luni, 10 septembrie 2007

O amintire despre un şmecher care dădea credite

Mi-am adus aminte de un şmecher pe care l-am întâlnit anul trecut. Broker de credite. Asta apropo de faptul că la noi, conform statisticilor, puţine case se iau cu credit şi mult mai multe cu banii jos.

Dacă nu mă înşel, eu însumi am postat un comentariu pe aici pe undeva în care îmi exprimam încrederea că băncile româneşti nu acordă credite decât cu mare responsabilitate şi că nu trebuie acuzate pe nedrept de inflamarea preţurilor. Nu de alta, dar birocraţia e atât de mare încât până ţi se aprobă un credit de o asemenea importanţă precum cel imobiliar ţi se lungesc urechile. Hmm...

Mă gândesc, totuşi, dacă nu cumva sistemul poate fi ocolit uşor şi dacă nu cumva procentul de case luate pe credit e mult mai mare decât cel oficial.

Atunci când l-am cunoscut, şmecherul cu pricina tocmai începea să-şi construiască afacerea în jurul următorului discurs cu care îşi aborda clienţii: "Ce salariu ai? 500 de euro? Perfect! Nu dispera! O să te fac să iei un apartament care costă 40.000 de euro!" În 2006 prin primăvară mai găseai ceva la 2 camere în zone bunicele.

Omul vorbea serios. Şi nu făcea nimic ilegal. Metoda prin care îşi ajuta clienţii era ridicol de simplă.

Într-o zi bine stabilită îşi ducea clientul, încărcat de dosare şi adeverinţe, la 3-4 bănci diferite de la care îi obţinea pe loc câte un credit de nevoi personale. Mă rog, probabil că uza de oarece relaţii personale pentru chestia asta dar cert este că dacă la 8 începea turul băncilor până la 14 clientul putea avea în cont(-uri) 30-40.000 de euro. Fiind totul făcut în aceeaşi zi, clientul putea spune perfect legitim că nu mai are credite contractate la alte bănci.

Odată suma adunată, o părticică i se cuvenea brokerului care orchestrase toată maşinaţiunea (adică şmecherului ăsta) iar de restul clientul îşi cumpăra apartamentul visat. În scripte tranzacţia trecea ca fiind efectuată cu banii jos deşi realitatea era cu totul alta.

Întâmplător, mi-am amintit de tipul ăsta azi, cu un prilej oarecare. Ce pot să spun... pare bine, semn că-i merge treaba.

27 de comentarii:

Anonim spunea...

Interesanta postare. Incepe sa imi dea idei de cum sa adun ceva bani:-).
Poate imi explica si mie rezolvarea la aceasta ''ghicitoare''. Eu nu am reusit.
Un clovn gaseste 5 EUR pe in nisipul de pe podeaua circului. Ii ia si ii da ingrijitorului de cai zicandu-i ' aveam datorie la tine 10 eur si uite iti dau inapoi 5 mai raman 5. Ingrijitorul se duce la seful lui si face acelasi lucru.Tot asa pana la director. Directorul ia banii apoi il cheama pe clovn si ii zice ' trebuie sa iti dau zece Eur pe azi, tine 5 Eur acum si restul mai incolo'. Clovnul ia banii si ii da ingrijitorului zicandu-i ' Tine si restul de 5 Eur acum santem chit ' Tot asa pana la director.In final directorul il cheama pe clovn la el si ii zice 'tine si restul de 5 eur ' . Asa ca la final clovnul ramane cu 5 Eur si cu datoriile platite . Aveti ceva idei ?

Anonim spunea...

Ce mare chestie.
Inainte de gasirea celor 5 euro fiecare avea datorie la fiecare (in cerc) cate 10 euro. Practic nimeni nu avea datorie la nimeni.
Ulterior clovnul gaseste 5 euro si cu astia ramane in mana.
Capisci.

Anonim spunea...

Sau altfel spus, pana la gasirea celor 5 euro exista un blocaj financiar din lipsa de lichiditati.

Anonim spunea...

