciudat pe care ti l-am descris plastic. Asta ca sa nu ramai cu impresia ca te-am obligat eu la un anumit regim alimentar si sa constientizezi ca urmezi de buna voie aceasta dieta.

Legat de profesia de agent vanzari repet ce am spus si anume ca toti absolventii de facultati de inginerie care n-au avut chef de carte in timpul scolii si nici sa-si bata capul cu procesele tehnologice de productie s-au orientat catre vanzari pentru ca asa era moda si se castiga enorm din comisioane fara sa ai nu stiu cata experienta.

Tu ca agent de vanzari te confunzi cu compartimentul de marketing care e intr-adevar important. Tu de fapt nu esti altceva decat sa imparti niste pliante si sa aburesti clientul ca produsul tau e the best avand cateva cunostinte despre produsul respectiv in urma unor “aprofundate cursuri de specializare”. Hai spune ce vinzi. Si daca e vorba de utilaje ce implica inalte cunostinte tehnice promit sa ridic basca.

“Eu chiar am avut de munca in perioada asta si am vorbit cu mai multi oameni... se pare ca ne-am speriat aiurea toti. Intradevar va fi rau dar economia va merge.”

Ma bucur pentru voi ca aveti de munca dar vezi ca s-ar putea sa fim in BULL-TRAP.

Anonim spunea...

In ianuarie 2008 se zvonea ceva de prin SUA iar analistii imobiliari aveau grija sa manipuleze si sa considere ca sunt doar stiri rau intentionate sau lipsite de importanta. Tariceanu ne duduia economia la cap ca de veneau alegerile locale. BNR-ul ne punea sa mizam pe leu si l-a lasat sa se aprecieze stimuland consumul.

Cum s-ar zice, daca aveam un guvern de oameni cu cap s-ar fi pus frana usor de atunci, nu ajungeam pe etrier si cu discurile rosii ca acum. Noi am continuat inca un an sa ambalam economia la maxim iar acum ne-am trezit ca partaie intr-un piston.

Sau altfel spus, am urcat mult ca sa avem de unde sa cadem.

Tufis spunea...

Hubble, agentii de vanzari nu sunt aia care merg cu dubita plina de salam si biscuiti si se roaga de patronii de butic sa cumpere ce e in dubita, ca au copii de hranit acasa?

Scuze, nu sunt la curent cu nomenclatoru'

Tufis spunea...

Parca aia nu au de-a face cu marketingul...

Anonim spunea...

Unde s-a scurs munca viitorilor 30 de a celor creditati si a noastra, platitorii de taxe pentru datoria publica imensa acumulata:

http://www.gandul.info/viata/mobila-la-pret-de-apartament-telefoane-la-pret-de-masina-si-masini-cu-sofer-in-dotarea-standard-galerie-foto-update.html?3931;3613230

Ne apropiem de statutul de tara africana unde 1% detin 99% din avutia nationala iar restul de 99% mananca din pom.

Anonim spunea...

Domnule guvernator dati drumul va rog la curs usor si controlat pana la 4,5 - 5,5 ca sa nu ne trezim ca in Zimbabwe. Pastrati rezerva pentru zile mai negre si stimulati exportul. Nu-i nimic daca scade nitel puterea de cumparare a bugetarilor, abia mai strang cureaua. Nu ei ne dau sa mancam ci producatorii si in special cei care exporta. Imediat o sa ne trezim cu toti cei din mediul privat someri si cu bugetarii gramada in carca. Si atunci Zimbabwe scrie pe noi.

http://www.antena3.ro/stiri/externe/statul-zimbabwe-a-emis-bancnota-de-200-de-milioane-de-dolari_59637.html

"În Zimbabwe rata inflaţiei a atins cifra incredibilă de 231 de milioane la sută. Şi asta nu e tot. 80 la sută din populaţia activă a ţării este formată din şomeri."

B spunea...

@olandezul:
la postul anterior ai scris "daca 10 blocks sau Pallady anunta preturi de 6-700 iti trimit o sticla de wiskey (malt min. 12 ani) la ce adresa imi dai. Daca nu astept una de la time . Dead line 2 aprilie 2009 !"

Stiu ca pariul nu se adresa mie, dar cum nu ti s-a raspuns si presupun ca ai o sticla de wiskey prin casa si nu gasesti cui sa i-o dai ma ofer eu sa tin pariul. Daca 10 Block sau pallady dau faliment se aplica pretul care il obtine banca per mpc la licititatie, ok?

Alternativ, daca ai muschi economic si cash olandezule poti miza long call pe actiuni Impact care sunt singurele pe futures la sibex.ro daca esti asa de sigur de relansarea imobiliara din romania mai ales ca Impact a scazut la bursa din RO (cum iti place tie sa o scrii) cu peste 90% in ultimul an.

ionut spunea...

manole

Nu vad ce mare mirare, ca pe unii i-a lovit criza brusc in moalele capului.
Ne-au tot batut la cap cu "situatia din romania e diferita", "teoria decuplarii", "noi suntem mai jmecheri ca toti europenii" si restul de tampenii, c-au ajuns s-o creada singuri.
Sunt unii( posesori de ditamai MBA-ul, nu fitecine) care si acum, in conditiile astea, sunt convinsi ca la primavara gata criza!
Altii, traiesc in trecut( cam prin 2005 dupa ultimele estimari), si cred ca, daca n-ar fi venit criza( din neant probabil), "iuresul imobiliar ar fi continuat si acum".
Ce te face pe tine sa crezi ca Dl. Padure, gandeste mai mult, mai bine si la obiect decat cezar sau olandezul?
Eu chiar sunt convins de contrariul...

Dorin spunea...

@alex.dumitrascu
Daca dai si adresele site-urilor, forumurilor tale ar fi OK.

ionut spunea...

Cristian M

"Eu chiar am avut de munca in perioada asta si am vorbit cu mai multi oameni... se pare ca ne-am speriat aiurea toti. Intradevar va fi rau dar economia va merge."

Bag sama ca voi deja ati sarit niscai etape si sunteti in bull-trap. Sigur ca economia va merge, dar in cu totul alt ritm...

elzorab spunea...

"Fugi de trafic si aglomeratie si vrei liniste? Aici o gasesti. Vand apartament, 2 camere, in Grigorescu, imobil in constructie, termen finalizare septembrie 2009, zona linistita, spatii verzi, 53 mp, Pret 43200 EUR"

ooops, asta e unul dintre cartierele mai selecte din cluj. mai dati-le inca un an si le vor vinde cu 20 000.

Anonim spunea...

Bla, bla...
Aceleasi jigniri, aceleasi texte.
Da ma ai dreptate nu mi-a placut cartea... stii tu ce am facut eu?
Si tie si lui ionut: bull-trap vedeti voi, eu am spus doar ce se intampla.
M-am cam plictisit de voi si nu am nici rabdarea si nici eleganta lui cezar sau nestor.
Sunteti ca niste tate care o tineti una si buna.
Da mai sunt de acord cu voi ca preturile vor cadea rau dar...
o tara de mahalagii asta suntem.
Ce vand eu hubble? Pai ai cumparat si nu mai stii?
Asta e societatea din ziua de azi, trebuie sa fie un prost la tejghea sa vanda cand toti se distreaza.

Am inteles, deci in ochii vostrii bancherii, cei de la vanzari, consultantii, analistii si asa mai departe (probabil scriitorii, filosofii, profesorii) v-au furat voua munca.
Scuzati-ma dar parca erati inteligenti, pai atunci cum ati fost furati?
Stiti ce vad eu aici?
Ca discutiile au ajuns la nivelul claselor primare.

Tuturor o saptamana usoara!

elzorab spunea...

oooopssss!
http://www.cotidianul.ro/bancile_vand_casele_ipotecate_la_jumatate_de_pret-66891.html

ding-dong, ding-dong, ding-dong....

Dorin spunea...

http://www.banknews.ro/stire/23432_casele_ipotecate,_vandute_la_jumatate_de_pret_din_lipsa_de_cumparatori.html

"Spre exemplu, o banca importanta din Romania a scos la vanzare un apartament cu doua camere in zona Floreasca. Pretul de adjudecare - doar 50.000 de euro, cu 40% mai mic decat pretul zonei. "

Anonim spunea...

Daca va e mila de ei:

http://www.gandul.info/sportul/gigi-netoiu-anunta-apocalipsa-financiara-la-dinamo.html?3941;3628238

Bietii fotbalisti, toti au investit in imobiliare.

Anonim spunea...

Dupa un an de extaz, de crestere economica nestavilita, Vosganian a gasit explicatia:

http://www.zf.ro/eveniment/vosganian-veniturile-bugetare-s-au-decuplat-de-la-cresterea-economica-firmele-acum-prefera-sa-se-indatoreze-la-stat-3627680/

Ce bulangii e firmele astea si bancile. Prefera domle' sa se imprumute la stat.

Domnu Vosghi, o sa le luati pe toate in brate sub forma de faliment si atunci prinde mortul scoate-i ochii.

Ca Ministru de Finante mi-ar fi rusine sa ies cu astfel de declaratii. Spune pe sleau care e treaba si nu ne mai aburi cu Mos Gerila.

AristotelCostel spunea...

@Cristian M

Ce te agiţi dom'le ca fursecul în cana cu lapte?

1995-2008...plesneală în vânzări...peste jumătate din preţurile produselor, de la fursecuri la ...tiruri, înseamnă comisioane pentru echipe întregi de "manager-i" şi agenţi de vânzări.
În general, produsele româneşti sunt obţinute aproape gratis, departamentele de producţie fiind "lagăre", însă preţurile sunt "aliniate".

Treacă-meargă, dar mai liniştiţi-vă că nu sunteţi buricii ...căii lactee.

Bancherii?

Sistemul bancar a început să se cureţe.

clujeanul spunea...

Vand 2 camere
Persoana fizica vand apartament, 2 camere, in Floresti, etajul 1, decomandat, 65 mp, confort: 1, centrala termica, loc de parcare, terasa, toate utilitatile. Pret 25500 EUR. Urgent!!! FInalizare ianuarie 2009.
Judet: Cluj
Oras: Cluj-Napoca
Email: andrei_muresan2007@yahoo.com
Telefon: 0745872400


asta ar fi la 392 euroi/mp

deci stimabililor care vedeti efectele pastilei viagra in imobiliare, cititi cu atentie si vedeti ca "pastila" poate avea si efectul invers...
Vizualizat: 124
Modificat: 0
Comentarii: 0
Data: 06-12-2008, 18:26

Anonim spunea...

