marți, 4 septembrie 2007

Tot despre tendinte demografice: ministrul Mediului vorbeste

Articol interesant în Cotidianul de azi: "Românii vor fugi în Vest din cauza secetei". Iată ce declară ministrul Mediului:

"Seceta excesiva din bazinul Marii Negre afecteaza tot mai mult economia si nivelul de trai al populatiei din Ucraina, Moldova si Romania, sustine Ministerul Mediului. «Conform studiilor, tendinta de emigrare a populatiei din aceste tari este intr-o continua crestere, de la un an la altul. Multi opteaza pentru tari precum Danemarca, Irlanda si Belgia», a declarat ministrul de resort, Attila Korodi. Acesta a precizat de asemenea ca, potrivit unei analize realizate de specialistii Academiei Franceze, Romania se situeaza printre statele in care cantitatile de precipitatii vor fi reduse cantitativ in urmatoarele decenii."
Un punct de vedere interesant, care din punctul meu de vedere este încă o dovadă că aşa zisa "cerere" de locuinţe se va diminua în anii următori, nicidecum nu va creşte. În orice caz, nu ştiu câţi români vor pleca din România datorită secetei, dar eu am auzit foarte mulţi bucureşteni că dacă şi la anul vara va fi la fel ca anul ăsta, vor pleca fără nici un fel de regrete din Bucureşti.

Niciun comentariu:

Rezultatul recensământului 2011 va accelera scăderea prețurilor pe piața imo?