Sa zicem ca era blocaj financiar, dar cu doar 5 Eur s-a sters o datorie de 10 Eur.Ok inteleg circulatia banilor,criza de lichiditati,etc dar un raspuns simplu exista?

Anonim spunea...

Daca Gigi Castron are datorie la 10 euro la Manole, Manole are 10 euro datorie la Becali si Becali are 10 euro datorie la Gigi Castron, nu se cheama ca toti trei sunt chit.

Chestia era ca nu stia nici unul de ceilalti decat de ce dinainte si dupa el.

Punerea in circulatie a celor 5 euro a anulat reciproc datoria de la unul la altul.

Vrei sa desenez ?

Anonim spunea...

UITATI UN ARTICOL INTERESANT

Piata imobiliara ignora riscul seismic
Camelia Popa
Marti, 11 Septembrie 2007

Apartamentele din blocurile construite inainte de marele cutremur din 1977 sunt inca bine tranzactionate pe piata imobiliara, in ciuda vulnerabilitatii lor. Aceasta situatie s-ar putea modifica insa pe termen mediu datorita deplasarii cererii cumparatorilor dinspre imobilele vechi catre cele noi.

Cartiere intregi, vulnerabile la cutremur
"Romania este o tara a constructiilor foarte vechi, cele mai multe imobile fiind ridicate inainte de anii ‘70. Indiferent de locul in care se afla pe harta seismica, un imobil ridicat inainte de ‘70 nu va rezista unui cutremur de 7 grade pe scara Richter. Cele mai sigure locuinte, din punctul de vedere al riscului seismic, sunt construite incepand cu anii ‘80. Cartiere intregi sunt vulnerabile la cutremur. Este vorba despre blocuri cu 8-10 etaje de pe soseaua stefan cel Mare, Colentina-Masina de Paine, Calea Grivitei sau cele de langa Sala Palatului, toate construite in anii ‘60. In total, sunt aproape 100 de blocuri, cu aproximativ 10.000 de apartamente", a aratat Monica Marin, partner manager al EuroMetropola. Ea spune ca pretul acestor apartamente nu a scazut, ci a crescut, in conditiile in care riscul seismic al unei zone nu reprezinta un criteriu fundamental de alegere a locuintei: "Criteriile de alegere a unei locuinte au ramas aceleasi: gradul de dezvoltare din punct de vedere comercial si kilometrii care o despart de centrul Bucurestiului". Agentii imobiliari spun ca, la vizionarea unei case, numarul clientilor care intreaba de eventualele pericole care ar putea sa apara la producerea unui cutremur este nesemnificativ.
Totusi, preturile apartamentelor construite dupa 1977 (cand s-au imbunatatit normele de siguranta in constructii) sunt mai mari decat cele ale caselor mai vechi. "Blocurile construite dupa 1977 sunt mai cautate, iar preturile apartamentelor din acestea sunt mai mari decat cele ale imobilelor ridicate inainte de marele cutremur. Cele mai mici preturi apar in cazul apartamentelor din cladirile cu bulina rosie sau, mai nou, cu patratul rosu. In general, ele sunt ocolite de cumparatori, deoarece gradul de siguranta este scazut, iar incheierea unei asigurari reprezinta un proces dificil si, in multe cazuri, lipsit de reusita", a declarat George Dimitriu, directorul adjunct al PYF Imobiliare. El a precizat ca pe piata tendinta este achizitionarea unor apartamente in blocurile noi, construite din beton si caramida, nu din placi.