Da ce-i cu tristetea asta de doua-trei zile. De obicei se posta de la serviciu iar lunea trebuia sa inceapa veselia. Sa fie somajul de vina ? Sau lipseste catalizatorul (olandezu, cezar)?

dcg spunea...

De fapt a cam disparut elementul contradictiei (preturile scad vs preturile cresc). Acum este clar pentru toata lumea ce se intampla. Ce-ar mai putea spune un Nestor acum?

Tufis spunea...

http://www.realtor.com/search/listingdetail.aspx?loc=detroit&mnp=40000&mxp=60000&bd=3&sid=478e541cd31a468a8e2681df8008c930&lid=1104116955&lsn=1&srcnt=948

Asta se va intampla in resedintele de judet. Pentru ca practic nu exista economie, fara rulmenti (bv), fire electrice (tm) si chestii gen productie software.

Trist, dar adevarat.

PS: pentru olandezu: vezi ca e caramida. Nu tu ziceai ca sunt din rumegus?

Tufis spunea...

Sa ne intelegem, serviciile sunt o parte URIASA a unei economii sanatoase, nu impartasesc ura unora pentru ele, fara ele am fi la 1900, cu cohorte de oameni negri de fum care se duc acasa sa isi bata nevasta, din schimbul 3.

Da' servicii gen "sters pantofii", "pupat mana ca facut depozit la banca ta", "pupat mana ca stat la hotelul la care lucrez", "deratizator", "hornar", nu "ofiter de credite" :)

Tufis spunea...

Scuze pentru ambiguitate si incosistenta, da' intelegeti voi.

Anonim spunea...

Vasile, pe toate site-urile de job-uri si la toate domeniile de activitate e full de agenti vanzari, de parca toata tara asta e formata din comercianti si creditati. Ultimele bastioane ale productiei mor (industria auto, siderurgia, petrochimia, ingrasamintele, textilele, producatorii de materiale de constructii, si alte cateva). Ramanem cu bancheri, office-eri, vanzatori, analisti, consultanti, brokeri si alti sugaci.

Tufis spunea...

comerciantii NU sunt rai. O sa ma impuste aristotel costel ca nu impart profitul cu vanzatoarele, dar adevarul e ca nu imi pot inchipui o lume fara ei.

A, ca toti absolventii de politehnica au ajuns sa plimbe salamul cu duba e altceva, foarte grav.

Anonim spunea...

Bratara de aur era si meseria de parcelator-speculator de terenuri.
Reteta era simpla. Cumparat un hectar, bagat in intravilan sau scos din circuitul agricol cu spagi, parcelat, vandut la fraieri cu perspective de utilitati si drumuri de acces.

Anonim spunea...

"A, ca toti absolventii de politehnica au ajuns sa plimbe salamul cu duba e altceva, foarte grav."

Pai asa e. Intre anii 1990-2000 la politehnica nu prea erau ocupate locurile pentru ca industria era pe butuci. Asa au ajuns sa devina ingineri toti prapaditii. Eu am facut scoala in perioada asta si eram considerat fraier ca invatam de 10. Din toata seria mea de 100 de absolventi doar vreo 10 lucreaza in industrie restul plimba salamul. Pana la urma imi convine situatia pentru ca nu am concurenta mare pe piata fortei de munca dar dpdv al economiei nationale e un dezastru. Ca sa nu mai vorbesc de facultati tehnice private unde absolventii generati sunt numai buni de show-uri TV.

Dorin spunea...

@Hubble
"Ramanem cu bancheri, office-eri, vanzatori, analisti, consultanti, brokeri si alti sugaci."
1. Piata a dictat aparitia acestor posturi
2. Faptul ca productia in Romania este asa cum este sunt de vina romanii:
a. Fie nu au produs calitativ
b. Au produs calitativ dar nu au stiut sa-si vanda bine productia
c. Au produs calitativ, au stiut sa-si vanda productia dar au fost interese care le-au dat in cap.
d. Au produs calitativ, stiau sa-si vanda productia dar "romanul nu cumpara logan" "ca pute a branza"...
Apropo, tu cate medicamente ai cumparat de la Antibiotice?

Anonim spunea...

@Dorin
Unul din elementele principale prin care am suprimat economia nationala si am stimulat consumul pe credit a fost supra-aprecierea monedei nationale.
Daca euro ar fi stat la 42-45000 si nu ajungea 31000 acum mai puteam respira.
Ne-am invatat usor cu binele, e mai greu cand treci la rau.

mobutu spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
mobutu spunea...

momentan leul se depreciaza, acum este 3.8710/3.8780

Anonim spunea...

Un alt element prin care au fost dezavantajati producatorii romani a fost si este mafia din energie.
S-au privatizat resursele de petrol si am ajuns sa avem pret mai mare la carburanti decat in tari dezvoltate ale Europei. Nu zic sa avem preturi mult mai mici dar nici sa fim in top.
Tranzactiile cu energie electrica unde mafiotii si-au tras firme de apartament cu care fac legea pe piata incasand profituri mai mari decat producatorii.
Contractele ciudate de import gaze naturale prin care am ajuns sa fim in top la capitolul pret cu toate ca avem rezerve prin regia de stat Romgaz. Am avut si la Petrom rezerve pe care le-am maritat.
Si la termocentralele pe carbune pute a mafie.

Miorlau Pufos spunea...

@Hubble

Rezerve de gaze naturale exista, de extras se extrag si se depoziteaza. E politica de stat sa consumam din import si sa punem de-o parte rezervele. La faza asta nu cred in teoria conspiratiei cu firmele de apartament valabila in cazul distributiei de energie electrica.

Anonim spunea...

@miorlau pufos
Gazele se depoziteaza vara si se consuma iarna ca sa se asigure un tampon. Deci nu e politica de stat ci de productie pentru ca nu poti extrage si prelucra la o capacitate mare iarna iar vara sa stai cu instalatiile in somaj.

Dorin spunea...

@Hubble
Ideea era ca romanasii si-au tras singuri un pumn in c_ _ _e, privatizari mai mult sau mai putin esuate, apreciarea leului etc. sunt "bine" facute de noi ROMANII.
Ne-am asternut, acum vise placute...

Anonim spunea...

Mai mult, Romania e una din putinele tari care beneficiaza de capacitate de depozitare mult mai mare decat necesarul propriu (depozitarea se face de fapt in vechile sonde epuizate dupa ce se asigura etanseizarea lor).
Romania poate face tampon pentru toti balcanii si ar trebui cu atat mai mult sa poata dicta pretul gazului in zona prin faptul ca pretul de vara e mai mic decat cel de iarna. Dar mafia din ce sa traiasca.

Dorin spunea...

http://www.tmctv.ro/articol_55981/patriciu__intram_in_recesiune.html

Niciodata preturile imobiliare nu vor mai ajunge atit de sus

Directorul executiv Rompetrol, Dinu Patriciu, a declarat ca preturile pe piata imobiliara nu vor mai ajunge niciodata atit de sus, ca inainte de criza. "Preturile vor mai ajunge cel mult la jumatate din valoarea din 2007", a spus Patriciu. El a adaugat ca imobilele centrale vor fi mai putin afectate de scadere, dar in Romania nu prea exista locuinte de lux.

limestone spunea...

@elzorab
@clujeanul
Nu va bucurati, acele apartamentele ieftine din Cluj au termen de finalizare in 2009 scrie in anunt. Cat la suta din constructie este terminata, la rosu sau nici macar atat? este neclar...

AristotelCostel spunea...

Se curăţă...România...

Patriciu: 80-85% din administratie trebuie disponibilizata indiferent de guvern

Anonim spunea...

Lasand la o parte agentii de vanzari si impactul muncii fiecaruia asupra Romaniei si a crizei, in Curierul National de astazi este un articol de Adrian Panaite si Ramona Leseanu :"Guvernul construieste alta criza".
Se discuta "modurile" in care cele trei mari partide vad iesirea din "blocajul imobiliar".
Toate sunt de kkt si ne pot pune in situatii dificile.
Ex. :
PD-L vrea ca bancile sa "pasuiasca" vreme de 2 ani familiile aflate in imposibilitatea platirii ratelor.
PNL vrea reducerea TVA la 5 % in cazul achizitionarii pentru prima data a unei locuinte noi.
PSD vrea ca in 4 ani sa construiasca 400 000 locuinte pentru tineri.
Iar o analiza a platformelor program pentru guvernare, de pe site-urile partidelor de mai sus duce la o intrebare : de unde finantare pentru aceste "proiecte".
Articolul raspunde ca pe banii contribuabililor. Adica prin eliminarea cotei unice de impozitare (PSD , si PD-L) sau prin cresterea taxelor (PNL). Ca de finatare externa in conditiile deficitului bugetar "care este" .... nu prea vad. Sau poate fi , dar pe perioade mici si grade mari de indatorare. Si ajungem ca pe vremea CDR-ului cand era cat pe aici sa nu respectam termenele de plata a datoriilor externe si sa intram , ca bulgarii, sub administrarea FMI.

Anonim spunea...

@hubble

Ok, hai sa te lamuresc de ce lucrez in vanzari.
In primul rand ca imi place si imbin doua pasiuni: economia si tehnica.
Ai dreptate ca la Poli se intra chiar si cu note sub 5 (daca aveai 3 la matematica si luai 7 la economie iti iesea un 5). Matematica de la admitere era jucarie pe langa ce se dadea la ASE.
Am intrat 600 si am terminat 100 in tot anul meu.
Nu toti am fost de 10, eu am fost de 8 ca sa stii.
Ei dupa ce am terminat facultatea nu ma angaja nimeni pe nici un post. Ma sunau diversi sa imi propuna sa vand diverse ca aveam permis (ce zici tu detergenti, salam...).
La inceput am refuzat dar timpul trecea, am facut aramata si dupa aceeasi situatie.
Atat de disperat eram ca am fost chiar la interviu la o firma de distributie alimentara si ala a facut misto de mine ca eu baiat cu facultate si armata eram dispus sa fac asta.
Dar nu uita asta se intampla cand industria era la pamant.
Cand mi s-a oferit sansa sa lucrez in ERP am fost super incantat. Era prima sansa sa fac ceva legat de numele de inginer.
Patronul a observat ca ma descurc bine cu clientii si m-a trecut pe vanzari. Cand mi s-a oferit sansa sa ma ocup de structuri metalice a fost si mai bine.
Recunosc ca 70 % din cei din vanzari sunt varza dar eu ma uit cu respect chiar si la fetitele alea care in loc sa stea in mall alearga toata ziua sa vanda biscuiti si salam catre chioscuri.
Am si colegi de facultate de nota 10 si unii sunt tot in vanzari.
O meserie hulita de unii e aleasa de multi pentru ca isi dau seama ca anii din facultate i-au pierdut pentru ca nu are nimeni nevoie de ei (cunosc o fata ce a terminat istoria si vinde vagoane de tren).

