marți, 18 septembrie 2007

Cat ati fi dispusi sa dati pe o garsoniera in Pantelimon?

La sondajul "Cine e Manole?" s-au înregistrat următoarele voturi:

- Un agent imobiliar oarecare - 33 (25%)
- Un agent imobiliar dat afară din serviciu - 13 (10%)
- Patronul unei agenţii care vinde apartamente şi e nemulţumit că lumea încă dă bani pe cele vechi - 22 (17%)
- Un proprietar păcălit care vrea să scadă preţurile pieţei ca să-şi poată cumpăra ceva - 13 (10%)
- Un tip de la BNR (banca naţională) - 7 (5%)
- Altcineva / Altceva - 40 (31%)

Sondajul care începe azi porneşte de la cele 2 feţe ale Pantelimonului: cartierul în care "ştii bine că nu e uşor / când se uită după tine băieţi din Pantelimon" sau cartierul cu preţuri mult mai mari ca-n Berlin (ăăă... capitala Germaniei, puterea economică nr. 1 din Europa, pentru cine nu ştie) ?

20 de comentarii:

Anonim spunea...

Daca ar trebui sa cumpar, n-as cumpara in nici un caz ca sa locuiesc io acolo. doar ca s-o inchiriez. si nu vad cine ar plati mai mult de 100E/luna (si atat mi se pare prea mult) pt zona aia.

Dracu

Cristian spunea...

Din pacate Rahova arata si mai groaznic :(

Unknown spunea...

daca as zice ca as da 40 k pe ea, pare ieftina, nu?
Sincer n-as da nici atat... da cred ca s-ar gasi clienti ptr. ea.

Anonim spunea...

am votat si vad ca ma incadrez la "majoritate" - 25% ... as da nu mai mult de 20,000 eur pe ea... inteleg ca pentru un bloc nou construit (desi nu stiu care este calitatea lucrarilor ascunse si care sunt garantiile pentru acestea, cum sunt eu protejata privind calitatea "produsului" pe care-l cumpar, cum voi fi despagubita pentru defectele ascunse si alte vicii ale apartamentului) sa dau 800, hai, 1,000 eur/mp (desi justificarile contrsuctorilor pentru acest pret sunt cam stravezii); dar pentru un bloc vechi, nu merita mai mult de 5-600 eur/mp *38 mp = 19 - 22,800 eur ... si-asa, la valoarea de inchiriere de 100 eur/luna, as amortiza investitia in vreo 25 ani :); presupunand ca iau credit 20,000 eur de la banca, credit ipotecar - si va tb sa returnez vreo 30,000 (minimum-minimorum)

Anonim spunea...

cu 40000€ imi deschid o activitate in occident care-mi aduce profit net de cel putin 3000€ luna.....NU sunt dispus sa imbogatesc pe acel proprietar din pantelimon, care se roaga la dumnezeu sa-l vinda la primul fraier ca sa plece el in OCCIDENT....sa moara acolo intre cimentul ceausist....

Anonim spunea...

anton nu prea inteleg....

iese 7.5% profit lunar si 90% anual.
Probabil ca te referi la droguri, prostitutie sau arme, ca nu vad altceva.
De ex banii astia (40.000 de euro) bagati intr-un cont in Ro la banca (7%) aduc anual 2800 euro.
No offence !

Anonim spunea...

"anton nu prea inteleg....

iese 7.5% profit lunar si 90% anual.
Probabil ca te referi la droguri, prostitutie sau arme, ca nu vad altceva.
De ex banii astia (40.000 de euro) bagati intr-un cont in Ro la banca (7%) aduc anual 2800 euro.
No offence !"

Intr-o afacere se mai si munceste
, si in Romania se pot face banii astia cu un capital de 40.000 eu, bineinteles nu de oricine, de oamenii care stiu sa faca ceva mai bine decat altii. Un neghiob sau un neispravit face profit zero si cu un capital de un milion.

Manole spunea...

anton are dreptate. Ca să nu mai spun că în România încă mai poţi deschide cu 40.000 de E o afacere care să valoreze 1 milion de E în maxim 4-5 ani. În Occident nu ştiu dacă 40.000 de E te pot ajuta să deschizi mai mult de un mic restaurant, o creperie... Vedeţi exemplele date în comentariile din posturile trecute.