Restrictie la finantare
Deocamdata, exista o singura restrictie de finantare a achizitiei unor imobile construite inainte de 1977, impusa de Volksbank, dar numai in cazul creditelor fara avans. Directorul de retail al bancii, Roxana Bolocan, a anuntat recent ca Volksbank finanteaza pana la 100% din valoarea caselor/apartamentelor achizitionate, insa numai in anumite conditii, printre care se numara si cumpararea unui imobil construit dupa 1977. O alta banca specializata in credite imobiliare ipotecare, Alpha Bank Romania, nu impune aceasta conditie solicitantilor de credite, ne-au anuntat oficialii institutiei. Insa, semnalul dat de Volksbank are deja rezonanta pe piata imobiliara. "Daca informatia este adevarata, acesta este un semnal ca bancile inteleg ca potentialul de crestere pentru acest tip de imobile s-a cam terminat si ca se va produce o deplasare a cererii de la apartamentele vechi catre cele noi. S-ar putea sa asistam la o stopare a cresterii preturilor pentru acest tip de imobile, urmata de o descrestere. Cum bancile doresc ca garantiile lor sa fie cat mai solide, ele vor alege probabil sa fie mai conservatoare in cazul imobilelor vechi si sa isi selecteze clientela si dupa acest criteriu. Riscul creste daca se intampla o scadere a preturilor, iar banca nu a perceput nici un avans", a apreciat Ion Radu Zilisteanu, purtatorul de cuvant al Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare. El considera ca restrictionarea finantarii bancare pentru apartamentele din blocurile vechi nu va putea avea insa un impact foarte mare pe piata imobiliara, in conditiile in care in Romania exista o cultura a cash-ului, iar cele mai multe tranzactii cu imobile se fac cu bani lichizi.

» O solutie radicala
Sorin Lacusta, director in cadrul Regatta, avanseaza o solutie radicala pentru eliminarea de pe piata imobiliara a Bucurestiului a blocurilor cu probleme: achizitionarea acestora de catre dezvoltatori. "Blocurile cu risc seismic din zonele centrale probabil vor intra in programul de consolidare al Primariei. Cele care nu vor intra in acest program vor fi achizitionate de catre dezvoltatori, demolate sau consolidate, dupa care imobile sau noile blocuri construite vor fi vandute sau inchiriate."

nea matei de la scularie spunea...

anonim, nimic nu se pierde, nimic nu se cistiga.Clovnul si-a platit, intr-adevar, datoria cu cei 10E pe care oricum ii avea de primit de la director pt ziua de munca, si i-au mai ramas in plus 5E, pe care-i gasise pe jos.

Anonim spunea...

Uitati-va pe site-ul ANL si vedeti oferte de preturi pentru constructii de apartamente.
Este o solutie inca rezonabila.

Anonim spunea...

"350 de euro pe luna, pentru o garsoniera"

http://www.evz.ro/article.php?artid=322125

Presa foloseste ca sursa de informatii agentiile imobiliare. Si ne mai miram cine sustine preturile...

Revenind la articolul despre credite, pot sa spun ca nu se poate frauda chiar asa usor sistemul bancar (lucrez in banca, pe credite). Acum depinde de la banca la banca ce verificari face si cata experienta are si analistul de credit.

Anonim spunea...

Ok , deci toata lumea stie cum e cu circulatia banilor. Nu se mai introduc bani in sistem si sistemul se prabuseste.
Incercati acum sa vedeti legatura intre sistemul actual bancar (credite pt locuinte – pt a discuta despre tema acestui blog) si povestioara simpla cu clovnul.

O banca creaza (multiplica) cam de 2-3 ori suma de bani pe care o primeste ca depozite .
In timp practic se amplifica acest lucru creandu-se o schema asemanatoare cu cea a lui Ponzi (citat Daniel Daianu). Ponzi a fost un fel de Caritas american la inceputul sec trecut. Si Soros vorbeste de acest lucru in Criza Capitalismului global .
Adica ce vreau sa spun ca preturile la case vor creste atat timp cat cineva vine din spate(romani din strainatate, straini, etc) si alimenteaza aceasta masinarie. Aceasta masinarie se poate gripa din mai multe cauze : credite prost alocate,productivitate scazuta, demografie in scadere (mi-a placut foarte mult ce a zis Manole referitor la scaderea natalitatii dupa 1989 - aici cred ca are dreptate, o sa fie ceva schimbari !) sau pur si simplu ciclicitatea pietelor de capital.