Gandeste-te, multi au ales de nevoie meseria asta si cine e bun in ea o face cu placere si va rezista.
Daca nu am avut sansa de a invata la o firma meseria de inginer ( productie, proiectare, etc)... asta e. Tu ai avut-o si te felicit.
Sa nu imi zici ca stiai ceva dupa facultate ca nu te cred!

@aristotelcostel

Te corectez, comisoane pentru patron. Noi luam 1-4% maxim din vanzari. Multi oricum isi gandesc firma in asa fel incat la valori prea mari sa nu iti iei comisionul.
Eu de cand lucrez in vanzari am vandut produse in valoare de peste 1 mil de euro. Gandeste-te putin: 30-60% pentru ei (cheltuielile cu personalul din vanzari sunt infime fata de alte tari) si 1% pentru mine? Ca eu pe un asemenea sistem lucrez. Cat iau? 10.000 de euro?
Teoretic. Unii decat sa iti dea banii mai bine te fac sa pleci.
Asa ca in 6 ani nu am strans o avere si nici macar o masina secondhand cu banii jos nu pot sa imi iau.

Ca produsele romanesti se obtin ieftin... oare chiar asa e?
De ani de zile ni se baga pe gat povestea ca romanii nu muncesc bine dar ce se intampla cu cei plecati afara demonstreaza altceva.
DA, un patron roman e in stare sa iti spuna ca nu muncesti bine, sa te arda la salariu si sa isi vanda produsele cu niste preturi nesimtite. Dar crede-ma asta fac si strainii. Doar nu crezi ca vin aici , iti dau 1000 de euro si apoi lucrezi in puf.
Lucram cu pumnul in gat, ca sa nu zic cu altceva si asta-i adevarul; ca toti suntem niste sclavi.

Chiar nu inteleg de ce va bucurati ca sunt dati afara oamenii din fabrici, banci, agentii... sunt dati afara tocmai tinerii pentru ca ultimul venit e primul plecat, tinerii care nu stau sa faca greva ci isi cauta sa munceasca.
Cei angajati cu pile sau spaga raman, asta ar trebui sa ne ingrijoreze!

AristotelCostel spunea...

@simon

Sa nu-i omiţi lui Geoană din portofoliu acordarea de credite ipotecare!

Anonim spunea...

@Patriciu spunea:
Cand am vandut 75% din Rompetrol stiam ce se va intampla pentru ca am stiut ce vroiau agentiile de raiting sa spuna"

Baiat destept. A facut exit-ul cand alti fraieri se inghesuiau sa investeasca.

mobutu spunea...

Draxlmaier a anuntat sistarea productiei iar angajatii vor fi in concediu prelungit pana pe la mijlocul lunii ianuarie 2009.

Interagro a anuntat decizia de concediere a ~4050 angajati in 2009.

Criza de nervi.

AristotelCostel spunea...


Preturile apartamentelor noi au stagnat in noiembrie la 1.900 euro pe mp, potrivit Colliers.


Manole, de ce ne-ai minţit că scad preţurile?

Anonim spunea...

Uitati aici un program de guvernare. Cu care dintre puncte nu ati fi de acord ?

http://www.antena3.ro/stiri/economic/dinu-patriciu-criza-financiara-isi-atinge-apogeul-in-3-12-luni_59738.html

Criza financiară şi-ar putea atinge apogeul în următoarele 3-12 luni, deşi nimeni nu poate estima momentul când se va întâmpla acest lucru. În tot cazul, statul trebuie să stimuleze economia, inclusiv prin reducerea TVA la 15%, a declarat, luni, preşedintele Rompetrol, Dinu Patriciu, citat de Mediafax.

"Intrăm într-o recesiune care va avea ca efecte şomajul, deflaţia, iar metodele de contracarare a scăderii economice se bazează pe reducerea şi optimizarea fiscalităţii pentru stimularea consumului, reducerea cheltuielilor bugetare, atât de personal, cât şi de capital. Lucrările publice trebuie finanţate din resurse private, statul trebuie să practice pe scară largă concesionarea şi atragerea de capital privat care să contribuie la dezvoltarea infrastructurii", a afirmat Patriciu.

Omul de afaceri a declarat că România ar putea avea anul viitor o creştere economică de 2-3% şi că guvernul ar trebui să stimuleze economia prin modificarea Legii exproprierii domeniilor de interes public şi adaptarea legislaţiei achiziţiilor publice după modelul Băncii Mondiale, încurajând, astfel, capitalul străin.

"Gogoriţa cu alocarea de capital românesc pentru infrastructură s-a dovedit în ultimii zece ani extrem de păguboasă. S-au băgat banii contribuabililor în asfalt şi rămân acolo", a declarat Patriciu.

Potrivit omului de afaceri, Taxa pe Valoare Adăugată (TVA) ar trebui să scadă la 15%, potrivit recomandărilor UE, şi trebuie create stimulente pentru plata anticipată a obligaţiilor fiscale de către operatorii economici. "Cota unică de impozitare trebuie să fie mai mică, este unul dintre elementele principalele ale competitivităţii statului român de a atrage investiţii străine, în comparaţie cu vecinii săi", a adăugat Dinu Patriciu.

Criza economică va spori numărul falimentelor în rândul întreprinderilor mici şi mijlocii, iar şomerii ar putea fi redirecţionaţi în infrastructură, începând cu 2009.

"Cele mai afectate sectoare sunt real estate şi construcţii. Un faliment înseamnă însănătoşire, e ca o operaţie. Este o dramă pentru proprietari şi poate fi o binefacere pentru consumatori", a declarat omul de afaceri, adăugând că în România au fost înregistrate în ultimele patru luni 12.000 de falimente.

În acelaşi timp, Patriciu spune că ar exista companii din vestul Europei ar putea să îşi mute o parte a activităţilor în România, în special pe partea de producţie de bunuri, spune Patriciu.

El a amintit că România dispune de mână de lucru calificată, iar din acest punct de vedere ar putea primi companii cu obiecte de activitate diverse, de la IT la construcţii.

Pe de altă parte, omul de afaceri a susţinut că, deocamdată, nu este interesat să deţină o bancă şi nu a comentat informaţiile din presă potrivit cărora ar urmări să preia Banca Anglo-Română.

În ceea ce priveşte piaţa imobiliară, Patriciu spune el că aceasta nu va reveni, după finalul crizei, la punctul în care se afla înainte de declanşarea turbulenţelor financiare.

"De unde a plecat nu va reveni niciodată, ci cel mult la jumătate faţă de anul 2007. Imobilele centrale din Bucureşti sunt cele mai puţin afectate de scăderea preţurilor", a încheiat Patriciu.

Anonim spunea...

Un articol pentru Cezar si teoria AFORDABILITATII.

http://www.capital.ro/articol/clientii-de-criza-ai-bancilor-platesc-mai-putin-pentru-un-credit-114825.html

Apropo, tu esti asta:
Ec.JIPA CEZAR ,cu domiciliul in Tulcea,str.Pelinului,nr.4,bl. ,et.3,ap.15

Anonim spunea...

Daca se va face alianta PSD - PD-L , "vorbele" lui Patriciu nu mai conteaza. Vor conduce doua partide de stanga (sau unul ... se reface FSN-ul de fapt), care au MARI interese economice in imobiliare. MARI de tot. Vor incerca sa isi salveze oamenii, adica investitorii si "developarii".

Anonim spunea...

@simon
Oricum s-ar face cartile, cei care vor face guvernul vor intinde coarda foarte tare cu dedicatiile. Nu stiu cat va mai suporta poporul tinand cont ca vine foame mare.

Tufis spunea...

Inchiriez urgent garsoniera in Pipera
Garsoniera are 40 mp, in bloc nou construit in 2008, gresie, faianta, mocheta, termopan, centrala de apartament. Intretinerea costa in jur de 25 ron lunar.
Garsoniera nu este mobilata, nici utilata. Locatie( satul francez). Pret 250eur.
Tel: 0747 01969x


The plot thickens.

Tufis spunea...

pentru aristotel: "se ingroasa gluma".

AristotelCostel spunea...

@vasile

Si in Iasi am gasit...un 3 cam. cu toate cele...350 Euro/luna...in conditiile in care inca mai sunt pescari cu garsoniere la 300 Euro/luna.

Trece timpul si "bizonul" nu inchiriaza...se pierd banii.

Trăiesc cu frustrarea că nu pot să-l iau pe unul nick pe şnur...care fabulează în Capital că m-am înşelat în privinţa...evoluţiei chiriilor!

mobutu spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
mobutu spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
mobutu spunea...

O analiza extrem de interesanta, de Edward Hugh:

Romania's Economy Heads Off Quietly And With No Fanfares Into It's Deepest Crisis in a Decade

voevod spunea...