Anonim spunea...

stire fff.alarmanta. o auzi acum pe pro tv ;multi romani pleaca in occident, scade natalitatea in romania daca va continua asa ,in 2050, 6milioane de romani vor munci pentru 10milioane de pensionati.

Anonim spunea...

@anonim.....nu-ti vorbesc din auzite ci din fapte . am o curatatorie chimica in centrul ROMEI ,platesc 1000€ chirie,declar 10000€ la statul italian (la brascari) si net in buzunar imi intra 40000. si asta cu o curatatorie chimica !!!!! cu un bar sari de 70000€.

Anonim spunea...

Cum, nu va convine sa dati 60,000 Euro pe o garsoniera in Pantelimon? Atunci poate cumparati o casa cu 5 camere in Otopeni la 2,5 milioane Euro. Da, ati citit bine, sunt milioane de Euro. Doar noi, aici in Romania suntem mai tari decat cei de pe Coasta de Azur.

A, am uitat sa va spun, casa nu are canalizare si nici apa curenta si nu e racordata nici la reteaua electrica pentru ca nu au ajuns inca in zona astia de la Electrica. Dar astea sunt amanunte minore... totusi fiti multumiti ca are fosa septica si 2 puturi in curte, iar curentul provine de la un generator pe motorina.

Casa are si spoturi luminoase asa ca-si merita din plin banii.

Doritorii pot viziona casa urmand link-ul de mai jos:

http://www.magazinuldecase.ro/oferte-imobiliare-bucuresti/1338-casa-5-camere-Aleea-Teisani-sector-1.html

Anonim spunea...

apropo de rezultatele votului, partea simpatica este ca statistic preferintele de pret pentru o garsoniera in Bucuresti se situeaza in jurul a unui miliard rol cel mult, pret la care intr-adevar se gasesc la vanzare multe garsoniere (in zone bune) in multe orase si chiar municipii din Ro.

Anonim spunea...

cad tavanele la ANL-URI !!!!!!!!

Anonim spunea...

Tocmai am cumparat o carte interesanta "Lectia de economie" de Henry Hazlitt in care spunea foarte clar ca este important a nu se confunda NEVOIA CU CEREREA !Si dadea ca exemplu India.

Adica exact ce confunda toti "analistii imobiliari"! Sigur ca este o nevoie foarte mare de apartamente si case, dar asta nu inseamna cerere mare.

Eu urmaresc piata terenurilor mai mult decat apt. si observ multe terenuri care sunt nevandute, dar in fiecare an pretul la ele creste fara sa se schimbe ceva :utilitati,acces, etc).Ceva e ciudat ! Totusi cred ca desi preturile sunt aberante deja, ele vor mai creste inca ! Nu subestimati niciodata lacomia oamenilor!

PS.am urmarit acum cateva luni un blogger american (iamfacingforeclosure.com)in care un baiat de 20 ani a cumparat pe credit (mintind ca sa obtina credite-oricum la ei e mult mai usor ca la noi) undeva pe la 8-10 case.Planul initial era de a le inchiria,urmand ca rata la banca sa fie platita din chirie, iar in 2-3 ani sa le vinda pe profit.Singura problema a fost ca de acum un an au inceput sa cada preturile, si cum el le luase pe varf, a ramas total descoperit...
Daca le vindea pe toate la pretul de piata ar fi ramas cu o datorie de 500 000$.Nu mai stiu ce e cu el acum.

Peace, man !

Anonim spunea...

Tanarul ala american avea 24 de ani si e celebru. Un fel de exemplu pentru multi altii.

Nu cred ca putem compara Romania cu America, mai curand uitati-va la UK, unde e aceasi perioada ca la noi, adica zic ca la ei nu se va intampla nimic, presa e de vina ca se fac cozi la NR si asa mai departe. De asemenea ei zic ca e o criza de case, desi nu e bla bla bla.