Cum Ro este aliniata la Eu si USA, in momentul in care USA tuseste, noi ne racim . Ramane de vazut cat mai este pana ce lucrurile pe piata imobiliara de la noi vor incepe sa scartaie, si cum se va manifesta acest lucru.
Faptul ca tot mai multa lume incepe sa isi puna aceasta intrebare ma face sa cred ca acest lucru e aproape (1-2 ani). Pana si aparitia acestui blog imi confirma acest lucru.Oricum daca lucrurile nu se corecteaza din piata, sunt sigur ca statul va interveni (prin mariri de impozite, impozite pe avere, pe mosteniri,etc– vezi alte state).

Cum va fi caderea : lina, brusca sau nu va fi deloc(preturile pot ingheta 10 ani); asta nu stiu. DAR VA FI !
PS. in 1989 se cumpara un gram de aur cu 1500 lei, kg de cafea cu 1000 de lei - si era tot cerere si oferta - Dar ATENTIE! preturile au cazut in 2 luni!

Manole spunea...

Vorbesti cumva de prabusirea pretului dupa Revolutie? Eu imi aduc prabusirea pretului la aparate video care de la 40.000 de lei pe timpul lui Ceausescu ajunsesera prin februarie-martie 20.000, dar motivul e usor de inteles (s-au deschis granitele si marfa a devenit mult mai usor de procurat).

Anonim spunea...

Manole, preturile dupa Revolutie s-au prabusit la multe "icons" pe care le tineam sacre :Kent,Whisky,Cafea,Aur,TVcolor.
Vreau doar sa spun ca nimeni nu credea ca este posibil sa cada asa dramatic. Asa si cu imobiliarele, nimeni nu poate crede acum ca pot scadea drastic.Si totusi studiul istoriei economice ne arata ca tot la 30-40 de ani se produce un cutremur social(reforma a clasei sociale,revolutie etc).
Intrebari :
1.care e durata de viata normata a blocurilor comuniste si cat mai au ele de trait fara o "revizie capitala".
2.peste x ani, cand presupunem o chirie la garsoniera ar fi 400 eur/luna in bucuresti,studentii poate vor alege sa mearga la Viena in loc de Bucuresti pt ca, cheltuielile vor fi aceleasi (acolo acum o garsoniera 300-400eur)si un an de studiu 700eur(pt EU)
3.Ce se va intampla cu preturile dupa cutremurul care va veni (se pare ca sigur, nu se stie exact cand).
4.40K-50K pt un apt vechi comunist (in strainatate sunt apt sociale) e relativ ok,dar dublu nu vi se pare ca deja e cam sarit calu...nici iarna nu-i ca vara, nici Ro nu e ca UK!

Anonim spunea...

am citit si io in evenimentu.

acu serios, o garsoniera la periferie e 60-70.000E??? zi tu manole, ca esti in bransa..

si chiar da cineva banii astia???
io unu n-as da asa ceva nici sa ma impusti. mai degraba imi iau teren la 50 de km de Buc, si imi pun cortul acolo. sau imi fac un bordei de chirpici.

eu am luat in august, pe litoral, apt micut, 2 camere, si am platit 31.000E. acu in aceasi zona se cer 40.000E.

raspunsuri la anonim 1:
1. durata de viata e de 50 ani. deci cele facute prin '60, sunt pe duca. cele din '70 mai au vreo 12 ani.
durata de viata a uni constructii din beton armat e de fapt durata dupa care armatura din fier beton e mancata de rugina. a "repara" asa ceva inseamna sa reconstruiesti practic blocul. si probabil ca ar costa mai mult decat o cladire noua.

Anonim spunea...

Pentru anonimul cu ghicitoarea (covnul):

Talcul e urmatorul, tot sistemul economic se bazeaza pe lucratorul de jos (clovnul). Pana sa vina el cu banul era blocaj financiar.

Acum vorbind serios, in anii 90 economia Romaniei era blocata financiar si din cauza asta toata lumea o ducea prost, inclusiv statul si demnitarii care-l administrau pt ca aveau putin de furat. Desi dupa cum zice Castron de fapt nimeni nu era dator la nimeni, dar toti erau datori la toti sistemul nu functiona pt ca muncitorii nu gasisera bani sau aur in nisipul de la Mamaia.