E bine de stiut...
Sursa: http://www.curierulnational.ro/Politic/2008-12-08/Guvernul+construieste+alta+criza

Visul locativ al lui Bush, înainte să devină coşmar
Discurs tinut în Atlanta, Georgia pe 17 mai 2002
O parte importantă a unei Americi sigure este încurajarea cumpărării de locuinţe, astfel încât cei mai mulţi să poată spune "este casa mea", "bine ai venit în casa mea!". Acum avem în America o problemă care trebuie soluţionată: prea multe familii de americani, prea mulţi minoritari, nu se află în posesia unei locuinţe. Este un decalaj în această privinţă în America. Vom începe prin a ne fixa un obiectiv, iar acesta vizează creşterea numărului proprietarilor minoritari de locuinţe cu 5,5 mil. până în 2010. Cred în visul american şi cred că factorii de decizie trebuie să facă totul pentru ca acest vis să strălucească în orice suburbie pe cuprinsul întregii ţări. A avea o locuinţă în proprietate este parte a acestui vis. Şi există mai multe direcţii care trebuie urmate pentru a soluţiona această problemă.
Primul şi cel mai important obstacol în achiziţionarea unei locuinţe îl reprezintă achitarea unei sume iniţiale substanţiale. Este realmente foarte greu pentru multe dintre familiile cu venituri mici să efectueze plata acestui avans. De aceea, voi propune şi voi urgenta în Congres constituirea unui fond din care să se aloce sumele de bani necesare acestor plăţi iniţiale. Acest fond va utiliza banii plătitorilor de taxe pentru a ajuta familiile cu venituri mici să efectueze plata unui avans, ceea ce este important. Dacă vrem să încurajăm cumpărarea de case, are sens să îi ajutăm pe oameni să achite aceşti bani. Cred că sumele disponibile în buget şi aprobate de Congres vor ajuta, în fiecare an, 40.000 de familii să îşi realizeze visul de a avea o casă în proprietate.
În al doilea rând, există problema stocului disponibil de locuinţe la preţuri accesibile în anumite suburbii. În prea multe cartiere din America ne confruntăm cu această situaţie. Cum să promovezi cumpărarea de case, dacă oamenii nu îşi pot permite? De aceea am propus introducerea unui impozit preferenţial pentru proprietarii locuinţelor unifamiliale contractate prin credite ipotecare. În cinci ani sumele suportate de stat pentru această iniţiativă se vor ridica la 2,4 mld. USD. Şi aceşti bani vor fi de ajutor. Îi vor ajuta pe oameni să îşi construiască propriile case sau să achiziţioneze unele astfel încât să poată spune: "Deţin o locuinţă în proprietate".
Al treilea obstacol major este constituit de complexitatea şi dificultatea procesului de cumpărare a unei case. Şi aceasta îi deranjează pe oameni, îi face să fie nervoşi. De aceea am decis să simplificăm acest proces, să facem regulile mai simple, astfel încât fiecare să le înţeleagă şi încheierea unui contract să devină mult mai uşoară.
Cu siguranţă nu vrem ca oamenii să fie împiedicaţi de la a avea o casă de formalităţile birocratice. Acestea sunt iniţiative importante pe care le putem avea la nivel de Guvern federal. Este evident că guvernul federal trebuie să joace un rol important şi o vom face. Când ne stabilim un obiectiv, îl vom duce la îndeplinire. Dar trebuie să îi cooptăm şi pe alţii în proces şi aici mă refer, în primul rând, la sectorul de real estate. Până la urmă, această industrie beneficiază de pe urma faptului că oamenii sunt încurajaţi să achiziţioneze locuinţe. Este motivul pentru care îi provoc pe liderii sectorului din toată ţara să se concentreze pe acest obiectiv în vederea construirii unei Americi sigure prin atingerea acestui obiectiv al unui plus de 5,5 milioane proprietari de case din rândul minorităţilor. Îl voi numi provocarea achiziţiilor de locuinţe. Vom încuraja corporaţiile cu susţinere guvernamentală, în primul rând Freddie Mac şi Fannie Mae, dar şi alte bănci cu capital federal, să creeze un sistem de credite ipotecare care să permită un flux de 440 mld. USD pentru împrumuturea minoritarilor. Aceştia reprezintă paşii de început ai unui efort naţional.

ionut spunea...

Cristian M


"De ani de zile ni se baga pe gat povestea ca romanii nu muncesc bine dar ce se intampla cu cei plecati afara demonstreaza altceva.
DA, un patron roman e in stare sa iti spuna ca nu muncesti bine, sa te arda la salariu si sa isi vanda produsele cu niste preturi nesimtite. Dar crede-ma asta fac si strainii. Doar nu crezi ca vin aici , iti dau 1000 de euro si apoi lucrezi in puf.
Lucram cu pumnul in gat, ca sa nu zic cu altceva si asta-i adevarul; ca toti suntem niste sclavi."

Nu inteleg motivul pentru care te plangi.
Tu singur spui ca ai fost si de "cealalta parte a baricadei" Si ai renuntat.
In romania ai 4 optiuni:
1) Sa lucrezi la patron.
2) Sa fii patron .
3) Sa lucrezi la stat.
4) Sa te "intretina" statul.

Pe primele 2 le-ai incercat si nu esti multumit. Incearca-le pe urmatoarele 2. Dar daca nu vei fii nici atunci multumit, ce te faci?
Emigrezi? Tu spui singur ca nici strainii nu sunt cu mult mai brezi.
Sincer, cred ca ai o problema( de adaptare).

ionut spunea...

Cristian M

"Chiar nu inteleg de ce va bucurati ca sunt dati afara oamenii din fabrici, banci, agentii... sunt dati afara tocmai tinerii pentru ca ultimul venit e primul plecat, tinerii care nu stau sa faca greva ci isi cauta sa munceasca."


In plus ai aceesi problema de "perceptie" ca si cezar, olandezu sau nestor. Lipsa de "perceptie" denota si insa si altceva.
Cand le spuneam, domnilor mai sus mentionati, acum cateva luni bune, ca asta urmeaza, declinul pietelor, criza, somaj, etc., domniile lor ne luau la misto!
Acum, cand s-a adeverit ce am prevazut noi, domnii au schimbat tactica, si ne acuza ca ne bucuram...

ionut spunea...

Aristotel

"Si in Iasi am gasit...un 3 cam. cu toate cele...350 Euro/luna...in conditiile in care inca mai sunt pescari cu garsoniere la 300 Euro/luna."

In ploiesti, cel care anul trecut inchiria 3 camere( excelent amenajate dealtfel) cu 350 de euro, anul asta a scazut pretentiile pe la 300( e adevarat, nu sunt inca foarte multe cazuri d'astea).
E la fel de adevarat insa, ca mai sunt si "rataciti" care cer 400 pe o garsoniera amarata....

Anonim spunea...

http://www.antena3.ro/stiri/economic/preturile-la-apartamentele-vechi-in-cadere-libera-de-la-o-luna-la-alta-diferente-de-30-fata-de-primavara_59768.html

Dupa un bla-bla-bla care sa capteze increderea cititorului la sfarsit se trage apa la toaleta:

"O situaţie aparte o au apartamentelor noi. Metrul pătrat se menţine la 1900 de euro, fără nicio scădere faţă de octombrie. Şi asta pentru că dezvoltatorii au făcut reduceri de preţ sub forma diferitelor promoţii."

Ca sa nu mai spun de "nicio" sau dezacordul "o situaţie aparte o au apartamentelor noi". Jurnalism nu gluma.

Anonim spunea...

Costel, daca vrei ceva materie prima:

DIN GANDUL

<<< Agenţiile imobiliare reduc activitatea. Nici în imobiliare, lucrurile nu stau prea bine, din cauza reducerii numărului de tranzacţii. Problemele au început prin vară, odată cu blocarea pieţei. „Agenţiile imobiliare fac eforturi ca să supravieţuiască. Ideal e să nu lichidezi afacerea, pentru că după aceea e greu să o iei de la capăt”, ne-a declarat Sanda Moldovan, preşedintele Uniunii Naţionale Imobiliare (UNIM). Există şi companii care preferă să aibă un câştig mai mic şi să continue activitatea şi pe timp de criză. Spre exemplu, sunt agenţii care au renunţat la tranzacţiile cu terenuri şi s-au reprofilat pe vânzări şi cumpărări de apartamente vechi. „Judecând după ofertele de creditare ale băncilor, acest segment va merge şi în 2009”, adaugă Sanda Moldovan. >>>

Unknown spunea...

fratilor,
toti suntem nascuti in pielea goala,
de acilea trebuie sa plecam,sau sa revenim,chiar si cand avem de gesitionat o pierdere,

Unknown spunea...

pATRICIU nu este nicidecum un ”guru”,a vandut ACTIVE,in momentul ”la care” a fost lasat.
PASIVELE sunt la „ciumeci„.recte-PSD PDL
atentie!

Unknown spunea...

parerea mea!

Anonim spunea...

@viorel
Pielea goala n-ar fi o problema dar unii si-au amanetat si epiderma pe 30 de ani. Adica sunt beliti.

Unknown spunea...

acestia trebuie salvati,
parerea mea

Unknown spunea...

salvarea inseamna,
”undita este a ta,pestele este in apa,alege”

Anonim spunea...

Salvarea trebuie sa vina prin munca. Daca au vrut sa se distreze acum sa plateasca nota.

Aaa, nu mai au locuri de munca! Sa preia statul datoria si sa deschida santiere de constructie autostrazi si santiere de productie si sa munceasca party-people acolo pana isi achita datoriile. Nu vor munca, la racoare.

Cum spunea un dictator "MUNCA NE FACE LIBERI"

Asta e democratie nu prosteala in care unii fac bani din speculatii si altii trag ca boii sa plateasca oalele sparte.

mobutu spunea...

Hubble spunea...
Ca sa nu mai spun de "nicio" ...

Este perfect corect "nicio" în loc de "nici o" ... "lege" dată de Academia Română

Unknown spunea...

”de a cord”

Unknown spunea...

comunismul ne-a invatat(pe majoritetea) sa ”acceptam” conducerea,initiativa a fost exculsa din DEX

Unknown spunea...

vis a vis de ”nici-o”,nici nu mai stiu cum naiba sa scriu

mobutu spunea...

whatever.
in alta ordine de idei euro e acum 3.89/3.90 lei

Anonim spunea...

@mobutu
Daca e asa, mea culpa. Eu am studiat gramatica pana in 1998. De atunci n-am mai avut timp sa imi up-datez cunostintele. Inca o data mea culpa.

Ar trebui sa citesc Indreptarul ca pe Monitorul Oficial de acum incolo. Noroc ca legile fizicii si chimiei nu se schimba asa des.

Anonim spunea...

@mobutu
Daca punem cap la cap analiza lui Edward Hugh si prognoza mea pentru euro la 5 RON in martie si 10 RON in septembrie cred ca iese de-o armonie.

Anonim spunea...

Sau "deo armonie" ?

Unknown spunea...

apropo de legi....
in scumpa noastra tara,totul este posibil.
”o masina urca fara motorul pornit”
restul sunt.....frustrari...hahahahaha

Unknown spunea...

apropo de CURS,

SUNTETI PRIETENI CU isaresucu?
daca nu,ciocu mic

Anonim spunea...