Am un amic care sta in Timpuri noi. Eu sunt in Bucuresti de vreo 7 ani si acolo e un teren liber de cand il stiu si e ceva teren. Inca nu s-a dat, dar proprietarii au tot crescut pretul. Acuma partea amuzanta e discutia cu amicul meu. Eu ii spun ca sti, proprietarul sa nu mai poata lua nici cat i s-a oferit. Replica: mai, se da, se da oricum. NU S-A DAT 7 ANI DE ZILE!!! Si sunt sigur ca in toti cei 7 ani au zis ca se da oricum.

Anonim spunea...

sub 13 000 E e total nerealist...doar daca cumperi o vagauna mizerabila...dar maxim 25 000 E ar putea fi o suma rezonabila pt o locuinta sa zicem rezonabila...dar la noi, oricum s-a depasit si aceasta suma demult

Anonim spunea...

Manole eu cred cred ca ai dreptate partial
-da , preturile au crescut fara o motivatie economica ,raportul pret mediu locuinta / salar mediu s-a dezechilibrat.
-nu , preturile din America au scazut din lipsa de chiriasi care sa faca plata ratei bancare a proprietarilor . Chiriasii au devenit proprietari si sunt foarte corecti cu plata ratei .
-nu , proprietarii nu platesc la banca deoarece si-au dat ca au facut o afacere proasta , prefera sa piarda 15% din valoarea casei ( cat au platit pana in prezent la banca) decat sa piarda 40% ( cu cat a scazut valoarea proprietatii )
da , preturile in Romania vor scadea in max 5 ani

Anonim spunea...

Manole, mestere manole... te voi ruga sa-mi faci o manastire de nu-mi gasesc apartament cu 3 camare la 85.000EUR.
La banii astia agentii imi spun greu Dom'le sa gasim ceva ...
Si cand ma gandesc ca intr-un orasel de provincie imi fac 2 casi ,pasarela si un bazi olimpic...de banii astia... ei nu reusesc sa gaseasca un apartament amarat intr-un bloc nou ...sa nu mai vorbesc de cele noi...
La banii aia stau in hotel....

Manole spunea...

Recent, acum fix 3 saptamani, s-a dat in Giulesti un 3 camere cu 81.000. Trebuie sa gasesti si tu la 85.000... ma rog, toata treaba e sa nu cauti prin cine stie ce cartier :)

dana spunea...

acum, anul acesta poate casele raman in Romania la pretul "artificial" pe care il cunoastem, caci valoarea lor reala este cu mult, mult mai mica, cu atat mai mult cu cat la un cutremur nu se stie cate blocuri de locuinte mai raman inca in picioare, nu uitati ca acestea au fost concepute in majoritate pe vremea cand nu tot romanul altera greutatea blocurilor de ciment cu faianta, gresie, metale "GRELE", etc etc; este bine-cunoscut ca si structurile de rezistenta au fost afectate de numerosi "smecheri" care si-au facut temiri ce cu apartamentele fara arhitecti sau planuri de rezistenta...cimentul la o supraincarcare, nu se crapa, explodeaza...oricum, inflatia de apartamente nu va mai dura mai mult de 5-6 ani, cand stupoare...am ajuns sa am iar o garsoniera la bloc la 6000 de dolari...pe care am dat de 10 ori mai mult in 2007; de ce? pentru ca spaniolii, italienii, romanii investitori in constructii vor da in folosinta o multime de blocuri care sunt acum doar pe hartie, iar cererea de locuinte nu va mai fi atat de mare, intrucat lipsa nu va mai fi atat de acuta...si natalitatea scade, iar romanul isi largeste orizonturile ...in tarile civilizate unde tinde sa ramana...asa ca multi chiriasi cu puteri financiare sa acopere ratele exorbitante la casele luate pe credit in 2007, nu vor mai fi; atunci vor putea cumpara propria locuinta mai ieftin, de unde multi care vor vinde caci nu vor mai face fata, falimente, etc. ; asta este ceea ce vad eu, in viitor, asa ca vindeti acum cat mai puteti cu preturi mari la fraierii care cred ca Romania este THE BEST si este deasupra Germaniei sau a altor tori civilizate unde cimentul are pret de ciment + mana de lucru si nu de aur...+ costul stupiditatii; Dana

Rezultatul recensământului 2011 va accelera scăderea prețurilor pe piața imo?