Cand s-au eliberat granitele in anul 2000 capsunarii au dat navala in Spania si Italia, iar acolo au gasit in "nisipurile" lor o gramada de bani. Apoi au trimis banii in tara si au alimentat economia deblocand sistemul. Capsunarii sunt adevaratii eroi ai economiei Romaniei si nu cei care au ramas in tara.

Anonim spunea...

Tot pentru anonimul cu ghicitoarea (covnul):

Dar ia gandeste-te ca acel clovn nu gasea banii in nisip, ce se intampla? Toata lumea ramanea datoare la toata lumea, iar clovnul tot astepta bani de la director ca sa-si plateasca la randul lui datoriile.

Dar ce se intampla daca directorul n-a prea avut incasari din vanzarea de bilete la circ desi clovnul si-a facut treaba lui foarte bine (dovada ca directorul i-a ramas dator). Directorul intra in faliment si toti ceilalti din lant raman cu datorii neachitate...

Hmm. Ceva similar se intampla acum in SUA. Somerul dat afara de la Ford nu va putea sa-si plateasca nicicum rata la casa, desi ratele restante s-au tot acumulat in ultimele 6 luni. Chiar daca FED-ul va micsora dobanda de referinta in septembrie asta nu-l ajuta cu nimic pe somer sa-si achite rata, cu atat mai mult cu cat are 5-6 rate neplatite, penalitati... etc. Casa lui va fi confiscata si scoasa pe piata la un pret mai mic. Cine pierde? Pierde somerul, pierde banca, pierde statul ca incaseaza mai putin impozit... pierd toti.

Anonim spunea...

Va propun sa nu mai locuiti in blocuri pentru ca vine cutremurul si sa nu cumparati apartamente cu durata de viata mai mica de 100 ani.

Manole, cateva erori:
- o garsoniera la periferia Bucurestiului nu e 60-70k, dar va putea ajunge
- sa nu bagam in discutie apartamantele construite inainte de 70 pentru ca daca acestea cad la un cutremur, oferta de locuinte pe piata va fi si mai mica, iar blocurile noi contruite pentru 8+ grade Richter vor rezista
- eu discutam de apartamentul meu ca fiind nou si e proiectat la 9+, deci nu se pune problema riscului seismic la calculul pretului

Si ii multumesc celui care aprecia capsunarii. Eu sunt petrolist dar cred ca pot intra in aceasta categorie pe langa alte multe profesii (constructori, medici, informaticieni, etc).
Si pentru ca am umblat prin cateva tari Europene pot sa fac comparatia. In Munchen, Frankfurt, Viena, Roma sau unde mai vreti, un apartament cu doua camere 60 mp nu-l gasesti sub 200.000 nici la periferie. Iar la periferie la ei nu e raiul pe pamant cum se crede ci tot un cartier in care oamenii se duc si vin de la munca si e un pic mai curat decat la noi. Atat.

Deci lasati vrajeala cu vile prin Roma la 80.000 ca nu tine.

Anonim spunea...

http://www.bursa.ro/on-line/s=macroeconomie&sr=&ssr=&articol=15928.html

Anonim spunea...

Astazi am gasit pe forumul din Evenimentul Zilei un comentariu ca raspuns la un articol manipulator "70.000 Euro o garsoniera la periferie (Bucuresti)"

Iata mesajul cititorului:


SOLUTIA MEA
Sile (s.....i@yahoo.com), 2007-09-12 05:06:37
Oare cine mai pune botul la astfel de vrajeli de articole comandate si platite de agentiile imobiliare?
Astia chiar ne iau de fraieri oameni buni. Nu va mai lasati pacaliti. E timpul sa facem ceva, altfel vor continua sa-si bata joc de noi.

PROPUNEREA MEA
Haideti sa postam fiecare cate 10 (sau mai multe, depinde numai de imaginatia si timpul dvs.) anunturi imobiliare false (cu chilipiruri, ca sa-i atraga precum mustele la kk), sa se apuce sa caute, sa sune disperati aiurea, sa vada si ei cum e sa fii dezinformat, manipulat, dus de nas, prostit in fata, tzepuit etc. Puneti in anunt numere de telefon de la gari, autogari, diverse institutii unde de regula suna ocupat, sau pur si simplu numere ale unor telefoane publice unde nu raspunde nimeni. Dati adrese fictive, nume fictive, totul sa fie o aiureala, asa cum fac si ei. Faceti asta periodic, veniti cu noi "oferte" umpleti internetul de bazaconii, punetii sa munceasca aiurea. Daca tot pretind comisioanele alea nesimtite, atunci macar sa transpire serios.