@viorel
Stiu faza.

:-))

Era intr-un sat unde erau asa de beti haiducii ca faceau confuzie intre deal si vale. Acum e de inteles ca era vorba de o panta foarte mica. S-au imbatat si reporterii numai din duhoare ca au pus botul.

Anonim spunea...

@viorel
Legat de CURS. S-a ajuns la CURU sacului.

Unknown spunea...

scuze pt ”apropo”
ati inteles aluzia

Unknown spunea...

lasa HAIDUCII ,uneori au destabilizat conducerea de stat,
-placerea mea-

Unknown spunea...

incep sa cred ce sunt un fel de anarhist

Unknown spunea...

mai bine anarhist decat utopist

Anonim spunea...

Cotatiile futures:

MAR 2009 4,19
IUN 2009 4,20
SEP 2009 4,43

Si vreau sa zic ca asta e optimism.

Anonim spunea...

Credeati ca romanilor le-a pierit cheful de cumparat case ?

http://www.gandul.info/economia/se-pot-cumpara-case-si-pe-timp-de-criza.html?3936;3634618

Anonim spunea...

http://www.gandul.info/actualitatea/franarea-economiei-cere-instalarea-rapida-a-guvernului-fiecare-zi-costa-tot-mai-mult.html?3927;3637486

E cam tarziu. Cred ca ii costa tot mai mult pe domnii dezvoltatori. Sa se instaureze guvernul si sa salveze dezvoltatorii.

Torin spunea...

Comertul cu cloace vs Handmade in Germany

Glashutte Original - Handmade in Germany (Part 1of5)
Glashutte Original - Handmade in Germany (Part 2of5)
Glashutte Original - Handmade in Germany (Part 3of5)
Glashutte Original - Handmade in Germany (Part 4of5)
Glashutte Original - Handmade in Germany (Part 5of5)

Unknown spunea...

Apropo de criza asta economica, va recomand acest pamflet (adaptare romaneasca dupa un material care circula de ceva vreme pe internet). M-am prapadit de ras... (textul in romana e mult mai fain:))

www.roren.ro/pamflet sau
http://roren.files.wordpress.com/2008/12/criza-economica-mondiala-imobiliare.pdf

Anonim spunea...

3.8998 Ops!

Dorin spunea...

http://www.zf.ro/zf-24/bucurestenii-nu-si-mai-vand-apartamentele-3639840/

probabil bucurestenii asteapta revigorarea din primavara sa le cumpere somerii locuintele:

http://www.tmctv.ro/articol_56091/rata_somajului_a_urcat_la_4_1__in_noiembrie.html

mobutu spunea...

Bine că nu le-a dat cu 9 in perioada! :)

mobutu spunea...

Tocmai ce am aflat de pe TMCTV de la o anumita dna J. Dragomir, invitata la emisiunea metropolis (varză), ca inchirierea de vile superlux 15.000-20.000 EURO/luna merge foarte bine!
lol

mobutu spunea...

@Dorin
fazanii si manipulatorii lor chair cred ca vine primavara si gata criza, a fost doar un vis urat, vine zana fermecata si agita putin din bagheta - zbang! dispare criza.
lol

mobutu spunea...

Dacia ia o "pauza" prelungita pana la jumatatea lunii ianuarie 2009.

Au luat-o razna toti, deh, criza de nervi.

Anonim spunea...

Cum am mai spus. N-au venit hoardele de studenti in septembrie, va veni mos gerila la primavara.

Anonim spunea...

Fratilor ... am pus-o. Se reface FSN-ul. Vom retrai momentele anilor '90. Crize, inflatii, porci la conducere, tot tacamul. Plus pomeni din banii publici, ai celor care vor mai produce si vinde ceva.
Ce bucurie o fi pe fratii Negoita ! Sau pe Udrea ! Le va cumpara statul "dezvoltarile rezidentiale" si le va da la "tineri", subventionat. Tineretul din PSD si PDL, binenteles.

Anonim spunea...

Legat de articolul citat de Dorin:

http://www.zf.ro/zf-24/bucurestenii-nu-si-mai-vand-apartamentele-3639840/

Se spune ca in noiembrie a scazut oferta cat si pretul. Aceeasi armonie logica cu care ne-au obisnuit stimabilii. Dar stati asa ca de fapt preturile au crescut daca ne raportam la inceputul anului. Eu propun sa ne raportam la inceputul anului 2004 ca sa realizam ca preturile s-au triplat si sa urmam trendul. LOL

Dar stati asa ca de fapt nu a scazut numarul ofertelor ci numarul anunturilor publicate. LOL. Pai sa va mai explic ca au dat faliment agentii imobiliari care impanzeau ziarele de anunturi cu oferte capcane pentru fazani. LOL. Deci a scazut oferta.

VA ROG opriti manipularea ca nu mai prinde nici macar la Cezar si Olandezu. Pana si ei s-au prins de faza. LOL

AI spunea...

E clar ce se intampla. Colapsul total al economiei globale, Romania intra in recesiune (Zimbabwe o sa fie lux). Proprietatile vor valora cat un matiz la mana'a-doua si creditul il vor accesa doar inginerii, fiind adevaratul motor al economiei.
Nu-i asa?

AristotelCostel spunea...

@Bundy

Ce-i tăticu'? Criza asta e un ...scenariu...
Nu există în realitate...totul e în mintea noastră.
Dacă eşti agent imobiliar, te-ai scos...că n-ai minte.

Anonim spunea...

Al Bundy e un metamorfozat. Probabil Cezar care vrea sa reintre in carti dupa ce i-au picat teoriile si s-a penibilizat in fata lui Alex.D.

AI spunea...

N-am nici o legatura cu personajele mentionate de voi. Sunt agent imobiliar, economist d-ala de duzina..cum ziceti voi...
cam bate vantu' pe-aici la birou, nu mai suna nimeni de cateva luni bune, e foamete...si am zis sa intru pe blog-uri sa citesc ce e cu criza asta ...poate mai gasesc un client, doi...:))

Anonim spunea...

Tot ce ai spus e ok mai putin finalul "poate mai gasesc un client, doi".

ionut spunea...

Al

Glumetule, daca bate vantu' pe la agentie, de unde ai bani de net?
Ca sa te cred ca esti economist, explica-mi si mie, te rog, 3 diferente majore intre teoria lui Friedman si cea a lui Keynes.
Multumesc anticipat.

AI spunea...

sti ce e culmea Hubble?? inca mai exista oameni care sunt interesati, si atentie: INCHEIE TRANZACTII. iti vine sa crezi asa ceva?

ionut spunea...

Al

"sti ce e culmea Hubble?? inca mai exista oameni care sunt interesati, si atentie: INCHEIE TRANZACTII. iti vine sa crezi asa ceva?"

Tot ce se poate; da-ne si niste preturi ceva la care se incheie respectivele tranzactii.
Si daca se poate care sunt diferentele de pret la care se incheie tranzactiile fata de acum 1 an.

AI spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

"cam bate vantu' pe-aici la birou, nu mai suna nimeni de cateva luni bune, e foamete...si am zis sa intru pe blog-uri sa citesc ce e cu criza asta ...poate mai gasesc un client, doi...:))"

"sti ce e culmea Hubble?? inca mai exista oameni care sunt interesati, si atentie: INCHEIE TRANZACTII. iti vine sa crezi asa ceva?"

PANA LA URMA TI-E FOAME SAU NU ?
Vine lupul la oi sau nu ? Daca faci caterinca, esti mancat cu tot cu cojoc.

AI spunea...

Ionut,

Preturile de tranzactionare sunt mai mici cu 15% - 25% fata de ce se vindea in vara, desi aceste reduceri nu apar in listele dezvoltatorilor. Practic e pretul din prima parte a lui 2007.

Depinde mult de proiect, dezvoltator, stadiul in care se afla...si trebuie spus...si de client!

La cele vechi...Dumnezeu cu mila

Unknown spunea...

vrei preturi?
ha ha
cauta la -cumparari-,inmulteste cu 1,15-1,20 si ....evrica

esti pregatit ,da-ti in continuare cu parerea .ai si masterat?hahahahaha

AI spunea...

Hubble,

:) nu vreau sa te dezamagesc. Inca mai merge treaba, mai greu, dar merge...

Nu pentru mult timp insa, de asta sunt sigur!!!

AristotelCostel spunea...

@Al

"Depinde mult ...si de client!"

Adică practici aceeaşi tehnică întâlnită la pieţari.

"Alea vechi" măcar pot fi închiriate, da' janghinele noi...nu prea.

Preţul cloacelor din acest moment depinde exclusiv (pentru Al, DOAR) de "cashul victimei". Dacă e pe aproape de visele erotice ale şnapanilor imobiliari...apare discountul, dacă nu...baza de date şi, cine ştie...peste o lună...sau poate săptămâna viitoare...

Anonim spunea...

Deci la vechi nu mai merge nimic ? Dar la nou ce se tranzactioneaza, apartamente finalizate sau blana ursului din padure ?

La terenuri care mai e treaba ?

Unknown spunea...

la terenuri...
e moarta purceaua in cotet
=))

AI spunea...

Aristotel,

Ma amuza cinismul si veninul tau...

Depinde de client, in sensul ca depinde de puterea lui de negociere si de cum stie sa puna problema, atata tot.

Imi doresc la fel de mult, si sunt de parere ca si tine (surprins, nu??) ca preturile trebuie sa scada. Si vor scadea. Cat vor scadea, asta nu stie nimeni, cum nu stia nimeni nici cat vor creste.

AI spunea...

Hubble, Viorel,

La terenuri, "mort" e putin spus! Toti speculantii ce au achizitionat terenurile in varful bulei au probleme mari acum, mai ales daca s-au finantat de la banca.

La apartamente, alea finalizate sau aproape gata se vand, in rest, nu as recomanda nimanui sa mai cumpere proiecte "pe hartie"

Anonim spunea...

@Al
Cat mai merg terenurile in cartierele de vile si noroaie (gen Prel Ghencea).

Anonim spunea...

@Al
Imi pare bine ca ai aparut pe blog si ca esti sincer nu ca alti agenti pe care-i mai stim.
Hai da drumul la gura sa aflam si noi care-i treaba de la fata locului.

Unknown spunea...