Daca cel putin 100 de persoane vor face lucrul asta, macar odata pe luna, va asigur ca in maximum jumatate de an vom scapa de toata isteria asta imobiliara, cu cresteri aberante de preturi dictate de samsarii imobiliari.

Bineinteles ca samsarii vor critica propunerea asta. Au si motive, sunt in joc enorm de multi bani. Iar ei sunt fara mila cand e vorba de bani.

Spor la anunturi oameni buni!

Anonim spunea...

Faza cu clovnul e OK. pina in momentul in care fiecare e dator la cineva,astfel se inchide cercul.Dar pun si eu intrebarea:Daca unul dintre ei nu avea datorie,cercul nu se inchidea si astfel cel nedator e cel care e cu banul in buzunar.

DOCTOR MARTEN spunea...

Vrei să cumperi un rinichi sau vrei să-ți vinzi
rinichi? Tu esti
căutând o oportunitate de a-ți vinde rinichii pentru bani
din cauza defalcării financiare și nu știți ce să faceți
faceți, apoi contactați-ne astăzi și vă vom oferi bine
suma de bani 400.000 de dolari pentru rinichiul tău. Numele meu este DOCTOR MARTEN
sunt nefrolog în SPITALUL MARTEN. Spitalul nostru este
specializat în Chirurgie a rinichilor și ne ocupăm și noi
cumpărarea și transplantul de rinichi cu o viață vie
donator corespunzător.
Ne aflăm în India, Turcia, SUA, Malaezia, Dubai
Dacă sunteți interesat să vindeți sau să cumpărați rinichi, nu vă rog
ezitați să ne contactați prin e-mail.
E-mail: martenhospital@gmail.com

Toate cele bune

DR MARTEN

DR MOHAMMED spunea...

Vrei să cumperi un rinichi sau vrei să-ți vinzi
rinichi? Tu esti
căutând o oportunitate de a-ți vinde rinichii pentru bani
din cauza defalcării financiare și nu știți ce să faceți
faceți, apoi contactați-ne astăzi și vă vom oferi bine
sumă de bani 400.000 de dolari pentru rinichiul tău. Numele meu este DOCTOR MOHAMMED
sunt nefrolog în SPITALUL FRANCISCO. Spitalul nostru este
specializat în Chirurgie a rinichilor și ne ocupăm și noi
cumpărarea și transplantul de rinichi cu o viață vie
donator corespunzător.
Ne aflăm în India, Turcia, SUA, Malaezia, Dubai
Dacă sunteți interesat să vindeți sau să cumpărați rinichi, nu vă rog
ezitați să ne contactați prin e-mail.
E-mail: franciscohospital1988@gmail.com

Toate cele bune

DR MOHAMMED

UROLOGY spunea...

Vrei să-ți vinzi rinichiul?
Căutați o oportunitate de a vinde unul dintre rinichi pentru bani din cauza unei crize financiare și nu știți ce să faceți?
Apoi, contactează-ne astăzi prin: DR.PRADHAN.UROLOGIST.LT.COL@GMAIL.COM și îți vom oferi o cantitate bună pentru rinichiul tău, deoarece avem nevoie urgentă de rinichi în clinica noastră.
e-mail: DR.PRADHAN.UROLOGIST.LT.COL@GMAIL.COM
Pret: $ 780.000 .

Web: https://www.drpradhanurologist.com

UROLOGY spunea...