STAGIRITULE,
filozofeaza mai putin,
practica te omoara

Unknown spunea...

@AL
nu toti au cumparat in varf de bula,

AI spunea...

Hubble,

In afara dezvoltatorilor, toata lumea (clienti, banci, companii imobiliare) isi doresc scaderea si stabilizarea preturilor. Motivele sunt evidente!

Preturi mai mici = tranzactii mai multe!


In prelungirea Ghencea e varza totul, pe mine unul ma doare cand ma gandesc la zona aia. Treaba a fost stricata, ca si in Pipera, cand au inceput sa bage blocuri intre case. Oamenii si-au facut vile, casute, etc si s-au trezit peste o luna cu un P+10 cu vedere direct la piscina lor :D. Unde mai pui infrastructura zero, acces greu la utilitati, s.a.m.d. Parerea mea, in Pipera o sa scada peste 100%

Unknown spunea...

si eu consider ca urbanismul ne-a dat peste cap in ultimii 10 ani

Unknown spunea...

exemple pt care multi pot fi impuscati, sunt multe

Unknown spunea...

@all


toate preturile, la toate produsele sunt inghetate.
e simplu,doar filozofii incearca sa alature ceva, de cineva(cine se simte sa vb)

AristotelCostel spunea...

@viorel

Ne-ai luat ...piuitul...

Ai reuşit singur, de capul tău, să accesezi...internetul?

mobutu spunea...

AI spunea...
In afara dezvoltatorilor, toata lumea (clienti, banci, companii imobiliare) isi doresc scaderea si stabilizarea preturilor.

Al, in primul rand bine ai venit pe blog.
In al doilea rand, Aristotel, ia-l mai moale, nu toti agentii imobiliari sunt "rechini" (asta-mi aduce aminte de o reclama la o agentie imobiliara vazuta de curand, era o imagine cu un rechin fioros iar dedesubt scria "Nu toti sunt asa, sunati la ...", mi s-a parut funny), omul pare dezghetat, binevoitor, accepta faptul ca piata e pe pluă si in plus poate fi o buna sursa de informatii (daca e agent imobiliar cum spune sa e).
In al treilea rand, Al, poate asa este cum spui, insa de ce cand apar in media (presa, tv) agentii imobiliari nu prea recunosc treaba asta (decat voalat) si de ce nu declara ca piata va scade si mai mult?

AristotelCostel spunea...

@mobutu

Al se ocupă, evident, de cloacele noi, deci e de la o agenţie...rezistentă.

Mi se pare regretabil că ...minte:

...alea finalizate sau aproape gata se vand...

Ştiu şi eu?
Mai e plesneala aia de pe magazinuldecase ..30 de cloace noi în 30 de zile...care e o făcătură. Apar şi opinii "avizate" şi, astfel, ne trezim mâine-poimâine cu piaţa... deblocată...de 5-10 fazani noi-nouţi.

Manole spunea...

Salut, AI, wilkommen zu blog. Încearcă să-l ierţi pe Aristotel că aşa e el, mai acid, de-asta ne place de el.

2 chestii vreau să punctez, 1. se vor găsi cumpărători chiar şi în cea mai neagră perioadă a crizei; spargerea balonului nu înseamnă că ne punem toţi în fund şi nu mai cumpără nimeni!... vor fi mereu diverşi oameni care vor fi nevoiţi sau vor dori să cumpere şi vor avea şi cu ce, şi 2. scădere "de peste 100%" ar însemna că iei bani ca să te muţi acolo. Nu e cam... mult?!

Manole spunea...

@Aristotel: la Magazinul de Case e o campanie publicitară. Trataţi-o ca atare.

Unknown spunea...

@ARISTOTELEEEEEE

la cash-ul tau ramanem la stadiul de„BECALI„

mobutu spunea...

side story...
Pentru prima data de cand exista notiunea de Black Friday vanzarile au scazut cu 8.4% fata de 2007, dupa ce an de an au crescut incontinuu:
Black Friday

Unknown spunea...

@filocugetator

prostiile pe care le debitezi daca nu te dor ,te flocaieste,

mangaie bila ,nu ai nici un cret

olandezu spunea...

@B
"Stiu ca pariul nu se adresa mie, dar cum nu ti s-a raspuns si presupun ca ai o sticla de wiskey prin casa si nu gasesti cui sa i-o dai ma ofer eu sa tin pariul. Daca 10 Block sau pallady dau faliment se aplica pretul care il obtine banca per mpc la licititatie, ok?"

Pai EXACT asta este diferenta B : intre a oferi 6-700 E/mp si a da faliment o vor prefera pe a 2a . Si am explicat in post si de ce :

"IN pierdere absoluta nu va vinde nimeni pt. ca varianta la situatia asta este... sa NU i se intample nimic. Banca n-are interes sa devina administrator de imobile si nici sa piarda bani. Asa ca se va astepta pana cand se inchide cercul (si, in paralel cu masurile de suprimare a ofertei, probabil ca nu va fi prea lung timpul)."


Nu cititi atent postarile, vad eu !

Salutari !

olandezu spunea...

@ionut

"Ce te face pe tine sa crezi ca Dl. Padure, gandeste mai mult, mai bine si la obiect decat cezar sau olandezul?
Eu chiar sunt convins de contrariul..."

mersi Ionut ! O iau ca un compliment ! :-)))))

olandezu spunea...

@ ionut

Am o datorie de la un post mai vechi.
Uite aici (stii tu la ce ma refer) :

"In conditiile actuale ale pietei, ce garantii aduci tu bancii respective, ca sa te lase 4 ani cu datoria."

Pai n-ai inteles fenomenul se pare !!!
Raspuns : niciuna ! Dar pe banca n-o intereseaza .

Dar daca banca vinde azi apartamentul cu 40 k atunci ii ia si gata ! Isi "book" pierderea si la revedere. Asa insa mai ia dobanda 180 k in 2 ani SI APOI ABIA imi vinde apt cu 40 k . Net a castigat 180 K ....apartamentul vanzandu-l cu 40 si in 2008 si in 2011.

Doar daca imi spui ca apartamentul va valora zero in 2011 , dar deja vorbim sf nu ?... :-))))

Dur cu cifrele ... d-aia-s asa putini ingineri !

Hai noapte buna...si cifre placute !...vise placute, scuze :-)))))

olandezu spunea...

@ Dorin

"Directorul executiv Rompetrol, Dinu Patriciu..."

Misto ! "Cel mai bun arhitect dintre petrolisti si cel mai bun petrolist dintre arhitecti"....isi da cu parerea despre imobiliare !!!

Noroc ca nu avem chirurgi sa piloeze avioane si piloti sa faca operatii !
Doamne ajuta !

olandezu spunea...

@ mobutu

"in alta ordine de idei euro e acum 3.89/3.90 lei"

...asa si ?
Astept sa-mi scrii pe blog si cand ajunge 3.75 ! Daca ai onoare ! ...daca nu considera inchisa dicutia aici !

Salutari !

olandezu spunea...

@ hubble

"MAR 2009 4,19
IUN 2009 4,20
SEP 2009 4,43"

Foarte tare ! Ai atitudine, imi place .
Hai sa zicem mai EXACT 31 mai , 30 iunie si 30 septembrie.
O sticla (wiskey) pt. ficare din cele 3 cotatii ?! Daca e peste sau egal , o dau eu ...daca e sub o dai tu ! Te pot ajuta si amicii din "Armata Rosie".

Sau ...bla bla ?! Sper sa gasesc si eu o coloana vertebrala pe aici !


Salutari !

AI spunea...

c@mobutu
@manole

Bine v-am gasit!

@mobutu
Citesc in fiecare dimineata ce apare in presa, legat de imobiliare, si trebuie mentionat, post-urile mele de pe acest blog reprezinta opiniile proprii, si nicidecum punctul de vedere al unei companii. Sincer sa fiu, nu-mi imaginez un reprezentant al unei agentii, cu declaratii apocaliptice, de genul:nu mai cumpara, mai stai 1 an, ca mai scade. Nu stie nimeni pana cand si cu cat o sa mai scada. Asta e clar.
Cu toate acestea, daca analizam un pic declaratiile din presa, o sa gasim tot mai des fraze gen "corectie a preturilor"; "conform indicelui X pretul a scazut cu 15%"; "vanzari blocate"; "dificultati in accesarea creditului" si...cea mai noua "inghetarea proiectelor". Combinat cu stirile si preconizarile referitoare la evolutia economiei in alte parti ale lumii, cred ca mesajul transmis e sufient de clar.

E posibil ca pretul la masini sa mai scada, la fel si la case, si la electrocasnice, si la...si la..., insa nu o sa iasa nici un reprezentant al unei firme cu declaratii de gen: o sa mai scada, nu cumpara acum.

AI spunea...

@ AristotelCostel

Al se ocupă, evident, de cloacele noi, deci e de la o agenţie...rezistentă.

Mi se pare regretabil că ...minte:

...alea finalizate sau aproape gata se vand...


Referitor la faptul ca mint...singurul meu sfat e sa nu-ti proiectezi personalitatea ta asupra tuturor oamenilor, gandindu-te ca toti vor proceda si vor gandi ca...tine

mai exista tranzactii, spre suprinderea multora,in special pe segmentul apartamentelor finalizate.

ionut spunea...

olandezu

"Pai n-ai inteles fenomenul se pare !!!
Raspuns : niciuna ! Dar pe banca n-o intereseaza .

Dar daca banca vinde azi apartamentul cu 40 k atunci ii ia si gata ! Isi "book" pierderea si la revedere. Asa insa mai ia dobanda 180 k in 2 ani SI APOI ABIA imi vinde apt cu 40 k . Net a castigat 180 K ....apartamentul vanzandu-l cu 40 si in 2008 si in 2011."

Visezi( chiar daca frumos). Ai avut vreo relatie cu vreo banca din romania pana acum?
Stii ce se intampla in sistemul bancar la ora actuala? Bancile nu mai au incredere nici intre ele, dar sa mai aiba incredere in tine( dezvoltator) ca timp de 4 ani ii platesti dobanda.
In plus nu mai au lichiditati. Au nevoie disperata de bani. Toate creditele care nu au in spate o garantie solida( si la ora asta nu prea mai exista garantii de genul asta), vor avea cat de curand aceeasi soarta: ori returnare, ori executare silita a garantiilor/ipotecilor/debitorilor.
Daca ar fi cum zici tu, n-ar mai exista executari silite (care apropos, in ultima vreme, s-au dublat aproape ca numar, si asta e doar inceputul).

ionut spunea...

olandezu


"Ce te face pe tine sa crezi ca Dl. Padure, gandeste mai mult, mai bine si la obiect decat cezar sau olandezul?
Eu chiar sunt convins de contrariul..."

mersi Ionut ! O iau ca un compliment ! :-)))))"

Chiar a fost un compliment, dar daca continui sa " visezi" pot sa-l trec imediat pe Padure pe primul loc!

ionut spunea...

" viorel spunea...
@all


toate preturile, la toate produsele sunt inghetate.
e simplu,doar filozofii incearca sa alature ceva, de cineva(cine se simte sa vb)"


???????? Vrei sa traduci?

ionut spunea...

Al

"E posibil ca pretul la masini sa mai scada, la fel si la case, si la electrocasnice, si la...si la..., insa nu o sa iasa nici un reprezentant al unei firme cu declaratii de gen: o sa mai scada, nu cumpara acum."


Eu astept reprezentantii firmelor cu afirmatii de genul: cumpara acum ca iti fac o reducere, ferma, de X%( unde x se poate incadra in intervalul 25-50).

AI spunea...

@Ionut,

E posibil sa vedem anunturi de genu asta foarte curand, cu accentul pe ideea de a cumpara acum!

Deja pe-afara au aparut oferte de genul buy one - get one free (auto)

Marona spunea...

La aproape 3 cincinale de la marea baloniada japoneza, preturile caselor si terenurilor inca se mai "corecteaza" acolo.

La aproape un deceniu de la mini baloniada germana (varf 1999), preturile caselor si terenurilor inca n-au revenit in termeni nominali de unde au inceput sa pice, desi intre timp inflatia a fost babana, cum va poate confirma cu naduf orice neamtz. Daca tinem cont ca in toata perioada asta pe restul Terrei avea loc hyper baloniada mondiala, rezistenta germana la pusul botului a doua oara mi se pare remarcabila.

Cine-si face socotelile bazandu-se pe premisa ca exuberanta irationala e tinuta temporar in frau de reducerea accesului la credit, si nu de-un mental colectiv complet modificat, cu efect pe termen mediu-lung de decenii..... se va frige. Foarte tare.

Miturile distruse nu mai au efect de motivator dopaminabil, ci fac loc altor mituri.

Unknown spunea...

@ionut,

deranjant este faptul ca pe acilea nu cred ca sunt mai mult de 10% cei care au vandut sau cumparat un imobil ,de orice fel,au pareri de toata jena,in schimb vad ca despre ceve de care ne lovim zi de zi nu vb nimeni,
o zi buna in continuare.

Anonim spunea...

@olandezu
Tu ai mai multe vise erotice ca de exemplu euro la 3.75. Nu vezi ca zilnic se dubleaza numarul stirilor care anunta falimente, disponibilizari, mai nou nu sunt fonduri bugetare pentru salariile profesorilor, firmele nu-si mai pot plati contributiile la buget, urmeaza pensionarii. Scuza-ma ca te intreb tu visezi sau vorbesti serios ca sa stiu ce diagnostic sa-ti pun. Daca euro nu sare de 4,5 pana in martie ar trebui sa fim fericiti cu totii.

Anonim spunea...

http://www.gandul.info/economia/in-octombrie-preturile-apartamentelor-vechi-din-capitala-au-scazut-cu-pana-la-13.html?3936;3641749

13% intr-o luna e enorm

Manole spunea...

De acord cu Hubble. Euro la 3,75 e un vis din trecut. Poate că o să mai fluctueze o vreme dar de aici într-un an nu cred că putem evita trecerea de 4,5.

Eu atât vă spun: doar nu credeţi că o sumă depusă în lei la bănci acum va ajunge să însemne mai mult în euro peste 1 an. O să vedeţi că deprecierea cursului va eroda dobânzile.

Anonim spunea...

http://www.gandul.info/economia/restante-la-furnizori-urmeaza-salariile.html?3936;3641725

<<< Patronii arată cu degetul către BNR şi sistemul bancar în general, consideraţi a fi principalii vinovaţi pentru lipsa de lichidităţi din economie şi, în consecinţă, pentru restanţele la plată.
Potrivit studiului, în luna noiembrie s-a constatat o dublare a numărului de întârzieri la plată, în relaţia cu clienţii, înregistrate de firmele din portofoliul Coface. Dintre aceste incidente, 60% provin din domeniul construcţiilor, la mare distanţă situându-se domenii ca distribuţia bunurilor de larg consum şi IT.
„De vină este Banca Naţională, dar şi băncile comerciale, care nu înţeleg că singura ieşire din impas este reluarea creditării, aşa cum s-a procedat şi în celelalte ţări europene, pentru că nimeni nu face afaceri cu bani de acasă.
El a dat exemplul unor dezvoltatori imobiliari, cărora le-a fost refuzată finanţarea prin credit bancar, chiar dacă proiectele lor erau aproape finalizate.
Chiar dacă-şi amână furnizorii, firmele nu fac exces de zel nici în ceea ce priveşte plata obligaţiilor către stat. Potrivit declaraţilor recente ale ministrului Finanţelor, Varujan Vosganian, companiile utilizează tot mai mult creditul fiscal (plata cu întârziere a obligaţiilor către buget), iar în octombrie şi noiembrie veniturile bugetare din taxe şi impozite s-au situat cu 1,3 miliarde de euro sub nivelul programat. >>>

Asadar:
- de vina sunt BNR-ul si bancile pentru ca nu vor sa reia creditare (chiar daca s-ar relua tot la colaps s-ar ajunge odata si odata, preferam acum)
- 60% din restante provin din domeniul constructiilor
- unor dezvoltatori le-a fost taiata creditarea chiar daca erau pe gata (asta pt olandezu care viseaza ca mai sta 4 ani cu datoria la banca si proiectul nefinalizat)
- in oct si nov bugetu e pe minus cu 2 x 1,3 md euro (asta tot pt olandez - o moneda nationala puternica sustinuta de un buget in faliment)

Anonim spunea...

Iar ca sa nu se mai mire dl. Vosganian de ce nu mai sunt incasari la buget (oricum nu-l va mai interesa pentru ca va face opozitie) pot sa-i spun urmatoarele:
- banii romanilor care lucreaza afara s-au rarit din trei motive si anume fie ca si-au pierdut jobul fie ca li s-au redus veniturile fie ca au strans punga
- accizele pe carburanti (un feed puternic al bugetului) s-au redus pentru ca sunt procent din pretul carburantilor

Anonim spunea...

Si inca o data ma minunez cat de scurt e drumul de la EXTAZ la AGONIE

AristotelCostel spunea...

@viorel

"deranjant este faptul ca pe acilea nu cred ca sunt mai mult de 10% cei care au vandut sau cumparat un imobil"

Manole a amânat implementarea testului IQ la debutul pe blog aşa că ai şi tu răbdare cu noi...un an sau poate doi...până la prima noastră tranzacţie.

Anonim spunea...

@Mobutu
Criza de nervi continua:

http://www.zf.ro/zf-24/alarma-in-petrochimie-6-600-de-concedieri-3645645/

http://www.zf.ro/banci-si-asigurari/croitoru-bnr-consumul-trebuie-taiat-la-anul-cu-5-6-miliarde-de-euro-3641726/

http://www.zf.ro/banci-si-asigurari/asigurarea-rca-poate-costa-chiar-si-dublu-anul-viitor-3641038/

http://www.zf.ro/companii/micula-am-putea-renunta-la-cateva-mii-de-angajati-3641741/

http://www.zf.ro/companii/bouygues-a-inchis-un-santier-de-30-mil-euro-din-cauza-crizei-3641747/

http://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/transgaz-si-transelectrica-daca-scade-consumul-majoram-tarifele-3641383/

http://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/chisu-ifb-bursa-isi-pierde-pe-zi-ce-trece-atractivitatea-3641164/

Anonim spunea...

@viorel

"vrei preturi?
ha ha
cauta la -cumparari-,inmulteste cu 1,15-1,20 si ....evrica

esti pregatit ,da-ti in continuare cu parerea .ai si masterat?hahahahaha"

Cred ca ai vrut sa zici inmulteste cu 0,80 - 0,85. Tu ai facut matematica in generala?

Aristotelcostel zicea:

"@viorel

Ne-ai luat ...piuitul...

Ai reuşit singur, de capul tău, să accesezi...internetul?"

Subscriu! Am ras mult la postul tau costele.

@ionut
Corect ar fi ceea ce spui tu: vanzatorul sa vina cu o oferta clara si reducerea x. Dar stii cum e, unii nu vede, nu aude sau se fac ca nu vad si nu aud. De ce?
Pentru ca in Romania s-a mers mult si pe prosteala, firmele au gasit un teren fertil pentru afaceri manipuland informatia.
Din pacate pentru ei, mai ales dupa intrarea in UE, foarte multi romani au avut ocazia sa vada ca se poate si altfel spre ghinionul celor care si-au construit afacerea pe ideea "HIT AND RUN!"

Si mai e ceva, in perioada asta toti incearca sa scoata cash pentru ca multi au fost prinsi pe picior gresit si spera sa mai prinda cativa fraieri.
Desi lucrez in vanzari sfatul meu e sa nu cumparati decat strictul necesar acum.

Nu ma plangeam mai sus, vorbeam despre o realitate. Sper ca tu nu faci parte dintre angajatorii despre care vorbeam. Nu, nu o sa emigrez, inca mai cred ca se poate face ceva si in Romania.

@hubble
Hubble imi cer scuze, ai inceput sa postezi niste comentarii interesante si de bun simt.
Felicitarile mele! Nu e ironie, sper ca vezi asta.

dcg spunea...

Cristian M spunea...

Cred ca ai vrut sa zici inmulteste cu 0,80 - 0,85. Tu ai facut matematica in generala?


Te ajut eu aici. Viorel a spus "cauta la -cumparari-,inmulteste cu 1,15-1,20 si ....evrica"

La vanzari probabil mergea o inmultire direct cu 0.5 ;-)

Anonim spunea...

@Cristian M
Stiam ca esti baiat valabil. Bine ai revenit pe asfalt.