Vrei să-ți vinzi rinichiul?
Căutați o oportunitate de a vinde unul dintre rinichi pentru bani din cauza unei crize financiare și nu știți ce să faceți?
Apoi, contactează-ne astăzi prin: DR.PRADHAN.UROLOGIST.LT.COL@GMAIL.COM și îți vom oferi o cantitate bună pentru rinichiul tău, deoarece avem nevoie urgentă de rinichi în clinica noastră.
e-mail: DR.PRADHAN.UROLOGIST.LT.COL@GMAIL.COM
Pret: $ 780.000 .

Web: https://www.drpradhanurologist.com

Unknown spunea...

Bună tuturor.

Numele meu este Dr. Kate Adams, sunt frenolog în Spitalele Universitare Bristol NHS Trust Trust. Spitalul nostru este specializat în Chirurgie a rinichilor și ne ocupăm și de cumpărarea și transplantul de rinichi cu un donator care trăiește. Ne aflăm în Dubai, Turcia, SUA, Malaezia. Dacă sunteți interesat să vindeți sau să cumpărați rinichi, nu ezitați să ne contactați prin e-mail: kateadams946@hotmail.com

Dr. Kate Adams

Număr de telefon: +2348146161694

Victoria spunea...

Bună ziua tuturor, vă rog, numele meu este Victoria. doresc repede să folosesc acest mediu pentru a tăia o mărturie despre cum Dumnezeu m-a îndreptat către un împrumutat real care mi-a transformat viața din iarbă în grație, de la săracă la o femeie bogată care se poate lăuda acum cu o viață sănătoasă și bogată fără stres sau dificultăți financiare. După atâtea luni de încercări de a obține un împrumut pe internet, am fost înșelat cu suma de 2.700 de dolari. Am devenit atât de disperată în a obține un împrumut de la un împrumutător legitim, care nu va adăuga la durerile mele, apoi am decis să contactez un prieten al a mea care a primit recent un împrumut online, am discutat despre această problemă și, până la concluzia noastră, mi-a spus despre un bărbat numit domnul Elijah, care este CEO al instituțiilor de credit de împrumut. Așa că am solicitat o sumă de împrumut de (70.000,00 dolari) cu o rată a dobânzii scăzută, astfel încât împrumutul a fost aprobat cu ușurință fără stres și s-au făcut toate pregătirile referitoare la transferul împrumutului și în mai puțin de trei (3) zile împrumutul a fost depus în contul meu bancar, am crezut că este o glumă până când am primit un apel de la banca mea că Contul meu a fost creditat cu 70.000,00 dolari. Am devenit atât de fericit încât, în cele din urmă, Dumnezeu mi-a răspuns rugăciunile, îndreptându-mă către un împrumutat adevărat care a putut să îmi îndeplinească dorințele inimii. mulțumiri mari domnului Elijah pentru că mi-a făcut viața rezonabilă, așa că sfătuiesc pe toți cei interesați să obțină un împrumut să-l contacteze cu amabilitate prin e-mail (loancreditinstitutions00@gmail.com) sau +393510483991
așa am reușit să-mi obțin împrumutul, așa că am putut să-mi achit facturile. Așadar, mulțumesc, pentru că ați petrecut timp pentru a citi despre povestea mea de succes și mă rog ca Dumnezeu să-și facă voia în viața voastră

Stefanie Hendrik spunea...

Bună ziua tuturor, sunt super încântat astăzi. Am văzut comentarii de la oameni care primiseră deja un împrumut de la Sabinhelps@gmail.com și apoi am decis să mă înscriu pe baza recomandărilor lor. Cu câteva ore în urmă, am confirmat un total de 10.000 de euro pe care îi cerusem de la propria bancă
cont. Aceasta este cu adevărat o veste minunată și sfătuiesc pe oricine are nevoie de un împrumut real să trimită o cerere prin e-mail: sabinhelps@gmail.com sau whatsapp-ul ei la +79267494861.

grimaldi spunea...

Oferiți împrumut pentru afaceri și împrumut personal oricărei persoane care se află în dificultate financiară și poate rambursa suma împrumutată cu o dobândă anuală de 4%.
Oferă până la 1.000.000 de euro chiar și raportate la CRIF.
E-mail: grimaldidomenico02@gmail.com

Rezultatul recensământului 2011 va accelera scăderea prețurilor pe piața imo?