Eu voi reduce bugetul de cheltuieli drastic de luna asta (sa zic 50%). Ma voi rezuma strict la papa, caldura, haine, doctor si putin Mos Craciun. Asta apropo de banii care vin de afara.
Mai trebuie sa mai cumpar si ceva mobila si electrocasnice dar nu e urgent iar pentru asta astept ofertele gen doua la pret de una.
Cat despre cursul euro, m-am saturat cat m-a tras in piept Isarescu. De acum voi primi adevarata contravaloare a euro in lei. Am fost carne de tun ani de zile. De acum sa stranga din fese si bugetarii.

Unknown spunea...

@COSTICA
tu nu poti sa-ti vinzi nici chilotii cu dunga,parerile tale sunt fix-dunga-

mobutu spunea...

Mie atat de mila de saracii care s-au imprumutat in EURO iar ei au salarii in lei, salarii care foarte probabil vor ingheţa in 2009.
Daca se face EURO 4-4,20 lei respectivii n-o sa mai poata duca plata ratelor marite, mai ales ca s-au indatorat la 70% sau peste.

La asta se adauga si spectrul somajului, locuri noi de munca ioc, lipsa banilor pusi deoparte pentru zile negre, etc ... va fi groasă rău de tot situatia in Romania lui 2009.

Unknown spunea...

asa @dimofte
bine ca exista si omeni rationali

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

@mobutu
Te rog nu fi discriminator cu compasiunea.
Cei care s-au imprumutat in RON si platesc 20-30 % dobanda crezi ca o duc mai bine.

Anonim spunea...

O informatie de la un insider in ale politicii dambovitene (nu subsemnatul, un amic de ... bere duminicala) :
Acum, dupa crearea aliantei FSN , de stanga, "ca si la USA", statul va tipari bani si va crea un fond prin care se vor plati catre banci ratele celor creditati si aflati in imposibilitatea platii. Acestia vor trebui sa indeplineasca anumite conditii (in cazul creditelor ipotecare) printre care si acela ca spatiul locativ achizitionat sa fie folosit ca locuinta pentru respectivul/familia rspectiva, veniturile acestuia/familiei sa fie mai mici de XYZ RON, sa nu aiba restante la plata impozitelor/amenzilor/darilor catre stat in ultimii X ani s.a.m.d.
Statul "cica" isi va recupera banii in timp, pe baza unui "contract" de la respectiva persoana/familie.
Oricum astea sunt zvonuri interne, sus se discuta mai in amanunt si nu respira la astia mai mici nimic.

AristotelCostel spunea...

@simon

Adică ne dezintegrăm din UE?

mobutu spunea...

Hubble,
:)))

Anonim spunea...

@simon
Acum il inteleg pe mobutu cu compasiunea pentru cei cu credite in euro. BNR-ul nu poate tipari euro.

Anonim spunea...

@simon

Daca e asa cum spui tu e tare de tot. Eu am un credit de 30000 luat pentru un apartament si 30000 cash in vreasc. In cazul asta nu mai platesc ratele, ma dau batut, cer statului ajutorul in lei la cursul de acum si returnez peste tz ani la cursul de atunci. Nu am venituri in tara asa ca ma dau somer ca sa ma incadrez cu venitul.

Ce baieti destepti astia. Votez cu ei.

Anonim spunea...

@AristotelCostel

Imi e teama ca se cam / se va.... dezintegreaza/a UE . Oricum politicile statelor UE "grele" sunt ... cam diferite "in abordarea crizei". S-a facut deja o concesie prin acceptarea unui deficit bugetar mai mare.

Anonim spunea...

Iar la cat de "nationalisti UE" sunt cetatenii de pe acest continent .... in vremuri de restriste .... scapa cine si cum poate.

Anonim spunea...

@hubble
Norocul tau. Sincer. Ca si in cazul ANL, vor fi multi care vor beneficia de aceste politici fara a avea dreptul.

Anonim spunea...

Firmele şi locuitorii din Capitală au, conform datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR), cele mai ridicate restanţe, în valoare de 867 milioane lei (237,5 milioane euro). Însă bucureştenii şi firmele din capitală se află pe primul loc şi în ceea ce priveşte volumul creditelor contractate, care au ajuns, la finalul lunii octombrie, la 67,9 miliarde lei (18,6 miliarde euro), din care peste două treimi sunt împrumuturi în monedă străină.
oops ... ce ziceai tu jipa ?

Anonim spunea...

simon spunea...
@hubble
Norocul tau. Sincer. Ca si in cazul ANL, vor fi multi care vor beneficia de aceste politici fara a avea dreptul.

In cazul ANL am cumparat apartamentul. Nu l-am inchiriat si apoi cumparat pe nimic ca Basescu & Co. In 2005 am platit pretul de pe piata si anume 40000E. Deci nu vad unde e norocul daca pretul unui apartament cu 3 camere se va duce sub 40000 in viitorul apropiat. Oricum nu asta conteaza.

Iar daca se da un tun national cu subventionarea ratelor, de ce sa nu particip si eu. Numai Cezar si Olandezu sa fie oameni de actiune ?

Anonim spunea...

Oricum nu prea cred ca statul are de unde sa plateasca ratele ca nu are bani nici sa-si puna petec in fund. Iar tiparitul banilor ar insemna sa-si dea foc singur.

Anonim spunea...

@hubble
doar ca idee generala, si divagand putin de la subiect, luand in considerare si pasiunea personala pentru rromania, poti sa ne zici daca la momentul respectiv ai obtinut apartamentul ANL "pe bune" ? adica daca erai homeless, insurat si cu 5 copii, samd. ...
i hope u get my point

mobutu spunea...

Pai statul clar nu va avea bani (lei) pentru asemenea prostii.
Singura solutie este tiparirea leilor (daca se insista in prostia asta de proiect).

mobutu spunea...

Sa vedem ce va face stolojanu'

Raluca spunea...

@canadianu
"doar ca idee generala, si divagand putin de la subiect, luand in considerare si pasiunea personala pentru rromania, poti sa ne zici daca la momentul respectiv ai obtinut apartamentul ANL "pe bune" ? adica daca erai homeless, insurat si cu 5 copii, samd. ...
i hope u get my point"

La cumpararea unui apartament construit de ANL (achizitionat deci prin credit ipotecar, contractat individual de cumparator), nu exista acele conditii invocate gen sa fie prima locuinta, sa ai nu stiu cati copii si salariu sub un anumit prag, singura conditie este sa iti permiti sa il cumperi, sa depui dosar. Asta este legea.

Anonim spunea...

@Raluca S
pai ca sa ajungi sa primesti repartitie pentru chirie (ca stiu ca cumparatu e voie dupa 5 ani de chirie) cam ce "dosar" tre sa ai ?
in alta ordine de idei, recunosc ca sunt beat momentan, dar vroiai sa imi (ne) transmiti ceva inteligent ?

Anonim spunea...

@Raluca S
Merci pt ajutor.

@canadianu
www.anl.ro
Locuinte prin credit ipotecar

Mai sunt si acum locuinte in contractare chiar si in Bucuresti in Henry Coanda.
Pretul la 2 camere e 75000E. Asa ca nu se inghesuie nimeni.
Nici cand am luat eu la 40000 3 camere nu era inghesuiala.

Manariile se fac cu cele inchiriate la cei cu 5 copii cu cerificate inventate.

Anonim spunea...

@ Hubble
Nu am nimic cu situatia ta, pe cuvantul meu. Eu am vrut DOAR sa scot in evidenta ca multi vor profita , pe linie de partid, de aceste politici.

@canadianu
Pentru a contracta un apartament sau o casa (vezi H. Coanda) de la ANL nu trebuie sa fii homeless , insurat sau sa ai XYZK copii.
E de ajuns sa ai pana in 35 ani, un venit stabil, sa nu fii avut o locuinta etc. Datele sunt pe site-ul lor. Eu cunosc doua persoane (single una si o familie) care si-au luat in blocurile ANL de la capatul V. Argesului (Dr. Taberei) o garsoniera, respectiv 3 camere, fara nici un fel de PCR (pile/relatii/cunostiinte). Au sta cuminti la rand si au avut/au salarii bunicele. Si eu optasem dar am lasat-o balta ca nu imi conveneau locatiile (fiecare cu piticii lui).

Iar la faptul ca statul va tipari bani , rezultand inflatie, unde e problema ?
Nu toti aceeasi partide (PDL+PSD=FNS-PDSR etc.) , respectiv persoane au condus pana in 1996 ?
Stolojan nu a mai fost prim-ministru ? Si a nationalizat valuta din banci ?
Credeti ca li se rupe lor de inflatie ? Pai nu in anii '90 s-au facut averile actuale ale politicienilor ?
Mai un 50 % la profesori, mai crestem valoarea bonurilor de masa, unde e problema ? Ca vor saraci iar oamenii ? Hai ca ma apuca rasul ! De aia nu mai pot ei! iar mamaliga nu a explodat niciodata. decat la indemnul "agenturilor straine".
Iar acestea sunt ocupate cu criza si teroristii lor.

Raluca spunea...

@canadianu

Am transmis o simpla informatie, care nu poate fi nici inteligenta nici mai putin inteligenta. De multe ori se face confuzie intre modul de repartizare a locuintelor date in chirie (repartitie care se face la primarie) si cele cumparate.

Anonim spunea...

simon spunea...
@hubble
Norocul tau. Sincer. Ca si in cazul ANL, vor fi multi care vor beneficia de aceste politici fara a avea dreptul.

Deci am demitizat faptul ca am beneficiat de anumite politici la faza cu ANL.

La faza cu 30000 cash / 30000 credit sa fi fost noroc ? Sau mi l-am facut singur.

Cu respect

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

@ hubble
Te rog sa ma crezi ca nici macar nu am stiut ca ai apartament de la ANL. Fara pile si altele insinuate de canadian, puteam sa am si eu. Stiu cum a fost si cum este cu ANL-ul.
Eu am vrut sa spun ceva si s-a nimerit ca tu, dupa cum spunema mai sus, sa fii cu ANL. Faza de care nu stiam, nu tin minte toate postarile cand scriu ceva.
Iar faza cu "norocul tau" e sincera.

«Cel mai vechi ‹Mai vechi   1 – 200 din 268   Mai noi› Cele mai noi»

Rezultatul recensământului 2011 va accelera scăderea prețurilor pe piața imo?